Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Illa manté el compromís amb Esquerra per reformar el model de finançament de Catalunya, tot i que reconeix que no serà una tasca fàcil. El president busca convèncer republicans i comuns de cara als pressupostos.

El Rei ha presidit l'obertura de l'any judicial que per primera vegada compta amb una presidenta del Poder Judicial i el Suprem. En el seu discurs, Isabel Perelló ha defensat la independència del poder judicial.

El Fiscal general de l'Estat ha alertat dels riscos de referir-se a les persones migrants com a mercaderia. A l'informatiu hem parlat amb dos refugiats que van arribar a Espanya com fugint de la guerra de Mali i de la persecució de les Mares a Hondures.

La selecció espanyola comença aquest vespre, a Belgrad, la defensa del títol de la Lliga de les Nacions. 53 dies després d'aixecar també l'Eurocopa, els de Luis de la Fuente s'enfronten a Sèrbia, en directe a La 1 i RTVE Play.

  • Catalunya és la tercera regió espanyola que rep més demandes de protecció internacional
  • Un grup de joves subsaharians acampen a Girona, a l'espera d'una cita per poder fer el tràmit

L'imam Malik Benaisa, en una ponència a Ceuta del 2013, va demanar que les dones no surtin perfumades de casa. Ara les mirades se centren de nou en ell perquè participarà com un dels ponents estrella al congrés islàmic que se celebra Torredembarra del 13 al 15 de setembre.

Des de l'Ajuntament de Torredembarra comuniquen que es respecta el dret a la llibertat d'associació i d'expressió tot i que rebutgen aquest tipus de discurs. 

El President de la Generalitat respon a les crítiques sobre el nou model de finançament, l'endemà de les queixes per l'anunci de Sánchez de destinar més recursos a totes les comunitats autònomes.

Salvador Illa s'hi ha referit durant la intervenció al Parlament per explicar les prioritats de la legislatura. Teixir acords amplis, que superin l'acord d'investidura. És la voluntat del president, però prioritzarà acordar els comptes amb els Comuns i amb Esquerra.

El President de la Generalitat respon a les crítiques sobre el finançament singular, l'endemà de les queixes per l'anunci de Sánchez de destinar més recursos a totes les comunitats autònomes. Salvador Illa s'hi ha referit durant la intervenció al Parlament per explicar les prioritats de la legislatura.

El Partit Popular ha presentat el seu recurs d'inconstitucionalitat contra la llei d'amnistia.

L'arribada de persones migrants a Espanya fa que augmentin les peticions de Protecció internacional.

La selecció espanyola comença la defensa del títol de la Lliga de les Nacions davant Sèrbia.

L'arribada de persones migrants a Espanya fa que augmentin les peticions de protecció internacional. 88.042 persones van sol·licitar-la l'any passat, però només s'han concedit un 12%.

L'estatus de refugiat els dona una oportunitat per començar una nova vida lluny dels conflictes.

La ministra Montero reitera que no es tracta d'un concert econòmic. Insisteix que es garanteix la solidaritat entre territoris i que el pacte desplega el que ja està previst a l'Estatut d'Autonomia. Acusa el PP de populisme fiscal i deslleialtat institucional i de seguir una estratègia de terra cremada.

Els Populars mantenen que és una nova cessió de Sánchez als independentistes. Les advertències de Junts i Esquerra també es dirigeixen a la Moncloa per condicionar el seu suport al govern al compliment dels acords.

Fa dos anys que a l'Anna li van diagnosticar càncer de mama amb metàstasi. A principis d'estiu la van operar. Al davant, setmanes de rehabilitació i radioteràpia.

El que era una petita idea, s'ha convertit en tot un festival. Tres tardes a la setmana, fins el final del tractament, el pati de casa seva acull a artistes locals. Però també vinguts d'altres parts d'Europa. L'holandesa, Nazz no s'ho va pensar ni dues vegades.

Entre superherois de Marvel i comèdies familiars, aquest estiu s'ha colat entre les pel·lícules més vistes, Casa en Flames, una modesta producció catalana.

Lluny de quedar-se a la pantalla, el darrer film de Dani de la Orden la traspassa. El seu director creu que molts dels espectadors es veuen representats en algun dels personatges que interpreten Emma Vilarassau o Alberto San Juan. Ni que sigui per la naturalitat en el canvi d'idioma en les converses familiars.

Vall Hebron i la Federació Catalana d'Autisme treballen per fer l'hospital més accessible i amable a través del programa 'm'adapTU'. Una iniciativa amb el suport de la Fundació ''La Caixa'' que busca que persones amb autisme o neurodiversitat puguin entendre més fàcilment els procediments sanitaris.

Pedro Sánchez es compromet a donar més diners a les comunitats autònomes. Ho anuncia enmig de les crítiques del PP pel model de finançament pactat amb Catalunya.

Govern i Ajuntament pacten un increment de la taxa turística als creuers que fan escala a Barcelona. Illa i Collboni ho han acordat en la primera reunió institucional.

Primer episodi de pluges abundants a tot el territori, que deixen un temps més propi de l'octubre. Es nota al carrer que les temperatures han baixat entre 3 i 8 graus de mitjana.

Sergio Garrote ha aconseguit la medalla d'or als Jocs Paralímpics de París. El ciclista barceloní l'ha aconseguit en la contrarellotge H2.

Pedro Sánchez promet més diners a les CCAA gràcies a la reforma del sistema de finançament

Govern i Ajuntament pacten apujar la taxa turística als creuers que facin escala a Barcelona i s'hi estiguin menys de 12 hores

Primer episodi de pluges abundants de la tardor meteorològica, que està deixant aigua molt benvinguda a tot el territori i també tempestes elèctriques al litoral

El temporal d'avui també afecta la Copa Amèrica. Han quedat suspeses totes les regates de la jornada 

La Generalitat reactiva la mesa tècnica entre governs per l'ampliació del Prat. El president Illa la considera fonamental per a l'economia catalana. Però haurà de fer equilibris per acontentar els socis d'investidura, Comuns i Esquerra, que reiteren l'oposició a una eventual ampliació. 

L'elecció de Perelló arriba després de dos mesos de negociacions fallides i a dos dies de l'acte d'obertura de l'any judicial, que se celebra dijous. Perelló és la primera dona que presideix el CGPJ i el Suprem. 

Ha obtingut 16 vots favorables dels 20 del ple. Amb la seva elecció es posa fi a més de 5 anys i mig de bloqueig del que és el màxim òrgan de govern dels jutges. 

La catalana Isabel Perelló es converteix en la primera dona a presidir el Consell General del Poder Judicial i el Tribunal Suprem. Ha obtingut 16 vots favorables dels 20 del ple.

S'investiga l'assassinat d'una dona a Castelló com cas de violència masclista. La seva parella s'ha entregat a Barcelona i ha confessat el crim.

El mercat laboral es ressent de la fi dels contractes d'estiu. Catalunya lidera la pujada de l'atur a tot l'Estat amb 8.707 persones més sense feina. Puja en tots els sectors, però el més afectat és el dels serveis.

Joan Laporta fa balanç del mercat de fitxatges i defensa especialment la figura de Deco com a director esportiu.

Isabel Perelló obté 16 vots favorables dels 20 del ple del CGPJ. Amb la seva elecció es posa fi a més de 5 anys i mig de bloqueig del que és el màxim òrgan de govern dels jutges. 

S'investiga l'assassinat d'una dona a Castelló com cas de violència masclista. La seva parella s'ha entregat a Barcelona i ha confessat el crim. 

El mercat laboral es ressent de la fi dels contractes d'estiu. Catalunya lidera la pujada de l'atur a tot l'Estat amb més de 8.700 persones més sense feina.

La Generalitat reactiva avui la mesa tècnica entre governs per l'ampliació de l'Aeroport del Prat.