Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Posa el focus en els mitjans de comunicació. Vol que per llei s'obligui als mitjans de comunicació a fer públic qui n'és el propietari i qui els financia. 

Acord al Parlament per aïllar l'extrema dreta. PSC, Junts, Esquerra, Comuns i la CUP el presenten com un cordó sanitari a Vox o Aliança Catalana. No acceptar els seus vots "ni per acció ni per omissió". 

La cúpula de comunicació d'ERC va intentar tapar l'escàndol dels cartells contra Maragall.

Els operaris continuen treballant a l'entrada del tunel de la C-32 a Pineda de Mar, on ahir es va encastar l'autocar amb una cinquantena de passatgers.

Un matí més de retencions quilomètriques a la xarxa viària. Avui a l'AP7, a Cerdanyola del Vallès, per un accident entre camions. I això, alerta el Servei Català de Trànsit, és preocupantment freqüent. Els dos morts que hi ha hagut des de principi d'any a l'AP7 són conductors professionals. 

Aquest 2024 s'han fet ja 549 controls d'ITV a camions: en el 38% dels casos, s'ha detectat alguna irregularitat. Però la patronal dels transportistes defensa la bona praxi dels seus conductors i reclama millorar les infraestructures. 

El sindicat de Comissions Obreres de Mossos denuncia que els agents que fan els controls de vehicles pesants no tenen la formació específica que reclama la normativa europea. I que, per això, podrien errar i passar per alt tacògrafs manipulats.

Catalunya concentra 19 dels 20 punts viaris de tota Espanya amb més concentració de camions... i tot circula per una xarxa viaria saturada després de l'alliberament dels peatges. 

Pedro Sánchez presenta el pla de regeneració democràtica que va anunciar a l'abril després dels seus cinc dies de reflexió. Posa el focus en els mitjans de comunicació. Vol que per llei s'obligui als mitjans de comunicació a fer públic qui n'és el propietari i qui els finança. També proposa limitar els diners públics i la publicitat institucional als mitjans i ha anunciat un paquet de 100 milions d'euros per a la digitalització de la premsa.

Els socis de la investidura de Pedro Sánchez (Sumar, ERC, Junts, Bildu, PNB i BNG) han criticat aquest dimecres per insuficient el pl i el PP creu que pot derivar en el "major atac a la llibertat d'informació en democràcia".

  • Els salaris, el preu de l'habitatge i l'augment de graduats superiors, entre els factors que més influeixen
  • Els lloguers s'han disparat un 53% des del 2015 mentre que la renda per càpita a Catalunya ha retrocedit deu punts

Pedro Sánchez ha presentat el pla de regeneració democràtica que va anunciar a l'abril després dels seus 5 dies de reflexió. Posa el focus en els mitjans de comunicació.

Acord al Parlament per aïllar l'extrema dreta. PSC, Junts, Esquerra, Comuns i la CUP el presenten com un cordó sanitari a Vox o Aliança Catalana. 

La cúpula de comunicació d'ERC va intentar tapar l'escàndol dels cartells contra Maragall en una reunió que va ser gravada i que avui ha divulgat el diari Ara.

El conductor de l'autocar ja ha rebut l'alta... Mentre que 4 dels 47 ferits continuen ingressats en estat greu.

Arran de l'accident de l'autocar a la C-34, Trànsit vol fer macrocontrols bimensuals d'autobusos a la C32 perquè preocupa l'augment de la sinistralitat de vehicles pesants a les carreteres catalanes. 

Dijous arrenca el Festival de Perelada amb un recital del tenor Piotr Beczala amb la pianista Sarah Tysman. Entre els plats forts d'aquest any, destaca l'espectacle Flocor de la companyia d'Acosta Danza que dirigeix el ballarí i coreògraf Carlos Acosta. A l'informatiu, hem parlat amb ell.

Traslladava una cinquantena de treballadors a la planta d'Inditex a Tordera. La principal hipòtesi és que el conductor s'hauria adormit. L'autocar ha quedat encastat a l'entrada d'un túnel i les tasques per poder-lo retirar de la via són complexes. 

Foment del Treball eleva a 42.500 milions d'euros el dèficit en infraestructures a Catalunya entre el 2009 i el 2023. 

El Barça ha encetat avui la segona setmana d'entrenaments.

La companyia del ballarí i coreògraf cubà Carlos Acosta arriba al Festival de Peralada que arrenca dijous.

Encastat contra el túnel, a 45 graus d'elevació. Així ha quedat el bus que transportava a 46 treballadors de l'empresa Inditex de Barcelona a Tordera, on l'empresa tèxtil té un centre logístic. 

L'avís al 112 ha sigut a les 8.42 hores del matí. L'autobús s'ha mogut cap a la dreta i ha escalat tot l'arc del túnel. Diversos testimonis han dit que han vist com el vehicle anava d'un cantó a l'altre. La principal hipòtesi és que el conductor s'hauria adormit. La investigació ho haurà de determinar.

El conductor és qui ha costat més d'evacuar del bus i l'han traslladat a l'hospital Germans Trias i Pujol, però no és un dels 3 ferits crítics.

Els lleus s'han ubicat en aquest pavelló de Pineda de Mar, on el servei d'emergències ha activat un equip de psicòlegs. Durant el matí, a alguns els hi han donat l'alta.

El servei català de trànsit implora extremar la precaució al volant.

La retirada del vehicle serà feixuga i Trànsit veu difícil que pugui ser avui. I adverteix que , de moment, ningú hauria d'agafar la C32 a l'altura del Maresme.

L'autobús accidentat traslladava una cinquantena de treballadors a la planta d'Inditex a Tordera. Tots han estat evacuats i també atesos pels serveis d'emergències. A una desena els han traslladat a centres hospitalaris. L'autocar ha bolcat i ha quedat encastat a l'entrada del túnel. 

El PSOE i Sumar han tancat un acord per derogar l'anomenada "llei mordassa". 

Constituïda la desena legislatura del Parlament Europeu sense Toni Comín. 

Celebració de l'Eurocopa de la selecció espanyola a la plaça de Cibeles, amb el mestre de cerimònies, el capità Álvaro Morata.

Espanya és la reina d'Europa. A Berlín els de Luis de la Fuente van derrotar per 2 a 1 Anglaterra a la final i Morata va aixecar la quarta Eurocopa de la selecció espanyola.

13 milions i mig d'espectadors van seguir el partit a La1 amb una quota de pantalla del 78,7%. És el partit més vist de la selecció des de l'Eurocopa de 2012. El minut d'or va concentrar 15 milions 700.000 espectadors.

En marxa a Madrid el Consell de Política Fiscal i Financera. Aquesta vegada sí que hi ha anat la consellera d'Economia per explicar-hi la seva proposta de finançament singular.

Els carrers es van tenyir de vermell i groc a diferents punts de Catalunya. Un partit que es va seguir en places de molts municipis plenes de gent. A Rocafonda, Mataró, optimisme generalitzat abans del partit i a Terrassa, ciutat natal de Dani Olmo, celebren la parada amb el cap que va fer el jugador pocs minuts del final.

A Berlín els de Luis de la Fuente van derrotar per 2 a 1 Anglaterra a la final i Álvaro Morata va aixecar la quarta Eurocopa de la selecció espanyola. Aquest matí, després d'haver dormit molt poc, Lamine Yamal saludava els aficionats abans de marxar cap a l'aeroport. El de Roca Fonda va assistir Nico Williams en el primer gol i ha estat escollit el millor jove de l'Eurocopa.

Espanya i Anglaterra s'han vist les cares 27 vegades a la història, 8 de les quals en partit oficial. La selecció espanyola recorda amb orgull triomfs com els aconseguits al Mundial de 1950, amb un gol Zarra a Maracaná, o el de 2007 en un amistós a Old Trafford. Ara bé, si ens basem en l'historial dels enfrontaments entre els dos països en campionats d'Europa la gran favorita és Anglaterra. Les 4 vegades que s'han trobat la victòria ha estat pels anglesos. A més a més, l'últim precedent també va caure del costat d'Anglaterra: va ser el 2018 en partit de la Nations League a l'estadi Benito Villamarín de Sevilla (2-3).

Passi el que passi a la final de l'Eurocopa entre Espanya i Anglaterra, els que segur que estaran contents són els establiments de restauració. En grans cites futbolístiques, com el cas d'aquest diumenge, bars i restaurants augmenten de manera significativa la facturació. Aquest diumenge també tindran més feina de l'habitual els repartidors de menjar a domicili.

En plenes negociacions d'investidura, Salvador Illa demana al Consell Nacional del PSC que delegui a l'executiva del partit la validació d'un possible acord amb Esquerra i els Comuns. El líder dels socialistes vol assegurar així l'agilitat interna per donar llum verda a la investidura. Assegura que hi ha temps, i que es negocia amb "discreció, humiltat i generositat". En la constitució del nou Consell Nacional del partit, presidit per Meritxell Batet, Illa ha tornat a apostar per una "coalició de progrés per frenar l'extrema dreta".

Tres òperes de nova creació de 30 minuts de durada i de temes actuals. Això ens proposa Òh!Pera, una iniciativa del Liceu i el Disseny Hub amb estudiants de disseny de la ciutat per a obrir noves mirades al món de l'òpera.

La IA inunda tots els processos creatius, però és possible que aquesta tingui consciència i empatia? Això planteja Eliza, que presenta a una dona que descobreix que la seva parella és una intel·ligència artificial capaç de controlar els seus pensaments.

La segona obra és Azul como una naranja, que explica la història de Sergei Krikalev. La tercera, Contradir la nit, és un viatge fulgurant de dos amants per la Barcelona subterrània

Quan el càncer entra a casa, sacseja les rutines familiars, igual que l'economia. És per això que l'Associació Contra el Càncer organitza unes colònies per a nens que tenen un germà, pare o mare amb càncer. Una vuitantena de nens conviuran al Montsent durant quatre dies d'activitats de lleure, com gimcanes o excursions, però també amb moments per gestionar les emocions a través de tallers i jocs. Unes eines de gestió emocional que s'emporten a la motxilla cap a casa, després d'uns dies en què els protagonistes són ells i no la malaltia.