Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La inflació es modera fins al 2,2%, la taxa més baixa de l'últim any. La contenció dels preus dels carburants i dels aliments expliquen la caiguda de 6 dècimes respecte del juliol. La dada avançada de l'IPC es fa pública marcant el final de les vacances i, per tant, a les portes de setembre i la tornada a l'escola.

Arriba el moment de renovar els llibres i el material, un sector que no nota tant la davallava de preus.

La inflació es modera fins al 2,2%, la taxa més baixa de l'últim any, gràcies a la contenció dels preus dels carburants i dels aliments. El sector de la papereria no nota tant la davallada de preus.

Quan queden pocs dies perquè comenci el curs de Formació Professional, més de 31.000 alumnes que havien fet la preinscripció no tenen plaça assignada d'entre les seves peticions. La consellera d'Educació del nou Govern demana disculpes a les xarxes i es compromet a revertir la situació pel curs vinen.

L'embassament de Darnius Boadella només garanteix l'abastament d'aigua per un any. Per això, el Govern defensa la construcció d'una nova dessalinitzadora al nord de la Costa Brava, en una ubicació que encara s'ha de concretar.

Ja ha començat la competició oficial de la Copa Amèrica de Vela, després de la regata preliminar de la setmana passada. En aquesta primera fase també hi participa l'actual campió, Nova Zelanda, però sense puntuar.

  • Segons l'OCU, el curs escolar costarà de mitjana prop de 2.700 euros, tenint en compte extraescolars, viatges i activitats
  • L'aFFaC critica que el val de 60 euros que proporciona la Generalitat és "insuficient"

Es calcula que el pressupost mitjà a Catalunya de les despeses relacionades amb la tornada a l'escola és d'uns 450 euros per alumne.

La Fiscalia de Menors demana als Mossos i a la DGAIA si els infants que van participar en el taller de còctels Molotov a Granollers van estar en risc

Salvador Illa es reunirà aquesta tarda amb Felip VI a Barcelona per presidir l'acte institucional de la Copa Amèrica.

Engega la competició oficial de la Copa Amèrica de Vela, després de la regata preliminar de la setmana passada.

El preu de les habitacions de lloguer en pisos compartits es dispara a totes les capitals de províncies catalanes. Barcelona és la ciutat més cara de tot l'Estat: 565 euros de mitjana. Malgrat que l'oferta creix arreu, els preus també ho fan. A Girona es paguen gairebé 400 euros per una habitació, i a Lleida i Tarragona és difícil trobar res per menys de 300.

És l'estiu amb menys incendis dels darrers 3 anys tot i l'extrema sequera. Les pluges de la primavera i la manca de vent hi han contribuït.

Aconseguir una habitació de lloguer a bon preu, és gairebé un impossible. Es dispara a totes les capitals de província. Una en un pis compartit a Barcelona voreja els 560 euros.

Polèmica a les festes majors de Granollers per un taller per aprendre a fer còctels Molotov i tècniques de guerrilla urbana contra la policia. La colla que organitza l'activitat ha demanat disculpes i l'Ajuntament assegura que desconeixia que la fessin.

El Barça és líder en solitari de la lliga, amb ple de victòries després d'una victòria amarga a Vallecas. El debutant Olmo va marcar el gol decisiu. Però s'han confirmat els pitjors pronòstics i Marc Bernal té una ruptura del lligament encreuat del genoll esquerre.

Tot i l'extrema sequera, els Bombers han fet la meitat d'actuacions que el 2022 i mil menys que l'any passat. Hi han ajudat les pluges de l'inici de la campanya, el fet que bufi menys el vent, però també la tasca que han fet els pagesos generant tallafocs. Una de les zones que més els amoïnava, i que encara els preocupa, per l'elevat risc d'incendi és el Priorat

Tot i l'extrema sequera, els Bombers han fet la meitat d'actuacions que el 2022 i mil menys que l'any passat. 

El preu de les habitacions de lloguer en pisos compartits es dispara a totes les capitals de província catalanes.

Polèmica a les festes majors de Granollers per un taller per aprendre a fer còctels molotov i tècniques de guerrilla urbana contra la policia.

Victòria amarga del Barça a Vallecas, amb un debut espectacular de Dani Olmo.

Des de fa quinze dies i per iniciativa d'una fundació privada amb finançament públic, s'està fent la neteja d'un miler d'hectàrees de la reserva natural de la Punta de la Banya, en la zona propera a aquestes salines. Ja s'han omplert cinc contenidors de tota mena d'escombraries.

Troben sense vida un dels dos turistes catalans desapareguts al Nepal des de fa dos dies. Dos joves, un noi de 36 anys de Berga i una noia de Sant Feliu Sesserres de 31 anys, que feien senderisme.

Troben sense vida un dels dos catalans desapareguts al Nepal des de fa dos dies. Dos joves, un noi de 36 anys de Berga i una noia de Sant Feliu Sesserres de 31 anys, que feien senderisme.

El Govern de Salvador Illa renuncia a aprovar els pressupostos del 2024. L'Executiu descarta reobrir la negociació amb els partits i aposta per a centrar-se en els comptes del 2025.

Els vots dels socis del govern han evitat que ni el president Sánchez ni la ministra Montero hagin de comparèixer al Congrés. Ho sol·licitava el PP per parlar d'immigració, Veneçuela, i el finançament pactat entre el PSOE i Esquerra. 

Ja està inscrit a la lliga. El terrassenc Dani Olmo serà la gran novetat en el partit que el Barça jugarà aquesta nit al camp de Rayo Vallecano.

Al Consell Executiu s'ha fet oficial el nomenament del Major Trapero com a director general dels Mossos. Una sacsejada a la cúpula del cos, que col·loca Miquel Esquius com a comissari en cap i Alicia Moriana de número 2. 

La trajectòria de Trapero dins el cos policial està plena de contrastos. Escala des de la base fins a comissari en cap. L'any 2017, Puigdemont, amb qui manté una estreta relació i als que podem veure junts en una festa, el nomena major dels Mossos, un càrrec que havia estat vacant durant una dècada. La gestió dels atemptats de Barcelona i Cambrils li donen popularitat.

El sindicat Fepol celebra el nomenament per la seva experiència policial, mentre que USPAC mostra els seus dubtes per la "poca capacitat de diàleg" que ha demostrat anteriorment.

El Govern enceta els tràmits per tenir nous pressupostos l'1 de gener de 2025

Al Consell Executiu s'ha fet oficial el nomenament del Major Trapero com a director general dels Mossos

Trobat sense vida un dels DOS catalans desapareguts al Nepal des de fa dos dies

El terrassenc Dani Olmo serà la gran novetat en el partit que el Barça jugarà aquesta nit al camp de Rayo.