Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Les infeccions per virus respiratoris no paren d'augmentar. En la darrera setmana s'han diagnosticat gairebé 71.000 nous casos, especialment de grip.

La violència vicària és la principal hipòtesi de la mort del pare i els seus dos fills de 7 i 10 anys a Horta Guinardó, Barcelona.

La farmacèutica Grífols s'enfonsa a la borsa després de la publicació d'un informe que l'acusa de manipular els seus comptes.

Pedri, Cancelo i Iñigo Martínez viatgen a Riad sense l'alta mèdica. Xavi s'endú a la Supercopa d'Espanya 25 jugadors, 8 d'ells del filial.

En l'última setmana, se n'han diagnosticat gairebé 71.000. Fa un mes, n'eren 48.000. Si ens fixem en concret en la grip, les infeccions s'han més que triplicat. La situació està tensionant els centres sanitaris. Avui el conseller Balcells ha reconegut que algun hospital ja hi ha hagut de prendre mesures. És el cas de Palamós.

Continua la investigació sobre la mort d'un pare i els seus dos fills de 7 i 10 anys a Barcelona. Els bombers van trobar els cossos ahir a casa de l'home on van detectar una forta concentració de gas. Tot apunta que es tracta d'un cas de violència vicària.

Junts manté el no als decrets del Govern que s'han de convalidar demà, tot i que continuen negociant. Volen que hi hagi incentius fiscals, i també sancions, perquè tornin. La Generalitat rebutja aquesta política d'incentius.

El PSOE es mostra disposat a negociar, però adverteix que, per presentar esmenes, cal que el decret es tramiti.

El PP manté el seu no als decrets, però assegura que estaria disposat a abstenir-se sempre que el Govern accepti les seves condicions.

Grifols es desploma a la borsa després de la publicació d'un demolidor informe de la firma Gotham City Research on s'acusa la companyia catalana de maquillar els comptes i s'assegura que les seves accions valdrien 0 euros.

Artur Mas comparteix el 'no' de Junts als tres decrets que es votaran aquest dimecres al Congrés: "S'ha de fer entendre al govern de Pedro Sánchez que aquesta legislatura no serà una bassa d'oli". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, creu que "no s'enfonsa res" si no s'aproven: "Junts no els està dient que no s'aprovin" les mesures anticrisi. El 129è president de la Generalitat de Catalunya sí que admet sorpresa per la petició dels juntaires de sancionar les empreses que van marxar pel Procés i no tornin a Catalunya. Mas es mostra convençut que Pedro Sánchez vol solucionar el conflicte català, però creu que "la manera que té al cap no és la que funcionarà". Creu que de la negociació actual no sortirà un referèndum i demana posar el pacte fiscal sobre la taula. Intueix que el PP "es va moure bastant" per intentar que Junts i el PNB votessin Feijóo com a president espanyol. Admet que es va equivocar titllant de delirium tremens​​ una 'maragallada'. I creu que el president Pere Aragonès fa "tot el que pot en una situació d'extrema debilitat parlamentària".

Comencem l'any amb el retorn de les mascaretes als centres sanitaris que estan al llindar del col·lapse i amb les negociacions per convalidar els tres decrets llei que prorroguen les mesures anticrisi; Junts ha dit que hi votarà en contra si no hi ha canvis. Tampoc hi ha acord per la pujada del salari mínim amb la patronal. El ministeri de Treball diu que, si no hi ha acord, l'incrementarà per sobre del 4%.

L'entrada en vigor de l'obligatorietat de la mascareta als centres sanitaris catalans haurà d'esperar. Les comunitats i el Ministeri no han arribat a un acord. Ara s'obre un període d'al·legacions i, en dos dies, el Ministeri traurà una norma per donar cobertura a les comunitats.

Es confirma que l'assassinat d'una dona el 29 de desembre al districte de Sant Martí, a Barcelona, s'investiga com un cas de violència de gènere. Els Mossos d'Esquadra han fet pública avui la detenció de la seva exparella.

Es reprèn el curs polític després de les vacances de Nadal. Pedro Sánchez afrontarà dimecres una prova de foc. El Congrés debatrà i votarà els 3 decrets de mesures anticrisi del Govern. De moment, no té els suports necessaris garantits.

El Barça i el Girona seran aquesta tarda al sorteig dels vuitens de final de la Copa. Els blaugrana es van classificar després de guanyar, novament amb patiment, al camp del modest Barbastre per 2 a 3.

A Catalunya sí que està previst que ho sigui en les pròximes hores. D'altra banda, el ministeri estudia implantar les autobaixes de tres dies.

Mig miler d'infermeres han tornat a sortir al carrer per lamentar, diuen, el menyspreu laboral i professional que pateixen.

La majoria parlamentària del Congrés, en risc. Junts votarà en contra dels tres decrets que es debatran al Congrés i que inclouen mesures anticrisi. Per contra, els republicans donaran suport als decrets, també al que podria afectar a l'aplicació de l'amnistia. Coincideixen amb el Govern que millora la seguretat jurídica.

Es confirma que l'assassinat d'una dona el 29 de desembre passat al districte de Sant Martí, a Barcelona, s'investiga com un cas de violència masclista. Els Mossos d'Esquadra han fet pública avui la detenció de la seva exparella.

Quart i últim dia de vaga dels treballadors de terra d'Iberia... Una jornada amb retards en els vols i amb maletes acumulades als aeroports. Els sindicats, però asseguren que volen seure a negociar.

Santi Rodríguez assegura que el PP no es va reunir amb Junts per Catalunya per explorar un pacte postelectoral, però admet contactes i una reunió per intercanviar opinions: "Amb el Junts que coneixem és impossible establir una negociació". El secretari general del PP de Catalunya creu que el president del partit Alejandro Fernández va "interpretar que s'estava anant un pas més enllà" en les converses amb els jutaires. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, es mostra convençut que els socialistes aprovaran el pressupost del Govern d'ERC: "El PSC s'ha convertit en la crossa de l'independentisme. Es necessiten mútuament". Veu difícil una abstenció dels populars perquè el decret anticrisi tiri endavant: "No es pot responsabilitzar el PP". Detalla que la proposta dels populars sobre referèndums il·legals no vol il·legalitzar partits sinó "evitar que es cometin uns delictes". Defensa parlar del model de finançament autonòmic: "No podem estar d'acord que el 100% dels impostos recaptats a Catalunya quedin a Catalunya", adverteix. I veu amb bons ulls l'obligatorietat de la mascareta als centres sanitaris.

Tret de sortida a les obres del nou tram de la línia 8 dels Ferrocarrils de la Generalitat. El perllongament servirà per connectar les dues xarxes de ferrocarrils existents, és a dir, les línies de l'Anoia i el Bages que acaben ara aPlaça Espanya; amb les del Vallès que finalitzen a Plaça Catalunya.

A Barcelona, la Generalitat preveu que tingui un gran impacte perquè donarà servei a l'esquerra de l'eixample, on ara no hi ha transport subterrani.

Les farmàcies registren un augment de vendes de testos i mascaretes. A pocs dies per arribar previsiblement al pic de grip, que col·lapsa urgències i hospitals, alguns establiments de guàrdia tenen aquest diumenge fins i tot cues. A partir de demà tornarà a ser obligatori dur mascareta a tots els centres sanitaris.