Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

L'hostaleria i la restauració intenten reduir el consum d'aigua, a una setmana de l'inici del Mobile, a uns establiments que, de moment, no tenen regulació específica. Enguany s'esperen 90.000 congressistes. Fira de Barcelona ha instal·lat airejadors a les aixetes del recinte i ha eliminat les fonts per estalviar aigua.  

Els treballadors del turisme de neu de la Vall d'Aran denuncien que han de viure en caravanes. El preu de l'habitatge ha augmentat un 50% amb l'esclat dels pisos turístics i diuen que són inassumibles. L'Aran demana a la Generalitat una regulació i l'impuls d'habitatge social.

A la Copa del Rei de bàsquet, el Barça ha guanyat el Derbi. El partit ha estat molt ajustat fins al final, 102 a 91. Avui els culers miraran de passar a la final. L'escull és el Tenerife que va eliminar l'amfitrió i vigent campió, el Màlaga.

El trajecte entre Olesa de Montserrat i Viladecavalls ja és possible a través del nou tram de la B-40. Ministeri i Generalitat han pactat el conveni per construir el tram entre Sabadell i Terrassa. Un tram clau en la negociació dels pressupostos entre ERC i el PSC.

Mentre el sector turístic busca solucions a correcuita per pal·liar la sequera, entitats veïnals de Barcelona denuncien que els turistes fan un ús excessiu de l'aigua i que als establiments no se'ls imposen prou restriccions.

S'apropen al patiment dels qui encaren el final de la vida, perquè així ajuden a alleugerir-lo. És la tasca dels voluntaris de cures pal·liatives a una unitat de malalties avançades.

El Barça viatja a Vigo per enfrontar-se demà al Celta a la vint-i-cinquena jornada de lliga.

Acompanyar el final de la vida és tan important com fer-ho al principi, diuen els equips sanitaris de cures pal·liatives. Hem volgut conèixer la tasca dels voluntaris que visiten malalts als qui queda poc temps de vida.

La Fundació La Caixa té un programa de voluntariat a la unitat Cuides UIC de Barcelona.

L'Informatiu recull el testimoni d'una supervivent d'agressió sexual. La dona explica la seva experiència aquell dia: tornava de córrer, li tocava ella baixar la brossa i havien demanat menjar a domicili. Quan entrava al seu portal va adonar-se que un repartidor la seguia, va entrar amb ella al portal i la va agredir. A partir d'aquell dia, es parava a pensar maneres d'escapar de casa seva en el cas que es tornés a repetir la situació. Comenta que el més complicat per ella va ser compartir-ho amb els seus familiars i amics. A vegades un "et crec", "estic amb tu", "t'acompanyo a denunciar" o "t'escolta" marquen la diferència.

Barcelona rep a l'any més de 9 milions de visitants. A peu d'un dels monuments més visitats, hem volgut saber quin ús fan de l'aigua quan estan de vacances.

Segons dades del Gremi d'Hotels de la ciutat, un turista de luxe consumeix, al dia, 242 litres de mitjana a la seva habitació d'hotel: això és més del doble que el que consumeix un barceloní, segons dades de l'Ajuntament.

Però, alerten alguns estudis, cal sumar l'aigua que s'inverteix en els serveis que s'ofereixen als turistes. Això és la petjada hídrica. 

La Fundació per a l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) ha aconseguit l'alliberament d'un mico caputxí que vivia des de feia 35 anys en una gàbia en un pis de Barcelona. L'organització ha explicat que vivia en condicions "lamentables" i totalment inadequades. La seva propietària, una dona de 94 anys, l'havia comprat feia més de tres dècades.

FAADA va tenir coneixement de la situació el 2014 i va començar a treballar per buscar-li un lloc millor on viure. Es van trobar però amb l'oposició de la propietària, que es va negar reiteradament a cedir l'animal. Finalment, ha estat possible en aplicació de la nova llei de benestar animal.

Marxes lentes convocades per la Plataforma Revolta Pagesa amb la intenció és tallar l'entrada a l'AP7.

Qui busca solucions a la sequera també és el sector turístic... Després de l'anunci de Lloret de Mar de comprar una dessaladora per omplir piscines, els empresaris de la Costa Brava Centre no veuen viable fer una inversió com aquesta.

La B-40 completa així la connexió entre Abrera i Terrassa, és a dir entre el Baix Llobregat i el Vallès Occidental. En total 13 kilòmetres. És una infraestructura que hi ha qui defensa que hauria d'arribar fins a Granollers, però de moment només hi ha acord per construir el tram de Terrassa a Sabadell.

L'Ajuntament de Badalona demana a la Generalitat que faci inspeccions tècniques als 420 habitatges de l'illa de l'edifici esfondrat la setmana passada. 

El Linito, un mico caputxí ha passat 35 anys dins d'una gàbia en un pis de Barcelona. Ara comença a recuperar-se en una protectora d'animals després que l'hagin rescatat. 

Instal·lar una dessalinitzadora portàtil a la platja per abastir hotels i càmpings de Lloret. És la solució que han trobat el sector i l'Ajuntament del municipi per fer front a la temporada turística en plena sequera.

Els qui també pateixen per les restriccions d'aigua són ramaders i agricultors. Estan preocupats per la supervivència dels animals i dels cultius i per la viabilitat de les instal·lacions.

Coneixerem la Mercè, diagnosticada de leucèmia amb 13 anys. Ara es recupera i és un dels exemples de supervivència. La malaltia es cura en el 80% dels casos, però deixa seqüeles que necessiten seguiment i suport emocional.

El Barça està obligat a reaccionar aquest dissabte contra el Celta abans del partit de Champions a Nàpols. Lewandowski està segur que és el moment ideal per millorar el joc de l'equip.

El Cementiri General de Reus ha estat reconegut Millor Cementiri de l'Estat al 'Concurs Cementerios de España 2023'. És el primer cop en els més de 150 anys d'història, que el recinte de la capital del Baix Camp rep aquest guardó.

També optava a dos reconeixements més. Ha obtingut el segon lloc en l’apartat Millor Monument Funerari per l'espai de fosses històriques i un tercer lloc a la categoria de Millor Activitat Pública amb l'activitat Retrobaments, la proposta poètico-musical feta el passat 28 de setembre.

Els veïns del número 7 del carrer Canigó de Badalona, l’edifici contigu a l'esfondrat la setmana passada, han pogut entrar aquest migdia als seus habitatges per endur-se el més imprescindible després que aquests dimecres els desallotgessin per precaució.

Els veïns dels altres edificis també estan preocupats perquè els ha sortit esquerdes i els blocs són de la mateixa promoció que el col·lapsat.

El Gremi d'hotels de Lloret comprarà una dessalinitzadora per omplir les piscines d'hotels i càmpings. Una iniciativa que el pla de sequera, insisteix l'ACA, no permet. 

Les restriccions per la sequera són un dels punts que la pagesia negocia amb la Generalitat. 10 dies després que comencessin les mobilitzacions i l'endemà de les reunions amb Govern i Ministeri, hem visitat dues explotacions ramaderes i agrícoles. Estan preocupats per la supervivència dels animals i dels cultius i per la viabilitat de les instal·lacions. 

L'encariment de la factura del gas i l'electricitat, després de la retirada dels ajuts a l'energia, ha fet que els preus repuntin aquest gener. La inflació a Catalunya s'ha situat en el 3,3 %. Una dècima més a tot l'Estat.

Silenci de Junts i del PSOE sobre una suposada reunió ahir a Barcelona entre dirigents de les dues formacions per abordar la llei d'amnistia. Les dues parts, com sempre, diuen que només parlaran quan hi hagi o no acord.

El PSOE mou fitxa també a Europa. Els socialistes han enviat una carta al comissari de Justicia.

Una supervivent de violència masclista que necessiti atenció psicològica urgent la té garantida en menys de dues hores, a qualsevol part del territori català.

A la costa brava, l'únic gota a gota que no para és el turisme. En aquest hotel de Platja d'Aro es preparen, a contrarellotge, per una temporada d'emergència per sequera. També fan obres per reduir aquesta piscina de mides olímpiques a una de 200 m3. En aquest altre hotel de S'Agaró, els sorprenen les preguntes que els fan els seus hostes d'ençà que Catalunya està en emergència.

Les restriccions per la sequera són un dels punts que la pagesia negocia amb la Generalitat. 10 dies després que comencessin les mobilitzacions i l'endemà de les reunions amb Govern i Ministeri, hem visitat dues explotacions ramaderes i agrícoles. Estan preocupats per la supervivència dels animals i dels cultius i per la viabilitat de les instal·lacions.