Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Isabel Perelló obté 16 vots favorables dels 20 del ple del CGPJ. Amb la seva elecció es posa fi a més de 5 anys i mig de bloqueig del que és el màxim òrgan de govern dels jutges. 

S'investiga l'assassinat d'una dona a Castelló com cas de violència masclista. La seva parella s'ha entregat a Barcelona i ha confessat el crim. 

El mercat laboral es ressent de la fi dels contractes d'estiu. Catalunya lidera la pujada de l'atur a tot l'Estat amb més de 8.700 persones més sense feina.

La Generalitat reactiva avui la mesa tècnica entre governs per l'ampliació de l'Aeroport del Prat.

L'Ajuntament de Riudecanyes està fent el tercer pou en un any per abastir el poble d'aigua potable i deixar de repartir garrafes al veïnat. Ara mateix, l'aigua de l'aixeta la subministra el pantà, però és tèrbola i té metalls en suspensió. També han demanat la interconnexió amb l'Ebre per acabar amb els endèmics problemes per culpa de la sequera.

Aquests avatars metahumans poden servir per a l'atenció al client. Es nodreixen de grans bases de dades actualitzades per donar respostes precises i cada vegada més humanes. 

La intel·ligència artificial també augmenta la productivitat de les empreses, que han de formar els seus treballadors perquè en puguin treure el màxim profit. 

En cinc anys, el nombre d'empreses que fan servir aquesta tecnologia s'ha triplicat a Catalunya. Cada vegada es demanen més perfils amb una alta alfabetització digital.

L'acollida de 200 persones migrants a Tossa de Mar a partir d'aquest dimarts torna a generar enfrontament polític. L'alcalde del municipi, critica que arribin tants sol·licitants d'asil en temporada turística.

Comuns i ERC urgeixen el PSC a encetar la negociació dels pressupostos del 2025. Aprovar-los és la pròxima fita del govern d'Illa. Rovira, reitera que els republicans no entraran al Govern almenys fins que els socialistes compleixin l'acord d'investidura.

11 milions i mig de turistes estrangers han visitat Catalunya enguany. Un 10% més que l'any passat. Xifres de rècord també per la despesa que han fet.

El Barça arriba a l'aturada de la lliga per seleccions amb un 12 de 12, després d'una quarta jornada en la qual han guanyat els 3 equips catalans.

Un hotel de Tossa de Mar allotjarà durant un mes 200 persones migrants, que fa temps que van arribar a Espanya. L'ha llogat el ministeri mentre resolen les seves sol·licituds d'asil. Des de l'ajuntament critiquen que arribin en plena temporada turística.

Puigdemont va estar a Barcelona fins les 8 del vespre el dia del ple d'investidura.

Continua en estat crític el nen atropellat a Avià, al Berguedà durant la Festa Major.

Catalunya és la segona comunitat autònoma que més turistes internacionals ha rebut durant el mes de juliol, després de Balears.

Catalunya acull un terç de la immigració irregular que arriba a tot l'Estat. Són 170.000 persones, de les quals gairebé 11.000 han sol·licitat asil des de principis d'any perquè venen de països en risc. És el cas de les 200 persones que en les pròximes hores arribaran a Tossa de Mar.

La tardor meteorològica arriba amb pluges que són una molt bona notícia per als pantans, que durant l'estiu, amb la calor i la falta de precipitacions, perden una part important de les reserves. Als embassaments de les conques internes l'aigua acumulada ha caigut 6 punts des del mes de juny i les reserves totals tornem a estar per sota del 31% de capacitat. La situació és especialment preocupant al Priorat i part de l'Empordà, on les pluges de la primavera van passar de llarg i en època de vacances es dispara la demanda perquè hi ha més turisme i agricultura de regadiu. La bona notícia és que, en general, encarem la tardor d'aquest 2024 amb unes reserves a les conques internes 6 punts per sobre del nivell que tenien l'any passat.

Acaba d'entrar en vigor la directiva europea que prohibeix la venda de sistemes de subjecció per a infants als vehicles que no siguin R129. Aquest nou estàndar prioritza la protecció del coll i categoritza les cadiretes en funció de l'alçada de l'infant, en comptes de pel seu pes. El Ministeri de Consum ha prohibit la venda personal d'aquest tipus de dispositius ja que és habitual que es facin compres de segona mà. També es recomana no fer servir elements del sistema antic, l'R44, més enllà de la seva vida útil.

Ens embarcarem al vaixell de 'Mar i Cel' que és a punt per a la seva darrera singladura, la que posa fi als 50 anys sobre els escenaris de Dagoll Dagom. Han passat 10 anys des de l'última representació d'aquest clàssic que es va estrenar l'any 1988. Tot apunta que aquests dos mesos de funcions al Teatre Victòria de Barcelona seran l'última oportunitat de gaudir de la història protagonitzada per la Blanca (Alèxia Pascual) i el Saïd (Jordi Garreta).

Les condicions climàtiques influeixen en la presència de mosquits i en aquest sentit preocupa especialment el que transmet el virus del Nil. Es va detectar per primer cop a Catalunya el 2017 i des d'aleshores només se n'han diagnosticat 3 casos en humans. A hores d'ara no hi ha cap brot actiu, però s'ha extremat la vigilància després que aquest estiu 5 persones han mort a Andalusia. La temporada de proliferació de mosquits, recorden els experts, es pot allargar fins al novembre.

Eren prop de les 11 de la nit i en plena Festa Major la plaça de l'Ajuntament estava molt concorreguda. Tothom va quedar sorprès en veure passar un cotxe a gran velocitat per l'avinguda Pau Casals i que va envestir un nen de 9 anys. El vehicle no es va aturar i va fugir, però un testimoni el va perseguir uns metres i va aconseguir agafar la matrícula i comunicar-la als Mossos.

Uns minuts més tard i a 5 quilòmetres del lloc dels fets, la policia localitza el vehicle i detenen qui el conduia en aquell moment. Es tracta d'un jove de 17 anys que ha passat a disposició de la Fiscalia de Menors. Se l'acusa de tres delictes: lesions per imprudència greu, abandonament del lloc de l'accident, i conducció temerària i sense carnet.

Els agents busquen dues persones més que serien amics del detingut i sospiten que també anaven a vehicle. L'Ajuntament ha condemnat els fets i ha suspès tots els actes de la Festa Major.

Un menor en estat crític després que un cotxe l'envestís anit a Avià i fugís del lloc dels fets. Un noi de 17 anys està detingut, però els Mossos no descarten més arrestos perquè sospiten que no anava sol al vehicle.

Setembre arrenca amb un canvi de temps, com fent un paralel·lisme amb el canvi de rutines que molts enceten. A l'Aeroport del Prat hi ha previstes un miler d'operacions i a les estacions ferroviàries es nota l'increment de places. Per carretera Trànsit calcula que tornin 250.000 vehicles a l'àrea metropolitana de Barcelona. En els 8 primers mesos de l'any han mort 91 persones en accidents a la carretera.

Arrenca la tardor meteorològica després d'un estiu calorós. Les precipitacions que arribin seran molt benvingudes perquè els pantans de les conques internes han perdut reserves durant l'estiu i ara se situen al 31% de capacitat.

El mític vaixell de 'Mar i Cel' està a punt per a la seva darrera singladura, la que posarà fi a 50 anys de Dagoll Dagom sobre els escenaris. L'obra es podrà veure, segurament per última vegada, a partir del 14 de setembre al Teatre Victòria de Barcelona.

El Barça completa un inici de lliga perfecte golejant el Valladolid (7-0) a Montjuïc. L'Espanyol aconsegueix la primera victòria de la temporada davant del Valladolid (2-1) amb un gol de Veliz a les acaballes del partit.

Les persones que han decidit compartir amb RTVE les millors fotos de les seves vacances demostren que han gaudit del repòs. Ja sigui descobrint món, amb els amics al poble de tota la vida o passant temps amb la família.

  • L'Hospital Sant Joan de Déu informa que la menor està conscient, estable i ha pogut parlar amb la família
  • Les colles castelleres refermen el seu compromís amb la seguretat de la canalla i no pensen que calgui introduir canvis