Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Avancen les hores, però continuem esperant l'acord imminent que s'anunciava aquest migdia entre Junts i el PSOE. Tot indica que s'han superat els esculls que els ha mantingut aquest cap de setmana negociant, però de moment no s'ha rubricat l'entesa. Mentrestant un jutge de l'Audiència Nacional ha decidit investigar a Puigdemont i Marta Rovira per terrorisme.

Hem passat d'un octubre extremadament càlid a encadenar, en pocs dies, tres temporals que han provocat onades de més de quatre metres i afectacions importants a moltes platges catalanes. De fet, les platges estan retrocedint 1 metre cada any.

Mentre l'independentisme negocia un acord d'investidura, el jutge de l’Audiència Nacional comunica que investiga Carles Puigdemont, Marta Rovira i 10 persones més per terrorisme per l'organització de Tsunami Democràtic.

L'acord entre el PSOE i Junts per la investidura és imminent. Fonts negociadores asseguren que queden serrells per tancar relacionats amb l'abast de l'amnistia. 

Desnivells de fins a 2 metres després del darrer temporal. És l'aspecte de moltes platges del litoral català.

Arrenca el Gastronòmic Fòrum Barcelona. 350 expositors presenten les darreres novetats del sector de la gastronomia i la restauració.

El Barça ja és a Hamburg on demà buscarà assegurar-se la classificació pels vuitens de final de la Champions davant el Shakhtar.


 L'epicentre de la negociació torna a estar a Brussel·les, on s'ha desplaçat la cúpula de Junts. Molt pendents de Brussel·les estan també des d'Esquerra. 

Des de Sumar, un dels seus negociadors, Jaume Asens no veu cap escull prou gran per a evitar que l'acord es formalitzi en les pròximes hores o, a tot tardar, demà. Explica que treballen per tancar els darrers serrells de la llei d'amnistia, coincidint amb Esquerra en aquest punt, perquè no doni peu a cap interpretació. 

El Partit Popular anuncia noves mobilitzacions aquest diumenge contra l'acord del PSOE amb els partits independentistes per la investidura... Feijóo demana un cop més eleccions i titlla el pacte per l'amnistia d'atac a l'estat de dret.

Vox també crida a la mobilització en contra del pacte del PSOE amb els partits independentistes i avisa que es querellarà contra Sánchez per la llei d'amnistia i contra les meses del Congrés i el Senat si l'admeten a tràmit. 

Pere Aragonès s'ha reunit amb el Papa Francesc al Vaticà en una audiència privada que ha durat uns 40 minuts.

Després de preguntar-se a dos dels seus llibres qui era el seu pare, l'escriptor i periodista Sorj Chalandon ara ho té clar. Va ser el primer traïdor de la seva vida, un home que va vestir l'uniforme nazi i va desertar de 4 exèrcits. Aquest dilluns ha presentat a Barcelona, 'Fill d'un Malparit', finalista del Premi Goncourt.

Marta Rovira defensa que no hi pot haver un "forat" o "porta del darrere" a lallei d'amnistia que deixi espai a la "maniobra política" de "falses acusacions de terrorisme": "Hem estat estudiant com cobrir aquestes falses acusacions", avança. La secretaria general d'ERC defensa que no estan lluny de Junts en el fons de la llei i considera més oportú que haguessin negociat amb el PSOE de manera coordinada els punts compartits. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, apunta que desconeix els casos de lawfare que pot deixar fora la llei d'amnistia, i sosté que "tots són casos de lawfare", alhora que insisteix que "una llei no es fa per a determinades persones". Detalla que el PSOE confia que la investidura sigui aquesta setmana: "A molt estirar el dia 8 o el dia 9". D'altra banda, defensa que el Govern lideri la taula de negociació, però aposta per la inclusivitat perquè els acords siguin "molt millors". Celebra haver inclòs el verificador a la taula entre ERC i PSOE: "És fins on hem pogut arribar i estem satisfets". I destaca que l'"exili" els ha ensenyat a "gestionar molta incertesa".

  • La investidura de Pedro Sánchez depèn del 'sí' de Junts i PNB, un cop la militància socialista i d'ERC han avalat els acords amb Sumar
  • Al PSOE són optimistes, tot i que admeten que les converses amb els de Puigdemont no van tan ràpid com els agradaria

Els amants de la cultura japonesa es donen cita aquest cap de setmana a La Farga de l'Hospitalet on s'hi fa el Japan Weekend. L'organització espera rebre uns 20.000 visitants que poden participar en tot tipus d'activitats que tenen com a denominador comú la cultura del país nipó. Serveix de termòmetre per copsar l'interès del públic a un mes de la celebració del Saló del Manga.

Augmenta en un 30% la compra de pisos al comptat a Catalunya. Deixant de banda aquelles persones que s'ho poden permetre perquè tenen estalvis o bé perquè hi destinen els diners obtinguts amb una altra venda, la forta pujada dels tipus d'interès ha deixat bona part de la població sense opció a sol·licitar un crèdit hipotecari. De fet, segons dades oficials, l'enduriment de les condicions creditícies ha fet caure un 16% la signatura de crèdits hipotecaris.

Es calcula que 97.000 persones tenen cura d'un familiar amb dependència i unes 40.000 s'hi dediquen professionalment a residències. Tenint en compte el progressiu envelliment de la població, es tracta d'una feina cada vegada més sol·licitada, però l'atenció que se li presta a aquest sector no casa gaire amb la naturalesa essencial de la seva tasca.

Parlar de Fatboy Slim equival gairebé a parlar de conceptes com festa sense parar i hedonisme sense límits. Va ser uns dels primers disc-jockeys amb nom propi i que va esdevenir una estrella de l'escena musical. El seu nom, encara avui, encapçala grans festivals de música, darrere d'una icnografia pròpia, com les camises hawaianes i la careta somrient.

El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, i el cap de files del partit al Parlament, Albert Batet, tornen a ser a Brussel·les. Els de Puigdemont mantenen la discreció sobre els contactes amb el PSOE, però en les últimes hores l'eurodiputat Toni Comín ha donat pràcticament per fet l'acord. Segons fonts socialistes, les negociacions se centren en aspectes molt tècnics de l'amnistia, com ara l'abast de la llei, i creuen factible tancar el pacte a les pròximes hores, sobretot després d'haver rebut l'aval de la militància.

Malgrat les borrasques dels últims dies, les pluges no han estat suficients per millora les reserves d'aigua als embassaments. Els de les conques internes estan al 19% de capacitat, al llindar del mínim a partir del qual s'activen restriccions severes. Un vintena de municipis del Berguedà, el Solsonès i el Ripollès de l’àmbit de la capçalera del Llobregat entraran la setmana vinent en situació d'excepcionalitat i d'altres com Vallirana, al Baix Llobregat, estan en estat d'emergència.

L'acord entre Junts i el PSOE per investir Pedro Sánchez podria ser qüestió d'hores. El PP torna a organitzar un gran acte a València contra l'amnistia. 

Augmenta en un 30% la compra de pisos al comptat a Catalunya.

97.000 persones tenen cura d'un familiar amb dependència i 40.000 s'hi dediquen professionalment a residències.

Els amants de la cultura japonesa se citen aquest cap de setmana a La Farga de l'Hospitalet de Llobregat.

L'Espanyol destitueix Luis García després d'una mala ratxa de resultats. Els blanc-i-blaus han sumat 4 dels últims 15 punts possibles.