Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Catalunya tanca l'any amb un repunt de l'atur, però amb les millors dades en un desembre dels últims 16 anys. Més de 343.000 persones no troben feina, però són gairebé 3.000 menys que el 2022.

D'aquí a dues hores acaba el termini per presentar les esmenes a la totalitat a la llei d'amnistia. Se n'esperen dues: una del PP i, l'altra, de Vox. La dels populars proposa dissoldre les organitzacions que promoguin referèndums il·legals.

Falten només dos dies per l'arribada dels reis d'Orient, i cal treballar per tenir-ho tot a punt. A Barcelona, el Patge Gregori s'afanya amb els preparatius de la cavalcada, que podreu veure en directe per La 1 de TVE.

El Girona pot ser campió d'hivern si guanya aquesta nit a l'Atlético i el Madrid es deixa algun punt a casa davant del Mallorca.

Catalunya acaba el 2023 amb un nou repunt de l'atur, però tanca el millor any des del 2007. Desembre suma 3.474 desocupats més.

PP i Junts es van reunir la primera quinzena d'agost a Barcelona per temptejar un acord per la investidura de Feijóo.

Els patges ja estan treballant a tot drap per tenir-ho tot a punt de cara a la nit més màgica de l'any. Fixant-se, això sí, que les joguines compleixin les normatives de seguretat.

El Girona pot començar l'any com a campió d'hivern si guanya aquesta nit a l'At.de Madrid i el Reial Madrid es deixa algun punt a casa davant del Mallorca.

La venda d'automòbils es va recuperant. L'any 2023 tanca a Catalunya amb més de 118.000 turismes matriculats: un 16,7% més que l'any passat.

Es tracta d'una de les comunitats on més de la meitat dels cotxes venuts aposten per la tecnologia ECO i zero. Però la quota de mercat continua a la baixa (12%), lluny de la mitjana europea del 20%.

Aquesta que veieu és l’estampa del Pirineu a vista de satèl·lit de fa tot just dos anys. Llavors la neu cobria bona part de la serralada. Una situació ben diferent de la que vivim ara. La manca de neu és més que evident sobretot al vessant sud del Pirineu, comportant, també, menys reserves d'aigua. Ho hem comprovat a La Molina.

Continua en ascens l'onada epidèmica de la grip, la majoria dels casos en persones d'entre 15 i 59 anys. I s'espera que segueixi creixent, perquè com estem veient al nostre entorn, el nivell de transmissió és molt alt. En aquests moments, el pic d'incidència és el doble que l’any passat, però segons Salut encara és inferior a anys anteriors a la pandèmia.

Així i tot, els grans hospitals confirmen que hi ha molta pressió assistencial i estan habilitant més llits per poder atendre els pacients.

La manca de pluja acosta Catalunya a una nova fase de restriccions. Gairebé la meitat dels municipis en risc d'emergència per la sequera consumeix més aigua del que toca.

Troben en una paperera el cos sense vida d'un nadó a La Bisbal d'Empordà.

Augmenten els casos de virus respiratoris i això ja es nota en la pressió assistencial a les urgències hospitalàries.

Torna la lliga després de l'aturada per Nadal, amb la disputa de la darrera jornada de la primera volta.

Situació de sequera greu a Catalunya. No té precedents i no hi ha previsió que millori en els pròxims mesos. Situació que ens deixa a les portes d'entrar en una nova fase de restriccions. Gairebé la meitat dels municipis en risc d'emergència per la sequera consumeixen més aigua del que toca.

Aquesta que veieu és l’estampa del Pirineu a vista de satèl·lit de fa tot just dos anys. Llavors la neu cobria bona part de la serralada.

Continua en ascens l'onada epidèmica de la grip, la majoria dels casos en persones d'entre 15 i 59 anys.

La venda d'automòbils es va recuperant. L'any 2023 tanca a Catalunya amb més de 118.000 turismes matriculats: un 16,7 % més que l'any passat.

Sanció de 420.000 euros a un propietari per llogar pisos com allotjaments turístics il·legals.

Jenni Hermoso ha comparegut aquest matí a l'Audiència Nacional pel cas Rubiales.

És el Pantà de Sau es troba al 7,9% de capacitat. És la imatge, desoladora, que evidencia la gravetat de la sequera que vivim a Catalunya. No té precedents i no hi ha previsió que millori en els pròxims mesos. Situació que ens deixa a les portes d'entrar en una nova fase de restriccions. Gairebé la meitat dels municipis en risc d'emergència per la sequera consumeixen més aigua del que toca. Imatge: ACN | Jordi Borràs.

Des de l'1 de gener de 2024 pagarem més per les factures dels subministraments bàsics de la llar o per viatjar en cotxe privat o transport públic. La moderació de la inflació i la tendència a la baixa de l'Euríbor hauria de permetre a les famílies afrontar amb més garanties el futur i recuperar una mica de poder adquisitiu.

Tot a punt per donar la benvinguda al 2024. Restaurants i locals d'oci nocturn ultimen detalls per una nit en què la festa és la protagonista. Les discoteques ja han venut un 90% de les entrades per aquesta nit, per a molts establiments la de més facturació de l'any. De fet, es calcula que els ingressos es poden arribar a duplicar o triplicar.