Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Nova jornada de vaga d'infermeres, fisioterapeutes, personal de GIS, zeladors, TCAI i treballadores socials sanitàries arran de l'acord signat entre alguns sindicats i el Departament de Salut de la Generalitat. Es tracta d'un nou acord després de 17 anys, però que, segons aquests professionals, se'ls menysté, fomenta el classisme i la desigualtat i el tracte discriminatori. Arran d'això un centenar de directius de Centres d'atenció primària de Barcelona han amenaçat en dimitir en bloc si no es millora l'acord.

Cada municipi podrà decidir quantes llicències d'habitatge turístic atorga. Són els més tensionats, 140. Ho ha forçat el PSC per donar suport a la norma que s'ha aprovat també amb els vots d'ERC, Comuns, i CUP.

Sánchez i Feijóo es reuniran divendres al Congrés. Una trobada encara sense un ordre del dia fixat. El PP vol parlar de l'amnistia i de les reunions amb Puigdemont.

Un de cada 4 infants que atén Save The Children a Catalunya, viu en famílies afectades per desnonaments. És l'alerta que fa l'entitat que també assegura que la meitat de les llars ingressen menys de mil euros al mes.

El Barça tanca l'any aquesta tarda a Montjuïc davant del cuer, l'Almeria. A la baixa del sancionat De Jong, s'hi afegeix la de Pedri, per una nova lesió muscular que el pot deixar fora també de la Supercopa.

La JN:1 és una subvariant més contagiosa, però de moment no més greu. Així i tot, els experts insisteixen que els grups de risc, com les persones grans i els immunodeprimits, han de portar les vacunes al dia.

Juan Pablo Horcajada, Cap de malalties infeccioses de l'Hospital del Mar, assegura que "el tipus de vacuna que s'està administrant enguany té una cobertura acceptable davant d'aquesta nova subvariant". A més de la Covid, estan en augment altres virus respiratoris. Per això, ara de cara a Nadal.

Junts demana empara a la presidenta del Congrés per les crítiques de l'òrgan dels jutges contra Míriam Nogueras. Parlen d'ingerència inadmissible i demanen a Armengol que valori la necessitat d'acudir al Tribunal Constitucional perquè rectifiquin.

Llum verda del Parlament al decret per limitar els pisos turístics. ERC i els comuns han sumat el suport del PSC i la CUP. La condició dels socialistes és que el topall no sigui de 10 pisos per cada 100 habitants, sinó que deixen la decisió en mans de cada municipi.

Catalunya té més de 140.000 pisos turístics, el 42% a la Costa Brava... El sindicat de Llogateres celebra que la norma canviï el panorama d'habitatge.

Finalitza la missió dels eurodiputats que han estat a Catalunya durant 3 dies per avaluar el sistema d'immersió lingüística. Han visitat dos centres educatius, s'han reunit amb famílies, sindicats, la consellera d'educació i la judicatura.

Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort d'un home abatut per la Guadia Urbana de Figueres aquesta nit. L'home, de 71 anys havia anat a aquesta casa on viu la seva l'excunyada i la neboda. Augmenten les infeccions respiratòries, sobretot de la covid que ara és la més freqüent amb una nova variant, la JN.1.

Carlos Carrizosa creu que la missió d'europarlamentaris que avalua la immersió lingüística a Catalunya pensarà que hi ha "sectarisme polític" en l'enfocament educatiu. El president del Grup Parlamentari de Ciutadans defensa que dificulta la integració la "imposició al primer ensenyament d'una llengua aliena", en referència al català. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, carrega contra la comissió educativa que ha de proposar millores al sistema perquè "la designa el govern del propi si endogàmic del sistema educatiu català". Diu que a la cimera educativa tothom va dir el que s'esperava i que Cs assenyala la immersió lingüística com "una de les causes del baix rendiment acadèmic". Critica que es rehabiliti políticament Carles Puigdemont quan va fer "el mateix o pitjor" que Donald Trump: "Trump és un aprenent davant Torra, Puigdemont o Junqueras". Carrizosa carrega contra la reunió entre Pedro Sánchez i Pere Aragonès: "Sánchez farà concessions per mantenir-se, i Aragonès també va boig per mantenir-se al lloc". I creu que el president català podrà renovar pressupostos i acabar legislatura gràcies als suports de PSC i comuns "fruit dels pactes d'investidura".

En aquests moments té lloc la cimera de partits per tractar sobre els mals resultats de les proves PISA dels alumnes catalans. A això cal afegir la visita d'una delegació de parlamentaris europeus que han vingut a avaluar el sistema d'immersió lingüística arrel d'una queixa de ciutadans que no hi estan d'acord. Més enllà d'apriorismes polítics, sembla adequat aprofitar l'avinentesa per fer un debat rigorós sobre el model d'educació i, en acabat, fer canvis o deixar-ho tot com està, però recuperant l'ànim constructiu que hauria de tenir el debat polític.

Durant els primers mesos de vida, el plor és la manera en què els nadons es comuniquen. Un estudi de l'Hospital Clínic n'ha identificat les causes i la seva interpretació. Amb aquesta informació han desenvolupat un algoritme per fer una interpretació automàtica del plor que ésaplicable als vigilabebès.

Ara estan ampliant l'estudi a nadons prematurs i amb patologies per comprovar si el plor pot servir per predir si un nen té problemes neurològics en les primeres setmanes. L'objectiu de la iniciativa és ajudar els pares i garantir un correcte desenvolupament del nadó.

Sempre provocadors. Són incapaços de deixar a algú indiferent. El seu últim disc pot semblar estrany: 'Ciutat de sorra' són deu cançons amb la mateixa tornada. Un disc que va sorgir d'un encàrrec per una exposició de David Bestué. Posen música a titulars de premsa barcelonina del 1979 a l'any 2007. Sacsegen l'escena musical amb cada projecte. Ara signen també les cançons del grup Stella Maris, aquesta banda de noies creada per la sèrie 'La Mesías' i que actuarà al Primavera Sound.

Pedro Sánchez es reunirà amb Carles Puigdemont i Oriol Junqueras i hi haurà fotografia de la trobada. Ho ha confirmat el mateix president en una conversa informal amb periodistes a la Moncloa.

Elsubsidi d'atur passa de 480 euros a 570 els primers sis mesos. És l'ajut que cobra qui no rep ja cap prestació i de la que se'n beneficien 800.000 persones a tot l'Estat.

Primera reunió entre Govern i els grups parlamentaris per buscar solucions a la crisi educativa després dels mals resultats de l'informe PISA. Se celebra aquesta tarda convocada pel president Aragonès.

Primer pas per intentar que els delictes de pederàstia amb penes de més de 5 anys de presó no prescriguin. PSC, ERC, Junts i comuns han registrat una proposició de llei, que un cop s'aprovi al Parlament haurà de superar el tràmit al Congrés.

Pedri s'ha lesionat a l'entrenament d'aquest matí i no jugarà demà contra l'Almeria. Xavi creu que l'equip encara es pot reenganxar a la lliga i demana al mercat d'hivern un substitut de Gavi.

El mateix president Pedro Sánchez ha confirmat en una conversa informal amb periodistes a la Moncloa la intenció de trobar-se en els mesos vinents amb els líders d'ERC i Junts. La reunió es produirà un cop s'aprovi la llei d'amnistia. El Govern ho emmarca dins la necessitat de normalitzar les relacions. Abans, Sánchez es trobarà amb Pere Aragonès, aquest dijous, al Palau de la Generalitat.

Pedro Sánchez es reunirà amb Carles Puigdemont i Oriol Junqueras i hi haurà fotografia de la trobada.

Primera reunió entre Govern i els grups parlamentaris per buscar solucions a la crisi educativa després dels mals resultats de l'informe PISA.

Primer pas per intentar que els delictes de pederàstia amb penes de més de 5 anys de presó no prescriguin.

Pedri s'ha lesionat a l'entrenament d'aquest matí i no jugarà demà contra l'Almeria.

Joan Subirats creu que l'educació està "en una tempesta perfecta" perquè s'hi sumen "molts elements", també en la universitària: "Hauríem de canviar la manera de fer les coses a les classes". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, defensa que en els Estats es fa "més política que polítiques" i a Europa "més polítiques que política", i explica ha trobat a faltar una lògica més estratègica en política: "El llarg termini és molt curt". L'exministre d'Universitats explica per què no ha repetit i quina ha estat la seva relació amb Pedro Sánchez. Adverteix a Podemos que cal "certa habilitat" per mantenir una "posició diferenciada" i alhora no posar en perill l'estabilitat del Govern, alhora que destaca la capacitat d'articulació de Sumar. Creu que els resultats electorals dels comuns a Barcelona no van ser un desastre: "Veig Colau amb moltes ganes de seguir activa. Li veig un futur esplèndid". I considera que estem "paralitzats" perquè estem "paint els efectes de la crisi del 17", mentre l'amnistia afavoreix que es pugui treballar.