Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Sánchez tornarà a ser president superant la majoria absoluta amb el suport del PSOE, Sumar -amb qui repetirà coalició-, ERC, JUNTS -gràcies a l’acord per la llei d’amnistia- Bildu, PNB, BNG i Coalició Canària. Per tant, 179 diputats que donen suport a Sánchez... i els que hi diran no: els 137 diputats del PP, els 33 de VOX i el d'UPN, és a dir 171 vots en contra. 

No se sap encara quan serà la investidura -tot i que previsiblement serà a mitjans de la setmana vinent- ni tampoc se sap quan es registrarà la llei d'amnistia al Congrés. Pedro Sánchez encara no s'ha pronunciat sobre l'acord amb Junts, mentre que el partit de Puigdemont engega la maquinària per validar el pacte entre la militància. 

PP i Vox continuen la seva crida a la mobilització contra l'acord amb l'independentisme. Els populars, que exigeixen a Sánchez que doni la cara, fan també una crida a aquells socialistes que puguin frenar-lo.

Concentració també en contra de l'amnistia convocada pel sindicat unificat de la policia i l'associació unificada de guàrdies civils. 

En la causa contra Tsunami Democràtic, la Fiscalia de l'Audiència Nacional no veu indicis per imputar Carles Puigdemont i Marta Rovira per terrorisme.

En aquest clima, el Partit Popular guanyaria les eleccions amb un 33,9% d'estimació de vot segons el darrer baròmetre del CIS. 

Nacho Martín Blanco considera "absolutament vergonyós" i "obertament pornogràfic" l'acord entre el PSOE i Junts, assenyalant que Pedro Sánchez "s'empassa" el discurs de l'independentisme i Carles Puigdemont. "El partit socialista compra la propaganda hispanòfoba dels partits separatistes. Això no és democràcia", diu el diputat del PP per Barcelona al Congrés dels Diputats. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, creu que un retorn del president "només pot tenir afectes perversos". Considera que l'amnistia posa en dubte els fonaments de l'estat de dret i la democràcia, i creu que Espanya camina cap a una deriva "obertament totalitària". Veu molt difícil qualsevol acostament del PP a Junts en la situació actual. I creu que l'atac a Vidal-Quadras pot obrir una crisi diplomàtica perquè pot haver estat perpetrat "per indicació d'un règim totalitari d'un altre país".

Ibón Domínguez, portaveu del sindicat Jupol, assegura que tenen perfectament identificats els grups i persones ultres que s'infiltren en les manifestacions contra l'amnistia a Madrid: diu que els violents volen "rebentar-les" i "deslegitimar-les". En una entrevista alCafè d'idees amb Gemma Nierga, nega absolutament que hagin rebut ordres il·legals i detalla que els aldarulls van ser més violents aquest dijous que dimarts. I confirma que treballen amb la hipòtesi que l'Iran pot estar darrere de l'atac aAleix Vidal-Quadras.

Acord entre Junts i el PSOE. La investidura de Pedro Sánchez tirarà endavant un cop es tanqui la negociació amb el PNB. Un acord que mostra les seves divergències i que es conjuren en resoldre. Per exemple que Junts plantejarà un referèndum d'autodeterminació i que el PSOE defensarà l'estatut o que es crearan comissions d'investigació al parlament per determinar els casos de lawfare que poden ser inclosos a la llei d'amnistia.

PSOE i Junts pacten un acord d'investidura que contempla la llei d'amnistia, un mecanisme internacional de verificació i una taula de diàleg en què Junts portarà el referèndum i el Govern, una proposta per desenvolupar l'Estatut.

El PP parla d'humiliació. Feijóo assegura que Sánchez està sacrificant la dignitat de l'estat de dret. Vox ho qualifica de traïció i de cop a la Constitució i asseguren que continuaran mobilitzant-se al carrer en contra de l'amnistia.

La Unitat d’Atenció a les Violències contra els menors de l'Hospital Vall d'Hebron atén 300 casos l'any. Treballen per què les víctimes aconsegueixen explicar-ho, el primer pas per recuperar-se. 

Totes les escoles i instituts hauran de tenir regulat l'ús del mòbil el curs vinent. Actualment, només un 3% dels centres permeten un ús sense normes.  

L'acord passa de puntetes per la Llei d'Amnistia. Sense gaires detalls, queda oberta bona part del seu abast. No dona noms i diu que s'ha d'incloure responsables i ciutadans afectats per decisions judicials vinculades a esdeveniments previs i posteriors a la consulta del 9N del 2014 i el referèndum del 2017.  

Els casos considerats lawfare o judicialització de la política i la possible cerca de responsabilitats i modificacions legislatives s'hauran de concretar en les comissions d'investigació que es facin durant la legislatura. Els de Puigdemont hauran de donar estabilitat, segons el document, sempre que es vagi avançant i complint amb els acords. 

La Nastia té 21 anys. L'Anton és un metge militar. La Yana té 11 anys i vol ser ballarina. Morenatti ha fotografiat una vintena d'amputats a un país també amputat per la guerra. Ell va perdre una cama a l'Afganistan. En aquest projecte ha intentat també ajudar-los. A la Iryna la van evacuar a punt de parir. El seu fill va néixer mort, ella va morir mitja hora després. Dues vides que ja no hi seran. El World Press Photo posa nom i cognoms al dolor. César Dezfuli va fotografiar una embarcació amb 118 migrants al Mediterrani. 7 anys després s'ha retrobat amb 75 d'ells per explicar les seves històries. Un projecte reconegut amb el premi de format obert.

A l'espera de la compareixença des de Brussel·les de Carles Puigdemont, qui ha posat veu a aquest acord és el número 3 dels socialistes, Santos Cerdán. 

Les reaccions a l'acord no s'han fet esperar, una de les primeres la de la portaveu de Sumar, que s'ha mostrat satisfeta amb l'acord. Marta Lois insisteix que és un pacte de legislatura i no únicament per a la investidura.

PP i Vox carreguen contra l'acord... La formació d'Abascal proposa accions legals, mentre els populars titllen el pacte de vergonyós i humiliant.

La confirmació del pacte PSOE-JUNTS s'ha fet públic amb els diputats al Parlament, el ple està en marxa.

Reaccions a l'acord també des del sector econòmic... El president de les petites i mitjanes empreses i el de la Cambra de Comerç de Barcelona avalen el pacte i demanen que es formi govern quan abans millor.




Reaccions a l'acord també des del sector econòmic... El president de les petites i mitjanes empreses i el de la Cambra de Comerç de Barcelona avalen el pacte i demanen que es formi govern com més aviat millor.







José María Macías, vocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) defensa la inconstitucionalitat de la llei d'amnistia perquè la finalitat és constituir un govern: "Manar per manar no és justificació per l'amnistia". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, sosté que el posicionament de l'òrgan no és precipitat i que l'opino del president en funcions Vicente Guilarte no és "major o millor" que la "majoria hiperqualificada" del ple. El vocal descarta un abandonament col·lectiu dels seus càrrecs perquè és un delicte. Adverteix que l'efectivitat de la llei d'amnistia no serà immediata si arriba al TC o al TJUE: "Tindrem una situació d'impàs". I insisteix que l'estat de dret s'ha de considerar abolit arran de la llei d'amnistia, no només està en perill.

Continuen les protestes a les portes del partit socialista a Madrid. Alberto Núñez Feijóo ha condemnat els aldarulls que anit van causar 39 ferits i 6 detinguts, però responsabilitza a Pedro Sánchez per negociar l'Amnistia.

Els socialistes creuen que amb aquestes paraules encoratja als ultres. El president del govern ha visitat als treballadors del PSOE per donar-los suport i ha dit que ara més que mai el país necessita un govern progressista. Mentrestant, continuen les negociacions a Brussel·les.

Un dels reptes en el càncer de mama triple negatiu és reduir la resistència que mostra als tractaments. Una manera podria ser combinant diferents fàrmacs que estan en estudi. La investigadora Laura Pascual Reguant explica que han dirigit dos fàrmacs a dues proteïnes diferents. Aleshores, a la cèl·lula li és molt més difícil poder sobreviure a dos tractaments a la vegada. Han utilitzat mostres de pacients de càncer de mama triple negatiu i han injectat aquestes cèl·lules en ratolins.