Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Nervis i molta il·lusió per l'arribada de Ses Majestats que d'aquí poca estona entraran al Port de Barcelona a bord del Pailebot Santa Eulàlia. Els Reis visitaran tots els pobles de Catalunya, per això tothom està molt pendent del cel i de la pluja.

La mascareta torna a ser obligatòria als centres sanitaris. La Generalitat ha anunciat la decisió aquest matí davant l'augment de casos de virus respiratoris.

Incertesa entre els viatgers en el primer dels 4 dies de vaga dels treballadors de terra d'Ibèria, en plena operació tornada de les vacances. La companyia, que situa el seguiment de la vaga per sota del 20%, assegura que ha pogut reubicar pràcticament tot el passatge.

  • La formació de Carles Puigdemont considera que el decret "posa en perill" l'aplicació de la llei d'amnistia
  • El secretari general de Junts, Jordi Turull, es va reunir aquest dijous a Barcelona amb el secretari d'organització del PSOE, Carlos Cerdan

La manca de neu al Pirineu, fa que moltes pistes encara romanguin tancades. Tampoc es poden fer altres activitats com excursions amb raquetes de neu, tan típiques d'aquesta època.

Per aquest motiu, molts turistes acaben canviant l'esquí i escullen altres opcions també a la muntanya, que sempre ofereix alternatives interessants.

Les infermeres mantenen la vaga i les mobilitzacions de la setmana vinent després que la reunió que han mantingut amb el conseller Balcells no hagi acabat amb acord. Consideren, però, que han acostat posicions.

ERC acusa PSC, Junts, Comuns i la CUP d'entorpir les negociacions pels pressupostos. Cada vegada sembla més just que la Generalitat pugui aprovar els comptes aquest mes de gener.

Demà arriben els Reis d'Orient, i als obradors els pastissers treballen per preparar els tradicionals tortells farcits de massapà o de nata i xocolata. Enguany esperen vendre'n més d'un milió.

El Girona tanca, amb èpica, la millor primera volta de la història del club.

Cada vegada sembla més just que la Generalitat pugui aprovar els pressupostos aquest mes de gener. Les negociacions no avancen i els retrets s'intensifiquen. Ara, a més, Esquerra deixa clar el lligam entre els pressupostos de l'Estat i els catalans. El PSC accepta negociar un pacte ampli com reclama Pere Aragonès, però diu que això és barrejar carpetes. Junts aprofita el debat a favor del projecte del Hard Rock i, com els socialistes, animen a Aragonès a buscar un pacte a tres.

Els metges estan desbordats. Asseguren que a les urgències arriben molts més pacients que en altres onades de virus respiratoris. A alguns, els més lleus, els estan derivant a l'atenció primària.

Des de la unitat de crítics de l'Hospital de Terrassa reconeixen que "sobretot la setmana passada estem rebent un volum d'urgències molt més alt que el que havíem tingut altres anys".

El comitè d'empresa denuncia un col·lapse sense precedents i lamenten estar vivint una situació que, diuen, sabien que arribaria. Ho atribueixen a una mala planificació.

El col·lapse es repeteix a altres centres de Catalunya com a l'Hospital del Mar, amb passadissos plens de llits amb pacients esperant una habitació.

Una trobada que ha servit, diuen, per acostar posicions, però que no resol el conflicte i, per tant... el sindicat d'infermeres de Catalunya manté les mobilitzacions.

perquè tot això passa enmig d'una onada de virus respiratoris que està saturant els centres sanitaris.

Aquest any menjarem més d'un miler de tortells artesans el dia de Reis. El tradicional tortell de massapà és el més venut, però cada vegada tenen més tirada els farcits de nata, trufa i crema.

Que cap nen es quedi sense regal. És la premissa amb què treballen els patges reials i per això també accepten l'ajuda solidària d'entitats com la Creu Roja.

Cues a l'administració del centre comercial Les Arenes de tots els qui volen fer-se amb un número de la loteria d'El Nen. Van repartir el 'Gordo' de Nadal... i molts esperen que comprar-lo aquí els segueixi portant sort.

  • ERC colla el PSC lligant l'aprovació dels pressupostos de l'Estat amb els catalans
  • Salvador Illa accepta negociar un pacte ampli, però insisteix que primer s'han de complir els compromisos de 2023

Aquest 2023 ha estat un bon any pel sector turístic a Catalunya. Segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE), de gener a novembre la comunitat catalana ha rebut gairebé 17.000 visitants, i ha estat la més visitada d'Espanya, seguida de les Illes Balears i les Canàries.

La despesa ha estat de prop de 20 milions d'euros, més d'un 25% del total de l'Estat. El turisme de luxe, un dels causants.