Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La consellera d'Educació descarta fer canvis immediats i demana a les famílies que confiïn en el sistema educatiu. Són les primeres paraules d'Anna Simó, una setmana després de la patacada en els resultats de l'informe PISA.

Des de l'oposició, PSC i Comuns critiquen que no sigui la consellera qui representi el govern català en aquesta trobada. Des de Junts, ho aplaudeixen.

Convocada aquesta tarda lataula antiterrorista al ministeri de l'Interior, amb presència de Mossos d'esquadra, Policia Nacional, Guàrdia Civil i el CNI. S'acordarà mantenir per aquestes dates nadalenques el nivell antiterrorista de 4 sobre 5 reforçat.

El Girona va guanyar per 4 a 2 al Barça a Montjuïc en un derbi català que serveix als gironins per pensar en nous horitzons i que deixa als blaugranes tocats a set punts del lideratge.

Meritxell Serret assegura que el Govern manté la "màxima ambició" i la "màxima exigència" al govern espanyol per l'oficialitat del català a la UE: "Hi ha hagut alts i baixos. Falten algunes apreciacions de caràcter jurídic", ha dit. La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea apunta que el PP està intentant boicotejar aquest camí: "No ficarem cap estat en el focus. Estem parlant en tots". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, assegura que qualsevol esmena d'ERC a la llei d'amnistia serà per reforçar-la i ferla "més contundent" en el seu objectiu "compartit". Diu no estar preocupada perquè la UE es pugui oposar a la norma. Celebra que Junts "s'hagi sumat" a l'estratègia negociadora d'ERC i confia que es puguin tornar a coordinar. Dubta que Esquerra faci pública el nom de la figura del mediador aviat. Descarta canviar "de moment" les relacions institucionals del Govern amb Israel. Diu que els pressupostos seran "el màxim expansius", però "segurament no estarem en els nivells de l'any passat". I destaca que a altres països també hi ha hagut informes PISA amb un resultat "sorprenent".

'Robot Dreams' s'ha endut el premi a millor pel.lícula d'animació al Festival de Cinema Europeu. La cerimònia d'entrega de guardons, celebrada a Berlín, ha reconegut la directora catalana Isabel Coixet, i ha atorgat dos premis, el de millors efectes visuals, i millor maquillatge i perruqeria a 'La Sociedad de la Nieve', dirigida per Juan Antonio Bayona.

A Catalunya hi han unes 500.000 ovelles que cada any s'han d'esquilar i els pastors no saben com desfer-se de la llana, que ha passat de ser un material preuat i valorat a pràcticament un residu. Artesans com la Laia treballen per recuperar-la i situar la llana autòctona al lloc on es mereix. La davallada del seu ús es deu a l'auge dels teixits sintètics, però la llana conserva unes propietats molt interessants: és un material 100% sostenible, ignífug i aïllant, que tant es pot fer servir a la indústria tèxtil com a la construcció.

  • Centenars de persones li reten homenatge a la capella ardent instal·lada a Pallejà
  • Va ser nominada al premi Goya com a millor actriu revelació pel seu paper a "Pieles" (2017), d'Eduard Casanova
  • La directora catalana recull el guardó a l'Èxit Europeu mentre que 'Robot Dreams' guanya el Premi al Millor Film d'Animació
  • 'La sociedad de la nieve', de J.A.Bayona, rep dos Premis a l'Excel·lència pels efectes visuals, i maquillatge i perruqueria

Trànsit calcula que uns 260.000 vehicles tornen aquest diumenge a l'àrea metropolitana de Barcelona. A l'aeroport del Prat, és el dia de més aterratges i enlairaments de l'última setmana.

A Catalunya hi ha unes 500.000 ovelles que cada any s'han d'esquilar. Els pastors no saben com desfer-se de la llana, que ha passat de ser un teixit fonamental a pràcticament ser residu.

La producció catalana 'Robot Dreams' s'endú el premi a millor pel·lícula d'animació al Festival de Cinema Europeu. La gala premia també latrajectòria d'Isabel Coixet i 'La Sociedad de la Nieve' de Juan Antonio Bayona, que s'endú dos guardons en les categories de millors efectes visuals, i maquillatge i perruqueria.

Barça i Girona s'enfronten a l'Estadi Olímpic de Montjuïc amb la intenció d'aprofitar l'ensopegada del Reial Madrid. Si guanyen els gironins seran líders en solitari de la Lliga. En cas de victòria blaugrana s'acostaran a 2 punts dels madridistes.

Festassa a Olot per la consecució del vuitè Campionat d'Europa de la selecció espanyola femenina d'hoquei patins. A la final, l'equip farcit de jugadores catalanes no troba rival en Portugal (4-0).

La vetlla se celebra a la ciutat natal de l'actriu catalana, Pallejà. Tant familiars i amics com personalitats del món de la cultura i l'espectacle s'han acomiadat de l'Itziar. Dimecres hi haurà homenatges a Barcelona i a Madrid.

250.000 vehicles tornen a l'àrea metropolitana de Barcelona. Les vies més complicades són l'AP7, la C16 i la C-17. Pel que fa a l'aeroport d'El Prat, aquest diumenge serà la jornada de més moviment amb 870 vols dels 4.760 que hauran operat aquests darrers dies.

Els pares de l'Odelia Pamela van començar a construir el pessebre fa anys i ara compta amb més de 5.000 figuretes de tota mena: el naixement, el pixaner, el caganer, l'exercit, forners, i molts més. El que va començar en un petit pessebre a l'entrada de casa, ha acabat ocupant dues habitacions senceres. Aquest pessebre dura tot l'any.

L'altra cara del Pont de la Puríssima són les persones que aquests dies festius els passen treballant. Hi ha una gran varietat d'ocupacions en aquesta situació o de casuístiques personals. Alguns prefereixen fer més hores voluntàriament per tenir uns ingressos extres, i d'altres com el sector de l'hostaleria o els taxistes han d'aprofitar per fer més calaix els dies que es dispara la demanda.

Si durant el Pont de la Puríssima no es marxa fora, hi ha una pila de coses que es poden fer sense anar lluny de casa. Alguns aprofiten per avançar les compres nadalenques mentre que d'altres barcelonins fan de turistes a la pròpia ciutat. A Pineda de Mar han instal·lat jocs tradicionals al carrer. El cas és que ja sigui a quilòmetres de distància o al costat de casa, l'important aquests dies ésgaudir de temps de qualitat amb família i amics.

No totes les herències són iguals. A banda de patrimoni material o diners també es poden heretar poders digitals. Ara bé, si no es té previsió, els hereus ho tindran molt difícil per poder accedir, per exemple, als comptes de xarxes socials de les persona difunta. La inclusió als testaments de clàusules que fan referència als perfils o comptes digitals va en augment. A Catalunya es pot fer des de l'any 2017 gràcies a una modificació del codi civil. El marc legislatiu es va adaptant a la major petjada i presència de les persones al món digital.

Ple d'ocupació a zones de muntanya i també a grans ciutats en aquest pont de la Puríssima.

Els treballadors de sectors essencials o que són molt demandats en dies festius no descansen. Els sindicats demanen que aquestes jornades de feina es remunerin de manera especial.

Lasequera ja amenaça la producció d'un dels productes típics de Nadal com són els avets. Tot apunta que en els pròxims anys seran més cars.

Gairebé 8 de cada 10 jugadores de videojocs pateixen actituds masclistes. Els Mossos recorden que els insults i agressions en línia també són delicte i es poden denunciar.

Barça i Girona acaben de preparar el partit que els enfrontarà a l'Estadi Olímpic de Montjuïc per no quedar despenjats de la lluita pel títol de Lliga masculí de futbol.

Els mossos recorden que les agressions online també són delicte i es poden denunciar. Més de la meitat de les dones oculten el seu gènere per evitar assetjament per part dels homes. Només un 20% de les jugadores online es dediquen professionalment al món dels videojocs, i moltes d'elles confessen haver abandonat la indústria pel masclisme que troben.