Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Cristina Valido, diputada de Coalición Canaria, defensa l'oposició a la tramitació de la llei l'amnistia tot i haver donat suport a la investidura de Pedro Sánchez. "No estem d'acord que la dissenyin els que se'n beneficiaran. La negociació és un despropòsit que no compartim. Està generant més crispació", ha dit, recordant que el seu vot no era decisiu per fer-lo o no president. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, explica que va sentir "vergonya" al Congrés per l'enfrontament i les intervencions de PP Vox, però també del PSOE. I veu "lleig" que el president Sánchez no hi fos ahir durant el debat.

Primer debat al congrés de diputats sobre la llei d'Amnistia. Per Feijóo ha estat la jornada més trista i decadent des del 23F, els socialistes han defensat la mesura amb aval constitucional per millorar la convivència, des de Junts diuen que en cap cas suposa una renúncia a la independència i Esquerra considera que és una solució política que eixuga un deute amb Catalunya.

L'Hospital Universitari Vall d'Hebron ha integrat tota la unitat derehabilitació infantil en un sol espai amb l'estrena de noves consultes i un gimnàs per a nens i joves. L'establiment facilitarà la vida als pacients que, fins aleshores s'havien de desplaçar a l'Hospital de Traumatologia i als ingressats que, en moltes ocasions, havien de fer la rehabilitació a l'habitació.

El nou gimnàs, finançat en un 50% per laFundació Ricky Rubio i la Fundació 'la Caixa', permetrà incrementar un 37% els pacients atesos, ampliar els horaris a la tarda i millorar la conciliació amb l'escola. A més, farà possible començar a fer rehabilitació a distància i els tractaments amb realitat virtual.

L’ambient suau d’aquests dies és conseqüència d’un matalàs d’aire càlid que tenim al damunt i que es combina amb l'arribada de núvols alts i mitgencs. De fet, van associats a aquest a sistema frontal que ens creuarà de forma descafeïnada entre aquesta nit i demà dimecres encarregant-se de fer entrar el vent del nord que escombrarà la massa càlida per fer entrar una de més freda. El pas del front també deixarà neu al Pirineu, però a finals de setmana, tant les precipitacions com el fred més potent es desplaçaran cap a l’est d’Europa. Aquí el que s’acabarà instal·lant és aquest enorme i potent anticicló que, per una banda, ens deixarà un final de setmana molt estable, amb menys vent i un cel serè que alhora afavoriran un ambient més fred i hivernal de dia, però sobretot de nit amb glaçades cada cop més extenses....

En marxa el ple del Congrés en què es debat i es vota la proposició de llei d'amnistia. La norma passarà el seu primer examen gràcies a la majoria del bloc de la investidura, però ha entrat a l'hemicicle en plena confrontació entre Govern i oposició.

Primera jornada de la vaga indefinida del personal d'infermeria de Catalunya.

El Barça viatja a Amberes amb Gundogan, Lewandowski i Araújo.

David Bisbal i Pasión Vega cantaran aquesta tarda a la Sagrada Família en la primera missa criolla que se celebra al temple.

Primera jornada de la vaga indefinida del personal d'infermeria de Catalunya i administratiu. Segons la Guàrdia Urbana, 2.500 persones han participat de les manifestacions, unes 4.000 segons el Sindicat d'Infermeres de Catalunya i segons el departament de Salut, fins a les 12¿h del migdia el seguiment ha estat d'un 9% en el torn del matí. On s'està notant més és als Centres d'Atenció Primària.

La llei d'amnistia arriba per primer cop al ple del Congrés. D'aquí menys d'una hora arrencarà la sessió on es debatrà i es votarà la proposició de llei. Sense sorpreses la votació tirarà endavant.

La llei d'amnistia avança, no així, una altra de les potes de l'acord d'investidura: l'ús del català a Europa. Avui era l'última oportunitat per aconseguir l'oficialitat del català durant la presidència espanyola del Consell de la Unió, però no es portarà a votació, només es farà el debat.

Segons la Guàrdia Urbana, 2.500 persones han participat de les manifestacions, unes 4.000 segons el Sindicat d'Infermeres de Catalunya. El departament de Salut diu que fins a les 12¿h del migdia el seguiment ha estat d'un 9% en el torn del matí.

La Generalitat ja ha expedientat fins a 30 municipis per excedir la dotació d'aigua. Així i tot, aquest novembre s'ha consumit un 12% menys d'aigua respecte a l'any passat.

Ramon Espadaler veu "evident" un canvi "copernicà" de Carles Puigdemont Junts per Catalunya: "S'ha passat de l'objectiu de la desestabilització a donar vida a un govern. Ha tornat al carril de fer política des de les institucions". El secretari general d'Units per Avançar defensa que l'amnistia té costos per les dues bandes: "Celebro el coratge d'una i altra part, que caminen per un camí que és incòmode". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, admet que l'evolució de les seves "tres grans condicions" no els satisfà "gens", i acusa el Govern de "deixadesa" i d'haver "desatès" polítiques concretes. El diputat del Grup Parlamentari dels Socialistes - Units per Avançar creu que el president Aragonès "no ho té fàcil" per acabar la legislatura: "En el nostre full de ruta no hi figura una moció de censura". Se suma a la petició de la consellera Simó "fer pinya" davant d'una situació "d'emergència nacional" en l'educació. I admet "molts més punts en contacte" amb el model de ciutat de Xavier Trias que el d'Ada Colau.

Aquest dilluns ha comparegut la consellera d'ensenyament per valorar els mals resultats dels alumnes a l'informe PISA. Ha dit que l'informe no recull les mesures correctores aplicades l'any passat, ha demanat a l'oposició fer pinya en aquesta qüestió i ha anunciat la constitució de l'agència d'avaluació i prospecció d'educació. Els sindicats de secundària opinen que no s'està posant remei a la situació.

El secretari general del Sindicat de professors de Secundària (ASPEPC-SPS) i president de la Fundació Episteme, Xavier Massó, valora els resultats del'informe PISA a Catalunya, dintre d'un sistema educatiu que té deficiències.

Segons Massó, hi ha recursos "però s'han d'emprar correctament"; tot i que Catalunya té un model pioner a Espanya, ha aconseguit uns resultats molt inferiors als que deuria.

223 euros és el que es va gastar en dues corbates l'advocat que va presentar el recurs. El Tribunal Superior de Catalunya li ha donat la raó i considera que sí que pot desgravar aquests diners, com ja va fer amb un vestit d'home a mida valorat en 1500 euros. La lletrada Ana Rodríguez va ser de les primeres a reaccionar a xarxes socials. Si els advocats autònoms es poden deduir vestits d'home i complements, les advocades, diu, també haurien. Per a Hisenda, el vestuari de treball és deduïble, sempre que es faci servir exclusivament per treballar, per exemple, uniformes de cuina, sanitaris, perruqueria i estètica o roba industrial.

Aquest dilluns se celebra la reunió de la taula antiterrorista al Ministeri de l'Interior, amb presència de Mossos d'Esquadra, Policia Nacional, Guàrdia Civil i el CNI. Segons fonts del Ministeri, s'acordarà mantenir per aquestes dates nadalenques el nivell antiterrorista en 4 sobre 5 reforçat, activat fa dos mesos amb el conflicte a la franja de Gaza.

El Centre d'Atenció Primària a Cubelles-Cunit ha demostrat els beneficis de cultivar plantes i hortalisses en un hort comunitari. Els usuaris d'aquest planten llavors i segueixen el procés, sempre assessorats per la dinamitzadora. Es tracta d'una iniciativa dirigida a gent gran que va començar l'any passat.

Es fa a una finca municipal; eix del projecte del grup de salut comunitària dirigit per una de les infermeres. Vistos els bons resultats, s'ha previst derivar també als joves amb malestar emocional.

Sortir d'aquesta crisi educativa passa, segons la consellera, perquè docents, famílies i polítics facin pinya. Educació insisteix en el fet que cal més inversió i apostar per a una reforma profunda a llarg termini amb un decàleg de mesures. Les associacions de famílies asseguren que sempre han fet pinya, però que les seves demandes no van enlloc. No creuen que recuperar la sisena hora a la pública sigui la solució. I demanen més inversió en formació permanent del professorat.

Educació descarta canvis a curt termini després dels mals resultats de l'Informe PISA.

Crítiques a la Generalitat per no participar en la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera.

A punt de començar la taula antiterrorista que reuneix Mossos d'Esquadra, Policia Nacional, Guàrdia Civil i el CNI.

El Girona guanya el seu primer derbi i entra en una nova dimensió.