Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

En especialitats com la ginecologia oncològica el 80%de les intervencions són amb cirurgia robòtica. L'Hospital de Bellvitge és el centre que fa més intervencions amb aquest mètode a Espanya. La idea és acabar l'any amb prop de 1.000 operacions.

Els experts asseguren que d'aquesta manera "perden el tacte", però guanyen visió de les estructures. Com que no hi ha incisions, la recuperació és molt més ràpida, en 24-48 hores els pacients ja estan donats d'alta i a la setmana ja es poden incorporar al seu dia a dia.

El ministre de Justícia, Félix Bolaños va parlar amb tots tres per telèfon per traslladar-los que el govern defensa la independència judicial. I avui, el president del Consell General del Poder Judicial, ha demanat als polítics que rebaixin la tensió.

Des del PP critiquen els atacs als jutges fets des de Junts i carreguen contra el PSOE.

El seguiment de la vaga, segons el departament, ha estat d'un 10¿% durant el torn de matí. A les protestes d'avui, s'han sumat a la vaga els tècnics sanitaris, que també demanen millores laborals.

Més d'un 70¿% de les treballadores del sistema universitari de Catalunya ha escoltat comentaris sexistes per part de companys o superiors. I un 16¿% ha patit tocaments incòmodes. Són algunes de les xifres que es desprenen d'un estudi de la universitat Blanquerna Ramon-Llull fet entre 538 membres del personal d'administració i serveis i docents de les universitats catalanes.

És un més que els restaurants aprofiten per fer coixí. Facturen, diuen, fins a un 60¿% més que altres mesos de l'any.

Càritas ens recorda que aquesta és només una cara de Nadal. L'altra són les persones que necessiten recursos. L'entitat ha atès Barcelona un 21¿% més de famílies aquest any respecte al passat... A més, el 50¿% de les famílies que els han demanat ajuda, ho han fet per primera vegada.

Aina Vidal reivindica el paper dels comuns en la negociació amb l'independentisme i defensa la seva presència a la taula: "La pregunta és si el PSOE es pot permetre el luxe que no estiguem". La portaveu adjunta de Sumar al Congrés assenyala la "covardia" i les "contradiccions" dels socialistes amb la llei d'amnistia: "Van aplicar el 155 amb aplaudiments rabiosos. S'enfonsava el Senat d'aplaudiments. No se'ls veia tristos". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga,  celebra que es faci una reunió entre Sánchez Puigdemont: "És bona senyal. Seguim avançant". La diputada d'En Comú Podem considera "una falta de respecte" la sortida de Podemos del grup parlamentari de Sumar i dona a entendre que es podria considerar transfuguisme. Assenyala els "dubtes" de Collboni sobre el model de ciutat per Barcelona. I apunta que el Govern serà negacionista climàtic si tira endavant el projecte del Hard Rock i defensa que "els pressupostos han de canviar" per revertir la situació educativa a Catalunya.

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha anunciat que hi haurà una reunió entre Pedro Sánchez i Carles Puigdemont sense la presència del verificador i a l'estranger. El president del govern ha dit que no la té posada en l'agenda, que l'única que li consta és la de la setmana vinent amb Pere Aragonès. A qui sí que li ha demanat reunir-se és a Feijóo per pactar la reforma de l'article 49 de la Constitució, un nou sistema de finançament autonòmic i renovar el Consell General del Poder Judicial.

Esmorzar més tard de les 9h del matí augmenta les probabilitats de patir una malaltia cardiovascular. El risc s'incrementa un 6% cada hora que passa. Amb el sopar, passa el mateix. L'estudi conclou que les persones que sopen a partir de les 21h tenen un 28% més de probabilitats de patir una malaltia cerebrovascular que les que ho fan abans de les vuit del vespre. Sobretot, les dones. L'explicació la trobem en el nostre rellotge biològic intern que se sincronitza principalment per la llum solar i també per l'hora en què mengem.

Junts assegura que hi hauràreunió entre Pedro Sánchez i Carles Puigdemont i que serà sense la presència d'un mediador. És l'anunci que ha fet el secretari general, Jordi Turull, al Cafè d'Idees.

A les portes de Nadal, els aliments es continuen encarint, tot i que la inflació a Catalunya baixa tres dècimes al novembre i se situa en el 3,1¿%.

Entitats i particulars del Pirineu demanen un topall per a les llicències d'ús turístic. Denuncien que residents i treballadors no troben pis i que el preu dels lloguers està disparat. A la Costa Brava, els alcaldes demanen que la llei s'adapti a les singularitats dels municipis.

El Barça es classifica per als vuitens de final de la lliga de campions com a primer de grup, tot i perdre amb un mal partit a Anvers.

L'Ajuntament de Lloret de Mar ha presentat un pla de treball municipal per la gestió sostenible de l'aigua. En concret, proposa apostar per augmentar l'ús de l'aigua regenerada al municipi per reduir el consum d'aigua potable. Aquesta és una aigua que ja s'està utilitzant a Lloret per usos com la neteja de via pública, el clavegueram, el reg de zones enjardinades, els camions de bombers i d'associacions de defensa forestal.

Tot i això, l'Ajuntament s'ha sumat al llistat de municipis que han rebut sancions per part de l'Agència Catalana de l'Aigua. En aquest cas, la multa és de 29.400 euros.

El secretari general, Jordi Turull, ha anunciat al Cafè d'Idees la trobada prevista entre Puigdemont i Pedro Sánchez. El Govern ni confirma ni desmenteix aquesta trobada, però en tot cas, no es produiria a curt termini.

El Partit Popular la veu com un exemple de la degeneració, diuen, a la que Sánchez està portant la política espanyola.

El Govern ni confirma ni desmenteix aquesta reunió, que Turull diu que ha de servir per avançar en la negociació. El president del Govern no nega aquesta reunió amb Puigdemont, però la refreda, si més no, a curt termini.

És la reacció de Pere Aragonès des de Ginebra a aquesta possible reunió entre Sánchez i Puigdemont... El Partit Popular la veu com un exemple de la degeneració, diuen, a la que Sánchez està portant la política espanyola.

La CUP lamenta que Junts estigui, diuen, seguint els passos d'ERC en la legislatura anterior.. En canvi, els socis de coalició veuen amb bons ulls que Sánchez i Puigdemont es trobin.

La inflació a Catalunya baixa tres dècimes al novembre i se situa en el 3,1¿%. Una xifra similar a la del conjunt de l'Estat... Les dades de l'IPC confirmen que les pensions contributives es revaloraran... En concret un 3,8%. Això serà, l'any vinent... ara, a les portes de Nadal, els aliments es continuen encarint.

Arxivada, per segona vegada, la causa del fons voltor Vauras contra Ada Colau i altres membres del seu govern. La magistrada, d'acord amb fiscalia, no veu ni prevaricació ni coaccions de l'ajuntament perquè el fons cedís pisos per a lloguer social.

Jornada de vaga i protesta d'estudiants d'univeristat i de secundària avui a Catalunya per denunciar els casos d'assatjament per part de docents cap a alumnes.

Jordi Turull avança que hi haurà una "reunió com cal" entre Pedro Sánchez Carles Puigdemont per "per parlar de la negociació i aprofundir en la resolució del conflicte". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, ha detallat que es farà a l'estranger, que no hi haurà mediador, que encara no té data i que serà una trobada entre "dos lideratges": "Es tracta de normalitzar relacions entre els dos presidents". El secretari general de Junts per Catalunya, deixa la porta oberta a "esmenes tècniques" a la llei d'amnistia si hi ha juristes que els fan veure que són necessàries. Insisteix que Junts donarà "per acabada la legislatura" si hi ha "una presa de pèl" del PSOE. Considera que "fa llàstima" que la taula de diàleg d'ERC "no funcioni per res", i creu que el Govern "no n'encerta ni una" i va "de mal en pitjor". I creu que Míriam Nogueras va estar "moderada" amb les seves paraules sobre la cúpula judicial.

Aquest dimecres el debat polític espanyol s'ha traslladat a Estrasburg amb motiu de compareixença de Pedro Sánchez al ple del Parlament. Sánchez ha defensat l'amnistia i ha dit que l'autèntica amenaça per la democràcia és l'aliança del PP amb Vox i li ha demanat al líder del PP europeu Manfred Weber si ell tornaria a Berlín els carrers dedicats al III Reich.

Els Majoristes d’Aliments Frescos de Mercabarna pronostiquen una campanya de Nadal similar a la del 2022, però marcada per la sequera. La manca d’aigua ha reduït la producció d’alguns productes, com el raïm que serà "més car i de menys qualitat".

Es preveu distribuir aquest desembre unes 103.000 tones de fruita i hortalissa, peix i marisc, i carn i aviram.

Pedro Sánchez compareix al Parlament Europeu defensant la llei d'amnistia, l'endemà que el Congrés hagi donat llum verda a la tramitació de la norma.

Félix Bolaños reivindica el prestigi dels jutges i agenda una nova reunió amb el president del Suprem. Serà dimarts vinent. Una nova data després que Francisco Marín cancel·lés la trobada d'avui.

Pere Aragonés assenyala directament al CNI com a responsable del suposat espionatge del seu telèfon.

El raïm i el cabrit, els aliments que més s'encareixen aquest Nadal segons les previsions dels majoristes de Mercabarna.

Pedro Sánchez compareix al Parlament Europeu defensant la llei d'amnistia, l'endemà que el Congrés hagi donat llum verda a la tramitació de la norma. Ha escoltat a l'Eurocambra les crítiques de PP i VOX i la intervenció de l'eurodiputat Carles Puigdemont amb qui no es veien des del 2017.

Félix Bolaños reivindica el prestigi dels jutges i agenda una nova reunió amb el president del Suprem.

Pere Aragonès assenyala directament al CNI com a responsable del suposat espionatge del seu telèfon.

El raïm i el cabrit, els aliments que més s'encareixen aquest Nadal segons les previsions dels majoristes de Mercabarna.