Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Llargues cues per recollir els tradicionals canelons de Sant Esteve. La recepta tradicional passa en molts casos de generació en generació, però també hi ha qui aposta per provar noves varietats.

La fiscalia investiga dos casos de manipulació de fotografies de menors amb intel·ligència artificial.

Vítor Roque arribarà demà per incorporar-se divendres als entrenaments del Barça.

A ritme d'Havaneres els Xiula acosten el dol i la mort als més petits.

La prova pilot es fa a la Badia de Roses per aprofitar els nutrients de l'aqüicultura. Volen potenciar la producció local d'algues i plantar cara a la importació d'algues del continent asiàtic.

Al voltant de la piscifactoria de lluç i orada pengen 125 metres de cordes amb llavors d'enciam de mar. Calculen que en dos mesos hauran crescut 20 centímetres i els podran comercialitzar com a producte gastronòmic.

La creació d'imatges sexuals amb intel·ligència artificial és un delicte que, fins fa pocs mesos, no tenia precedents. A la província de Barcelona, la fiscalia té actualment dues investigacions en curs. Tant els suposats autors com les víctimes són menors.

La fiscalia alerta d'un altre delicte en augment, el de la pornovenjança: l'any passat es van tramitar més de1.700 denúncies contra homes per amenaces o coaccions. El 10¿%, per l'anunci de fer públiques imatges sexuals de les seves parelles o exparelles.

Avui a moltes taules no hi falten els canelons, el menjar típic d'aquest Sant Esteve. N'hi ha que els compren fets, d'altres que els elaboren a casa i cada vegada, hi ha més gent que opta per anar de restaurant. Els més tradicionals, els de rostit, es preparen un a un amb molta cura. Estan farcits amb pollastre, vedella, cansalada i un ingredient secret.

Avui a moltes taules no hi falten els canelons, el menjar típic d'aquest Sant Esteve. N'hi ha que els compren fets, d'altres que els elaboren a casa i cada vegada, hi ha més gent que opta per anar de restaurant.

Aquests dies de reunions afavoreixen la propagació dels virus respiratoris.

La creació d'imatges sexuals amb intel·ligència artificial és un delicte que, fins fa pocs mesos, no tenia precedents. A la província de Barcelona, la fiscalia té actualment dues investigacions en curs.

La capitana del Barça, Alexia Putellas, tornarà a passar demà pel quiròfan.

Per Nadal no tot és joia. L'altra cara la viuen les persones que per un motiu o altre pateixen el sentiment d'una pèrdua recent o dels records acumulats durant molts anys. Les festes es converteixen en un moment especialment difícil per elles. Els especialistes aconsellen buscar fórmules per donar un sentit especial a aquests dies i integrar-los com a una part més delprocés de dol. El més important, recalquen, és parlar-ne, de manera que esmentar les persones que falten no sigui un tabú.

Elsmenús per dinar o sopar aquests dies de Nadal a un restaurant costen de mitjana entre 50 i 60 euros, 5 més que l'any passat. La comoditat que suposa dispara un 40% les reserves.

A taula molts trobaran a faltar aquests diesels que ja no hi són. Els experts recomanen parlar-ne i expressar el buit que han deixat.

Maria Jesús Montero tanca la porta a unreferèndum a Catalunya. La ministra d'Hisenda es mostra favorable, però, a negociar millores del finançament i l'autogovern.

El Reial Madrid acaba l'any liderant les lligues masculines de futbol i bàsquet. En aquest últim cas, el club blanc domina la competició amb autoritat després de derrotar el Joventut a l'Olímpic de Badalona (73-101).

Óscar Da Silva està acostumat a sentir-se el jugador setciències de la plantilla. La raó és que és llicenciat en Bioquímica per la Universitat de Standford, als Estats Units, una carrera que va fer animat pels seus pares des de Munic i que li va permetretreballar en la investigació amb cèl·lules mare. A Califòrnia va estudiar i competir 4 anys, abans d'esdevenir professional del bàsquet.

De l'experiència americana n'ha extret lliçons per a la vida i en la segona temporada al Barça el seu pes a l'equip ha crescut. Potser hi fa que als entrenaments sempre sigui l'últim a marxar de la pista.

Són molts els productes d'origen agrícola que han quedat afectats pels més de dos anys que portem de sequera. Un dels clàssics de Nadal, com és el cava, factura durant aquestes dates al voltant del 20% dels ingressos de tot l'any. El preu mitjà de l'ampolla de cava ha pujat un 7%, però és poc si es té en compte que els cellers asseguren que la collita ha baixat a la meitat.

Les celebracions i les reunions familiars pròpies del Nadal afavoreixen la propagació dels virus. Els especialistes recomanen anar amb molta cura de no contagiar les persones que tenen més risc, com ara gent gran o malalts crònics. Els principals hospitals catalans tenen a punt els seus plans de contingència i han reforçat els serveis davant l'increment d'infeccions causades per virus respiratoris. De moment, asseguren, no hi ha col·lapse ni a les consultes ni a urgències.

Desenes de milers de persones viatgen aquests dies per passar uns dies al costat del ésser estimats. Visitem l'aeroport del Prat per conèixer, per exemple, la història d'una mare que 6 anys després espera impacient tornar a abraçar el seu fill que viu a Veneçuela. O la d'una àvia que es va perdre el neixement del seu net i avui el coneixerà. O també la d'un noi que espera nerviós retrobar-se amb la seva parella per presentar-la a la família.

Dos ferits greus per un accident múltiple a l'AP-7 amb 6 vehicles implicats a Subirats, a l'Alt Penedès. Les han traslladat a Bellvitge i a l'Hospital de Vilafranca. El sinistre ha provocat retencions quilomètriques.

Cap de setmana de corredisses icompres d'última hora. A 48 hores per Nadal, els mercats estan plens de compradors que busquen productes frescos pels dinars de celebració.

La sequera afecta enormement un dels productes estrella per Nadal: el cava. La collita de raïm ha baixat un 50% i el preu per ampolla ha pujat un 7%.

Les celebracions i les trobades nadalenques afavoreixen la propagació dels virus. Els hospitals es preparen per acollir més pacients i els experts alerten que en els propers dies arribarem al pic de la grip i la covid.

Els Jocs Olímpics de París es veuran a Radio Televisió Espanyola

Finalment, aquest divendres s'han reunit el president del Govern Pedro Sánchez i el cap de l'oposició Alberto Núñez Feijóo. Després de criticar tant els mediadors i els verificadors, han acceptat la renovació del Consell General del Poder Judicial amb un verificador que serà la Comissió Europea.

  • La Grossa deixa 8 milions a Badalona un pessic a Tortosa, Cornellà, Manresa, l'Hospitalet i Figueres, entre d'altres
  • El centre comercial les Arenas de Barcelona reparteix la Grossa i quatre cinquens premis
  • Un quart premi, el 41.147, rega amb 33 milions d'euros Granollers
  • Salt reparteix 7,8 milions d'euros d'un cinquè premi (92.023) i Pineda de Mar 2,1 milions del 1.568
  • Catalunya recupera 60 milions en concepte dels 13 grans premis de la Grossa

Pluja de milions a Catalunya. Un primer premi que ha trigat molt a sortir. I molt repartit per tota Espanya deixa un pessic a Badalona, Sant Vicenç dels Horts, Tortosa, o Barcelona.

Elsorteig de Nadal reparteix també alegria a Sant Joan d'Espí amb un segon premi. A Granollers, on s'ha venut pràcticament totes les sèries d'un quart i toquen cinquens a Salt, Pineda i Torreforta.

Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo acorden negociar la renovació del Poder Judicial.

ElGirona tanca l'any amb un empat a casa el Betis que l'impedeix ser lider en solitari de la lliga.