Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Sobreviure a la violència masclista... i refer-se. És el camí que ha encetat la Dúnia. És una de les dones que participa en un programa d'acollida, formació i inserció laboral per a víctimes també de tràfic d'éssers humans o explotació sexual de la Generalitat.

Els Mossos investiguen l'entorn més proper als 4 infants sostrets d'un centre de menors a Raimat, al Segrià. No descarten que, aprofitant una sortida dels menors, la mare se'ls hagi emportat a Romania. 

Nou xoc entre Govern i Generalitat. Primer va ser per les competències en matèria d'immigració, i ara ho és: Educació.

La matinada ha estat gèlida i aquest dilluns ha arrencat amb fred hivernal. Durant la setmana les nits, les matinades i els llocs emboirats ens recordaran que estem a l’hivern... però allà on farà sol, les temperatures seran de primavera. Tot plegat conseqüència de l’anticicló. Per una banda afavoreix que l’aire fred que hem tingut el cap de setmana s’acumuli a les zones fondes... i per altra banda, afavoreix l’estabilitat atmosfèrica. Aquestes altes pressions persistiran tota la setmana... per tant ,l’arribada de fronts i borrasques queda bloquejada. Això vol dir que hi ha molt poques possibilitats de què plogui els propers dies. I de fet, m’atreviria a dir-vos que tampoc plourà abans que s’acabi el mes de gener. Una monotonia anticiclònica que anirà acompanyada d’aire molt càlid: a 1500 metres d’altura tindrem temperatures de 15 a 16º. Valors extraordinàriament elevats per l’època que afavoriran una progressiva pujada dels termòmetres. Els propers dies, allà on faci sol, tindrem temperatures desmesuradament altes. Sobretot dijous i divendres, quan seran fins a 15º superiors a les habituals a finals de gener: aquests dos dies els termòmetres rondaran entre 20 i 25º.

 

Daniel Sirera, president del PP de Barcelona, veu "absurd" que el PSC pugui governar amb ERC perquè "tampoc fan la majoria". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, considera que Ada Colau ha fet de portaveu de Jaume Collboni i creu que la seva entrada al govern "suposaria tornar a la Barcelona dels darrers vuit anys".  El president del grup municipal popular a l'Ajuntament, carrega contra el govern municipal, li demana que treballi, que Collboni exerceixi d'alcalde i negociï amb tothom: "Collboni arrossega els peus. No veig quin model de ciutat té". Considera una "ocurrència" la figura de l'alcalde de nit proposada pel batlle. Suposa que Mariano Rajoy haurà d'anar al Congrés si se'l cita en una comissió d'investigació sobre l'Operació Catalunya, però demana deixar la justícia que faci la seva feina. Creu que no ha de demanar disculpes a Xavier Trias per relacionar-lo amb comptes a Suïssa. I defensa que hi ha una relació directa entre immigració i inseguretat: "És lògic. No és racista, és descriure els fets".

Els veïns de Sant Cugat han pogut gaudir d'una festivitat popular amb alguns canvis: han modificat el recorregut perquè sigui més pla i fàcil pels animals, sense girs pronunciats, evitant carrers estrets, s'han instal·lat lones per evitar que rellisquin. També s'ha prohibit llençar caramels per evitar que la gent s'apropi als animals i s'ha establert un veterinari per cada 50 cavalls.

Apugen els preus i en conseqüència els furts als supermercats, que arriben a multiplicar-se per cinc. Empreses que fabriquen alarmes per a productes d'alimentació veuen com augmenta la seva demanda als supermercats que volen reforçar la seguretat. Aquests negocis també adapten els seus formats per protegir productes que fins ara no portaven sistemes antirobatori, com cafè o xocolata.

Alguns supermercats aposten per fomentar la compra per internet i així prevenir els robatoris i podem minimitzar els danys dels furts.

  • Dos anys després d'aprovar-se una subvenció milionària per retirar el fibrociment de desenes d'immobles pràcticament no s'ha fet res
  • Els veïns es plantegen convocar actes de protesta i emprendre accions legals contra les administracions

Segons mostra el padró municipal de Barcelona del 2023, la xifra de persones que resideixen soles a la ciutat és de 213.839, és a dir, un 13% del total. Es tracta de dos punts percentuals més que a inicis del segle XXI i el doble en percentatge i quantitat que l'any 1991. Els barris de la Barceloneta (21,3%), de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera (19,4%), i la Vila de Gràcia (17,9%) són els que tenen una prorció més gran de persones que viuen soles.

Ni aigua ni neu. Malgrat les pluges de divendres, el nivell dels embassaments continua baixant. Si fa un any les reserves d'aigua als pantans estaven al voltant del 30%, avui estan al 16,1%, just per sobre del llindar de la situació d'emergència. De fet, està previst que a les pròximes hores s'activin les mesures restrictives que contempla el decret de sequera per paliar la falta d'aigua a les comarques de les conques internes, on hi viu el gruix de la població catalana. Només se'n salvaran 13 municipis del Camp de Tarragona i del Pla de l'Estany, que s'abasteixen d'aigua d'una manera particular.

La prioritat dels agents és localitzar els quatre germans i posar-los a disposició de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, que és qui té la tutela i la responsabilitat. També treballen per trobar a la mare, que juntament amb el pare dels menors, ara ja detingut, va sostreure aquests infants del centre i no els va retornar. Un educador del centre, gestionat per una fundació privada, qui divendres a la tarda va trucar a mossos per alertar de l'absència dels menors.

Les Borges Blanques viu aquest diumenge la darrera jornada de la 27a Fira de l'Oli. Un certamen que venia marcat enguany per la sequera, una producció inferior i els preus elevats del producte. El litre d'oli d'oliva verge extra, el de més qualitat, costa de mitjana entre 10 i 20 euros. Malgrat això, diferents productors, sobretot els de les Garrigues, preveuen tancar l'edició amb un balanç positiu.

Pedro Sánchez critica les retallades del Partit Popular i la guerra bruta contra adversaris polítics utilitzant recursos de l'Estat, mentre que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, li retreu al PSOE la llei d'amnistia i els pactes amb els independentistes.

Junts per Catalunya i En Comú Podem carreguen contra la cúpula judicial per les seves ingerències en temes polítics. També censuren que Esquerra Republicana estigui pensant en les eleccions, després de nomenar cap de llista Pere Aragonès.

Detingut el pare de 4 menors sostrets aquest dijous d'un centre tutelat a Raimat, al Segrià. Segons fonts policials, els pares s'haurien endut els infants, que estan sota tutela de la DGAIA.

Malgrat les pluges de divendres, el nivell dels embassaments continua baixant i ja frega el 16%. A tot Catalunya només hi ha 13 municipis en situació de normalitat. Les poblacions de muntanya tampoc tenen el paisatge emblanquinat que tocaria en aquesta època de l'any.

El Barça no dona opció al Llevant i s'endú la Supercopa d'Espanya femenina per 7 gols a 0.

Els propietaris del restaurant de La Mola i una cinquantena de clients i excursionistes fidels han protestat aquest dissabte, un dia abans del tancament definitiu de l'establiment. Després de gairebé 60 anys de servei han criticat el pla de la Diputació de Barcelona que ha decidit no renovar el contracte de concessió per prioritzar el patrimoni cultural i no l'activitat de restauració que consideren que degrada el medi ambient. Es podrà continuar visitant l'església, la sala mirador i el pati del recinte romànic.

La baixada de temperatures dels darrers dies i l'augment d'ús dels aparells elèctrics i de la calefacció provoquen que augmentin els incendis a les llars. En el darrer any hi ha hagut més de 5.345, un 13% més dels que va haver-hi l'any anterior. Els bombers alerten d'un ús adequat d'aquests aparells. El manteniment de calderes i llars de foc és un dels elements imprescindibles per prevenir els incendis. Catalunya és la segona comunitat autònoma amb més víctimes per incendis domèstics.

La Facultat de Matemàtiques de la Universitat Politècnica de Catalunya acull la primera edició de l'Olímpiada Matemàtica exclusivament femenina. L'objectiu és aconseguir que les noies s'animin a estudiar matèries com les matemàtiques que tradicionalment els han estat vedades i eliminar la síndrome de la impostora. Tot i que la proporció de dones que estudien matemàtiques avançades s'ha triplicat en només 5 anys, avui encara representen només un 30% del total i, per tant, encara no s'ha assolit la paritat.

Els Mossos d'Esquadra investiguen una agressió masclista a l'interior d'un domicili del barri de Ca n'Anglada de Terrassa. nou cas de violència masclista a Terrassa. L'home ha apunyalat la seva dona al pit i li ha causat ferides lleus. L'agressor ha fugit de l'habitatge i s'ha intentat suïcidar tirant-se d'un pont. Tots dos estan ingressats a l'hospital. La policia investiga els fets com un nou cas de violència de gènere i com a homicidi en grau de temptativa.

Es tracta del tercer apunyalament a Terrassa en només tres dies. El passat dimecres 17 de gener un home va morir apunyalat en una baralla al carrer Bartrina i els Mossos van detenir un noi de 24 anys com a presumpte autor de l'agressió mortal. I el mateix dimecres a la nit dos homes van atacar-ne un altre al carrer de Núria i el van deixar ferit després de d'assestar-li diverses ganivetades.

Esquerra avala Pere Aragonès com a candidat a les properes eleccions autonòmiques. Junqueras tanca així files amb Aragonès, qui assegura que farà possible un referèndum sobre la independència. Junts critica la deriva electoralista, diuen, dels republicans.

Els Mossos d'Esquadra investiguen una agressió masclista a Terrassa. Un home ha agredit la parella amb un ganivet i després s'ha intentat suicidar. La dona està hospitalitzada amb ferides lleus. L'agressor també està ingressat, amb pronòstic reservat.

Entitats ecologistes acusen la Generalitat de falta de transparència en la gestió de la sequera. La Cimera Social de l'Aigua aplega més de trenta organitzacions que consideren que les mesures anunciades per a la imminent fase d'emergència no busquen l'estalvi sinó prioritzar les activitats econòmiques.

Recollida de pèl·lets a la platja de la Nova Icària, a Barcelona. La crisi dels microplàstics i que n'hi hagi a platges catalanes ha portat els ajuntaments d'alguns municipis afectats, com el de Vila-Seca a Tarragona, a emprendre accions legals.

El Barça femení vol aixecar la Supercopa d'Espanya de futbol i seguir en el camí de fer història perquè mai cap equip ha aconseguitla mateixa temporada Lliga, Copa, Supercopa i Champions.

Una entitat ecologista organitza una activitat de recollida de pèl·lets a la platja de la Nova Icària, a Barcelona. No és un fet aïllat perquè la presència de microplàstics al litoral català és cada cop més freqüent. Els experts alerten que si s'ingereixen poden causar malalties greus. Alguns ajuntaments de municipis afectats, com ara el de Vila-Seca, a Tarragona, ja han emprès accions legals perquè s'investigui l'origen d'aquests elements i es demanin responsabilitats als causants dels abocaments.