Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Últim esprint per intentar condicionar el vot dels 8.700 militants d'Esquerra. La secretària general avisa que faran trontollar Sánchez i Illa si no compleixen. I revela que tenen un pla B amb els socialistes si no aconsegueixen que el Congrés faci les modificacions legals que necessita el finançament acordat.

La investidura va d'un vot, sumant els diputats del PSC, els Comuns i els republicans. Quedaria en no res si la representant dels joves d'Esquerra al Parlament decideix despenjar-se encara que el SI guanyi la consulta.

L'exlíder dels republicans Oriol Junqueras també ha dit, sense especificar posició, que poden fer valer la seva força per garantir el compliment. Gabriel Rufián i alcaldes, com el de Manresa, han mostrat el seu suport al SI. Altres, com el de Roses, s'han manifestat en contra.

Les seves bases d'ERC votaran demà si avalen o no l'acord amb els socialistes. En aquests moments, el resultat és una incògnita donada la divisió interna del partit.

Un dia més el risc d'incendi és molt alt a bona part de Catalunya fins i tot extrem en algunes comarques de l'Ebre i de Ponent. 

El davanter ucraïnès Artem Dovbyk ja és a Roma per passar la revisió mèdica amb l'equip italià .

El líder del PSC, Salvador Illa, desbrossa el camí cap a la seva investidura. A l'espera del que decideixin divendres els militants d'Esquerra, els socialistes han sumat avui el suport dels sis diputats dels comuns, que també són imprescindibles, juntament amb els 20 d'Esquerra, per arribar a la majoria absoluta. Els d'Albiach han avalat un pacte amb el PSC aquest matí en un consell nacional.

El president del Govern, Pedro Sánchez, treu pit de l'acord amb Esquerra Republicana... En una compareixença aquest migdia, on ha fet balanç del curs polític, ha posat en valor el paper dels republicans en la superació del conflicte polític

Política a banda, l'altre gran tema del dia és l'onada de calor. Per tercer dia consecutiu, les temperatures continuen sent molt altes a tot arreu... especialment a les comarques del nord-est on els termòmetres es dispararan. De fet, a l'Empordà hi ha avisos per calor extrema. 

Informar i ajudar les persones vulnerables a combatre la calor. És l'objectiu d'aquests equips formats per la Creu Roja i el Departament d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona. Sis persones recorren la via pública seguint una ruta específica per on tenen identificades més persones en situació de vulnerabilitat. A Barcelona, el Pla Calor està actiu en fase preventiva des del 15 de juny i fins al 15 de setembre. 

El document no parla de concert econòmic, sinó de finançament singular.  

Junts evita valorar l'acord fins a conèixer la lletra petita.

Discreció per part del PSC, que reunirà dissabte la seva executiva i valorarà l'acord, un cop votin les bases d'ERC.

Des del PP consideren un "cop d'estat fiscal" el preacord amb ERC. 

Segon dia de l'onada de calor. Les elevades temperatures incrementen el risc d'incendi.

Barcelona despertava aquest matí després d'una matinada tòrrida. Amb el cel enterbolit de pols sahariana que, juntament amb la contaminació acumulada, empobreix la qualitat de l'aire.Davant l'onada de calor, Protecció Civil recomana fer les activitats a primera o a última hora del dia sempre que sigui possible i protegir-nos del sol. Cal hidratar-se sovint, tot i no tenir sensació de set. Recomanen, sempre que es pugui, buscar refugis climàtics. Per primera vegada, aquest estiu es pot consultar un mapa al web de Protecció Civil, amb adreces, horaris i serveis. 

Setmana clau per a la investidura de Salvador Illa. L'executiva d'Esquerra està reunida des de fa més de 5 hores per debatre la proposta d'acord. El finançament i la desconfiança de les bases republicanes són els principals esculls, mentre es fa evident la divisió dins del partit.

El risc d'incendi s'eleva en dies com avui, amb baixa humitat i unes temperatures molt altes. Entrem en una onada de calor que s'allargarà fins dimecres.

La cerimònia inèdita pel Riu Sena es podrà seguir a La 1 de TVE. 40.000 agents vetllen per una seguretat posada a prova aquest matí amb un atac que ha paral·litzat la xarxa ferroviària francesa.

Compte enrere per tancar un acord entre Esquerra i PSC per a investir Salvador Illa.

El Pere Hernández és un dels supervivents del naufragi de l'Argos Georgia, que va tenir lloc dimarts a les Illes Malvines. Hem parlat amb els seus pares i ens han explicat l'angoixa que van viure esperant notícies del seu fill.

Júlia de Paz està acabant el rodatge d''Harta', una pel·lícula que amplia la trama del seu premiat curtmetratge amb el mateix nom el 2021. Una història que posa la mirada de l'adolescent en el centre. Una de les pors de molts infants i adolescents és la separació dels pares. Després de dos curts i un llargmetratge, la directora sorgida de l'ESCAC ha trobat la confiança per afrontar aquesta història: la d'una separació des del punt de vista dels més petits. 'Harta' arribarà als cinemes el 2025 i està participada per Ràdio Televisió Espanyola.

Acompanyat de la cúpula de Junts i amb agraïments tant a companys com a rivals, a punt de fer 78 anys, Xavier Trias diu adeu a l'Ajuntament després de 4 dècades dedicat a la política.

Trias ha dit que s'acomiada "content i agraït" i ha admès que al consistori ha estat “feliç”, tant en la seva època d'alcalde com des de l'oposició. Amb tot, ha admès que l'adeu no ha estat l'escenari que s'havia imaginat. 

La seva trajectòria de prop de 40 anys a la política va estar marcat pel seu pas al capdavant de la conselleria de Salut amb Jordi Pujol de president, com a diputat al Congrés i els 4 anys com alcalde entre 2011 i 2015.

L'equip de la Vall d'Hebron ha desenvolupat una tècnica innovadora. Tradicionalment, operaven fent una incisió al coll, però incorporant la cirurgia robòtica, la intervenció és molt menys invasiva. Per conèixer la zona al detall abans d'operar, han recreat el tumor en 3D. Així poden planificar la intervenció al mil·límetre. La tècnica disminueix el temps de l'operació a la meitat. A més, permet preservar els sentits, reduir el dolor i minimitzar el risc de complicacions. 

Un avió militar ja vola cap a les illes Malvines per a repatriar els dos morts espanyols i els sis supervivents del naufragi del pesquer Argos Georgia. Una de les persones que ha sobreviscut és el biòleg marí, Pere Hernández, de Barcelona. La seva família l'espera a casa. Van passar 15 hores abans que el Pere es pogués comunicar amb la seva família. Ell és biòleg marí i s'havia embarcat al vaixell Argos Georgia com a observador per controlar la pesca a les Malvines. Els seus pares han seguit les informacions de Salvament Marítim per un grup de whatsapp amb altres famílies afectades.

Saül Craviotto, de 39 anys, aspira a convertir-se en l'esportista espanyol amb més medalles de la història en els seus cinquens Jocs Olímpics. Les seleccions de futbol, amb destacades figures catalanes, tenen grans opcions de medalla. La selecció femenina de waterpolo, amb onze catalanes, busca superar el subcampionat de Tòquio, mentre que la masculina vol millorar la quarta plaça. Iris Tió liderarà la natació artística, i tres catalans representaran Espanya en handbol. Jordi Xammar i Nora Brugman, actuals campions del món, són favorits en vela al 470 mixt.

Tot esperant que el col·lapse ferroviari sigui l'únic ensurt del dia, París s'ha blindat amb 40.000 agents per una cerimònia que promet emocions fortes. Per primer cop a la història, el primer acte oficial serà fora d'un estadi amb un recorregut de 6 quilòmetres pel riu Sena. Més de 10.000 atletes repartits en 150 barcasses. Espanya serà la delegació número 62 en aparèixer en escena. 

El temps s'esgota. Els equips negociadors miren de consensuar una fórmula que permeti un finançament nou i l'agència tributària catalana podria ser la clau del desllorigador. A la recta final de les negociacions, Carles Puigdemont entra demà en escena. Junts celebra el 4 aniversari de la seva fundació en un acte al sud de França en el qual volen exhibir múscul i unitat de partit enfront de la crisi interna que viuen els republicans.