Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Jaume Collboni avança que al nou govern municipal hi haurà la figura de l'alcalde de nit: assegura que ho posaran a l'acord amb qui pactin el nou executiu municipal i que estaria disposat a cedir-ho al seu soci. El batlle de Barcelona assegura que l'orientació del seu govern serà progressista: "Amb els partits que estem tenint converses es poden garantir polítiques progressistes". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, es compromet a tenir un govern ampliat i pressupostos abans de la primavera: "El temps s'acaba". Descarta que l'alcaldia de Barcelona es pugui posar sobre la taula de negociació Junts-PSOE, tot i que hi pugui haver "temptacions". Collboni es compromet amb connectar al tramvia per la Diagonal: vincula els terminis al pressupost i a altres obres de la zona. Admet el "repte" de la seguretat, assenyalant els petits furts i la reincidència: avança que vol parlar amb el ministre de Justícia per incrementar la planta judicial penal per judicis ràpids. Considera "un greu error" que Junts vinculi "immigració amb delinqüència". I creu que regular els lloguers "no és la solució" però permetrà "parar l'escalada".

Pedro Sánchez rebutja delegar a la Generalitat el control de fronteres i la immigració irregular. En una entrevista a Ràdio Nacional el president manté que són competències que corresponen a l'Estat.

Els tècnics sanitaris se sumen al personal d'infermeria i comencen vaga indefinida per demanar canvis en el conveni de l'Institut Català de la Salut.

Rècord de trasplantaments i donacions d'òrgans. Del que més se'n fa és de ronyó, amb una llista d'espera de 21 mesos de mitjana. 

L'exdirectora de la residència Fiella de Tremp, on van morir 64 avis durant la pandèmia, declara que el centre funcionava correctament.

El Barça ratifica Xavi després de la humiliant derrota a la final de la Supercopa amb el Reial Madrid. Els blaugranes perden per 4 a 1 en un pèssim partit a Riad.

Pedro Sánchez diu a Ràdio Nacional que suarà la samarreta per garantir l'estabilitat de la legislatura. Ho fa després d'haver pogut salvar el decret de mesures anticrisi gràcies a un acord in extremis amb Junts.

Núñez Feijóo assegura que Sánchez està en mans dels independentistes. Junts continua defensant-se de les acusacions sobre racisme. El conseller Elena lamenta que vinculin immigració i inseguretat. 

El president del govern també reacciona a les informacions que apunten al fet que l'executiu de Rajoy hauria utilitzat la cúpula de la Policia per frenar l'independentisme en l'anomenada 'Operació Catalunya'. Sánchez ho rebutja i demana investigar-ho al Congrés.

Continuen les protestes d'alguns col·lectius sanitaris. Els tècnics se sumen al personal d'infermeria i comencen vaga indefinida... Reclamen millores en el conveni de l'Institut Català de la Salut. El conseller ha tornat a defensar l'acord i ha recordat que el va signar la majoria de sindicats.

Declaren per primera vegada les dues responsables de la residència Fiella de Tremp, on van morir 64 avis en un per un brot de COVID durant la pandèmia... Tenen dues causes obertes, una per homicidi imprudent, i l'altra per la que estan citades avui, per un suposat delicte contra la seguretat dels treballadors.

Pilar Calvo, diputada de Junts per Catalunya al Congrés, considera "indignant" que el líder d'ERC Oriol Junqueras hagi comparat el seu discurs sobre la immigració amb el de l'extrema dreta: "Entre bonisme i xenofòbia hi ha un camí del mig". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, detalla que Junts vol "poder dialogar amb la UE" sobre les competències en immigració. La portaveu adjunta del partit a la cambra baixa detalla que el PSOE no ha volgut fer públic l'acord amb ells i assegura que no hi ha hagut falta de transparència. La periodista no esclareix si presentaran esmenes parcials al text de la llei de l'amnistia: "Farem el que considerem necessari per blindar el màxim necessari aquesta llei". Calvo no té cap dubte que Mariano Rajoy està implicat en l'operació Catalunya. I insisteix que a Junts no abandonen el dret a l'autodeterminació, sinó que treballen amb "dues línies"

Un dels tractaments estètics de moda són les pestanyes postisses. Els oftalmòlegs alerten que mal col·locades poden provocar al·lèrgies i infeccions de parpella, problemes que cada vegada veuen més a les seves consultes. Una bona higiene és imprescindible per evitar que entrin fongs i virus a l'ull.

Els embassaments catalans continuen assolint nous mínims històrics. Avui les conques internes es troben al 16,3%. Quan es baixi del 16%, el govern activarà la fase d'emergència.

El de Sau no és l'únic pantà sota mínims. Els embassaments de les conques internes estan avui al 16,3%, gairebé la meitat que fa un any, quan ja estàvem en situació de sequera. La baixada del nivell de l'aigua per sota d'aquest llindar del 16% implicarà la declaració d'emergència. A les conques de l'Ebre la situació és una mica millor, i els embassaments estan gairebé al 42%. Un dels pantans on més es nota la situació de sequera extrema és el de Sau, avui al 5,87%. Són només 10 dècimes més que el seu mínim històric: el 5,77% de capacitat. Una situació que no es donava des de l’abril del 90.

Cosmos Quartet s'ha consolidat com un dels quartets de corda més atractius del panorama musical actual. Les seves interpretacions, que abasten música des del segle XVIII fins a la més actual, són rebudes amb elogis per la crítica i definides com a honestes, elegants, expressives i captivadores.

Fer nous pous per accedir als dipòsits d'aigües freàtiques... És una altra de les solucions que està posant en marxa l'Agència Catalana de l'Aigua per augmentar els recursos hídrics. Al Besòs ja s'han fet dues prospeccions i s'analitza ara si l'aigua que s'ha extret és apta per al consum. 

El pròxim dilluns serà el dia més trist de l'any. És el que es coneix com a Blue Monday des de 2005. Les despeses o els deutes d'aquestes festes nadalenques, juntament amb el fred i la disminució de les hores de sol, són alguns dels factors que es tenen en compte per marcar aquesta data al calendari. Els professionals indiquen que el més important per "combatre" aquesta jornada és fer-se cas a un mateix i a les necessitats segons l'època. Les empreses de viatges i d'experiències fan del Blue Monday un reclam comercial.