Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Anna Simó confirma que el curs escolar començarà abans de l'11 de setembre: "Descarto absolutament començar el 12 de setembre, ha estat un avenç fer-ho abans", ha dit. La consellera d'Educació del Govern confirma que, si se segueix el criteri de l'any passat, començaria el dijous dia 5, però també es podria començar el dilluns 9. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, reivindica que hi ha més docents que mai i que s'ha començat a "sistematitzar la baixada de ràtios", però creu que la "complexitat social" aporta "pressió" als professionals. Fa un balanç positiu del pacte contra la segregació: destaca que encara no s'ha vist reflectit en l'informe PISA de 2022, i veu "brots verds" a les proves de competències bàsiques pel que fa a les matemàtiques, i "una mica" en ciències i en anglès. La republicana no entendria que per una qüestió com el Hard Rock no s'aprovessin "els millors pressupostos d'Educació de la història" i defensa que la llei d'amnistia és "robusta" i "dona garanties": "Com més aviat s'aprovi, millor". I carrega contra la "utilització matussera de recursos públics" del comitè de Peticions de l'Eurocambra sobre la immersió.

  • El Hard Rock continua dificultant l'acord de pressupostos entre el govern i els comuns
  • Es recuperen les freqüències a les línies R4 i R7 de Rodalies després d'un robatori de cable de la catenària entre Sabadell Sud i Cerdanyola
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

De ser qüestió de dies, com defensa el Govern, a fer palès que l'acord de pressupostos va en direcció contrària per l'escull del Hard Rock. D'això se n'han encarregat els comuns, que com la CUP, es mantenen en el seu no al projecte.

Donant a entendre que l'executiu de Pere Aragonès ho té difícil per aturar-lo, Junts, partidari del Hard Rock, li demana que s'aclareixi. Els de Puigdemont també han topat amb el President per l'impost de successions, que volen suprimir, i que el Govern ja ha dit que ni parlar-ne.

Sense esmentar directament els pressupostos, el líder de l'oposició, Salvador Illa, s'ha centrat en l'educació: una de les prioritats del PSC per negociar els comptes. L'avançament del curs es mantindrà, li ha confirmat Aragonès, tot i que encara no ha concretat el dia exacte d'inici de les classes.

En plenes negociacions per la llei d'amnistia es fan públics dos posicionaments judicials. El jutge García Castellón veu inadmissible que Suïssa demani explicacions sobre l'amnistia, en el marc del cas de Marta Rovira i els fiscals del Suprem creuen que consideren que Puigdemont dirigia Tsunami Democràtic. 

Els Fiscals del Suprem creuen que Puigdemont era el líder absolut de Tsunami Democràtic. En un escrit, argumenten que les accions de la plataforma tenien caràcter terrorista.

Desallotjat a Badalona un quart bloc de pisos del carrer on es va esfondrar un edifici a principi de mes i va deixar 3 morts. Una empresa especialitzada està fent inspeccions.

Milers d'agricultors i ramaders s'enfilen a aquesta hora cap al ministeri d'Agricultura a Madrid. S'hi han desplaçat d'arreu de l'Estat. Des de Catalunya s'hi han sumat uns 500.

En Pau té 10 anys i pateix autisme. Explica el seu dia a dia a les xarxes socials per fer visible un trastorn amb què conviuen 1 de cada 80 persones a Catalunya.

El jutge García Castellón veu inadmissible que Suïssa demani explicacions sobre l'amnistia, en el marc del cas de Marta Rovira i els fiscals del Suprem creuen que consideren que Puigdemont dirigia Tsunami Democràtic.

La llei d'amnistia, i els resultats de les eleccions gallegues, han marcat el cara a cara entre Sánchez i Feijóo a la sessió de control. Ambdós líders s'acusen de mentir sobre les negociacions amb Junts. 

Al Parlament, la sessió de control al govern ha estat marcada per la negociació dels pressupostos... Junts, Comuns i CUP pressionen al president perquè decideixi sobre el Hard Rock.

És el quart bloc de pisos del carrer que s'ha desallotjat des que a principis de mes s'esfondrés un dels edificis deixant tres morts. Hi ha preocupació, de veïns i del mateix ajuntament per la situació a la resta de finques de la mateixa promoció. A aquesta hora una empresa especialitzada està fent inspeccions.

Tercer dia seguit amb incidències a Rodalies pel robatori de cable de coure a la catenària. Els trens de l'R4 i l'R7 ja circulen després d'un matí complicat en la connexió entre Barcelona i el Vallès Occidental.

El tinent d'alcalde de Territori de l'Ajuntament de Badalona, Dani Gracia, admet que la situació al carrer Canigó és preocupant després que s'hagi ordenat el quart desallotjament d'un bloc de la mateixa illa d'edificis del que es va esfondrar.

Una altra actuació en marxa és l'anàlisi de les cobertes dels edificis amb el dron de la Guàrdia Urbana. Els tècnics volen avaluar l'estat, els pesos que suporten i si s'han fet modificacions que puguin afectar a la fragilitat de l'estructura.

Xavier Trias creu que seria "insòlit" i un "error" que no s'aprovés la llei d'amnistia: "Hem de trobar un desllorigador. Tothom ha de cedir". El president del grup polític municipal de Junts per Catalunya - Trias per Barcelona celebra que Carles Puigdemont hagi decidit donar suport a la formació del Govern de l'Estat i confia que acabarà aprovant la norma. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, admet que s'imagina el líder del partit negociant amb Alberto Núñez Feijóo. I considera també un error que Junts no hagi pactat amb el PSC per governar a la Diputació de Barcelona.

L'exalcalde de la ciutat defensa que al partit li "fan cas" però deixarà la política perquè se sent un tap: "Jo no enganyo a la gent. Collboni ens ha enganyat a tots". Creu que ERC no hauria canviat de bàndol a Barcelona si Ernest Maragall continués a l'Ajuntament. Defensa el seu 'no' a la tramitació dels pressupostos municipals: "No volen res amb nosaltres. I carrega contra Jaume Collboni i Salvador Illa: "Saben el que volen: dominar el país. Collboni volia ser alcalde a costa del que fos: rebre el suport del PP enganyant-los".

En marxa al Parlament un ple monogràfic sobre la sequera. La situació per alguns sectors com el de la jardineria és tan greu que alerten de pèrdues i d'empreses abocades al tancament.

El PSOE tindrà 15 dies més per intentar desbloquejar la llei d'amnistia amb Junts. El Congrés ha prorrogat el termini fins al 7 de març.

Deixava els veïns grans a la porta de casa o els trucava si no estaven a l'hora habitual a la parada. És el que feia el Quico com a conductor del bus de la ruta de les Planes, a Barcelona. L'endemà de la seva jubilació hem tornat amb ell al barri que l'ha acomiadat d'una manera molt emocionant.

El Barça ja és a Nàpols on demà juga l'anada dels vuitens de final de la Champions. Sergi Roberto i João Félix són les novetats de la convocatòria de Xavi mentre que a l'equip italià, Francesco Calzona s'estrenarà com a tècnic després de la destitució de Walter Mazzarri.

La Mesa del Congrés ha aprovat l'última pròrroga per desencallar la llei d'amnistia amb els vots del PSOE i Sumar, que tenen majoria. El PP hi ha votat en contra. Ara els socialistes tenen fins al 7 de març per negociar amb Junts el text de la llei.

El Parlament ha admès una Iniciativa Legislativa Popular per declarar la independència.  El text, a proposta del moviment polític Solidaritat Catalana, necessita recollir 50.000 signatures per continuar el seu recorregut parlamentari.

L'alcalde de Barcelona salva el primer tràmit del pressupost municipal. Barcelona en Comú i Esquerra Republicana han votat a favor de la tramitació dels comptes. 

Ensurt aquest matí a la T1, a l'Aeroport del Prat. Un avió procedent de Zúric, Suïssa, transportava a la bodega un paquet amb material mèdic amb substàncies radioactives de baixa intensitat Ja s'han desactivat els protocols d'emergència.

El Girona travessa el moment més complicat de la temporada. Els de Míchel van perdre ahir davant l'Athletic Club i encadenen tres partits sense guanyar.

Salvador Illa no descarta que hi hagi indults pels qui puguin quedar fora de l'amnistia: "La voluntat és una amnistia que inclogui a tothom. Anirem veient com van les coses". El primer secretari del PSC demana que tothom estigui a l'altura amb la llei: "Junts és necessari, no és l'únic necessari. El nivell de solvència jurídica que té ara no es pot posar en risc". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, creu que l'amnistia tindrà un efecte positiu en el seu electoral "per seguir girant full" i que els socialistes han vist l'amnistia com el "camí necessari" per evitar un govern de PP i Vox

El president del grup parlamentari dels Socialistes - Units per Avançar assegura que els pressupostos de la Generalitat sempre s'han pogut tancar en qüestió de dies i assegura que li costaria votar en contra, però adverteix que "està costant molt complir algunes coses del 2023". El líder de l'oposició admet que les darreres setmanes s'han intensificat les converses amb el Govern: "N'hi seguirà havent aquesta setmana. He tingut interlocució bastant fluida amb el president Aragonès". Celebra la "bona notícia" de l'acord pels pressupostos a Barcelona, però descarta un "canvi de cromos". Fa autocrítica arran dels resultats de les eleccions gallegues, demana que es prenguin com un estímul i creu que l'amnistia no ha pesat en el vot.