Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Enmig de les negociacions, el Govern de la Generalitat i l'Estat han avançat en els acords que ERC i el PSOE van signar per investir Pedro Sánchez. Més de 1.500 milions en 3 anys per a Rodalies, beques universitàries i recerca. 

El Parc Fluvial del Besòs torna a obrir. Recupera la normalitat després de gairebé 48 hores tancat pel vessament químic al riu de la indústria que va cremar divendres a Polinyà.

La futura dessalinitzadora provisional del Port de Barcelona s'adjudicarà mitjançant un contracte de serveis que durarà almenys fins al 2030. 

Nova agressió a una treballadora de la presó de Mas d'Enric per part d'una interna. Segons Fonts Penitenciàries, l'agressió es va produir quan la funcionària mirava d'impedir una baralla. Els sindicats van més enllà i ho consideren un intent d'homicidi.

Prendre probiòtics i prebiòtics ajuda els pacients amb TDAH i trastorn límit de la personalitat a ser menys irritables. 

Amb el funk i la música disco de Kool & the Gang, el Festival Alma tanca la segona edició. 

Ricky Rubio és cada cop més a prop de tornar al Joventut de Badalona. 15 anys després, el base del Masnou podria acabar vestint la samarreta del club que el va veure debutar. 

  • Una festa ciutadana dona la benvinguda a la primera fase de la remodelació, que fa l'espai més accessible i apte per al passeig
  • L'àrea de restauració s'inaugurarà d'aquí a unes setmanes, coincidint amb l'inici de la Copa de l'Amèrica

L'equip Alinghi Red Bull Racing exhibeix múscul amb una jornada de portes obertes a poques setmanes de debutar a la Copa de l'Amèrica. Alguns membres de l'equip suís se senten molt integrats. Tant és així que han decidit escolaritzar els seus fills en català i fins i tot s'atreveixen amb algunes paraules o expressions.

  • La contaminació és conseqüència del vessament de productes tòxics a causa d'un incendi a una fàbrica de Polinyà
  • La incidència ha causat la mort de més d’un miler de peixos, de les set espècies que hi ha a la zona

Barcelona ha reobert aquest diumenge el nou Port Olímpic després de 4 anys d'obres. Es tracta d'un espai completament remodelat d'un 20.000 metres quadrats dedicats a la nàutica, a la gastronomia i als serveis relacionats amb l'economia blava. La zona de restauració s'inaugurarà entre finals d'agost i principis de setembre, coincidint amb l'inici de la Copa de l'Amèrica. Els veïns celebren que, després de molts anys de lluita i incertesa, s'obri una nova etapa que permeti deixar enrere els conflictes generats pels locals d'oci nocturn.

'Pasión Almodóvar' és un viatge a través de l'univers del cineasta manxec on la música acostuma a ser un personatge més. Prova d'això és el 'Quizás, quizás, quizás' que cantava Sara Montiel a 'La Mala Educación' i amb el qual Pasión Vega ha encetat una nit en què ha repassat una bona colla de cançons dels films d'Almodóvar. Amb una posada en escena minimalista, la cantant madrilenya ha demostrat la seva versatilitat a l'hora d'interpretar temes com 'Volver' o 'Piensa en mí'.

La mort d'una menor d'edat arran de l'accident de dissabte a la C-62 a Sant Bartomeu del Grau eleva a 76 les víctimes mortals a la xarxa viària interurbana catalana aquest 2024. Ara a l'estiu, coincidint amb el moment de l'any de més mobilitat, els Mossos redoblen els esforços per sancionar les conductes de risc a carreteres i autopistes. L'excés de velocitat continua sent un dels principals motius de sinistralitat, però també ho és l'ús inadequat del telèfon mòbil, que provoca distraccions. Els agents posen l'accent en els conductors professionals, és a dir, de camions i autobusos, que estan obligats a fer un descans de mínim 45 minuts cada 4 hores i mitja.

A la depuradora de la Llagosta treballen per recuperar progressivament els nivells de depuració previs a l'accident. Calculen que encara trigarà dues setmanes. El vessament químic ha arribat amb alguna substància incompatible amb el tractament de la planta. Les pluges de les últimes hores han complicat els treballs al riu, però han incrementat el cabal i ajudarà a diluir la presència dels contaminants.

Diumenge de pluges a molts punts de Catalunya. Xàfecs intensos i calamarsades que, a Girona han acumulat fins a 26 litres per metre quadrat. Protecció civil manté activat el pla INNUNCAT a la meitat est de Catalunya fins al vespre. Un canvi de temps que ha fet baixar també els termòmetres.

En marxa un dispositiu de recerca d'un menor de 14 anys desaparegut al pantà de Sant Antoni, a tocar de Talarn. Els equips d'emergència hi treballen des d'aquest dissabte a la tarda. Tot plegat en un cap de setmana en què dues persones han mort ofegades; a la Noguera Pallaresa un home va morir en caure d'una llanxa i a la platja de Portbou, un altre va morir ofegat.

Prohibit el bany a la platja del Fòrum i al tram final i desembocadura del riu Besòs. Les aigües s'han vist afectades per les restes de l'incendi a una empresa química de Polinyà. Les restriccions es mantindran fins que l'Agència Catalana de l'Aigua tingui els resultats definitius de les anàlisis que estan fent.

Ricky Martin ha enamorat aquesta nit als seus fans a Barcelona. El portoriqueny ha repassat èxits davant un Sant Jordi entregat en el marc de la seva gira LIVE 2024.  

Només falten cinc dies per la cerimònia d'inauguració d'uns Jocs Olímpics.

"He tingut el privilegi de treballar en una feina que m'ha agradat molt", deia Fermí Puig fa uns anys al programa 'Noms propis' de TVE. Gran divulgador i defensor de la cuina catalana, va ser l'ànima de restaurants com el Drolma, amb el qual va guanyar una estrella Michelin, el Petit Comitè o el que duia el seu nom i que va tancar portes al maig coincidint amb la seva jubilació. Puig va editar diversos llibres de cuina i va col·laborar en diversos mitjans de comunicació.

L'aeroport del Prat opera aquest dissabte amb normalitat després de les incidències registrades divendres arran de la fallada informàtica de caire global causada per l'empresa Crowdstrike. Les companyies aèries estan reubicant en altres vols aquells passatgers afectats per la incidència i que encara no havien rebut una solució. En aquest cas, com que és un problema aliè a les aerolínees, no estan obligades a indemnitzar ni tornar els diners.

Barcelona es tenyeix aquests dies dels colors de l'arc de sant martí en una nova edició de l'Orgull. Fa dies que es prepara per al cap de setmana. La nova ubicació dels escenaris principals de la celebració, més cèntrica, desperta l'optimisme dels locals de la coneguda com a gaiexample. En bars la facturació és un 25% més alta que un altre cap de setmana de juliol. Ple també als hotels de la zona. Des de dimecres el degoteig de clients és constant. L'edició d'enguany arriba més tard, en plena temporada d'estiu i dispara el preu de les habitacions. Són un 30% més cares.

"Visca la vida. Visca l'amor. I visca la Rosa". Amb aquesta frase, que va pronunciar l'escriptora en el seu 90 aniversari l'han acomiadat aquest dissabte les seves filles i els seus néts, recordant també els estius que passaven a la seva masia, inmortalizats al llibre 'Abuela de Verano'. En una emotiva cerimònia al tanatori de la Ronda de Dalt, familiars, amics i personalitats del món editorial i polític han homenatjat la vitalista escriptora.

En aquest moment en què els riscos d'estiu són tan importants, Protecció Civil 'adreça a tota la població de gent gran per tal d'informar i sensibilitzar sobre els consells que han de tenir presents en onades de calor, incendis forestals, etc. En cas de no tenir aire condicionat a casa, els experts recorden la possibilitat d'anar als refugis climàtics que ofereix cada municipi. Són espais que el municipi proporciona a la població, que poden ser oberts o tancat amb climatització, per tal que els cops de calor no afectin d'una manera tan brusca.

Quan els termòmetres comencen a pujar tots notem els efectes de la calor. El nostre organisme es pot desajustar i fins i tot arribar a patir un cop de calor. Per frenar aquests símptomes és important hidratar-se durant el dia, evitar les begudes alcohòliques o amb molt de sucre i adaptar els nostres horaris a la temperatura. A causa de les altes temperatures augmenten les vendes de ventiladors i aparells d'aire condicionat. Aparells com aquests s'han tornat imprescindibles durant l'estiu. Les vendes els últims tres estius s'han incrementat un 60% Algunes entitats ecologistes alerten que aquestes onades de calor seran cada vegada més freqüents. Per això demanen que s'apliquin ja mesures polítiques i socials per combatre aquest fenomen.

Tercer i últim dia de calor intensa arreu de Catalunya. Protecció Civil té avisos activats a Ponent i a l'Empordà. Unes altes temperatures que també es noten a l'aigua del mar, en alguns punts fins a 2 graus més alta del que tocaria. També es dispara el risc d'incendi a 14 comarques.

L'aeroport del Prat recupera la normalitat després de la incidència informàtica mundial d'ahir mentre els afectats per cancel·lacions i retards miren de posar reclamacions. Els experts recorden que les aerolínies han de transportar als viatgers a les seves destinacions com més aviat millor, i mentre, pagar-los la manutenció.

Barcelona celebra avui l'acte central de l'Orgull: la tradicional desfilada. Una reivindicació festiva que tindrà un fort impacte econòmic a la ciutat. En alguns bars i negocis del Gayxample la facturació augmenta aquest cap de setmana fins a un 30%.

El tenor Piotr Bexala ha inaugurat el Festival de Peralada. En una nit romàntica, plena de lírica el polonès, conegut com el príncep dels tenors, ha fet vibrar el públic davant una església del Carme amb entrades exhaurides i amb ovació inclosa.

El mercat de fitxatges marca l'actualitat. El Girona ha empatat amb el Montpeller, com a l'Espanyol. El Barça presentarà la setmana que ve a Hansi Flick.