Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Continua tallada la frontera amb França per la protesta dels agricultors francesos. Els Mossos desvien tota mena de vehicles per la sortida 3 de l'AP7.

Acaba la declaració de l'exdirectora del CNI Paz Esteban, investigada en el cas Pegasus, després de destapar-se que espiaven Pere Aragonès, perquè el consideraven el cap dels CDR.

2023 ha estat un any de rècord d'ocupació, amb més de 3,7 milions de persones treballant a Catalunya.

Acompanyem l'Unai i els seus companys de classe al cim del Puigsagordi. Té paràlisi cerebral, però gràcies als voluntaris d'una associació i una cadira de rodes especial ha pogut aconseguir aquest repte.

El Barça jugarà demà el primer partit de l'any a Montjuïc, davant del Vila-real. Sense Copa ni Supercopa, els blaugrana es volen reenganxar a la Lliga.

Paz Esteban compareix com investigada per explicar per què va demanar al Suprem espiar el telèfon de Pere Aragonès, a qui considerava el cap dels CDR. 

Pere Aragonès nega que fos els coordinadors dels CDR i manté, Xesca Campoy, que l'independentisme no actua clandestinament.

Els socialistes asseguren que aquestes escoltes van començar abans que ells arribessin a la Moncloa, per tant, amb el Govern de Rajoy. Però el PP, manté que Sánchez també n'havia de ser coneixedor quan va arribar al Govern. 

El jutge Garcia Castellón continua amb la seva croada contra Tsunami Democràtic, a qui investiga per terrorisme.

2023 ha estat un any de rècord d'ocupació, amb més de 3,7 milions de persones treballant a Catalunya, segons l'enquesta de població activa. Dades també positives en l'àmbit de tot l'Estat. 

Les protestes dels agricultors francesos tallen la frontera i obliguen a aturar el trànsit a l’AP-7.

Teresa Jordà creu que el jutge García-Castellón està prevaricant posant-se al procés de la llei d'amnistia: "S'inventa acusacions a mida que la llei avança". "No pot ser que un jutge es posicioni a un esborrany", ha afegit la diputada d'ERC al Congrés dels Diputats. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, considera "un despropòsit més" que el CNI espiés Aragonès en considerar que estava darrere dels CDR i que tindria "gravetat extrema" que Pedro Sánchez conegués el cas, per la qual cosa la seva relació amb el PSOE canviarà si es demostra. Considera "molt incipients" els primers contactes del grup parlamentari d'ERC amb el govern espanyol per aprovar els pressupostos: "Hauria de posar la sisena ja". Assegura que Junqueras i Aragonès s'han posat d'acord amb que el president sigui candidat a revalidar el Govern. Admet preocupació per la situació a Ripoll i "les formes", considera que no es pot allargar i critica el cordó sanitari que es va fer contra Sílvia Orriols a Ripoll: "Vol dir obviar, ignorar"

El Mobile World Congress (MWC) espera superar els visitants de l'any passat, però encara no arribarà als màxims prepandèmia amb uns 95.000 congressistes entre el 26 i el 29 de febrer. Així ho ha assegurat Mats Granryd, director general de GSMA, l'organitzadora del congrés, en l'acte de presentació d'aquest dijous a l'Antiga Fàbrica Damm.

Barcelona tornarà a convertir-se en la capital de la tecnologia digital acollint un saló que tindrà com a protagonista les aplicacions de la intel·ligència artificial i comptarà amb un prototip de cotxe volador. Tenint en compte el context de sequera, el congrés demanarà als visitants que facin un ús responsable de l'aigua mentre visiten la ciutat.

Recuperar els sexennis, reduir la jornada dels majors de 55 anys i l’equiparació salarial dels professors de l’FP. És el pacte a què ha arribat Educació amb CCOO i UGT.

Nou gir en el pols entre el jutge García Castellón i el Govern per la llei d'amnistia.  

L'Audiència Nacional proposa jutjar Luis Rubiales  pel petó no consentit a Jennifer Hermoso. No hi haurà cap equip català a les semifinals de La Copa. El Barça va caure a San Mamés, per 4 a 2 a la pròrroga.

En alguns sectors, com el de l'agricultura, afirmen que la reducció de jornada és directament impossible d'aplicar. La fruita quan s'ha de collir, no pot esperar. El problema radica en la falta de mà d'obra.

Al comerç els autònoms han de fer mans i mànigues per tirar endavant. Per això, tenen clar que hauran d'assumir ells la reducció de la jornada dels treballadors.

També serà difícil d'aplicar en el sector de la restauració, tot i que es veu amb bons ulls si hi ha flexibilitat.

La irritació del PSOE amb el president de Castella-La Manxa ha arribat més lluny que mai per carregar contra l'amnistia advertint que "s'està a l'extraradi de la Constitució". Ni dirigents socialistes, ni ministres, ja no es mosseguen la llengua i per primer cop entren al xoc directe i públic.

La direcció del partit li planta cara, sense embuts ni miraments, pel seu flirteig amb el PP, que és l'únic que surt en defensa seva.

Comissions obreres i la UGT firmen amb Educació la recuperació pels mestres de les retallades pendents des de l'any 2010. 

El jutjat del cas Pegasus ja té la documentació que el Govern de Sánchez ha desclassificat sobre l'espionatge al telèfon de Pere Aragonès.

La presidenta de la Comunitat de Madrid ha parlat de l'operació Catalunya, que vincula el Govern de Mariano Rajoy amb les suposades investigacions il·legals a l'independentisme.

Fonts del PSOE critiquen que els populars defensin fets que consideren gravíssims. Mateixa preocupació ha mostrat, el Fiscal General de l'Estat, pel suposat espionatge a l'exfiscal Superior de Catalunya.  

El PSOE surt en tromba a defensar la llei d'amnistia davant dels atacs d'un dels barons socialistes més crítics amb els acords de Sánchez amb l'independentisme: Emiliano García-Page. 

Luis Rubiales, més a prop d'anar a judici pel petó no consentit a Jennifer Hermoso. 

Esther Giménez-Salinas creu que la frontera és "molt feble" entre determinats desordres públics més greus i el delicte de terrorisme: "Terrorisme no pot ser qualsevol manifestació. No ho qualificaria de terrorisme", ha dit en referencia als actes de Tsunami i CDR. La síndica de greuges de Catalunya defensa la llei d'amnistia per als líders del 'procés': "El sistema penal, últim recurs. Pot semblar injust, però és necessari". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, carrega contra la no renovació del CGPJ: "És absolutament il·legítim. Haurien de dimitir tots". D'altra banda, critica que es relacioni immigració amb inseguretat: "La societat és molt falsa, és molt fàcil trobar un culpable". Demana programes individuals per treballar amb els delinqüents reincidents. I creu que Educació té la voluntat de fer canvis de centre dels alumnes estrangers de primaria. "Quan un lloc té molta immigració, es reflecteix a les escoles. No és tan senzill", admet.

L'oposició carrega contra Pere Aragonès pels canvis al Govern. L'acusen de fer partidisme i preparar la seva campanya electoral. El president manté que vol esgotar la legislatura.

Els cribratges de tumors són fonamentals per diagnosticar-los aviat. Investigadors de l'Hospital del Mar han fet servir un test de sang per detectar el càncer de còlon i han comprovat que funciona en 9 de cada 10 casos. És el tipus de càncer més freqüent entre les persones de més de 50 anys.

El Barça es juga a Sant Mamés, aquesta nit a dos quarts de 10 i per La 1, la classificació per a les semifinals de Copa.

Els treballadors espanyols no han aconseguit recuperar el poder adquisitiu d'abans de la crisi. La inflació acumulada en els últims 16 anys és de més del 36% i encara que tots els sous, tant d'empleats, com directius i treballadors intermedis han pujat, cap aconsegueix superar l'augment de preus. 

Ho prova un informe del grup ICSA i EADA en què s'han analitzat 80.000 dades.

L'oposició carrega contra Pere Aragonès pels canvis al Govern. L'acusen de fer partidisme i preparar la seva campanya electoral. El president català manté que vol esgotar la legislatura i per aquest motiu reforça el paper de Laura Vilagrà en la segona fase de les negociacions amb l'Estat.

Els cribratges de tumors són fonamentals per poder diagnosticar-los en fases primerenques. Investigadors de l'Hospital del Mar han fet servir un test de sang per detectar el càncer de còlon i han comprovat que funciona en un 90% dels casos.

Per fer el cribratge de càncer de còlon, es fa servir la prova de sang en femta. Però només ho fa la meitat de la població.

Buscant alternatives de cribratge, els investigadors van fer una prova pilot amb biòpsia líquida en sang. Un mètode que consisteix a detectar material genètic del tumor i que es fa servir quan ja hi ha metàstasi.

Han comprovat que té una sensibilitat del 90% en tumors i del 23% en pòlips.

Tot i que encara són necessaris més estudis perquè arribi a la pràctica clínica, els investigadors confien que amb aquest test es podria augmentar la participació en els cribratges, fonamentals per diagnosticar el tumor en fase inicial i tenir millor pronòstic. A Catalunya l'any passat es van diagnosticar més de 6.000 nous casos de càncer de còlon

La llei d'amnistia és ja a la recta final. Els independentistes no tiren la tovallola i continuen negociant amb el PSOE, tot i que estan satisfets després d'haver acotat a la llei el que s'entén per terrorisme. Davant les crítiques del PP, el Govern defensa que no s'ha traspassat cap frontera amb els canvis que blindarien, entre d'altres, Puigdemont i Rovira.

Rosa Peral, condemnada per l'assassinat de Pedro Rodríguez en el conegut com a 'Crim de la Guàrdia Urbana' ha declarat avui a un jutjat de Tarragona. Ella i el seu pare estan investigats per un delicte d'alçament de béns. 

Educació cessa Carles Vega, fins ara president del Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu de Catalunya.

Els cribratges de tumors són fonamentals per poder diagnosticar-los en fases primerenques. Investigadors de l'Hospital del Mar han fet servir un test de sang per detectar el càncer de colon i han comprovat que funciona en un 90% dels casos.

Eduardo Mendoza torna avui a les llibreries amb 'Tres enigmas para la Organización'.

La setmana avança i l’anticicló continua ben ferm afavorint tres protagonistes: la boira, el sol i les altes temperatures

Ambient primaveral a l'hivern

Són dies d'ingredients que ens deixa aquest potent anticicló, de més de 1035 hpa que s’eixample sobre la península afavorint molta estabilitat. Doncs bé. Preneu paciencia per què aquesta dorsal càlida i anticiclónica ens acompanyarà tot el que resta de gener, bloquejant-nos l’arribada de fronts i borrasques i, per tant, mantenint ben allunyades les taques blaves de precipitiació. Així doncs, continuarem amb els paraigües plegats… I amb la roba d’abric guardada a l’armari per què fixeu-vos com es mantindrà aquesta glopada càlida de més de 15 ºC a uns 1.500 metres d’altura. Una massa d’aire extremadent càlid que en contrast amb un mar més fred durant aquesta época, a uns 13/15 ºC afavorià la formació d’extensos bancs de boira i núvols baixos damunt del mar que localment fregaran la costa.

Per tant, tarda radiant i assolellada, tret d’alguns llocs de Ponent on persistirà la boira.I un cop es faci fosc, es formaran núvols baixos entre les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona.Als llocs emboirats es manté l’ambient fred, mentre que a la resta, la temperatura es dispara fins els 18 a 22 ºC. Valors entre 5 i 14 ºC per sobre als habituals al mes de gener. Demà la mateixa cantarella: bancs de boira persistents a Ponent, núvols baixos i bancs de boira costaners i sol a la resta. A la tarda, arribaran alguns núvols prims per l’oest i el sud. Vent fluix, mar tranqui·la… I nit poc freda, sense glaçades i amb mínimes que es mouran entre els 5 i els 10 ºC. I de dia, tret de Ponent on es quedarà l'ambient fred, a la resta s’enfilaran fins a uns primaverals 19 a 23 ºC, les més frenades a la costa i les més altes al NE on es fregaran els 25 ºC. Anomalies positives excepcionals que ens deixan un ambient més típic de l’abril o el maig.