Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La calamarsada va ser intensa i amb pedres d'una mida d'entre 0,5 i 2 centímetres que van colpejar els arbres i la fruita. S'han vist afectats municipis del Segrià, les Garrigues i el Pla d'Urgell.

Els danys oscil·len entre el 30 i el 100% i ells municipis més afectats són Castelldans i Juneda, a les Garrigues. A banda de la fruita dolça també hi ha hagut danys de fins al 30% en fruita seca i també hi ha hagut picades en algunes olives.

Aquests dies el tipus de visitant que esperen els hotels és el de famílies estrangeres, molt diferent de les parelles o persones de negocis de la resta de l'any.  

Pel que fa a apartaments turístics han notat una devallada en reserves en comparació amb el 2023. Tot i això, tant apartaments com hotels preveuen un bon final de temporada a causa de l’inici de la copa Amèrica

Salvador Illa lloa la professionalitat dels Mossos d'Esquadra en un discurs en què també apel·la a l'autocrítica. "Sempre es poden fer les coses millor", diu el President, en plena onada de crítiques a la policia per la fugida de Puigdemont. En la primera visita institucional del nou Govern, anuncia que s'incrementarà la plantilla amb 22.000 professionals. 

Salvador Illa promet als Mossos poder "desenvolupar la seva tasca allunyats de la confrontació política" i un "clima asserenat"

L'episodi de pluges no ha acabat, de fet per aquesta tarda continuen activats els avisos a bona part de Catalunya. 

Les bosses de nicotina sintètica que es col·loquen a la boca conegudes com a snus blanc preocupa els metges.

Els carrers de Gràcia es preparen per a la Festa Major pendents de la pluja i del perill de la massificació

Salvador Illa promet als Mossos poder "desenvolupar la seva tasca allunyats de la confrontació política" i un "clima asserenat"

L'episodi de pluges no ha acabat, de fet per aquesta tarda continuen activats els avisos a bona part de Catalunya. 

A les portes del Pont d'Agost, l'aeroport del Prat registra una intensa activitat, condicionada també per la possibilitat de tempestes.

El Barça continua amb la massa salarial excedida i a tres dies pel debut a la lliga al camp del València encara no estan inscrits a la competició

Durant el viatge, es podran descobrir algunes de les curiositats dels equips. Per exemple, que Suïssa té una gran campana que fa sonar cada vegada que el seu vaixell surt a entrenar. Les entrades per aquests tours de la Copa amèrica ja estan a la venda. Alguns viatges poden costar més de 200 euros. 

L'Ajuntament prohibeix els correbars per front a l’anomenat turisme de borratxera.

El nou decret restringeix completament la promoció, organització i execució de rutes organitzades entre establiments entre les 23 h i les 7 h.

El decret preveu sancions de fins a 900 euros per als responsables. Des del 2022 la Guàrdia Urbana ha posat 1.123 multes a locals d'oci per aquest motiu.

El Circuit Festival torna a Catalunya. Durant aquesta setmana, milers de persones del col·lectiu LGTBIQ+ de més de 80 països visiten la capital. Aquest dimarts s'ha celebrat la icònica festa de l'aigua.

Per primer cop, enguany el participant d'origen espanyol és majoria, arribant al 40%, mentre que la resta es reparteix entre unes 80 nacionalitats diferents. Les activitats de dia s'allargaran fins les 22.00 h, quan un espectacle pirotècnic donarà pas a una festa nocturna que s'allargarà fins les 5.00 h.

En l'informe enviat al Suprem a petició del Jutge Llarena, el Ministeri de l'Interior remarca que la detenció de Carles Puigdemont és un objectiu per a tots els cossos policials des de 2017. També asseguren que fins al passat 8 d'agost no es va detectar la presència de l'expresident en cap control fronterer de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. 

El Ministeri assegura que va oferir als mossos qualsevol suport operatiu per part dels cossos de seguretat de l'estat, però diuen, que no van ser requerits. La Generalitat reitera el suport als Mossos d'esquadra, però no entra a valorar el dispositiu ni el contingut de l'informe.

El Govern arrenca amb el nomenament d'un comissionat de barris i el compromís del traspàs de Rodalies. 

Barcelona blinda 4 anys més la prohibició de celebrar rutes alcohòliques al districte de Ciutat Vella.

Les associacions de turisme rural demanen posar fre a la proliferació de pisos turístics.

Sergi Roberto deixa el Barça després de 18 temporades i 25 títols.

El Govern arrenca amb el nomenament d'un comissionat de barris i el compromís del traspàs de Rodalies. 

La inflació es modera al juliol i se situa per sota del 3% a Catalunya.

El Circuit Festival torna a Catalunya amb unes 10.000 persones del col·lectiu LGTBIQ+ de més de 80 països .

Sergi Roberto deixa el Barça després de 18 temporades i 25 títols

La migranya és la malaltia neurològica més incapacitant a Europa, per això és molt important diagnosticar-la. L'inici precoç del tractament pot evitar que la malaltia es torni crònica. D'aquí la importància dels dos fàrmacs que està estudiant l'Hospital Vall d'Hebron per millorar la qualitat de vida dels pacients. Un 12% de la població pateix aquesta malaltia.

L'inici d'aquestes obres afecta principalment el trànsit al voltant de l'estació que es trasllada de la banda muntanya a la banda mar de la plaça dels països catalans.

I no podran accedir a l'estació des de Numància o les avingudes Tarradellas i Roma. Aquest trànsit quedarà ara redirigit a la banda mar de la plaça dels països catalans per on es circularà en els dos sentits. 

Aquesta preparació exterior, a càrrec de l'ajuntament, és necessària perquè ADIF pugui iniciar la primera fase de la remodelació de l'estació de Sants a partir de 2025 .  Preveu una ampliació del vestíbul i vol guanyar un 85% de l'espai pels vianants. 

A banda de l'estació ambé es renovarà l'entorn en unes obres que acabaran previsiblement al 2030.

Salvador Illa demana als 16 consellers els ha demanat vocació de servei per fer front als principals reptes com la reforma del model de finançament pactat amb Esquerra que haurà de negociar Alícia Romero a Economia.  

Núria Parlon haurà d'afrontar de forma immediata la crisi pel retorn de Puigdemont. Ho farà amb Josep Lluís Trapero com a director general dels Mossos. 

El tercer pilar del nou govern d’Illa és Sílvia Paneque. La gironina assumeix una conselleria clau perquè el PSC desenvolupi la seva acció de govern: Territori, Transició Ecològica i Habitatge. Tot mentre farà de portaveu de l’executiu. 

Salvador Illa ha dissenyat un executiu format per 9 dones i 7 homes, amb dues conselleries més que el de Pere Aragonès.

Primer dia amb importants canvis de circulació a l'entorn de l'estació de Sants. És el primer pas perquè ADIF pugui començar la primera fase de remodelació. 

Proliferen els aldarulls violents a les festes majors i obliguen els ajuntaments a contractar seguretat privada

Dos estudis internacionals liderats per la Vall d'Hebron demostren que l'administració de fàrmacs específics pot evitar la progressió de la migranya

Espanya ha acabat els JJOO de París amb 18 medalles, ocupant el quinzè lloc al medaller. Moltes d'elles han tingut decisiva participació catalana. 

Salvador Illa ha dissenyat un executiu format per 9 dones i 7 homes, amb dues conselleries més que el de Pere Aragonès.

Primer dia amb importants canvis de circulació a l'entorn de l'estació de Sants. És el primer pas perquè ADIF pugui començar la primera fase de remodelació. 

Espanya ha acabat els JJOO de París amb 18 medalles, ocupant el quinzè lloc al medaller. Moltes d'elles han tingut decisiva participació catalana. 

El primer dels nous consellers a prometre el càrrec han estat Albert Dalmau, nou conseller de la Presidència; seguit d'Alícia Romero (Economia i Finances); Núria Parlon (Interior i Seguretat Pública); Ramon Espadaler (Justícia i Qualitat Democràtica); Sílvia Paneque (Territori, Habitatge i Transició Ecològica); Olga Pané (Salut); Esther Niubó (Educació i Formació Professional); Mónica Martínez Bravo (Drets Socials i Inclusió) i Miquel Sàmper (Empresa i Treball).

Posteriorment, han promès el càrrec Eva Menor (Igualtat i Feminisme); Jaume Duch (Unió Europea i Acció Exterior); Núria Montserrat Polit (Recerca i Universitats); Òscar Ordeig (Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació); Berni Álvarez (Esports), Sònia Hernández (Cultura) i Francesc Xavier Vila (Política Lingüística).