Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Incombustible i pertinent. Torna 'Carmen', la gitana indomable. Anys 70, una Ceuta perillosa i els tòpics de l'Espanya de la Transició. Una producció de gairebé 25 anys sobre els escenaris. Un submon de fronteres, narcotràfic i violència. Una 'Carmen' que defensa la seva independència i la seva llibertat fins a les últimes conseqüències.

A les grans ciutats, la preocupació per la manca d'aigua ha passat de puntetes. Malgrat tot, cada petit esforç compta. Des de l'ACA, insisteixen que només ens en sortirem si tothom compleix amb el pla de sequera. Amb les dades actuals, el sistema Ter-Llobregat entraria en emergència la primera quinzena de gener. Un canvi de fase que ampliaria les restriccions. Si continua sense ploure, l'aigua en vaixells no arribaria abans de juny.

24 d'agost, L'Algarve, Portugal. Un home de 82 anys és assaltat amb armes de foc a les portes de casa seva. Els seus segrestadors l'obliguen a ficar-se al cotxe i recorren 1.200 quilòmetres. 20 hores de trajecte en què és obligat a lliurar les seves claus bancàries i treure diners en caixers automàtics. El trajecte acaba en un bosc de Collbató, a Barcelona, on un veí el troba emmordassat i ferit. Van deixar el vehicle abandonat a l'aeroport del Prat.

En els pròxims 15 dies més de 6 milions de persones podrien entrar en fase d'emergència per sequera. Davant d'aquesta situació, l'Agència Catalana de l'Aigua critica la manca d'implicació i lamenta que el missatge d'alerta per sequera no ha arribat a les ciutats.

Desarticulat un grup criminal que va segrestar i abandonar ferit un home de 82 anys per robar-li diners.

En marxa ja l'operatiu de seguretat per la celebració de Cap d'Any a Barcelona. La Guàrdia Urbana inspecciona els locals d'oci per comprovar que compleixen la normativa.

El Girona ha tornat aquest matí a la feina després de les vacances de Nadal. El sorprenent colíder de la Lliga es prepara ja per mantenir el seu nivell.

A punt el dispositiu de seguretat per les celebracions de Cap d'Any a la ciutat de Barcelona. Amb especial èmfasi en l'espectacle previst a l'avinguda Maria Cristina. També hi haurà dispositius a zones de molta concurrència. A més, la Guàrdia Urbana ha intensificat les inspeccions als locals d'oci.

En els propers 15 dies, el sistema Ter-Llobregat, que abasteix d'aigua més de 6 milions de persones, podria entrar en fase d'emergència.

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo ha fet balanç de l'any que estem a punt de deixar enrere. Des del Govern demanen al PP que faci autocrítica i tingui una actitud constructiva.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, avisa Pedro Sánchez que a la Taula de Diàleg només s'hi ha d'abordar la resolució del conflicte polític.

Desarticulat un grup criminal que va segrestar i abandonar ferit un home de 82 anys per robar-li diners.

A punt l'operatiu de seguretat per la celebració del Cap d'Any a la ciutat de Barcelona.

El context desequera greu ha estat el motiu per dir adeu a algunes de les pistes de gel aquest Nadal. Localitats com Girona, Terrassa o Reus han prescindit d'aquesta activitat. D'altra banda, s'ha creat una polèmica sobre aquells municipis que sí que l'han posat.

De fet, Sant Feliu de Llobregat ha estrenat aquestes festes unapista de gel de 350 metres quadrats i per omplir-la, han utilitzat 25.000 litres d'aigua. L'Ajuntament defensa que la instal·lació és un reclam per dinamitzar el comerç local. Altres municipis han buscat alternatives més sostenibles: Blanes ha instal·lat una pista de gel sintètic i Mollet ha utilitzat l'aigua dels pous.

El Govern prorroga la majoria de mesures anticrisi. Els aliments bàsics continuaran sense IVA i es mantenen les ajudes al transport públic. Per contra, l'IVA de la llum pujarà del 5 al 10%.

La temporada d'esquí està en mans de la neu artificial. Les estacions confien en una baixada de temperatures per poder continuar produint.

El primer equip de futbol federat d'Espanya format majoritàriament per joves gitanes. Són del barri de La Mina i amb el futbol busquen acabar amb els estigmes que acompanyen el poble gitano.

Vítor Roque ja és a Barcelona per signar el seu contracte amb el Barça. El davanter brasiler, de 18 anys, és conegut com a Tigrinho, arriba procedent de l'Atlètic Paranaense i genera força il.lusió entre els afeccionats barcelonistes.

Aquesta temporada s'ha creat el primer equip de futbol federat d'Espanya format majoritàriament per joves gitanes, a Sant Adrià de Besòs, Barcelona.

És un conjunt del Tramontana - La Mina CF. que reuneix il·lusió, però que busca també acabar amb els estigmes que acompanyen al poble gitano i empoderar a les dones de la comunitat.

Els aliments bàsics continuaran sense IVA i es mantenen les ajudes al transport públic. Per contra, l'IVA de la llum pujarà del 5 al 10%. El Govern també mantindrà l'impost a la banca i a les grans energètiques en cas de beneficis extraordinaris.

Al decret també s'afegeixen 2 noves mesures: l'eliminació de les comissions bancàries per retirada d'efectiu en finestreta a les persones amb discapacitat i a les d'edat avançada. A més, s'inclou la cessió de l'Ingrés Mínim Vital a Catalunya i a totes les comunitats autònomes que ho sol·licitin.

El Govern prorroga la majoria de les mesures de l'escut social.

Durant el primer semestre de l'any es mantindrà al 0% pels aliments bàsics i al 5% per pastes i olis.

El Consell de Ministres també ha aprovat traspassar la gestió de l'Ingrés Mínim Vital a Catalunya.

El Partit Popular crítica el paquet de mesures perquè considera que les ajudes no van adreçades a les famílies més vulnerables.

Aquests dies, molts els volen aprofitar per esquiar, però la temporada ha començat sota mínims per la manca de neu.

Avui obren portes molts parcs per a la infància.

El president de la Generalitat ha triat el Dipòsit del Rei Martí per fer el seu tercer missatge de Nadal coincidint amb Sant Esteve. Aragonès ha remarcat que el 2023 ha servit per "assolir grans fites" de les que "hem de sentir-nos satisfets". Emmarca en l'aplicació de la llei d'amnistia "el retorn dels represaliats" aquest 2024.

Aragonès insisteix que estem davant la "segona fase del procés de negociació amb l'Estat", on Catalunya "ha de poder decidir lliurement el seu futur".

També alerta que la sequera "requerirà un esforç de la resta de la societat" i demana als grups del Parlament "estar a l'alçada" per aprovar els Pressupostos.

Per abordar la mort amb els més petits, els Xiula parlen del dol en la seva nova cançó 'Dol i fa sol' a ritme d'havaneres. Per escriure-la van passar un cap de setmana en una masia amb 10 famílies que havien patit una pèrdua molt propera.