Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • Illa recorre el conjunt monumental d'aquesta localitat del Pallars Jussà, que governa un alcalde d'ERC i on Junts és la força més votada
  • El president es compromet a estudiar els recels del poble a la construcció de línies de molt alta tensió al territori

Els restaurants noten un descens del 25% en les reserves, malgrat que la temporada turística d'aquest 2024 està sent en general de rècord. A més a més, punts com Barcelona o la Costa Daurada allarguen temporada amb la celebració de la Copa Amèrica de Vela i l'arribada de turisme britànic i irlandès.

El final del mes d'agost i principis de setembre no acostumen a ser bons per al mercat de treball. Les contractacions cauen en picat i les empreses s'ajusten de cara a la tornada de les vacances. De fet, fa 25 anys que l'atur augmenta el mes d'agost. Amb tot, hi ha sectors que registren un augment de la demanda.

Els hospitals també noten el creixement de la pressió assistencial durant aquesta època, coincidint amb les vacances dels sanitaris. Per això els sindicats demanen més personal i Salut assegura que el servei està garantit.

El Banca de Sang i Teixits instal·la punts de recollida a localitats turítiques per paliar la davallada de donacions de sang que és habitual durant l'estiu i època de vacances. Cal recuperar les reserves abans que al setembre es reprenguin les cirurgies reprogramades.

El Barça s'estrena a Montjuïc pendent d'inscriure Dani Olmo. El terrassenc ha entrat a la convocatòria pel partit contra l'Athletic Club de Bilbao, però ho té molt complicat per debutar davant l'afició blaugrana. Nico Williams sí que hi serà, però amb la samarreta rival.

Amb tan sols 29 anys, l'Helena Cánovas és la persona més jove que ha estrenat una òpera al Festival de Peralada. Es tracta de 'Don Juan no existe', una revisió d'una obra de teatre escrita a principis del segle XX d'una autora que l'Helena ha volgut rescatar de l'oblit. Ens explica que durant el procés de creació, que ha durat 3 anys, ha tingut dubtes sobre si valia la pena investigar sobre una autora de qui no es conserva res, tan sols crítiques de premsa.

El reforç policial de la Copa América de vela no només mira cap al mar sino també se centra en garantir la seguretat a la resta de la ciutat. Per això els Mossos hi destinen 400 agents extra, i un dels seus objectius és el setge als lladres multireincidents. Es calcula que 1 de cada 4 víctimes de robatoris a Barcelona són turistes i les delegacions que competeixen a les regates són un 'target' interessant per als pispes. Els Mossos preveuen fer un 10% més de detencions mentre duri l'esdeveniment i treballen coordinats amb l'Europol.

La Copa Amèrica de Vela atrau tota mena de turistes. També aquells que volen viure l'experiència a nivell del mar. És per aquest motiu que s'ha diversificat l'oferta de lloguer de vaixells per poder seguir la competició de ben a prop.

Sovint després d'un temporal ens trobem que a les platges està prohibit el bany. És per això, perquè s'hi han abocat aigües residuals. Entitats ecologistes denuncien que el sistema de canonades de molts municipis no té prou capacitat i quan plou, es col·lapsa.

Junts demana la compareixença al Congrés de la Ministra d'Hisenda i del ministre de la Presidència. Exigeixen explicacions sobre l'acord de finançament per a Catalunya que els socialistes van signar amb ERC.

Jaume Collboni demana a Salvador Illa que mantingui el decret per frenar els pisos turístics a Barcelona. Una norma aprovada per l'executiu de Pere Aragonès i d'on surt el compromís de l'alcalde d'eliminar 10.000 d'aquests habitatges en 4 anys.

Reunió del president Sánchez i del president de Canàries per parlar de la crisi migratòria que afecta les Illes i de l'acollida per part de les comunitats autònomes. A Catalunya han arribat 1500 menors migrats sols enguany.

A un dia per l'estrena de la lliga a Montjuïc contra l'Atlètic el Barça continua pendent d'inscriure Dani Olmo. Fick diu que el jugador està a punt, però que no depèn d'ell que pugui debutar aquest dissabte.

Pedro Sánchez haurà de fer equillibris amb els socis d'investidura en el nou curs polític. Ara pel nou model de finançament de Catalunya que van acordar els socialistes i ERC. L'entesa genera desconfiances a Junts per Catalunya, que vol que els ministres d'Hisenda i de Presidència expliquin en què consisteix el sistema de finançament singular per Catalunya que el PSC va pactar amb ERC per investir Salvador Illa.

El nou model de finançament de Catalunya continua generant desconfiances entre els socis d'investidura de Sánchez. Junts demana la compareixença de la ministra d'Hisenda i de Fèlix Bolaños perquè expliquin l'acord amb ERC.

La inversió pública a Barcelona ha centrat la primera reunió institucional entre el president de la Generalitat i l'alcalde. Una trobada en què Collboni ha demanat, a més, a Illa que mantingui el decret de l'anterior govern per a frenar els pisos turístics a la ciutat.

El president del Parlament, Josep Rull presentarà una queixa al Govern per l'informe dels Mossos sobre la fugida de Puigdemont. El qualifica d'inacceptable i diu que és ple d'imprecisions.

A un dia del primer partit de lliga a Montjuïc contra l'Athletic Club, el Barça continua pendent de poder inscriure Dani Olmo. Hi pot ajudar l'adeu oficial de Gündoğan, que s'ha produït aquest matí.

  • El president de la Generalitat i l'alcalde de Barcelona s'emplacen a una reunió de treball el proper 4 de setembre
  • Fixen com a temes prioritaris l'accés a l'habitatge, la mobilitat, la seguretat i la millora de la qualitat de vida als barris

Es calcula que en els dos mesos de competició es generaran uns 15.000 llocs de treball. Els hotels, que aquesta primera setmana de competició estan al 90% d'ocupació, es freguen les mans. 

Posaran rumb a Barcelona visitants de Suïssa, Itàlia i Regne Unit, però també dels EUA i Nova Zelanda. Segons la Universitat Pompeu Fabra, durant la Copa Amèrica de vela per cada euro invertit es generarà un retorn de 6 euros.

En un informe enviat al Tribunal Suprem, la policia catalana admet errors en el dispositiu per detenir-lo i reconeixen que, en cap cas, van preveure que l’aparició de l’expresident seria fugaç. Asseguren que, un cop acabat el discurs de Puigdemont, tota la vigilància, inclòs el dron que sobrevolava arc del triomf, es va dirigir cap a la comitiva de Junts que marxava en direcció al Parlament.

En l’informe remès al jutge Llarena, Eduard Sallent explica que estaven preparats per fer una detenció amb criteris “d’oportunitat i proporcionalitat” i argumenta que l’expresident se’ls va escapar en cotxe i "camuflat" amb una gorra de beisbol aprofitant la “confusió i incertesa” generada.

En les més de 20 pàgines, Sallent també apunta que fins i tot tenien reservats hotels a Madrid per si havien de dur a l’expresident al Suprem, destaca les dificultats que Josep Rull els va posar per escorcollar el Parlament el dia abans i reitera que la seva prioritat també era protegir la celebració del ple d'investidura.

Els Mossos d'Esquadra admeten una cadena d'errors en el dispositiu per detenir Carles Puigdemont a Barcelona. Així consta en l'informe que han remès al jutge Llarena i al qual ha tingut accés Televisió Espanyola.

El govern diu que complirà el pacte amb ERC pel que fa a la reforma del finançament. Després que els republicans hagin alertat que retiraran el suport al govern si incompleixen l'acord.

Els millors regatistes del món ja naveguen les aigües de Barcelona. Busquen alçar-se amb el trofeu més antic de la història en aquesta 37a edició de la Copa Amèrica de Vela que projecta la ciutat en l'àmbit internacional.

L'Informatiu es desplaça a les instal·lacions del Club Natació Atlètic-Barceloneta per seguir a primera fila l'inici de la Copa Amèrica de Vela

La ciutat espera un impacte superior als 1.200 milions d'euros. Els veïns de la Barceloneta es queixen de les molèsties que generen els talls en la mobilitat.

Els Mossos d'Esquadra admeten una cadena d'errors en el dispositiu per detenir Carles Puigdemont a Barcelona en l'informe entregat al jutge Llarena

La Moncloa garanteix que complirà el pacte amb ERC sobre el nou model de finançament

La biennal de fotografia Xavier Miserachs no s'imaginava que quan van decidir fer una exposició de Colita, acabaria sent un homenatge pòstum. Fotògrafa de la Gauche Divine barcelonina i retratista de la misèria del Somosrrostro, ella mateixa va ajudar a preparar aquesta mostra que es pot veure fins l'octubre al Museu del Suro de Palafrugell.

Fa 10 anys que el centre d'activitats nàutiques de Mataró ensenya a infants i joves a navegar. Aquest mes han tingut un augment significatiu d'alumnes. Molts infants volen començar a practicar aquest esport després de veure els Jocs de París i, especialment, la promoció de la Copa Amèrica de vela que se celebra a Barcelona.