Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

"Prometo per la meva consciència i pel meu honor complir fidelment les obligacions del càrrec de president de la Generalitat de Catalunya, amb fidelitat al rei, a la Constitució, a l'Estatut d'Autonomia i a les institucions nacionals de Catalunya", ha proclamat Illa.

El president del Parlament, Josep Rull, ha estat l'encarregat d'obrir l'acte en llegir el reial decret de nomenament d'Illa. Posteriorment, el president sortint, Pere Aragonès, li ha imposat la medalla del càrrec. L'acte s'ha tancat amb un discurs ja com a president.

La presa de possessió ha estat un acte breu, d'uns vint minuts, però solemne. El seu discurs ha estat conciliador. S'ha compromès a "unir" als catalans, respectant la seva pluralitat i diversitat, davant l'avanç de "plantejaments divisius, demagògics i populistes" que posen en risc la convivència i la "unitat civil" de Catalunya.

Mentre tota l’atenció estava posada al passeig Lluís Companys on s’havia dit que Puigdemont, rodejat per la cúpula de Junts, anava camí les portes del Parlament, darrere l’escenari es cuinava la fugida de l’expresident.

Això va agafar als Mossos amb el peu canviat, que no van poder accedir fins on era Puigdemont, perquè una barrera humana, tots amb barrets de palla, expliquen, els ho va impedir.

Carles Puigdemont és a Bèlgica i ja estava a Barcelona des de dimarts. És el que afirma l'entorn proper a l'expresident, tot i que els Mossos ho posen en dubte. El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, defensa l'operatiu i carrega contra Puigdemont i Junts.

La crisi a Interior i al cos dels Mossos l'heretarà el nou Govern de Salvador Illa. El President entrant s'ha reunit amb Pere Aragonès al Palau de la Generalitat per realitzar el traspàs institucional.

Detingut el director del centre esportiu municipal de Canet de Mar, al Maresme, per un presumpte delicte d'abús sexual a menors.

Dani Olmo ja ha signat com a jugador del Barça per a les properes 6 temporades.

Una jutgessa de Barcelona havia de decidir avui si revocava l'eutanàsia que ja se li havia concedit a una noia de 23 anys. El seu pare la intenta anul·lar. Després d'escoltar totes les parts, ha decidit elevar el cas al TSJC. De moment es manté la suspensió cautelar.

El pare de la jove va sol·licitar aturar el procés perquè creu que no estava capacitada per prendre aquesta decisió. La noia té un trastorn múltiple de la personalitat i trastorn obsessivocompulsiu, a banda no té mobilitat a les cames per una lesió medul·lar. L'eutanàsia s'havia d'executar la setmana passada.

Puigdemont anuncia que ja ha marxat de Bèlgica per participar demà a la investidura d'Illa. L'independentisme farà un acte per acompanyar-lo fins al Parlament. Secretisme pel que fa als detalls d'aquest retorn a Catalunya, i incertesa per una possible detenció.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya decidirà sobre el cas de l'eutanàsia a una jove de 23 anys que està aturat cautelarment. 

Nits de Circ arriba a Besalú i Roses amb la presència d'algunes de les companyies més importants del món.

Des del 15 de juny, inici de la temporada de bany, han mort a Catalunya 17 persones ofegades en platges o piscines. Només el mes de juliol, s'han ofegat 93 persones a tot l'Estat.

Des del departament d'Interior han engegat una prova pilot amb boies intel·ligents com aquesta que dona més informació sobre l'estat del mar i millorar així la seguretat dels banyistes.

La prudència i el silenci s'imposava entre els socis d'investidura. PSC, Esquerra i Comuns uneixen els seus vots per investir Salvador Illa, però saben que encara els faltarà superar un obstacle, una eventual detenció de Carles Puigdemont. Junts ja avisa que demanarà a Rull que deixi el ple en suspens.

Una opció que Esquerra i Comuns acceptarien, però mai més enllà de la data límit del 26 d'agost, quan la repetició electoral seria automàtica. PP i Vox volen veure a Puigdemont, però no al seu escó del Parlament.

El president del Parlament, Josep Rull, ha proposat formalment que el líder del PSC, Salvador Illa, sigui candidat a ser el nou president de la Generalitat.

L'aigua de beure comença a faltar als establiments del Port de la Selva després que una important avaria ha deixat els veïns del municipi sense aigua potable.

Interior engega una prova pilot amb boies intel·ligents com aquesta que dona més informació sobre l'estat del mar i millorar així la seguretat dels banyistes.

El Zoo de Barcelona un any més adapta les cures dels animals a les altes temperatures.

Pendents de la decisió del jovent d'Esquerra, demà el president del Parlament arrencarà la ronda de contactes per la investidura de Salvador Illa. Amb el retorn de Carles Puigdemont i la seva possible detenció de fons. En aquest escenari Rull podria suspendre la votació i des de Junts avisen.

ERC s'espolsa la responsabilitat d'una eventual detenció de Puigdemont i li demanen que es retracti. Els Comuns acusen l'expresident de voler torpedinar la investidura. Tot mentre el PP no deixa passar l'ocasió per carregar contra Sánchez.

Es manté la incertesa sobre la convocatòria del ple d'investidura de Salvador Illa, pendents de la decisió del Jovent Republicà.

A Barcelona es respira l'aire més net dels últims 25 anys, però no és suficient. 

El celler de Raimat comença la verema. Les temperatures del maig i el juny han permès recuperar la normalitat en el calendari.

Un centenar d'infants i adolescents han començat avui colònies d'estiu, becats per la Fundació Pere Tarrés.

Catalunya lidera l'arribada de turistes internacionals al conjunt de l'Estat. Ha rebut més de 9 milions de visitants estrangers durant la primera meitat de l'any. Molts opten per allotjar-se en càmpings. Un sector que es va popularitzar amb la pandèmia i que no para de créixer. El nombre de turistes que decideix allotjar-se en un càmping creix any rere any. A Catalunya, l'any passat en van ser 4 milions, un 60 % més que fa 10 anys. Si tradicionalment, el càmping es feia en tendes o caravanes, cada vegada tenen més demanda els bungalous, que aquestes alçades de la temporada pràcticament tots tenen penjat el cartell de complet.

Els militants d'Esquerra Republicana tenen a les seves mans fer president de la Generalitat Salvador Illa o anar a una repetició electoral. Els més de 8.000 afiliats del partit poden votar fins a les 7 del vespre, en una consulta que és vinculant.

Si finalment hi ha investidura es podria precipitar la tornada de Carles Puigdemont i això pot afectar el ple. Els Comuns proposen ajornar uns dies el debat sí el líder de Junts és detingut.

Arrenca el que per a molts serà el primer cap de setmana de vacances. Entre la tarda de divendres i dissabte al matí s'espera molta mobilitat a les carreteres. Un trànsit que pot coincidir amb fortes tempestes a la major part de Catalunya.

Al juliol, Catalunya ha registrat 3.363 nous llocs de treball, assolint un rècord històric amb més de 3,8 milions d'ocupats, tot i que també ha augmentat l'atur en 2.317 persones.

Catalunya lidera l'arribada de turistes internacionals al conjunt de l'Estat. Ha rebut més de 9 milions de visitants estrangers durant la primera meitat de l'any. Molts opten per allotjar-se en càmpings. Un sector que es va popularitzar amb la pandèmia i que no para de créixer.

El regatista del Maresme Florian Tríttel i el càntabre Diego Botín aconsegueixen la primera medalla d'Or per a Espanya als Jocs de París.

Els més de vuit mil afiliats d'ERC poden votar telemàticament fins a les 7 del vespre, en una consulta que és vinculant. Els resultats els coneixerem aquesta mateixa tarda.

Si les bases republicanes rebutgen l'acord amb el PSC, Salvador Illa no serà president. Al no haver-hi cap altre candidat amb possibilitats de tirar endavant la investidura, el Parlament es dissoldria el 26 d'agost i es convocarien eleccions de forma automàtica pel 13 d'octubre. A més, sense debat d'investidura tampoc es preveu el retorn de Puigdemont a Catalunya.