Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Catalunya acull actualment més de 2.300 menors migrats sols. La Generalitat retreu al Ministeri que faci l'assignació sense tenir en compte aquestes dades.

El Suprem vol portar l'amnistia al Tribunal Constitucional perquè considera que pot ser discriminatòria. Conclou que els desordres públics i els atemptats contra l'autoritat es poden amnistiar.

Millora general dels resultats a les proves de competències bàsiques, que mesuren el nivell de l'alumnat, amb dues excepcions: el català i l'anglès.

Anglaterra és la rival d'Espanya per a la final de l'Eurocopa de diumenge a Berlín. Els de De la Fuente ja s'entrenen pensant en els anglesos, l'última gran selecció que els queda per poder sumar la quarta euro.

Catalunya acull actualment més de 2.300 menors migrats que han arribat sols, segons dades del Departament de Drets Socials. Enguany prop de 800 ho han fet des de Canàries. La Generalitat insisteix que el Ministeri no treballa amb aquestes dades reals a l'hora de fer la derivació. I demana a l'Estat més recursos. Les entitats que acompanyen els joves denuncien que no donen l'abast.

Cada mes arriben a Catalunya, de mitjana, 240 menors migrats sols, segons dades de la Generalitat. La DGAIA atén avui 2.369 menors i compta amb unes 4.000 places. El govern català s'ha abstingut en la votació perquè considera que la derivació es fa d'acord amb unes dades que no són reals.

El ball de xifres és constant, diu la Generalitat qui assegura que rep centenars de persones provinents de les Canàries. Un cop arriben, és la fiscalia de menors qui ha de determinar la majoria d'edat o no d'aquests joves. 

Les entitats que els atenen denuncien que fa anys que estan saturades.

Segons el que es va pactar ahir a Tenerife, a Catalunya arribarien 31 menors migrats, a Andalusia, Extremadura i Madrid, 30 i la resta de comunitats n'acollirien entre 26 i 4. 

Catalunya acull actualment més de 2.300 menors migrats que han arribat sols, segons dades del Departament de Drets Socials. Des de principi d'any prop de 800 ho han fet des de Canàries. La Generalitat insisteix que el Ministeri no treballa amb aquestes dades reals a l'hora de fer la derivació... I demana a l'Estat més recursos. Les entitats que acompanyen els joves denuncien que no donen l'abast.

Pel Ministeri la proposta de Junts d'excloure Catalunya de l'assignació de menors fins no tenir les competències no és acceptable. L'acord per derivar menors entre diferents comunitats obre una crisi entre PP i Vox. 

El Parlament ha aprovat avui tramitar de forma exprés la modificació del reglament de la cambra, per permetre el vot telemàtic de diputats com Puigdemont o Puig.

Competències bàsiques, de sisè de primària i 4t de l'ESO. Hi ha una millora general, però es torna a punxar en llengua catalana a l'ESO i en anglès en les dues etapes. 

Segon dia consecutiu, les temperatures són molt altes a tot Catalunya, fins a 6 graus per sobre del que tocaria. 

Estopa ha fet vibrar l'estadi Olímpic de Barcelona. Els germans de Cornellà han celebrat els 25 anys de carrera musical amb un concert èpic davant 60 mil persones. 

Catalunya acull actualment més de 2.300 menors migrats que han arribat sols.

Lamine Yamal està sent la sensació de l'Eurocopa. Porta un gol i tres assistències i ha estat el protagonista d'una semifinal lluitada on el terrassenc Dani Olmo va fer el dos a un definitiu amb què la roja eliminava França. Hem anat al seu barri de Mataró, on ja és tot un referent.

El govern i les comunitats autònomes aborden en uns minuts, a Tenerife, l'acollida de menors migrants no acompanyats. L'executiu de Sánchez plantejarà una reforma de la llei d'estrangeria perquè l'acolliment deixi de ser voluntari, i treure pressió a les Canàries, Ceuta i Melilla.

Aquesta tarda s'entreguen a Lloret els Premis Fundació princesa de Girona. Uns guardons que destaquen joves talents que treballen en projectes socials i artístics. Els Reis i Elionor i Sofia s'han reunit amb joves i empresaris.

S'han acabat les vacances per al Barça d'Hansi Flick i per al Girona de Míchel. Els futbolistes han passat les habituals proves mèdiques i físiques del primer dia de pretemporada.

El món del futbol i l'afició es rendeixen a Lamine Yamal que amb aquest golàs es corona com l'heroi de la Selecció. Espanya és a la final de l'Eurocopa, superant ni més ni menys, que a la França de Mbappé. 

És un fet: la Selecció serà diumenge a Berlín. El davanter del Barça està sent la sensació de l'Eurocopa. Porta un gol i tres assistències i ha estat el protagonista d'una semifinal lluitada on el terrassenc Dani Olmo va fer el 2 a UN definitiu amb què la roja eliminava França. Una classificació que deixa dades històriques d'audiència. Més d'11 milions i mig de persones van seguir el partit a Radiotelevisió Espanyola. 

Aquesta tarda s'entreguen a Lloret els Premis Fundació princesa de Girona. 

El govern i les comunitats autònomes aborden de nou aquesta tarda, a Tenerife, l'acollida de menors migrants no acompanyats. 

El gremi de restauració de Barcelona ha interposat una denúncia a 100 fleques de la ciutat per competència deslleial i per no complir amb la normativa que estableix que els forns només poden dedicar 20 metres quadrats a la degustació. 

Més d'11 milions i mig de persones van seguir el partit entre Espanya i França a Radiotelevisió Espanyola. És l'emissió més vista de l'any, amb una quota de pantalla del 71,7%. Però hi ha un barri de Mataró on es va seguir amb especial atenció: Rocafonda, on viu el jove Lamine Yamal.

El futbolista reivindica d'on ve, un barri humil i obrer, on gairebé la meitat de les famílies estan en risc de pobresa.

El futbol, ho estem tornant a veure en aquesta Eurocopa, és un fenomen de masses. I la Selecció espanyola reflecteix, a més, una diversitat que els experts consideren molt positiva. Té jugadors nascuts a altres països, i dos dels titulars: Lamine Yamal i Nico Williams són fills d'immigrants.

No va ser només la dona del president Pujol i la mare dels seus 7 fills. Ella exercia com a primera dama i va tenir una gran influència en el president i en la política. Va ser juntament amb Jordi Pujol cofundadora de Convergència Democràtica. Va acompanyar a l'expresident durant els seus 23 anys al capdavant de la Generalitat. També va ser empresària. De caràcter fort i profundes conviccions religioses i conservadores, va crear polèmica per les seves declaracions contra la immigració, l'homosexualitat o el tripartit.

El jutge que investiga Puigdemont per la trama russa del procés rebutja aplicar-li l'amnistia. Als delictes de traició i malversació hi afegeix delicte de pertinença a organització criminal. 

Després de l'arxivament de la causa de 'Tsunami' Marta Rovira es planteja tornar dissabte a Catalunya.

La familia Pujol, amics i companys de partit i d'institucions s'han acostat al tanatori de Sant Gervasi per acomiadar Marta Ferrusola.

L'Església aprova el pla per indemnitzar les víctimes de pederàstia.

Espanya i França es juguen el primer bitllet per a la final de l'Eurocopa.

El Govern assistirà, aquesta vegada sí, amb la resta de comunitats al Consell de Política Fiscal i Financera que se celebra dilluns a Madrid i on volen defensar un finançament singular per a Catalunya, el pal de paller de les negociacions entre republicans i socialistes. 

Esquerra té la clau i negocia a dues bandes, amb el PSC i amb Junts, tot i que la secretària general dels republicans reconeix que les negociacions amb els socialistes van bé. Recorda, això sí, que els militants són els que hauran d'avalar l'hipotètic acord.

Una fórmula d'investidura, PSC i Esquerra, que necessita dels comuns. però des de Junts no donen res per perdut. Ahir mateix Rovira es va reunir a Ginebra amb Carles Puigdemont i Jordi Turull.

El que Esquerra descarta és anar plegats amb junts en una repetició electoral

El jutge que investiga la trama russa del procés, en canvi, rebutja aplicar l'amnistia a Puigdemont i ha remès la causa al Suprem, que s'ha de pronunciar.

Marta Rovira es planteja tornar aquest mateix dissabte per assistir a una assemblea de dones d'Esquerra Republicana que se celebrarà a Olesa de Montserrat. 

La Generalitat també celebra l'arxivament a l'Audiència Nacional. La Moncloa respecta la decisió judicial i emmarca doncs la normalitat que la llei comenci a aplicar-se.

En paral·lel a l'aplicació de l'amnistia... els contactes per a la investidura. El Govern assistirà, aquesta vegada sí, amb la resta de comunitats al Consell de Política Fiscal i Financera que se celebra dilluns a Madrid i on volen defensar un finançament singular per a Catalunya, el pal de paller de les negociacions entre republicans i socialistes. 

La vetlla a Marta Ferrusola ha començat fa tot just una hora al tanatori de Sant Gervasi, a Barcelona. Al llarg del matí ha arribat l'expresident, Jordi Pujol, així com tots els seus fills.

El jurat ha reconegut a Victòria Luengo la passió per la interpretació. Va començar amb 15 anys. Aleshores, diu, les referents no eren igual d'accessibles. En Daniel és arquitecte. Treballa en projectes que dignifiquen els espais dels barris més vulnerables. Millorar la vida dels més necessitats és també l'objectiu de L'Antonio, subministra aigua potable a través de la seva empresa social. L'aigua element clau també pel Moisès. És biòleg i professor a la Unviersitat de Califòrnia, estudia l'adaptació de les espècies al canvi climàtic. Als joves els recepta optimisme.

Gran part dels 65.000 articles de roba esportiva falsificada, procedent de la Xina, havien de ser venuts a municipis turístics com Barcelona, Tarragona, Blanes o Lloret, i tindirien un valor de venda de més de dos milions d'euros. El crim organitzat que hi ha al darrera perjudica les marques dels fabricants, amb pèrdues de beneficis i llocs de treball, i afecta a tots els consumidors. Després de les 10 detencions a Catalunya des de finals de juny, l'operatiu de la Policia Nacional continua obert.

El 20% dels residus metàl·lics de Catalunya els recullen els ferrovellers. Només a Barcelona són uns 3.000 segons un estudi de la Universitat de Barcelona (UB). Són treballadors precaris i invisibles per les administracions. Reclamen precisament regularitzar la seva feina.

L'Audiència de Barcelona el condemna a 15 anys per agressió sexual i 20 per intent d'assasinat, la pena màxima.

Alberto Núñez Feijóo es reuneix al Parlament amb diputats i senadors del PP català. Anuncia que recorrerà la reforma del reglament que hauria de permetre el vot delegat de Puigdemont i Puig. 

Els ferrovellers reclamen a l'administració un carnet que els identifiqui. S'encarreguen de recollir el 20% dels residus metàlics de Catalunya.

Joan Laporta diu que Nico Williams és un jugador que li agrada i que el Barça podria assumir econòmicament el seu fitxatge.

Pastora Soler celebra 30 anys sobre els escenaris.