Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Pedro Sánchez es referma en la lluita contra la corrupció i afirma que el seu govern es mantindrà implacable afecti a qui afecti. Un missatge contundent en ple esclat del cas Koldo, que implica un exassessor de José Luís Ábalos. L'exministre es defensa i afirma que pensarà si dimiteix amb el seu partit, però que no ho farà a petició del PP.

Hotels i restaurants es preparen per a una de les setmanes de més feina de l'any; la del Mobile World Congress. Es preveu que deixi més de 460 milions d'euros a Barcelona, més de 100 a bars i restaurants. A la Fira ultimen els detalls i els primers congressistes ja són a la ciutat.

S'eleven a 10 les víctimes mortals de l'incendi de València. La policia ha localitzat un altre cos aquest matí. Al migdia, la ciutat ha fet un minut de silenci. En el segon dia de dol oficial, parlem amb professionals sobre la gestió psicològica de tragèdies com aquesta.

Aquest dissabte fa 2 anys de l'inici de la guerra a Ucraïna. A Catalunya hi viuen ara 21.500 persones refugiades, la meitat de les que van arribar amb l'esclat del conflicte. Uns refugiats que conviuen amb la pena i la ràbia pel que passa al seu país i amb la por pels familiars que encara hi tenen.

La selecció femenina de futbol serà als Jocs de París, fet històric: és el primer cop que aquesta selecció té bitllet per una cita olímpica, després de golejar els Països Baixos per 3-0. Una victòria amb premi doble: bitllet olímpic i final de la Nations League contra França.

Hotels i restaurants es preparen per afrontar l'augment de l'ocupació pel Mobile World Congress, que també afectarà el consum d'aigua.

Parlem amb Guim Costa, degà del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, i Jordi Sans, president de la Comissió de Seguretat del Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de Catalunya.

L'incendi de dos edificis residencials al barri de Campanar de València ha deixat consternació per les víctimes mortals i les pèrdues materials. La ràpida propagació de les flames ha generat dubtes sobre la qualitat del material de què estava construïda la façana. La mirada està posada en el poliuretà, un material altament inflamable.

Catalunya encapçala els robatoris de coure a les infraestructures ferroviàries. Concentra el 40% dels casos de tota Espanya. En un any han augmentat un 16% les sostraccions i s'han fet un 26% més de detencions.

Després de 3 incidències en la darrera setmana els Mossos d'Esquadra han augmentat el nivell d'alerta. Pels lladres el coure és un negoci rodó.

Els Bombers continuen treballant dins l'edifici incendiat a València per confirmar si hi ha més víctimes mortals. Part de la investigació se centra en els materials altament inflamables que va fer servir la promotora catalana que va construir l'immoble.  

Es confirma com a crim masclista el cas de la Laila, la dona assassinada ahir per la seva parella a Olot. La localitat està de dol i aquesta tarda ha convocat una concentració de rebuig.

Els Mossos reforcen el nivell d'alerta pel robatori de coure a les infraestructures ferroviàries. 4 de cada 10 dels que Adif registra a tota Espanya es produeixen a Catalunya.

A dos dies que comenci el Mobile han arribat els primers congressistes i una allau de reserves en els restaurants que estan al 90% per als pròxims dies.

El Barça rep demà el Getafe amb l'objectiu d'acostar-se a cinc punts del Reial Madrid. Xavi hauria preferit tenir més dies de descans i diu que s'enfronten a un equip que no és defensiu.

Un dels grans reclams pels congressistes són els restaurants amb estrella Michelin. El dels Germans Torres acostuma a tancar dilluns i diumenge, però, pel Mobile, faran una excepció.  Empreses dedicades a la distribució de peix i marisc fresc augmenten la seva producció un 30%. El producte més demandat és el producte fresc. Una setmana frenètica on el Mobile també es converteix en un aparador de la gastronomia catalana.

Els Mossos d'Esquadra han confirmat que l'assassinat d'una dona aquest dijous a Olot és un nou cas de violència masclista. Segons ha explicat la policia catalana, la víctima té 37 anys i l'autor dels fets, que seria la seva parella i que també va morir, 56. No constaven denúncies prèvies.

Els Mossos van rebre un avís aquest dijous a la tarda que hi hauria dues persones, un home i una dona, ferits d'arma blanca en un habitatge a Olot. En arribar, van trobar la dona morta amb signes de violència i l'home ferit. Aquest va acabar morint més tard a l'hospital. El Departament d'Igualtat i Feminismes ha condemnat aquest nou feminicidi, que eleva a cinc el total des del gener a Catalunya.

Els Bombers a mig matí ja han pogut entrar a l'edifici. També ho ha fet la policia científica. Estudien el risc de col·lapse i miren d'esbrinar com va començar i per què es va propagar tan ràpidament el foc.

Les flames van devorar en menys d'una hora 138 habitatges. El foc es va propagar ràpidament per la façana revestida de poliuretà, un material molt inflamable. La finca està construïda per una promotora catalana, Febex, que va fer fallida el 2010... i que a Catalunya va fer bona part de les seves edificacions.

Estem pendents de l'evolució dels 15 ferits que deixa aquest indenci, cinc d'ells són Bombers. El president del Govern s'ha desplaçat fins a la zona.  

Es confirma que la mort de la Laila, la dona assassinada ahir per la seva parella a Olot, és un crim masclista. És el cinquè feminicidi a Catalunya des de principi d'any. 

Continua a aquesta hora la reunió entre Unió de Pagesos, el secretari del Ministeri d’Agricultura i el delegat del Govern a Catalunya. 

Parlem dels dos anys de guerra a Ucraïna amb Oleksandr Slyvchuk, analista del Centre de Diàleg Transatlàntic. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, explica com va viure l'esclat de la invasió russa i explica per què es podia preveure que la guerra s'allargaria. L'ucraïnès reivindica que el seu país no pot parar la seva "resistència armada" contra Rússia: "De què està cansat Occident? Ucraïna no es pot cansar. Rússia no està disposada a una pau ferma", ha apuntat.

Pablo Bustinduy defensa "anar fent coses" per avançar mentre la llei ELA no tira endavant: "La tramitació de les lleis acostuma a trigar. L'altre dia vaig veure cert consens entre els grups majoritaris", ha dit. El ministre de Drets Socials, Consum i Agenda 2030 demana a la ministra d'Habitatge Isabel Rodríguez que s'opti per les "fórmules més ambicioses" en l'índex de preus de lloguer, i admet que tenen "visions diferents" en alguns temes. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, creu fa uns anys hauria estat difícil veure una sentència per un cas com el de Dani Alves: "És la constatació d'un canvi molt profund i molt positiu en la societat". Bustinduy defensa que no només cal finançament sinó també un canvi de model del sistema de dependència i residencial. Lamenta que el català sigui "tan difícil" d'aprendre fora de Catalunya: "És una llengua preciosa". I assegura que el Govern espanyol posarà tots els mitjans a disposició de la Generalitat i l'Ajuntament per les tasques a l'incendi de l'edifici de València.

L'informe destaca que no veu proves suficients que Puigdemont participés en la fundació i la planificació de les accions de Tsunami Democràtic contra la sentència del procés l'octubre de 2019.

Creu que la investigació està basada en sospites i conjectures que no permeten atribuir cap fet delictiu i demana que s'arxivi la causa. A més, diu que el Suprem no és competent per jutjar Marta Rovira i 9 persones més que no estan aforades.

El text contradiu el de la junta de fiscals de fa tres setmanes que parlava d'indicis de terrorisme i demanava la imputació de Puigdemont. 

A Badalona, continuen les inspeccions al carrer Canigó. Des de l’Ajuntament asseguren que l’empresa estudiarà durant aquest dijous l’edifici desallotjat número 11. La consellera de Territori, Ester Capella, visita el carrer per tractar de manera conjunta amb el consistori una situació que qualifiquen de preocupant.

El Jesús, veí del bloc número 13, comenta que no sap quan estudiaran el seu edifici. Denuncia desinformació i apunta que fa 14 anys ja van arreglar, amb la comunitat, unes esquerdes importants de l’àtic després d’informar a l’Ajuntament.

'Hospital de Sant Joan de Déu ha presentat oficialment la nova unitat terapèutica per a casos de trastorns de conducta alimentària greus en infants i adolescents. Basat en un model innovador, no només fa participar la família durant l'hospitalització, sinó que, a més, incorpora una llar d'ingrés per a tot el nucli familiar al costat del centre.

Tot per facilitar que quan el pacient rebi l'alta, es disposi de les eines necessàries per a evitar una recaiguda, que amb el mètode actual es xifra en un 30%.

Sense consentiment i amb violència. El Tribunal dona total credibilitat a la víctima de Dani Alves, i per això, el condemna a 4 anys i 6 mesos de presó i 5 anys de llibertat vigilada.

La Fiscalia del Tribunal Suprem rebutja la imputació de Carles Puigdemont al 'Cas Tsunami' perquè no hi veu indicis suficients de criminalitat per investigar-lo per terrorisme.

El curs escolar començarà el 9 de setembre a infantil, primària i secundària, i no arrenca el 5 com estava previst. Una decisió que demanaven el Consell Escolar i sindicats.

Sense consentiment i amb violència. El Tribunal dona credibilitat a la víctima de Dani Alves, i per això el condemna a 4 anys i 6 mesos de presó i a 5 anys de llibertat vigilada... per la violació de la jove en una discoteca de Barcelona. És la meitat del que demanava la Fiscalia i queda lluny del que sol·licitava l'acusació particular. Una sentència comunicada aquest matí a les parts

Una sentència que ha generat ja reaccions. La ministra d'Igualtat diu que demostra que la llei funciona, encara que reconeix que queda feina per fer. La consellera Tania Verge ha reaccionat a través de les xarxes destacant que s'ha acabat la impunitat de les violències sexuals, per molt poderosos que siguin els agressors.

La Fiscalia del Tribunal Suprem rebutja la imputació de Carles Puigdemont al 'Cas Tsunami' perquè no hi veu indicis suficients de criminalitat i demana que s'arxivi la causa. 

El PSOE treu pit de l'informe de la Fiscalia reiterant que, com ells diuen, no va haver-hi terrorisme en el cas de Tsunami Democràtic... Mentrestant, el PP insisteix que només els jutges determinaran el que va passar.  S'endarrereix l'inici del curs escolar a l'educació obligatòria... serà el 9 de setembre i no el 5 com estava previst. És una petició que havien fet tant sindicats com consell escolar... 

Sense consentiment i amb violència. El Tribunal dona credibilitat a la víctima de Dani Alves, i per això, el condemna a 4 anys i 6 mesos de presó i a 5 anys de llibertat vigilada per la violació de la jove en una discoteca de Barcelona. És la meitat del que demanava la Fiscalia i queda lluny del que sol·licitava l'acusació particular... Una sentència comunicada aquest matí a les parts.

El consentiment és clau en aquesta sentència. El Tribunal insisteix que s'ha de consentir cada pas d'una relació sexual. No té dubtes que Dani Alves va violar la noia un cop estaven dins el lavabo ... i que ho va fer utilitzant la violència. Un fet que proven basant-se en el relat de la víctima, i en les lesions del seu genoll. No poden provar que l'insultés ni que li pegués ni que ella li fes una fel·lació. 

I tampoc veuen rellevant certes incoherències al relat de la noia. Creuen que com demostren les càmeres de seguretat se sentia còmode i que va entrar al privat voluntàriament. Ara bé, coincideixen en què ballar de forma insinuant o apropar les natges a l'acusat o fins i tot abraçar-se, en cap cas donen carta blanca a qualsevol abús o agressió.

L'acusació particular valorarà si la condemna s'ajusta als fets provats, però no descarten presentar un recurs. Tal com ja ha anunciat que ho farà la defensa. 

De res va servir la declaració de la dona d'Alves, Joana Sanz, que reforçava que aquella nit anava begut. El tribunal creu que sabia el que feia i per això tenia pressa per marxar de la discoteca. El que sí ha servit per rebaixar la pena és la indemnització que ja va dipositar al jutjat.