Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Hotels, restaurants i oci nocturn preveuen facturar entre un 20 i un 30% més de l'habitual les pròximes setmanes coincidint amb la celebració de la 37a edició de la Copa de l'Amèrica de vela. El tret de sortida serà dijous amb la primera regata preliminar, però l'estructura de la competició garanteix activitat a la zona portuària fins ben entrat el mes d'octubre. Alguns hotels de luxe admeten que han augmentat el preu de les habitacións més exclusives, i el sector de l'oci nocturn prepara festes temàtiques relaciondes amb el món de la vela i amb còctels personalitzats.

Viatjar no té edat. I si no que ho preguntin al més de centenar de persones que han participat enguany a les colònies d'estiu que organitza l'entitat Amics de la Gent Gran. Hi ha agències especialitzades que organitzen viatges en grup i que ajuden a combatre la soledat. Després de la pandèmia moltes persones han perdut la por i fins i tot s'atreveixen a viatjar de forma independent. Els psicòlegs diuen que moure's en els anys daurats de la vida és importantíssim.

Pintar models en viu és una de les millors maneres de plasmar la figura humana, però no és fàcil. El Reial Cercle Artístic de Barcelona és un dels pocs llocs on es pot fer i manté l'esperit de fa 140 anys. Per aquestes aules hi han passat figures com Rusiñol, Picasso o Plensa.

L'endemà del setè aniversari dels atemptats del 17 d'agost de 2017, el municipi on vivien la majoria dels integrants de la cèl.lula terrorista ha inaugurat un monument amb els noms de les 16 persones que van perdre la vida a La Rambla i a Cambrils. Sense la presència de representants de la Generalitat, diverses víctimes han denunciat el seu desemparament i un Ironman de joguina del Julien, un nen australià mort a la Rambla, ha protagonitzat un dels moments més emotius.

Diumenge de contrastos. El final del pont de la Mare de Déu d'agost és per a molts el final de les vacances, però per a d'altres suposa l'inici del descans. A la Cerdanya l'ocupació turística durant aquests dies ha superat el 95%. De l'alta afluència de visitants se'n beneficien tant el sector de l'hostaleria com el comerç.

Per combatre la massificació i reduir les molèsties als veïns, la Festa Major de Gràcia assaja enguany una nova fórmula. Es tracta de la que s'ha batejat com a 'nit tranquil·la'. I és que aquest diumenge a la nit els carrers no han programat concerts massius i totes les activitats que es facin hauran de ser poc sorolloses.

Acaba per a molts el llarg pont d'agost, enmig de dies de vancances, que deixa ocupacions superiors al 80% de mitjana. La costa, però també el turisme de muntanya, són els més demandats. A localitats com Puigcerdà aquesta setmana estan al 95%.

A Barcelona molts allotjaments també estan al 90% per la Copa de l'Amèrica de vela. Dijous vinent comença la regata preliminar a la ciutat. Hotels, restaurants i oci nocturn preveuen facturar entre un 20 i un 30% més de l'habitual, amb un impacte econòmic global per a la ciutat d'uns 1.200 milions d'euros.

Ripoll celebra el primer acte d'homenatge a les víctimes dels atemptats del 17 d'agost de 2017. L'endemà del setè aniversari dels fets, el municipi on vivien els integrants de la cèl.lula terrorista ha inaugurat un monument amb els noms de les 16 persones que van perdre la vida a La Rambla i a Cambrils.

Pintar el cos humà és un dels reptes més grans dels artistes i comptar amb un model en viu no és fàcil. El Reial Cercle Artístic de Barcelona és un dels pocs llocs on encara es fa. Una institució centenària per on hi han passat figures com Picasso o Plensa.

El Barça comença la lliga amb victòria al camp del València, amb remontada inclosa. A Mestalla, els de Flick es van sobreposar al gol inicial dels locals i amb dues dianes de Lewandowski i un equip plagat de joves es van endur els 3 punts.

El dol i l'angoixa conviuen amb la superació en algunes de les víctimes dels atemptats del 17 d'agost del 2017. Ja han passat 7 anys des del dia que va marcar les seves vides i a poc a poc han anat superant l'impacte psicològic d'una experiència tan traumàtica. És el cas de l'Adriana Martín, familiar de dues víctimes, del Quim Rios, metge del Sistema d'Emergències Mèdiques, i la Lourdes Porcar, que va viure de prop l'atemptat.

A l'estiu els centres d'atenció primària de municipis petits i mitjans, que reben molta afluència de turistes, es veuen obligats a canviar la manera de funcionar. Disposen de menys personal i el tipus de demanda assistencial varia. Els professionals miren d'adaptar-se a unes circumstàncies i unes realitats que no sempre són fàcils de gestionar. A Lloret de Mar, per exemple, en aquesta època atenen més del doble de consultes de les habituals la resta de l'any.

Cada vegada són més els que opten per embarcacions per gaudir de la platja, sobretot a la Costa Brava, i això comporta problemes. Segons entitats ecologistes, en cap de setmana s'han arribat a acumular més de 150 vaixells en una sola cala. Una moda que també incomoda molts banyistes, que es queixen de comportaments incívics. En el que portem d'estiu, els Mossos d'Esquadra han interposat una quarentena de denúncies per infraccions.

Barcelona ha homenatjat aquest dissabte les víctimes de l'atemptat del 17 d'agost del 2017 en el setè aniversari d'aquell tràgic dia d'estiu. L'acte de record s'ha fet al memorial del pla de l'Os de la Rambla, tram fins on va arribar la furgoneta que va atropellar mortalment diverses persones circulant a gran velocitat pel mig de la Rambla.

Supervivents i familiars s'han congregat en aquest punt per recordar els seus éssers estimats i dipositar flors. També ho han fet, en segon terme, representants de les institucions, com els consellers de Justícia i d'Interior, Ramon Espadaler i Núria Parlon; el president del Parlament, Josep Rull; i l'alcalde Jaume Collboni, entre altres. Tots els assistents han guardat un minut de silenci.

Homenatge a les víctimes dels atemptats de La Rambla i Cambrils en el setè aniversari, amb un minut de silenci i una ofrena floral al Pla de l'Os, on es va aturar la furgoneta. Un acte emotiu, breu i solemne amb la participació de supervivents, familiars, institucions i cossos d'emergència. Les víctimes reclamen més protecció i suport institucional.

Després dels darrers xàfecs a Catalunya, en ple pont d'agost, les platges tornen a omplir-se. L'ocupació supera el 80% a la costa mentre Barcelona se situa com un dels destins clau per aquests dies, superant el 90%.

Saturació d'embarcacions a les cales de la Costa Brava, segons denuncien banyistes i ecologistes. A muncipis com Mont-Ras, l'ajuntament assegura que han desaparegut dues vegades les boies que marquen el límit per on es pot navegar. Els Mossos han interposat aquest estiu més de 40 denúncies per infraccions.

El Barça debuta a la lliga aquest dissabte a Mestalla, el camp del València. És el primer partit oficial de Hansi Flick com a entrenador blaugrana i no podrà comptar ni amb Gundogan ni Dani Olmo, que encara no està inscrit.

Els especialistes en salut forestal revisen cada any entre març i el setembre a prop de 377 parcel·les als boscos de Catalunya. Fan el diagnòstic de 24 arbres a cadascuna. En aquesta al Pallars Sobirà, en surten satisfets. Però no ha estat així en altres zones, especialment a prop de les metròpolis com Barcelona i al Camp de Tarragona.

Un dels factors que estudien és la defoliació, la pèrdua prematura de fulles, que és un indicador de la salut dels arbres.

El sector turístic de la Costa Brava preveu tancar agost amb xifres similars a les de l'any passat i també esperen un bon setembre 

Crida a la calma de les autoritats sanitàries davant el primer cas de la nova variant de verola del mico a Suècia

Els quatre detinguts per l'apunyalament del pare de Lamine Yamal ja han passat a disposició judicial

El Barça s'estrena demà a la Lliga al camp del València, on Hansi Flick podrà comptar amb Iñigo Martínez, inscrit avui a la competició

Hi ha moltes persones que aquests dies d'agost fan vacances o si més no han aprofitat el pont de la Mare de Déu per fer una escapada. Ara bé, es calcula que un 30% de la població no pot assumir el cost que suposa passar una setmana de vacances. També hi ha qui aquests dies no poden deixar de treballar o bé prefereixen descansar en una altra època de l'any.

Les pluges dels últims dies no han afectat les reserves d'aquest pont d'agost. A la Costa Brava els hotelers estan satisfets i esperen tancar el mes amb una ocupació d'entre el 80 i el 85%. El mes de juliol suma més de 97.000 afiliats al sector del turisme, un creixement del 3,5% respecte a l'any passat. Catalunya, amb gairebé 8.000 afiliats, és la tercera comunitat autònoma on més ha crescut.

El sector turístic de la Costa Brava preveu tancar agost amb xifres similars a les de l'any passat i també esperen un bon setembre 

Crida a la calma de les autoritats sanitàries davant el primer cas de la nova variant de verola del mico a Suècia

Els quatre detinguts per l'apunyalament del pare de Lamine Yamal ja han passat a disposició judicial

El Barça s'estrena demà a la Lliga al camp del València, on Hansi Flick podrà comptar amb Iñigo Martínez, inscrit avui a la competició

Una de les novetats d'enguany és l'anomenada nit tranquil·la. Aquest diumenge s'abaixarà la música per millorar la convivència amb els veïns.

Per evitar la massificació, el premi al carrer més ben guarnit no es dirà al començament de festes sinó dilluns vinent. Precisament, el Carrer Verdi ha volgut convertir les seves voreres en un envelat per denunciar el model de festa actual. Diuen que s'ha perdut per tota la gent que ve. 

El que no hi haurà aquest any són els correfocs. Les desavinences entre dues colles han fet que finalment, si ningú hi posa remei, no es dugui a terme aquesta activitat.

L'augment de la producció és gràcies a les pluges de la primavera i a l'augment de la superfície plantada. A més, en plena sequera, els productors remarquen que han implantat sistemes d'estalvi d'aigua a pràcticament tots els cultius, però recorden que la sequera no ha desaparegut i demanen continuar innovant per fer-hi front.