Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Jaume Guardiola, president del Cercle d'Economia, considera "correcte" del president espanyol Pedro Sánchez al Fòrum Econòmic de Davos dirigit a les empreses, però apunta: "Pagar millor té a veure amb la productivitat. Perdre productivitat té molt a veure amb decisions polítiques". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, descarta que reduint la jornada laboral es produeixi el mateix i lamenta que la legislatura arrenqui amb un acord sobre l'SMI sense la patronal: "Hi ha hagut un punt de precipitació". Creu que la llei d'amnistia es prou forta per no tenir problemes al TC i defensa que suposi el final d'una etapa: "No és compatible amb reivindicacions d'unilateralitat". Guardiola també relaciona els dèficits en energies renovables o educació al Procés. Descarta mecanismes de sanció o incentivació per a les empreses que van marxar l'any 2017 perquè "poden tenir un efecte advers". I considera que el Govern i el president Pere Aragonès està "molt preocupat per la gestió".

Amb una mostra de saliva i una ecografia es pot saber si es pateix una malaltia hepàtica. El problema de les malalties del fetge és que no acostumen a causar símptomes. Per això, el cribratge és fonamental per fer un diagnòstic precoç.

Recomanen que els pacients que tinguin algun factor de risc ho expliquin al metge per poder fer una prova i prendre mesures tan aviat com es pugui. 

El secretari general de Junts, Jordi Turull, i el número 3 del PSOE, Santos Cerdán, es reuneixen al Congrés en una trobada sense imatges i sense facilitar els temes sobre la taula. Mentre es produïa la reunió, s'ha fet públic un nou informe dels lletrats del Congrés: creuen que la llei d'amnistia, tal com està redactada, podria ser inconstitucional. 

El Consorci Sanitari de Terrassa (CST) ha posat en marxa una teràpia pionera amb gossos per millorar el benestar de les persones grans amb deteriorament avançat i d’infants amb trastorns de l’espectre autista. La iniciativa treballa els vincles entre els avis i els petits a través d’activitats amb els animals.

Així es vol millorar la comunicació i la conducta de dos col·lectius molt sensibles en les relacions interpersonals. Els terapeutes asseguren que han constatat canvis cognitius, físics i emocionals entre els assistents.

PSOE i Junts es reuneixen al Congrés en una trobada sense imatges i sense facilitar els temes sobre la taula.

Entitats socials denuncien que s'estan posant traves a persones migrants per empadronar-se a diversos municipis.

Amb una mostra de saliva i una mena d'ecografia n'hi ha prou per saber si es pateix alguna malaltia hepàtica, com el fetge gras o l'hepatitis. 

Leopoldo Pomés, Xavier Miserachs i Colita són alguns dels noms protagonistes en l'exposició 'El curs dels esdeveniments' de la sala Foto Colectania.

PSOE i Junts, Santos Cerdán i Jordi Turull, tornen a reunir-se al Congrés. No hi ha imatges de la trobada ni han transcendit els temes a tractar. Es reuneixen després de les diferències que arrosseguen per l'abast de l'acord d'immigració i l'endemà de la manca d'entesa en les esmenes a la llei d'amnistia, perquè Junts vol que inclogui les causes de terrorisme vinculades al 'procés'.

El PSOE vol arribar fins al final en la investigació de l'anomenada 'Operació Catalunya', el suposat espionatge del Govern de Rajoy a l'independentisme.

Trapero portarà als tribunals la “persecució injusta” que va patir en l'"Operació Catalunya'. 

En aquest context s'ha publicat el primer baròmetre del CIS de l'any que retorna la victòria al PSOE en unes hipotètiques eleccions generals.

Entitats socials denuncien que s'estan posant traves a persones migrants per empadronar-se a diversos municipis. 

Sánchez Vicario evitarà la presó, però és condemnada a dos anys de presó per ordir una trama per a eludir un deute.

Quim Nadal creu que Junts "ha tornat a les essències del peix al cove sense solució de continuïtat respecte dels grans discursos": "Per fer el que fa, no calia destrossar Convergència", ha dit sobre la seva manera d'entendre la negociació amb Madrid. Tot i això, el conseller de Recerca i Universitats defensa que Carles Puigdemont continua ancorat a l'any 2017 i que, ho vulgui o no, "la distància entre els grans discursos i el peix al cove, els torna a posar a l'esfera del peix al cove". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, creu que ERC "fila més prim" amb els obstacles jurídics de llei d'amnistia mentre Junts es fixa en una "visió jurídica molt reduccionista". Adverteix al PP que no podrà "passar pàgina de la història amb gran facilitat" encara vulgui deixar sol a Mariano Rajoy. El conseller confirma que continuarà al Govern si li proposen. Admet debat a l'executiu però "poc" perquè hi ha "molta sintonia". Admet que "l'armadura bàsica" dels estudiants catalans "s'ha diluït" i demana "una volta més de caragol en els temes bàsics" d'educació.

Davant les informacions que el govern de Mariano Rajoy va utilitzar la policia per fabricar proves falses contra els independentistes, l'executiu de Pedro Sánchez assegura que anirà fins al final en l'anomenada Operació Catalunya. Demana esclarir els fets i carrega contra el PP.

El líder dels populars, Núñez Feijóo, a qui demana explicacions és al Govern pel pacte amb Junts. I proposa que les donin Santos Cerdán i Jordi Turull en una roda de premsa conjunta demà després de la reunió que mantindran al Congrés.

El Consell de Ministres desclassifica part dels documents secrets sobre l'espionatge a Pere Aragonès amb el programa Pegasus. La Moncloa entregarà al jutge de Barcelona la documentació.

L'Executiu de Pedro Sánchez defensa que pren la decisió per col·laborar amb la justícia mentre que des de la Generalitat mantenen que fa temps que venen demanant transparència.

La proposta es podrà veure al Teatre Coliseum entre el 17 i el 27 de gener, amb una desena de funcions. 'Humans 2.0', creat per Yaron Lifschitz, combina la dansa contemporània amb el teatre físic i el circ per crear una simfonia d'acrobàcies, so i llum que busca reflexionar al voltant de les capacitats humanes i la força vital que constitueix el cos.

De fet, es tracta de la seqüela d''Humans', un primer show que es va presentar al Festival de Sidney el 2017, on diversos intèrprets portaven a terme una coreografia amb acrobàcies i resistències.

El Consell de Ministres desclassifica part dels documents secrets sobre l'espionatge a Pere Aragonès amb el programa Pegasus.

Quatre detinguts en una operació contra el terrorisme gihadista a Catalunya i Extremadura. Mossos i Guàrdia Civil han escorcollat pisos a Rubí, Martorell i Sant Pere de Ribes.

Barcelona tindrà un alcalde de nit; una figura que vetllarà pel bon funcionament de l'oci i la cultura nocturna. Ho ha anunciat Jaume Collboni al cafè d'Idees d'RTVE.

Aitana Bonmatí aconsegueix el seu primer The Best i posa la cirereta a un 2023 espectacular.

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil han detingut almenys a quatre persones dins el dispositiu especial contra el terrorisme gihadista. Els individus estarien a punt de comprar material per crear explosius i planejar un atemptat. Les detencions s'han produït a diverses localitats on s'han efectuat els registres des de primera hora del matí: Sant Pere de Ribes, Martorell, Rubí, Mèrida (Extremadura) i a la presó de Brians. En aquesta última, els mossos haurien detingut a un home originari de l'Europa de l'Est, de nacionalitat txetxena, dins la seva cel·la. 

La policia catalana ha desplegat agents de la Comissaria General d'Informació, dels TEDAX, els GEI, l'Àrea Regional de Recursos Operatius, la unitat canina i la científica. Els fets estan instruïts pel jutjat central d'instrucció número 6 de l'Audiència Nacional. La investigació està sota secret d'actuacions.

El Consell de Ministres desclassifica part dels documents secrets sobre l'espionatge a Pere Aragonès amb el programa Pegasus. 

PSOE i Sumar negocien amb els partits independentistes les esmenes parcials a l'amnistia.

Almenys 4 detinguts en un operatiu contra el terrorisme gihadista a diverses localitats catalanes i Extremadura. 

Barcelona tindrà un alcalde de nit que coordinarà l'activitat nocturna. Un anunci que les organitzacions de l'oci nocturn a Catalunya aplaudeixen. 

El Consell de Ministres ha aprovat regular el tabac sense combustió amb la mateixa normativa que el convencional. 

Aitana Bonmatí aconsegueix el seu primer 'The Best' i posa la cirereta a un 2023 espectacular, amb el Barça i amb la selecció espanyola.