Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Raquel Sans assegura que ERC està disposada a presidir el Parlament de Catalunya, per bé que prioritza configurar una "Mesa antirepressiva" a la cambra catalana al nom que ostenti la presidència. La portaveu d'Esquerra explica que estan parlant amb tothom menys amb el PP, Vox i AC: que Salvador Illa "com a mínim" hauria d'acceptar el finançament singular i critica a Junts que "l'enfortiment dels serveis públics no passa per reduir l'impost de successions als més rics". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, diu que "no té cap sentit" que els diputats del Parlament no puguin votar telemàticament. La vicesecretària general de Feminismes i LGTBI del partit considera "poc creïble i electoralista" la proposta d'una llista unitària. Critica les paraules de Lluís Llach contra Oriol Junqueras i el partit: "És lleig aquest atac personal cap a una persona. Des del retret no es construeix". Creu que l'estratègia negociadora ha passat factura a ERC: "A ningú li agrada encendre les llums quan s'acaba la festa". I veu difícil que ERC entri el govern de Barcelona: "No som a prop que això passi".

Continua l'estira-i-arronsa entre el PSOE i el PP, arran de la citació del jutge com a investigada a la dona del president. S'acusen mútuament d'actuar amb finalitats electoralistes i fan una crida a la ciutadania per anar a votar diumenge en els comicis europeus. Mentrestant, el PP encara no ha citat a Pedro Sánchez al Senat, tal com va dir que faria, perquè doni explicacions. El president diu que totes les acusacions són mentida, que tot és una bola.

Se supera per primera vegada la barrera dels 50 donants d'òrgans per cada milió d'habitants a Catalunya. S'han fet 553 trasplantaments en 4 mesos.

El Tribunal Constitucional deixa en l'aire el vot telemàtic de Carles Puigdemont i Lluís Puig a 5 dies de la constitució del Parlament. El tribunal ha anul·lat la regulació que va aprovar la cambra la passada legislatura.

Quina és l'edat idònia per a tenir mòbil? Quantes hores han d'estar connectats? I a quines aplicacions han de tenir accés? Són alguns dels aspectes que es colen als convenis de regulació de separacions i divorcis.

La degradació que pateix el Delta de l'Ebre fa que s'alcin veus buscant solucions que van més enllà. Els experts proposen dotar el Parc Natural dels seus propis drets per fer una millor gestió.

El reglament proposat per la Unió Europea inclou per primer cop les donacions de llet materna i microbiota intestinal. Jaume Tort, director de l'Organització Catalana de Trasplantaments, destaca que "és molt important que Europa hagi posat una normativa comuna, sobretot la protecció del donant també tots els requisits de qualitat i seguretat". 

Espanya és pionera en aquest àmbit. De fet, dobla en xifres les dades de donants de la Unió Europea. A Catalunya s'han fet 533 trasplantaments des de gener fins a abril amb els renals i hepàtics com els més freqüents.

Ara, l'Organització Catalana de Trasplantaments vol millorar el consentiment a la donació que se situa al voltant del 80% i recorda que a hores d'ara, 1.270 persones esperen un òrgan a Catalunya.

Segon dia d'exàmens pels estudiants que estan fent les Proves d'Accés a la Universitat. Han començat amb Història o Història de la Filosofia, que enguany ha tornat a ser prova de la fase general. La majoria han sortit satisfets, amb continguts sobre la Guerra Civil i el franquisme, i Descartes i Locke a Filosofia. Un any més l'examen de Matemàtiques ha aixecat polèmica per considerar-la, han dit alguns estudiants, molt difícil.

El Delta de l'Ebre és un dels espais que necessiten més protecció com reclamen aquests testimonis que aquesta nit escoltarem a 'En Portada aquest dimecres a les 23:40 h a La 2. Hi ha veus que encara van més enllà i reclamen que el Parc Natural tingui els seus propis drets, com la guardonada amb el conegut com a Premi Nobel del medi ambient, Teresa Vicente.

En línia amb la nova carta de Sánchez, el PSOE apunta que la citació de la seva esposa no respon a una lògica processal, sinó a una voluntat d'intervenir en les urnes. El ministre de Transports, Oscar Puente, assegura que arribaran canvis.

Els Comuns demanen als partits de la investidura de Sánchez aprovar reformes per renovar el Poder Judicial. Diuen que el jutge ha actuat amb "molt poca imparcialitat". Des d'Esquerra retreuen també per carta a Sánchez que no donés suport al conjunt de reformes que van portar al Congrés per lluitar contra el 'lawfare' i la desinformació. També Junts critica que posi ara el focus sobre la justícia.

El PP acusa el Govern d'atacar jutges i periodistes per tapar la presumpta corrupció.

Se supera per primera vegada la barrera dels 50 donants d'òrgans per cada milió d'habitants a Catalunya. S'han fet 553 trasplantaments en 4 mesos.

El Tribunal Constitucional deixa en l'aire el vot telemàtic de Carles Puigdemont i Lluís Puig a 5 dies de la constitució del Parlament. El tribunal ha anul·lat la regulació que va aprovar la cambra la passada legislatura.

Quina és l'edat idònia per a tenir mòbil? Quantes hores han d'estar connectats? I a quines aplicacions han de tenir accés? Són alguns dels aspectes que es colen als convenis de regulació de separacions i divorcis.

La degradació que pateix el Delta de l'Ebre fa que s'alcin veus buscant solucions que van més enllà. Els experts proposen dotar el Parc Natural dels seus propis drets per fer una millor gestió.

El restaurant de Barcelona 'Disfrutar' parteix aquest dimecres com un dels grans favorits a la gala The World's 50 Best Restaurants que se celebra a Las Vegas. L'any passat ja va ocupar el segon lloc en el rànquing.

El periodista i editor de 'Cata Mayor', Pau Arenós, ens descobreix alguns dels secrets de la seva cuina d'avantguarda, hereva d'El Bulli, de Ferran Adrià, i alguns dels seus plats predilectes que no us podeu perdre.

El secretari primer de la Mesa del Congrés i diputat dels Comuns al Congrés, Gerardo Pisarello, no descarta una investidura del socialista Salvador Illa, tot i l'escull del Hard Rock: "Illa ha de parlar i dir què farà, quin és el seu programa".

A l'entrevista del Cafè d'Idees, Pisarello s'ha mostrat preocupat perquè hi hagi un govern com més aviat millor i que sigui el "més progressista possible" i ha encarat les negociacions en aquesta direcció. Quant a l'amnistia, creu que ens trobem en "temps normal" per a la seva publicació i dubta que els jutges puguin "fer el mateix que García-Castellón".

El Consell de Ministres ha aprovat un avantprojecte de llei per regular l'accés dels menors a certs continguts digitals. Per una banda, proposen elevar l'edat, de fins als 16 anys, per poder donar-se d'alta de les xarxes socials i, per l'altra, els dispositius hauran d'incloure un control parental instal·lat pel fabricant que restringeixi l'accés a pàgines inadequades.

Comencen els exàmens de les Proves d'Accés a la Universitat, enguany marcat pels canvis a les proves de literatura. Com es troba el sistema d'ensenyament a Catalunya?

Primera jornada de les proves d'accés a la Universitat per a més de 42.000 estudiants. Aquest matí han fet la prova de llengua i literatura castellana, amb textos de Zafón o Irene Vallejo.

Els sectors de l'hostaleria, l'administratiu o el comercial són els que generen més afiliats a la Seguretat. Catalunya bat rècord de persones inscrites, però hi ha oficis pels quals costa trobar personal qualificat.

Desarticular un grup criminal dedicat a robar càrrega dels camions a les autopistes. Eren violents amb els conductors quan els enxampaven i fugien de forma temerària.

La selecció espanyola pot certificar aquesta nit la seva classificació per a l'Eurocopa femenina de futbol. Les de Montse Tomé ho aconseguiran si guanyen Dinamarca.

Alguns amb nervis d'altres més tranquils. Els estudiants han començat les proves d'accés a la universitat. Més de 42.000 alumnes de tot Catalunya s'examinen durant 3 dies: Una xifra rècord. Exàmens per a una promoció que ja ha fet un batxillerat més competencial i menys memorístic. Aquesta podria ser la darrera selectivitat, tal com la coneixem. És previst que la del curs vinent ja incorpori canvi.

De fet, els exàmens ja s'encaminen cap a aquest model més competencial. Per exemple en la prova de literatura: han pogut esquivar preguntes sobre lectures obligatòries.

Mòbils, tauletes, ordinadors i televisors hauran d'incloure un control parental, instal·lat directament pels fabricants.

L'atur torna a caure i registra la xifra més baixa des de maig de 2008. A Catalunya hi ha uns 6.000 aturats menys... i al conjunt de l'Estat, ha baixat en més de 58.000 persones. L'afiliació continua batent rècords.

Al Parlament els grups parlamentaris treballen en la ubicació dels seus escons a l'hemicicle de cara al ple de constitució del dilluns vinent. 

L'executiu de Pere Aragonès assegura que està preparat per governar en funcions el temps que sigui necessari.