Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La Montse ha repartit una sèrie, 1,25 milions d'euros, d'aquest segon premi. La sort ha esquitxat aquest barri de Les Planes de Sant Joan Despí. Parlem amb dos dels premiats: la Juana no sabia que li havia tocat i el Pedro. L'administradora assegura que en aquest barri els diners feien molta falta

El cinquè premi associat al 1.568, i dotat amb 60.000 euros a la sèrie, ha repartit 35 sèries a Pineda de Mar i 30 a Tarragona.

El Restaurant Diagonal de Pineda de Mar ha repartit 2,1 milions d'euros del número 1.568, un "número important" pel propietari de l'establiment, Salvador Boada Sala.

A Tarragona, quasi 2 milions d'euros s'han repartit al barri de Torreforta amb 27 sèries del 1.568.

L'administració de loteria Les Arenes de Barcelona ha repartit 896.000 euros entre els seus clients en haver venut quatre diferents cinquens premis, i també dos dècims del primer premi. El director, Víctor Fernández, que ha explicat que tots els dècims es van comprar presencialment i van fregar-se per "la pedra d'or".

Ha trigat a sortir, però el primer premi de la loteria de Nadal deixa 32 milions d'euros a Catalunya. Molt repartit, se'n va a Badalona, Sant Vicenç dels Horts, Tortosa, o Barcelona. Administracions que han venut sèries del 88.008.

La sort ha visitat també Sant Joan Despí: allà han venut una sèrie del 58303, el segon premi.

Un dels dos quarts premis ha tocat a Catalunya: El 41.147, l'han venut pràcticament íntegre a l'administració número 10 de Granollers. És l'únic número que tenien de la rifa de Nadal i ha estat molt repartit. 1.650 dècims entre molts veïns del barri.

Una administració que ha repartit molts premis, la del centre comercial de Les Arenes, a Barcelona... Un pessic del primer... i quatre cinquens premis.

La Grossa deixa 8 milions a Badalona un pessic a Tortosa, Cornellà, Manresa, l'Hospitalet i Figueres, entre d'altres. El centre comercial les Arenas de Barcelona reparteix la Grossa i quatre cinquens premis. Un quart premi, el 41.147, rega amb 33 milions d'euros Granollers. Salt reparteix 7,8 milions d'euros d'un cinquè premi (92.023) i Pineda de Mar 2,1 milions del 1.568Sant Joan Despí reparteix una sèrie del segon premi (58.303)

Ernest Maragall tanca la seva etapa a la política institucional amb una entrevista al Cafè d'idees de Gemma Nierga: "És l'últim dia, i és el primer dia. Francament crec que em costarà. Marxo en base al raonament". L'encara president del grup parlamentari d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona critica que Jaume Collboni no ha plantejat el rumb ni la resposta als reptes de Barcelona: "Està guanyant temps. No ho acabo d'entendre". Creu que els comuns estan "molt lluny" d'haver complert els seus plantejaments per Barcelona: "Com ens passa a les esquerres, quedem presoners de la nostra ideologia". I admet que no li va agradar el "que us bombin" de Xavier Trias. D'altra banda, reivindica la trobada entre Pedro Sánchez i Pere Aragonès i que estem en "el principi real d'aquest diàleg". Insisteix que el PSOE governa perquè ho va decidir Catalunya: "Catalunya ha salvat Espanya d'ella mateixa, dels seus dimonis de sempre". I considera que Junts s'ha afegit a l'estratègia d'ERC: "És bona notícia perquè confirma aquesta oberta d'un nou període"

Aquest dijous el tema més rellevant de l'actualitat és la reunió entre el president del govern Pedro Sánchez i el de la Generalitat Pere Aragonès. Mentre que Sánchez aposta per la millora de l'autogovern, Aragonès insisteix en el referèndum d'autodeterminació.

Respecte als acords a banda de reprendre la taula de diàleg han pactat aprovar una llei orgànica de plurilingüisme, el traspàs de l'Ingrés Mínim Vital i impulsar el projecte d'instal·lació d'un centre de producció de xips.

El MareNostrum 5 és un supercomputador capaç de dur a terme investigacions abans impensables. Amb una potència equivalent a la de 380.000 ordinadors portàtils, combinada amb la intel·ligència artificial per estudiar el clima o fer medicina personalitzada.

En comparació amb el MareNostrum 4, la seva versió anterior, la potència del nou és 23 vegades superior. El nou supercomputador s'afegeix a Lumi (Finlàndia) i Leonardo (Itàlia) com els únics tres superordinadors preexaescala europeus.

Sánchez i Aragonés han exhibit la bona sintonia que existeix entre les dues institucions, després de la millora de les relacions entre el PSOE i Esquerra. En primer lloc han acordat convocar la taula de diàleg el primer trimestre de l'any vinent.

També acorden aprovar una llei orgànica pel plurilingüisme, traspassar la gestió de l'ingrés mínim vital (una qüestió que s'aprovarà al Consell de Ministres de dimecres) També impulsar un centre tecnològic de producció de xips a Catalunya i desenvolupar un calendari pel traspàs de Rodalies.

Fa un any i mig es reunien per restablir el diàleg entre institucions... ara: recuperen la negociació amb la llei d'amnistia ja encarrilada al Congrés.

Sánchez i Aragonès exhibeixen la bona sintonia que existeix entre les dues institucions, després de la millora de les relacions entre el PSOE i Esquerra. Reprenen les relacions institucionals, però ho fan en un context polític complex.

Prèviament a la reunió, Sánchez i Aragonès han inaugurat el Supercomputador MareNostrum5. És la major inversió europea que s'ha fet mai a Espanya per a una infraestructura científica.

La trobada Sánchez-Aragonès es produeix a 24¿hores de la reunió Sánchez-Feijóo. El PP acusa el president del Govern de comprar un relat de l'independentisme ple de mentides... i retreu a Sánchez que no es reuneixi amb la resta de presidents autonòmics.

Nou baròmetre del CIS. El PP l'encapçala per segon mes consecutiu... Obtindria el 33,2 % dels vots… però es retalla la distància amb el PSOE, que obtindria el 31,1 % del suport.

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha resolt a favor dels clubs que defensen la creació de la Superlliga.

  • Sánchez i Aragonès han inaugurat el Supercomputador MareNostrum 5, una eina al servei de les investigacions científiques
  • És un dels 20 superordinadors més potents del món

Nova jornada de vaga de personal sanitari arran de l'acord signat entre alguns sindicats i el Departament de Salut de la Generalitat. Més d'un centenar de directius de Centres d'Atenció Primària de Barcelona han amenaçat en dimitir en bloc si no es millora l'acord.

Entrevistem a Pako Díaz, director del CAP Bordeta-Magoria, sobre l'acord de l'ICS: "esperàvem canvis en les condicions econòmiques i laborals".