Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Fins ara la reconstrucció de la paret abdominal es feia amb material sintètic i suposava la pèrdua del múscul, limitant molt la vida del pacient. La nova tècnica consisteix a extreure un múscul d'una altra zona del cos i posar-lo en el forat de l'abdomen. Intenten que sigui el més semblant possible al que hi havia perquè generi les mínimes seqüeles. Amb aquesta intervenció, el nou múscul és capaç de contraure's com l'original i recupera la seva funcionalitat. 

Alberto Núñez Feijóo condemna els disturbis a la seu de Ferraz que anit van deixar 6 detinguts i 39 ferits, però carrega contra el PSOE. Responsabilitza Sánchez de les protestes i torna a atacar l'amnistia.

Violentes protestes que protagonitzen la sessió de control al Govern al Parlament. Missatges de condemna i suport al PSC per part d'ERC, en veu del president Aragonès, i dels comuns. 

El debat de l'ús dels mòbils abans dels 16 anys s'ha colat també al Parlament. Després de l'enquesta feta a famílies i docents, el Govern aposta per l'educació i la regulació dels dispositius.  

Operació pionera al món feta a l'Hospital de Sant Pau: La primera reconstrucció de l'abdomen que recupera totalment la seva funcionalitat.

El Barça perd a Hamburg davant el Shakthar i desaprofita l'oportunitat de segellar la classificació per a vuitens de la Champions.

L'oli continua pels núvols i a l'inici de la collita d'enguany no sembla que hagi de baixar. La producció tornarà a ser inferior a la mitjana per la manca de pluges, com ja ho va ser l'any passat. A la Denominació d'Origen Les Garrigues, la més antiga de l'estat, just han posat en marxa els molins. Segons la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, aquesta temporada la producció total d'oli serà d'unes 20.000 tones, un 38% inferior a les 32.000 de mitjana.

Les protestes d'aquest dimarts van tornar a tenir el suport de Vox i d'altres grups ultres. El balanç d'anit: càrregues policials, 6 detinguts i més d'una trentena de ferits. Després que els socialistes reclamessin Feijóo que condemnés la violència, el líder dels populars ho ha fet famb matisos i retreu Sánchez que negociï per amnistiar fets similars. 

Les protestes de la nit passada a Ferraz es tanca amb càrregues policials, 6 detinguts i més d'una trentena de ferits. Després que els socialistes reclamessin Feijóo que condemnés la violència, el líder dels populars ho ha fet amb matisos i retreu Sánchez que negociï per amnistiar fets similars.  

El president de la Generalitat tanca files amb els socialistes durant la sessió de control i retreu a Ignacio Garriga de Vox les seves amenaces dient que pagaran per l'amnistia.

El PSOE dona per perduda la investidura de Sánchez aquesta setmana per les diferències amb Junts.  

Els treballadors de RENFE i ADIF temem que el traspàs de rodalies, que preveu l'acord d'ERC i el PSOE, trenqui les empreses públiques.

Males sensacions del Barça, que va perdre davant el Shakhtar i desaprofita l'oportunitat de classificar-se matemàticament pels vuitens de la Champions.  

Gerardo Pisarello critica que Alberto Núñez Feijóo no condemni els aldarulls en les manifestacions contra l'amnistia: "Continua sent un titella en mans de José María Aznar, Díaz Ayuso i Esperanza Aguirre, i no és capaç de posar un límit a Vox". El secretari primer de la Mesa del Congrés acusa populars i Vox de trumpisme, i els acusa de voler utilitzar el poder judicial per aturar la investidura. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, assenyala la "tolerància" policial en les mobilitzacions i aldarulls i veu una "hipocresia enorme" que Feijóo demani explicacions al ministre Grande-Marlaska per les actuacions policials a les manifestacions contra l'amnistia. El diputat de Sumar - En Comú Podem admet que l'ofensiva de la dreta està endarrerint les negociacions Junts-PSOE, descarta absolutament la repetició electoral i insisteix que l'acord està "molt a prop". Detalla que s'estan negociant les "qüestions tècniques" per incloure "determinats casos" a la llei d'amnistia. I celebra que Armengol sigui presidenta del Congrés, destacant les diferències amb Batet: "Interioritzava més les pors de la pressió de la dreta"

Ester Capella espera que es pugui desencallar la problemàtica amb la llei de l'habitatge abans d'acabar l'any i que estigui en vigor a principis de 2024: "El que van dir sembla que no és ben bé així", ha criticat. La consellera de Territori també ens parla de la nova regulació dels pisos turístics que vol impulsar el Govern, posant fre a la seva proliferació. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, creu que no és fàcil regular els pisos turístics, però defensa que la nova mesura del Govern és fàcil d'aplicar. I connectem amb Sergi Molera per parlar amb Enrique Alcántara, president de l'Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur): critica que la mesura no rebaixarà els lloguers i la veu "irresponsable". "Posa en risc el 40-50% del turisme. No han mesurat l'impacte que tindrà", ha dit.

Els aldarulls que es van produir aquest dilluns davant la seu del PSOE a Madrid, per la llei d'amnistia, han centrat l'actualitat del dia. El PP no ha condemnat els atacs i diu que la policia va tractar als manifestants com a CDRs. A hores d'ara, Vox ha convocat diverses concentracions davant les comissaries del cos nacional de policia.

Mentrestant, continuen les negociacions a Brussel·les entre Junts i el PSOE. Diuen que comença a ser difícil que hi hagi investidura aquesta setmana.

Deien de Victòria dels Àngels que tenia una veu pura, cristal·lina. A 25 anys va debutar al Liceu i d'allà va fer un salt internacional que la va portar als grans escenaris del món. Durant 10 anys va ser la Prima Donna al Metropolitan. Mai va perdre la capacitat d'emocionar. Maria Callas deia d'ella que ''va ser l'única flor a l'abocador d'aquell teatre''.

Creuament de crítiques entre el PSOE i PP pels disturbis a Madrid en les manifestacions contra l'amnistia. 

A Brussel·les es refreden les negociacions entre PSOE i Junts per un acord d'investidura.

Per posar fre als pisos turístics on hi ha manca d'habitatge, els propietaris hauran de demanar una llicència urbanística que durarà 5 anys.

1 de cada 3 adolescents fa servir el mòbil més de 3 hores al dia. Un temps que molts reconeixen que és addictiu.

El Barça en té prou amb un empat aquesta tarda a Hamburg, on juga com a local el Shakhtar.

El Liceu acull aquesta tarda una gala en record de Victòria dels Àngels, una de les veus més importants del segle XX.

 


Crida a la calma del Govern després dels disturbis durant la protesta d'anit davant la seu dels socialistes a Madrid que va acabar amb tres detinguts. Centenars de manifestants s'hi van acostar per rebutjar l'amnistia. Uns quants van intentar saltar-se el cordó policial per arribar fins a Ferraz... i els agents van carregar i llençar gasos lacrimògens. En la concentració, presència de líders de Vox, com Santiago Abascal... o Garriga a la que es va fer també a Barcelona, davant la seu del PSC. Una manifestació, aquí si, sense incidents. 

Des de la Moncloa, la portaveu del govern de Pedro Sánchez carrega dolçament contra Alberto Núñez Feijóo. Isabel Rodríguez exigeix que el PP que condemni les protestes i que accepti les regles de la democràcia i el resultat de les eleccions.

El PP condemna algunes actituds individuals en les protestes davant les seus socialistes, que emmarquen dins l'exercici de la llibertat d'expressió. Coincideixen amb VOX a carregar contra el ministeri de l'Interior per l'actuació policial. 

L'endemà que el jutge de l'Audiència Nacional hagi imputat Puigdemont i Rovira per terrorisme en la causa contra Tsunami Democràtic la Generalitat denuncia una escalada judicial, diuen, per condicionar les negociacions per a la investidura.

Mentrestant, sense novetats des de Brussel·les. Junts i el PSOE continuen les converses per la investidura... i esperen resoldre les diferències pel que fa a l'abast de l'amnistia. 

Rebuig d'Òmnium, Esquerra, Junts, la CUP i els comuns a les imputacions de l'audiència nacional en el cas del Tsunami Democràtic.

Els comitès d'empresa de Renfe i Adif han convocat 5 jornades de vaga per l'acord pel traspàs de Rodalies a la Generalitat.  





Novetats en la regulació dels pisos turístics. Necessitaran una llicència urbanística que es renovarà cada 5 anys i no com fins ara que no n'hi havia cap d'específica. I cada municipi podrà posar un topall de quantes en dona. És un nou decret de la Generalitat que pretén que molts d'aquests habitatges passin al lloguer convencional.