Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Més de 110.000 persones han participat aquest diumenge en la tradicional iniciativa solidària 'Mulla't per l'Esclerosi Múltiple' en més de 500 piscines d'arreu de Catalunya. L'acte central s'ha fet al Club Natació Barceloneta i hi han assistit personalitats del món de la política, com el president del Parlament, Josep Rull, i la vicepresidenta de la Generalitat en funcions, Laura Vilagrà. També hi eren altres figures populars, com la cuinera Ada Parellada, el músic i divulgador Ramon Gener, les actrius Lloll Bertran, Agnès Busquets i Anna Senan, l’actor Octavi Pujades o el cantant Edu Esteve.

Un temps que és clau per poder actuar. Per això, insisteixen les expertes, l'entorn té un paper essencial. També s'ha d'incentivar la recerca d'ajuda professional. La consellera de Feminismes ha mostrat les seves condolences, com també ho ha fet l'alcaldessa de Sabadell per les dues víctimes d'aquest dissabte. El consistori ha activat el protocol per oferir suport a la família de la víctima. El Ministeri d'igualtat recull ara tota la informació d'aquests dos nous feminicidis. Ja són 10 les dones assassinades per les seves parelles o exparelles a Catalunya des de principi d'any.

Els Mossos d'Esquadra investiguen dos feminicidis a Catalunya en només 9 hores. Una dona ha estat assassinada a Salou, presumptament, per la seva parella, un home de 86 anys que ja detingut. I a Sabadell una altra dona també ha mort de manera violenta. Fonts del cas apunten a la seva parella, que encara no s'ha detingut. S'hauria produït en presència de les seves dues filles menors.  

Aquest diumenge es juga la final de l'Eurocopa entre Espanya i Anglaterra.

I aquí a Catalunya tot a punt per a no perdre's detall d'aquesta final. Molts municipis, de fet, instal·len pantalles gegants. Bars i empreses de menjar a domicili també esperen una allau de clients, i per tant de facturació. La majoria veurà el partit acompanyat d'amics o família.

Diumenge de molta calor arreu de Catalunya i en especial a Girona i Lleida on es pot arribar als 37 graus. L'AEMET té avisos activats per altes temperatures a menys de 24 hores perquè comenci la canícula, el període típicament més calorós de l'any.  

Amb l'arribada de l'estiu, molts aprofiten les vacances per recuperar l'hàbit lector, però no tothom pot llegir el llibre que li agradaria. Les persones amb discapacitat intel·lectual o amb dificultats lectores necessiten llibres adaptats, i no sempre els poden trobar. A les biblioteques són conscients de la demanda que hi ha, però sovint no la poden abastir per falta de títols i exemplars. Faria falta, diuen que autors i grans editorials apostessin més per aquest tipus de llibres.

Marta Rovira demana una reunió d'alt nivell amb Pedro Sánchez per tractar, entre d'altres temes, el model de finançament singular per a Catalunya. Enmig de les negociacions amb Esquerra, el PSC celebra el retorn de Rovira i els socialistes treballen per teixir una majoria d'esquerres que faci president Salvador Illa. Mentrestant, l'eurodiputat de Junts Toni Comín veu lluny la possibilitat de tornar, tot i que sosté que Puigdemont manté la intenció de tornar per la investidura.

L'ocupació al Pirineu supera el 80% en aquest inici de la segona quinzena de juliol. Molts escullen la muntanya i busquen contacte amb la natura durant les vacances. Tot i l'alça de preus en vols, hotels i paquets turístics, les perspectives són bones, també a grans ciutats com Barcelona. A la capital l'ocupació podria fregar el 90%, en uns allotjaments que, enguany, són més cars. També hi ha qui opta pel turisme rural i els esports d'aigua en aquesta petita treva de la sequera.

Quan al mes de juny es va fer pública la llista de convocats per l'Eurocopa, pocs s'imaginaven que Marc Cucurella esdevindria una peça fonamental de l'onze tipus del seleccionador Luis de la Fuente. El lateral esquerre titular de l'equip que aspira aquest diumenge a proclamar-se campió d'Europa va tocar les primeres pilotes a la localitat maresmenca d'Alella. El seu primer entrenador el descriu com un jugador "diferent, molt baixet, molt introvertit, però a la vegada molt valent", que ja despuntava jugant a futbol sala.

Marta Rovira demana una reunió amb Pedro Sánchez per abordar el finançament singular de Catalunya. Junts creu que s'ha de negociar a canvi dels pressupostos de Moncloa i no de la investidura mentre que socialistes i comuns pressionen els republicans per arribar a un acord que faci a Illa president.  

L'ocupació al Pirineu supera el 80% en aquest inici de la segona quinzena de juliol. Molts escullen la muntanya i busquen contacte amb la natura durant les vacances. Tot i l'alça de preus en vols, hotels i paquets turístics, les perspectives són bones, també a grans ciutats com Barcelona.

Persones amb discapacitat intel·lectual reclamen fomentar l'accessibilitat a la lectura amb llibres adaptats, en lletra i en contingut. Demanen que les editorials en publiquin més perquè n'augmenti, també, la disponibilitat a les biblioteques públiques.

Falta poc per la final de l'Eurocopa i les aerolínies augmenten un 12% l'oferta de places per volar a Berlín i a les botigues ja costa trobar les samarretes dels jugadors. Moltes s'han esgotat.

Compte enrere per a la final de l'Eurocopa, i el dia abans, Lamine Yamal fa 17 anys.

Una mica abans d'arribar a Catalunya, han fet una aturada a la localitat francesa de Salses. A Rovira i altres encausats per Tsunami, els han rebut representants de les formacions independentistes. Després, de nou amb cotxe i fins a Cantallops, a l'Alt Empordà, on estava la cúpula d'Esquerra i també Junqueras. Allà s'ha produït un moment esperat: la seva abraçada després de les discrepàncies sobre el lideratge del partit. I mentre Rovira passava per Vic per veure la família, abans de desplaçar-se fins la seu dels republicans, acte d'Òmnium a Barcelona amb una mobilització al carrer, just davant la seu d'aquesta entitat cultural, per rebre el seu vicepresident primer i la resta d'investigats.

Ha tornat després de 6 anys a Suïssa, un cop s'ha arxivat la causa de Tsunami que la investigava per terrorisme.

Pedro Sánchez situa el retorn de Rovira com consecuencia de la llei d'amnistia però ho desvincula de les negocicions amb esquerra per la investidura de Salvador Illa.

Comença a materialitzar-se el trencament entre PP i VOX a 5 governs autonòmics.

Els preus es mantenen al juny en el 3,6% a Catalunya.

l'Ajuntament de Barcelona i el Consorci de la Zona Franca han signat un acord que permetrà construir prop de 2.000 habitatges de protecció oficial.

Amaral arriba al Cruïlla per trencar murs de gel amb Rompehielos, un cant a la llibertat i un crit a ser un mateix. Malgrat que Eva Amaral canta ser un trencaglaç reconeix tenir una part fràgil. Entre col·laboracions i els forats entre els festivals enllesteixen el nou disc, un treball on exploren nous camins

La líder d'ERC s'ha retrobat amb la plana major d'Esquerra a Cantallops a l'Alt Empordà. I s'ha abraçat amb Oriol Junqueras enmig de la crisi interna del partit.

Marta Rovira ha tornat amb altres investigats en la causa de Tsunami democràtic. A tots els han rebut a Cantallops partits i entitats independentistes. La secretària general d'Esquerra ha llançat un clar missatge polític.

Puigdemont ha celebrat des de les xarxes el retorn dels investigats en el cas Tsunami. 

Comença a materialitzar-se el trencament entre PP i Vox a cinc governs autonòmics. A Valencià el PP ha cessat els 3 consellers de VOX, a Castella i Lleó ja ha dimitit el vicepresident.

L'executiu de Sánchez demana al PP que trenqui del tot amb Vox també als ajuntaments i defensa que el PSOE és l'únic partit capaç de donar estabilitat. 

Els preus es mantenen al juny en el 3,6 % a Catalunya. Dues dècimes per sobre de la mitjana espanyola que s'ha moderat fins al 3,4%. 

L'Ajuntament de Barcelona i el Consorci de la Zona Franca han signat un acord que permetrà construir prop de 2.000 habitatges de protecció oficial

Amb l'arribada de l'estiu augmenta també l'índex de radiació ultraviolada. L'Hospital Clínic ha presentat un estudi de com afecta aquesta exposició als socorristes de les platges de Barcelona. Els resultats científics han permès substituir les cadires de vigilància per torres amb més fotoprotecció.

El museu de la ciència CosmoCaixa obre les portes a la música. Ja es pot veure l'exposició 'Matemifasol', un recorregut que, com les notes del pentagrama, consta de 7 espais i ensenya l'estreta relació entre les matemàtiques i les melodies.