Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • L'IPC cau cinc dècimes a l'agost respecte del mes anterior i se situa en el nivell més baix del darrer any
  • La moderació dels preus es consolida gràcies a l'abaratiment dels aliments i els carburants

Pocs minuts perquè comenci una de les manifestacions organitzades per les entitats independentistes per aquest 11 de setembre. Convocatòries descentralitzades arreu del territori. És la primera Diada amb un govern socialista en 14 anys.

En la primera diada de Salvador Illa com a president els socialistes fan una crida al diàleg per assolir consensos i demanen posar l'accent en què uneix els catalans. En la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova, missatges marcats per la defensa de l'aplicació de l'amnistia i el model de finançament.

El finançament també ha protagonitzat enfrontaments en el primer ple del nou curs polític. Retrets entre PSOE i PP, que acusa els socialistes de voler imposar el model per mantenir-se al poder.

Els Mossos investiguen l'agressió sexual d'un menor a una jove a Salou. El noi, de 15 anys, ha ingressat a un centre de menors després que l'hagin detingut.

L'aplicació de la llei d'amnistia i el model de finançament marquen la Diada de Catalunya. Just un mes després de la seva investidura Salvador Illa presideix l'ofrena floral del Govern acompanyat dels consellers. L'executiu crida al diàleg per assolir consensos. L'aplicació de la llei d'amnistia marca els discursos polítics. Xiulades i escridassades a Esquerra republicana després dels pactes pel finançament, que insisteixen a defensar socialistes.

Un model que els comuns donen suport. Els sindicats recullen el guant de les reivindicacions polítiques. Una ofrena en què hi han participat ANC i Òmnium, que uneixen forces aquesta tarda amb mobilitzacions al carrer, en un moment en què els partits independentistes estan immersos en un procés de reconstrucció.

L'aplicació de la llei d'amnistia i el model de finançament marquen la Diada de Catalunya. Un any més, institucions, partits i entitats han participat en l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova. PP, Vox i la CUP no han participat dels actes institucionals.

Des de Shanghai, Pedro Sánchez celebra aquest primer Onze de Setembre sota el mandat de Salvador Illa. 

La picabaralla pel model de finançament s'ha traslladat al Congrés, en el primer ple després de vacances. El PP parla de desigualtats i de canvis d'opinió del PSOE. Els socialistes es defensen també dels atacs de Junts.

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit la qüestió d'inconstitucionalitat plantejada pel Suprem sobre la llei l'amnistia.  

El jutge Llarena es reafirma i no aplicarà l'amnistia a Carles Puigdemont. El magistrat del Suprem rebutja les al·legacions de les defenses i manté que la malversació queda fora de la llei i, per tant, no aplica la mesura ni a Puigdemont, ni a Comín ni a Puig.

Alguns infants volen retrobar-se amb els seus amics, però per altres pot ser l'inici d'un malson. Uns influenciadors amb milers de seguidors que alerten sobre l'assetjament escolar.

Una campanya que demana que es prengui consciència i s'acompanyi als infants. Un missatge positiu per contrarestar els efectes que provoquen les xarxes socials.

Un de cada quatre infants ha estat víctima d'assetjament escolar a Catalunya segons l'Associació Catalana per a la Prevenció de l'Assetjament Escolar. El curs passat es van denunciar gairebé 1.100 casos, però n'hi ha molts més.

Apropar-nos i acompanyar-los pot evitar una decisió sense marxa enrere.

De fet, és la primera causa de mort entre els menors de 30 anys. 

El jutge Llarena també rebutja els recursos dels exconsellers Comín i Puig. Decisió del magistrat que es produeix el mateix dia que la llei d'amnistia arriba al Constitucional. 

L'Ajuntament de Montcada i Reixac insisteix a reforçar la seguretat entorn de les obres del soterrament de les vies, després que una menor de 16 anys perdés la vida en creuar-les. Els Mossos continuen investigant el cas i la maquinista, que va donar positiu en el control de drogues. 

Moviment a les xarxes socials perquè l'arrencada de curs estigui lliure d'assetjament escolar. Un de cada quatre infants n'ha patit a Catalunya.

Estrena dels programes de RTVE Catalunya per aquesta nova temporada.

El jutge Llarena es reafirma i no aplicarà l'amnistia a Carles Puigdemont. El magistrat del Suprem rebutja les al·legacions de les defenses i manté que la malversació queda fora de la llei.

Els populars carreguen contra el president de Castella-La Manxa, el socialista García-Page, perquè ha dit que no demanarà als seus diputats que votin en contra del finançament singular de Catalunya.

L'Ajuntament de Montcada i Reixac insisteix a reforçar la seguretat al voltant de les obres del soterrament de les vies on una menor de 16 anys ha perdut la vida en creuar-les.

El Barça segueix preparant el partit de diumenge a Girona encara sense els jugadors internacionals. Ansu Fati podria ser la principal novetat de la convocatòria.

Les aules d'escoles i instituts s'omplen amb prop d'un milió d'alumnes. Arrenca un nou curs sense mòbils i amb el repte de millorar els resultats de l'informe PISA.

Un inici de curs en què més de 18.000 docents tornen a classe havent aconseguit una plaça de funcionari. Alguns, però, denuncien que els ha tocat molt lluny de casa o que és una plaça que no van sol·licitar.

Es recepten més antibiòtics els dies en què hi ha més contaminació a l'aire. És la principal conclusió d'un estudi realitzat per investigadors de l'Hospital de Bellvitge, que adverteix del perill que suposa per a la salut pública la resistència als antibiòtics.

El blaugrana Ferran Torres, protagonista de la victòria de la selecció espanyola per 1 a 4 davant Suïssa. Va entrar a la segona, però va tenir temps de donar una assistència i de marcar el darrer gol.

Esquerra Republicana no aconsegueix fer net dels polèmics cartells de Maragall i l'alzheimer. Tots els focus estan sobre la secretària general del partit, Marta Rovira.

El govern de Castella-la Manxa, presidit pel socialista García Page, acaba de presentar un recurs d'inconstitucionalitat contra la llei d'amnistia.

Ràdio 4 estrena nova temporada amb una graella plena de novetats.