Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Carmina Balcells, diagnosticada amb Alzheimer el 2020, comparteix la seva experiència en el Dia Mundial de l'Alzheimer. Amb 84 anys, viu sola i utilitza activitats diàries per entrenar la memòria, fet que ha ajudat a alentir la progressió de la seva malaltia. Tot i els avenços científics, les associacions reclamen més recursos socials per ajudar tant als malalts com als seus familiars, que en molts casos suporten els costos de la cura.

Marta Rovira adverteix els socialistes que no comptin amb el seu vot pels pressupostos si no hi ha avenços en el finançament singular. En el Consell Nacional celebrat avui, la secretària general d'Esquerra ha dit que cal repensar el partit després dels errors "garrafals", ha dit textualment, que s'han comès.

Avui se celebra el Dia Mundial de l'Alzheimer. La investigació de la malaltia ha avançat força aquest darrer any. Ara mateix hi ha més de 160 assajos clínics en marxa per trobar un fàrmac. Tot i això, les associacions demanen més recursos per als familiars...

El Barça demà a Vila-real, un dels equips que millor ha començat la lliga. Avui, l'Espanyol buscarà donar la sorpresa al Bernabéu davant el Reial Madrid, i el Girona espera retrobar-se amb la victòria al camp del València.  

El president del govern Pedro Sánchez ha començat la ronda d'entrevistes a la Moncloa amb els presidents autonòmics per parlar del finançament autonòmic. De moment, sembla que tots segueixen el seu guió particular. Gir de guió a Veneçuela: l'opositor Edmundo González ha dit en un comunicat que no va ser coaccionat pel govern espanyol. El PP continua demanant la dimissió del ministre d'Exterior.

Avui hem vist imatges d'un Beirut bombardejat, que lamentablement ens han recordat imatges dels anys 80. Israel ha bombardejat la capital del Líban en la seva ofensiva contra Hezbollah, qui també ha bombardejat el nord del territori israelià. És plausible que es reprodueixi la guerra del Líban o l'escalada s'aturarà abans?

Centenars d'activitats en 4 dies per a tots els públics: és el que ofereix any rere any la Mercè. Alguns noms que tocaran: Oques Grasses, Figa Flawas i Stay Homas, entre molts altres. La cultura popular, inherent a la Mercè, té com a eix central el correfoc d'adults i la trobada internacional de gegants. El piromusical tancarà dimarts la festa. En aquesta edició el fil musical ha estat triat per la cantant Rosalia. I com cada any, durant la festa major de Barcelona museus i espais culturals de la ciutat obren portes i es poden visitar gratuïtament. La ciutat convidada aquest 2024 és Casablanca.

La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra vetllaran aquests dies per a garantir la seguretat i per evitar la presència d'armes blanques al carrer.

A Lleida hi haurà punts d'observació amb sensors de metalls per si algú en porta a l'Obert del Centre Històric.

Reunió extraordinària al Departament de Justícia per abordar els suïcidis a les presons catalanes.

El president Sánchez inicia la ronda de contactes amb els presidents autonòmics, amb el debat sobre el finançament damunt la taula. 

La conselleria d'Igualtat i Feminisme impulsarà dos grans pactes nacionals: contra la violència masclista i contra els discursos d'odi.

Plou al centre de Barcelona a poques hores que comencin les festes de la Mercè. Escenaris protegits de la pluja, que podria afectar actes i concerts. Una pluja que ja ha estat localment intensa al litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona, on s'han acumulat més de 60 litres per metre quadrat, com a L'Hospitalet de l'Infant. Hi ha avisos activats per intensitat i per acumulació d'aigua.

Salvador Illa visita la Vilella Baixa i Falset, i el teixit social dels municipis del Priorat aprofita la presència del president de la Generalitat per entregar-li una carta on es demana l'aplicació de mesures estructurals amb caràcter immediat per esquivar els efectes de la sequera, un dels mals endèmics de la comarca. El règim de pluges del Priorat s'ha reduït a només un terç els últims 3 anys i la falta d'aigua fa estralls a tots els sectors: el turisme ha notat una davallada del 30% de visitants, mentre que les vinyes pateixen estrès hídric des de fa tres temporades. Fins a l'any 2027 no està previst que estiguin enllestides les obres per connectar l'Ebre amb els pantans de Guiamets, Margalef i Siurana.

La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra vetllaran aquests dies per a garantir la seguretat i per evitar la presència d'armes blanques al carrer. Cada dia a Catalunya se'n requisen 18 de mitjana, per això, des d'Interior s'ha actualitzat el pla Daga. 

La presència d'armes blanques és, segons els Mossos, un problema generalitzat a Catalunya. A Lleida hi haurà punts d'observació amb sensors de metalls per si algú en porta a l'Obert del Centre Històric que comença aquesta tarda amb activitats al barri. 

Reunió extraordinària aquest matí al departament de justícia per abordar els suïcidis a les presons catalanes.

El president Sánchez inicia la ronda de contactes amb els presidents autonòmics, amb el debat sobre el finançament damunt la taula. 

La conselleria d'Igualtat i Feminisme impulsarà dos grans pactes nacionals: un, contra la violència masclista i, l'altra, contra els discursos d'odi.

La vicepresidenta i ministra de treball, Yolanda Díaz ha continuat les reunions a Catalunya amb l'objectiu d'aconseguir un acord amb la patronal per reduir la jornada laboral. Foment no ho veu clar i els sindicats donen la negociació per estancada.

D'altra banda, aquesta tarda la consellera d'interior, Núria Parlon ha presentat un pla per reduir les armes blanques.

A nivell internacional, mentre puja la tensió entre Israel i Hezbollah, Pedro Sánchez ha acordat amb Mahmud Abbas una nova conferència de pau a Madrid com la de l'any 1991. El dia que el Parlament Europeu ha reconegut com a legítim president de Veneçuela a Edmundo González.

Llarena demana al jutjat de Barcelona que obri una investigació per esclarir si Puigdemont va rebre ajuda per fugir el passat 8 d'agost. El magistrat del Suprem considera que amb els informes de Mossos i Ministeri no queda descartat.

El PSOE assegura que està ultimant els detalls per a una nova trobada amb Puigdemont. Des de Junts ho emmarquen dins els contactes mensuals que diuen, mantenen des del 2023.

Els sindicats demanen a la ministra Yolanda Díaz que prengui decisions i que avanci en la reducció de la jornada laboral. Consideren que la negociació està estancada i anuncien mobilitzacions.

És el prototip de l'estrella que coronarà la torre de Jesucrist de la Sagrada Família. Pesa 100 tones i 4 braços de 17 metres d'alçària. La basílica preveu finalitzar la torre a final de 2025.

El jutge del Suprem, Pablo Llarena, considera que no queda descartat en els informes de Mossos i Ministeri que Puigdemont no rebés ajuda per fugir de Barcelona. Creu que se'n poden derivar delictes i demana que s'obri una investigació.

El jutge Pablo Llarena conclou que els informes de mossos i del ministeri d'Interior sobre la fugida de Puigdemont no justifiquen per què no el van detenir el 8 d'agost ni abans d'anar a la concentració de Barcelona ni quan va acabar. Creu que hi ha responsables no aparents, diu, d'encobriment i omissió del deure de perseguir delictes, a banda dels 3 mossos identificats i detinguts per la seva suposada participació. Així que remet els informes als jutjats de Barcelona perquè obrin una investigació. D'altra banda, la fiscalia ha informat en contra que el Tribunal Superior de Justícia admeti a tràmit les querelles que Vox i Hazte Oir van presentar contra el president del Parlament Josep Rull i l'exconseller d'interior i diputat, Joan Ignasi Elena.

El jutge del Suprem, Pablo Llarena, considera que no queda descartat en els informes de Mossos i Ministeri que Puigdemont no rebés ajuda per fugir de Barcelona.

El PSOE assegura estar ultimant els detalls per a una nova trobada amb Puigdemont. Reunió que s'emmarcaria dins els contactes mensuals que, segons Junts, han anat mantenint des del 2023 i, fins aquest agost.

Els sindicats donen per estancada la negociació per a la reducció de la jornada laboral i demanen al Govern central que prengui decisions.

Final cruel en l'estrena dels gironins a la Lliga de Campions. Derrota per 0 a 1 a París, després d'un partit on durant molts minuts els de Míchel van plantar cara.