Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Nadal, Sant Esteve, Cap d'Any, Reis. Són dies d'àpats especials, festius, i de sobretaules que s'allarguen i en què, sovint, es conviu amb l'alcohol. Pot ser una situació molt complicada per a les persones que busquen desintoxicar-se'n. Parlem amb pacients i experts per saber com viuen el Nadal i com se'ls pot ajudar en les reunions familiars.

Acompanyem una patrulla dels Mossos d'Esquadra en una de les rutes que fan a Sant Just Desvern per comprovar que els indrets públics on se celebrarà el Cap d'Any reuneixen prou condicions de seguretat. Proliferen també els punts liles per prevenir agressions sexuals.

Tant tradicionals com les campanades són els propòsits d'Any Nou. Posar-se objectius per l'any que comença és positiu, però s'ha de fer amb moderació i fixant llistons que siguin assequibles. En aquest sentit, els experts recomanen ser realistes per evitar frustracions innecessàries. A més a més, en cas de fracàs recorden que no cal esperar al següent gener per anar al gimnàs o aprendre idiomes perquè canviar d'hàbits es pot fer en qualsevol moment de l'any.

Restaurants i locals d'oci nocturn ultimen detalls per acollir les celebracions que donaran la benvinguda al nou any 2024. S'espera que unes 100.000 persones gaudeixin de l'espectacle de drons a l'Avinguda Maria Cristina de Barcelona.

Els Mossos d'Esquadra incrementen els controls a carrers i carreteres per vetllar per la seguretat durant la nit de Cap d'Any. S'instal·len també punts liles per prevenir agressions sexuals.

Els dies d'àpats copiosos i sobretaules llargues són difícils per a les persones addictes a l'acohol i que estan seguint tractaments d'abstinència.

L'arrencada de l'any comporta l'actualització de les tarifes de la majoria de serveis públics. La baixada de la inflació i l'extensió de les bonificacions als transport públic apaivaguen una mica l'impacte de les pujades de preu.

  • La llum, el gas, l'aigua i els peatges pugen de preu, mentre que els bitllets de transport públic continuen bonificats
  • Les pujades són inferiors a les de l'any passat i fins i tot hi ha productes, com la benzina, que són més econòmics
  • Han mort figures populars com Francisco Ibáñez, Josep Maria Espinàs, Itzíar Castro, Lluís Llongueras o Joan Bayén
  • RTVE Catalunya ha acomiadat el realitzador Sergi Schaff i la periodista Mària Sánchez

Isabel Rubio és una de les directores joves d'orquestra amb més projecció d'Espanya. És l'única que estat finalista per ocupar la plaça de directora assistent de la prestigiosa simfònica de Berlín i ara torna a trencar esquemes. Aquests dies puja amb la batuta a l'escenari del Palau de la Música per dirigir els concerts de Cap d'Any de l'Orquestra Simfònica del Vallès. S'interpreten valsos i polques tradicionals, però també hi ha sorpreses.

Les condicions meteorològiques han minvat la producció entre un 30 i un 50% i això ha fet que el raïm sigui més car enguany. Ara bé, segons els majoristes, ni la baixada de la producció ni l'increment de preus està afectant les vendes. A Mercabarna estimen que aquesta setmana han venut uns 550.000 quilos de raïm, una mica més que l'any passat. La varietat més demanada es la d'Aledo, que es caracteritza per tenir grans petits i dolços.

Si Nadal és per estar a casa, Cap d'Any és sinònim de sortir de festa per a moltes persones. Ara bé, no és fàcil trobar taula per sopar o ubicació per celebrar l'arribada de l'any 2024. A la ciutat de Barcelona, la majoria de discoteques ja han venut el 90% de les entrades, tot i que enguany han augmentat preus.

Els Mossos d'Esquadra mantenen obertes diverses hipòtesis en el marc de la investigació de la mort violenta d'una dona de 48 anys al districte de Sant Martí de Barcelona. Entre elles, que es tracti d'un crim masclista. Divendres cap a quarts d'una, els Mossos van rebre l'avís que s'havia trobat el cadàver a l'interior del domicili, situat al número 353 del carrer Navas de Tolosa de la capital catalana.

A hores d'ara és pràcticamen impossible trobar allotjament a una casa rural per passar el Cap d'Any. Es tracta d'un dels caps de setmana amb més ingressos per al sector, i la tendència és tan a l'alça que algunes reserves ja es fan amb un any d'antelació. A indrets com la Terra Alta, l'ocupació supera aquests dies el 90%.

Les cases rurals freguen la plena ocupació per Cap d'Any, en un dels caps de setmana de més ingressos per al sector.

Compres d'última hora als mercats per als àpats de Cap d'Any. Marisc, carn, embotits o formatges pugen de preu per la inflació i també el raïm és més car.

Els Mossos d'Esquadra investiguen com un possible cas de violència masclista la mort violenta d'una dona al districte de Sant Martí de Barcelona.

El Govern català acomiada l'any amb carpetes obertes, com ara la gestió de la sequera o l'aprovació dels pressupostos.

Més de 5.500 persones, la majoria canalla, segueixen l'entrenament de portes obertes del primer equip del Barça de futbol masculí. Vitor Roque i Robert Lewandowski, entre els més ovacionats.

Follets i ajudants dels Reis d'Orient treballen des de fa dies per aconseguir que ens arribin els regals que hem demanat a ses majestats. I des d'ahir els podem veure fer la seva màgia a una de les seves fàbriques, la Fabra i Coats de Barcelona. En menys d'una hora torna a obrir les portes.

Carlos Cuerpo agafa el relleu a Nadia Calviño al capdavant del ministeri d'Economia. Amb la sortida de Calviño, el president del Govern reorganitza també les vicepresidències.

La inflació es modera al desembre per l'estabilitat dels preus dels aliments i l'evolució de l'electricitat. L'IPC avançat se situa en el 3,1%.

Algunes persones decideixen passar el Cap d'Any fora de casa. Des d'avui i fins al dia 1, Renfe oferta 1.200 trens amb destí o sortida des de Catalunya.

El turisme rural és una altra de les destinacions preferides per aquestes dates. Els hotels de la Cerdanya i el Ripollès fregaran el ple tot i la poca neu.

Pràcticament totes les places d'allotjament a la Cerdanya estan plenes pel cap de setmana de Cap d'Any i fins al 2 de gener. Tot i que no hi hagi neu a la muntanya, molta gent té ganes de trepitjar la que hi ha. A l'Aeroport d'El Prat, aquest divendres és el segon dia de les vacances de Nadal amb més nombre d'operacions.

Carlos Cuerpo agafa el relleu a Nadia Calviño al capdavant del ministeri d'Economia. Amb la sortida de Calviño, el president del Govern reorganitza també les vicepresidències.

La inflació es modera al desembre per l'estabilitat dels preus dels aliments i l'evolució de l'electricitat. L'IPC avançat se situa en el 3,1¿%.

Algunes persones decideixen passar el Cap d'Any fora de casa. Des d'avui i fins al dia 1, Renfe oferta 1.200 trens amb destí o sortida des de Catalunya.

El turisme rural és una altra de les destinacions preferides per aquestes dates. Els hotels de la Cerdanya i el Ripollès fregaran el ple tot i la poca neu.