Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La immunització contra el virus respiratori sinicicial ha permèsdisminuir un 77% els casos de bronquiolitis en nadons menors de 6 mesos. Des de principis d'octubre hi ha hagut només 258 casos davant dels 1.100 de l'any passat. També hanbaixat les hospitalitzacions, en més d'un un 84%, i elsingressos a les UCI. Salut insisteix en la importància de la vacunació.

Els grups parlamentaris van mostrant les seves receptes de cara a la cimera de dimarts per impulsar canvis en el sistema educatiu i després que la consellera hagi transmés, per carta als centres, la voluntat de millorar les condicions de la docència.

El cap de l'oposició, el socialista Salvador Illa, estén la mà al Govern i aposta per actuar sense precipitació i escoltant als professionals. Els comuns, que apunten a la falta de recursos i les desigualtats i pobresa entre l'alumnat, demanen un pacte nacional per l'educació. I Ciutadans pensa que fan falta més mitjans i formació, tot i que introdueix com a element distorsionador el model d'immersió lingüística amb el qual volen acabar.

Precisament, l'anàlisi dels resultats de les proves PISA dilluns en comissió al Parlament i dimarts a Palau amb els partits coincidiran amb la visita d'una delegació d'eurodiputats a Catalunya que busca avaluar aquest model.

El control dels telèfons mòbils d'infants i adolescents per part de les famílies és clau per mirar d'evitar situacions perilloses. També ho és una bona configuració dels dispositius. Si afegeixen al jove a un grup amb contingut il·legal, les expertes aconsellen guardar-se proves i denunciar els fets.

Els Mossos d'Esquadra han rebut almenys 5 denúncies relacionades amb un xat de whatsapp amb contingut pornogràfic on hi són desenes d'alumnes de centres educatius de l'entorn de Sant Cugat del Vallès. Les expertes insisteixen en la importància de denunciar, fer captures de pantalla per tenir proves i activar el control parental dels mòbils dels fills.

A 3 dies de la reunió en matèria d'educació convocada pel president de la Generalitat, PSC i En Comú Podem estenen la mà al Govern per abordar els mals resultats de les proves PISA i plantejar mesures correctores. Exigeixen a l'executiu que escolti les propostes que fan els docents.

Comprar per als àpats de Nadal és més car que mai. La sequera provoca l'encariment de productes com l'ànec, el foie, o el xai, el peix costa un 4% més que al novembre i el marisc de closca també és ara un 20% més car.

Baixen les hospitalitzacions i els ingresos a l'UCI per bronquiolitis de nadons menors de 6 mesos. La campanya de vacunació contra el virus respiratori sincicial, que va començar a l'octubre, demostra la seva eficàcia i fa disminuir també les visites a Urgències.

El Barça juga al camp del València obligat a reaccionar i evitar la tercera derrota consecutiva entre Lliga i Champions.

El president del Consell General del Poder Judicial ha demanat "rebaixar tensions" arran del malestar que sent la cúpula judicial amb els atacs que estan rebent. Ho ha dit després d'haver plantat al ministre de justícia Félix Bolaños per les declaracions de la diputada Míriam Nogueras que va acusar de "personatges obscurs", "indecents" i "togats franquistes"alguns magistrats.

Un 42% de les dones enquestades assegura que han escoltat comentaris obscens per part d'un company o d'un superior. Un 10% diuen que han tractat de tenir relacions sexuals amb elles. Un 8% diu haver experimentat conseqüències negatives per haver-les evitat. És part d'un estudi fet a més de 500 treballadors i treballadors, docents o investigadors i investigadores del món universitari.

La Lat Djiguenne viu en un pis amb 4 persones més del Senegal. És una de la seixantena que n'han arribat el darrer mes a Guissona des de les Canàries després de fer una travessa en pastera. Tenen entre 20 i 40 anys. La majoria estan sense papers i no poden treballar. L'Ajuntament els ha lliurat un certificat simbòlic d'acollida. Per a identificar-los, demanen agilitat a la subdelegació del govern i a la Generalitat més personal per a atendre'ls.

Més de 19.000 delictes sexuals en un any a tot l'Estat, segons el darrer informe del Ministeri de l'Interior. És la xifra més alta dels darrers 6 anys.

Entre el conjunt de delictes, l'assetjament: comentaris sexistes, tocaments incòmodes, proposicions de relacions sexuals. És el que denuncien haver patit moltes treballadores de les universitats.

Novajornada de protesta del personal d'infermeria per reclamar millores en el nou conveni.

El president del Consell General del Poder Judicial demana als polítics que rebaixin la tensió.

Cap de setmana de dinars i sopars d'empresa.

Després de dues derrotes consecutives, el Barça afronta demà una prova de foc a València.