Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El sector de la robótica ha donat grans passes en els últims anys, però encara s'ha de millorar pel que fa a la seva relació amb les persones, a la forma d'interactuar amb ells. Els robots socials per ajudar a persones grans i amb problemes de mobilitat estan en ple desenvolupament. Diuen els experts que estem vivint una revolució similar a la industrial.

El concepte "pop-up" s'ha relacionat amb els llibres desplegables des de mitjans del segle 19... Ara, però la poca estabilitat dels lloguers al mercat immobiliari i l'efervescència de l'empreneduria i el món de la moda han contribuit a la proliferació de les botigues o els events "pop-up".. O el que és el mateix: espais efimers.. que, amb la mateixa facilitat que els llibres, s'obren i es tanquen

Artur Mas adverteix Mariano Rajoy que el diàleg depén de la seva voluntat. S'esperava amb molt d'interès el discurs del president català davant el Consell Nacional de Convergència Democràtica. I MAs ha estat contundent. En resposta a Rajoy, el president català ha posat en dubte que es pugui dialogar amb el partit del " NO a tot", ha dit, i ha confirmat que signarà el decret de convocatòria de la consulta. Al final l'ha reptat a dialogar.

Tres detinguts i quatre policies ferits lleus. És el balanç dels aldarulls al centre de Barcelona durant la marxa de suport als veïns del barri del Gamonal de Burgos. Els manifestants van trencar vidres, cremar contenidors i van atacar la comisaria de la Rambla.

Pere Navarro demana als tres diputats crítcs que siguin honrats i tornin l'escó. El líder dels socialistes catalans rep el suport de Rubalcaba i altres dirigents territorials del PSOE. El partit ha fixat el mes de novembre per escollir els candidats per a les eleccions generals.

Les persones amb Autisme o Síndrome d'Asperger tenen moltes dificultats per trobar una feina a causa de la seva manca d'habilitats socials. Un projecte europeu arriba a Catalunya per inserir-los al mercat laboral a través de la informàtica.

Les persones amb Autisme o Síndrome d'Asperger no tenen una discapacitat intel·lectual associada, però la seva manca d'habilitats socials els dificulta trobar una feina. Ara una empresa social que va nèixer a Dinamarca fa 10 anys ha portat el seu projecte a Catalunya. Treballen en la inserció laboral d'aquestes persones a través de la informàtica. Una de cada 150 persones que neix a Espanya té algun tipus de Transtorn de l'Espectre Autista.

  • Ja tenim la primera reacció del govern espanyol després que el parlament català aprovés ahir demanar al congrés que delegui les competències a la Generalitat per convocar referèndums. A l'espera del que pugui dir Mariano Rajoy, que compareix ara a la Moncloa amb el president de la Comissió Europea Durao Barroso ja n'ha parlat la vicepresidenta, Soraya Sanez de Santamaria, que ha insistit que la sobirania recau en tots els espanyols.
  • I al PSC continua la incertesa. L'endemà de la votació al parlament en què tres diputats van trencar la disciplina de vot, la direcció del partit es manté ferma i espera que tots tres tornin l'acta de diputat abans de diumenge, que es termini que els ha fixat. Des de Madrid, el PSOE dona ple suport a la direcció del PSC. De moment, però, Geli, Elena i Ventura no tenen intenció de renunciar a l'escó i esperen que no hi hagi represàlies.
  • Mentrestant creix el suport als diputats dissidents . Ja son més de 500 els militants que han signat el manifest de suport. Hi ha exconsellers, com Joaquim Nadal, Antoni Castells o Montserrat Tura, eurodiputats, alcaldes, un exministre i membres de l'actual executiva. Rebutgen que els tres vots signifiquin una indisciplina i demanen al PSC un gir cap a una alternativa catalana d'esquerres que treballi a favor del referèndum
  • Dues persones han mort aquesta matinada en un incendi a un edifici de set plantes a Sant Adirà de Besòs. El foc s'ha iniciat a la tercera planta i s'ha propagat fins a la setena. Els bombers diuen que al pis on s'ha originat hi havia molt material combustible. Un centenar de veïns del bloc han estat desallotjats i no podran tornar a casa fins d'aquí a uns dies. I és que hi ha danys importants en els accesos , l'escala i els subministraments. Sembla, però que l'estructura no està malament.
  • 5MIL donacions de sang. És l'objectiu de la marató de Donants que comença avui, la més gran que ha organitzat fins ara el banc de Sang i teixits de Catalunya. De moment, ja n'han recollit cin-centes...La campanya dura fins el pròxim divendres i es pot anar a donar als principals hospitals catalans. Cada dia es necessiten un miler d'unitats de sang per atendre les necessitats hospitalàries.
  • El jugador del Barça Neymar, estarà entre 3 i 4 setmanes de baixa, per un esquinç al turmell. Així ho han confirmat les proves mèdiques que li han fet aquest matí, després de caure lesionat ahir al camp del Getafe. En principi, doncs, Neymar estarà a punt per jugar l'eliminatòria de vuitens de final de la champions, contra el Manchester City.
  • Marxem tot fent una passejada per la planta noble de la casa Lleó Morera. I és que aquesta meravella de Domènech i Muntaner ha estat restaurada i obre portes a les visites a partir de dilluns. Aquí, al cor del passeig de Gràcia de Barcelona, els mosaics, les ceràmiques, les espectaculars vidrieres i el mobiliari modernista llueixen amb tot el seu esplendor
  • Dues persones han mort aquesta matinada en un incendi a un edifici de pisos de Sant Adrià de Besòs. El foc s'ha iniciat a la tercera planta i s'ha propagat fins a la setena. En un primer moment s'han hagut de desallotjar dos-cents veïns, la majoria ja han pogut tornar a casa. Els bombers descarten una explosió de gas com a causa de l'incendi, i indiquen que al pis on s'ha originat hi havia molt material combustible. A conseqüència del foc, hi ha dues persones ingressades, una en estat crític.

    L'endemà de la votació al parlament en què tres diputats del PSC van trencar la disciplina de vot, les bases del partit es mobilitzen i prenen posicions. El manifest dels crítics ja ha rebut 526 adhesions. Mentrestant la direcció del partit es manté ferma, i esperen que els tres diputats renunciin a l'escó abans de diumenge. Des de Madrid, el PSOE dona ple suport a la direcció del PSC.

    5000 donacions de sang. És l'objectiu de la marató de Donants que comença avui, la més gran que ha organitzat fins ara el banc de Sang i teixits de Catalunya. Cada dia fan falta un miler d'unitats de sang per atendre les necessitats hospitalàries, i després de els festes, les reserves baixen.

    Catalunya començarà a oferir en breu la vacuna de la tosferina en les embarassades que estiguin en el tercer trimestre de l'embaràs.... En els últims 5 anys la malaltia ha ressorgit a Catalunya, especialment en nadons. Està considerada una patologia greu que en la meitat dels casos requereix hospitalització.

    El Barça s'enfrontarà al Llevant als quarts de final de la Copa després de guanyar a Getafe amb dos gols de Messi... La mala notícia és la lesió al turmell de Neymar que podria estar unes tres setmanes de baixa.

    Dues persones han mort i 14 han estat ateses per ferides o intoxicació per fum. INCENDI A SANT ADRIÀ.

    La direcció del PSC no afluixa. ELS 3 DIPUTATS HAN DE RENUNCIAR A L'ESCÓ.

    Calen 5000 donacions de sang. MARATÓ DE DONANTS ENTRE AVUI I EL DIA 24.

    Vacuna de la tosferina. S'OFERIRÀ A LES EMBARASSADES.

    Messi sentencia el Getafe. NEYMAR ES LESIONA AL TURMELL.

  • La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ja ha enviat al congrés la petició aprovada al Parlament per demanar el traspàs a la Generalitat de les competències per organitzar consultes.... La proposició s'ha aprovat per una majoria àmplia de 87 vots a favor. Els vots sumats de CiU, Esquerra, i Iniciativa i l'abstenció de la CUP, han fet possible aquesta aprovació, que ha rebut els vots en contra de PP i Ciutadans. En acabar Artur Mas ha posat en valor el resultat de la votació./ L'altra imatge del matí ha estat aquesta: una gran majoria dels parlamentaris ha aplaudit la decisió de tres diputats crítics del PSC, que han votat a favor, trencant doncs la disciplina de vot del seu partit./ I Després de votar a favor del traspàs de competències, Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura han explicat les seves raons, que bàsicament apel·len a la consciència i a la defensa de la pluralitat./ La reacció de la direcció del PSC no s'ha fet esperar. Dóna de termini fins diumenge perquè els tres diputats crítics renunciïn a l'escó. Una mesura que se'ls ha comunicat personalment però que de moment ja han dit que no tenen intenció de complir. El portaveu Marici Lucena no ha parlat d'altres sancions./ En el debat, els grups partidaris de la consulta han tornat a reclamar diàleg al govern espanyol amb el convenciment que una negativa -han dit- els carregarà de raons davant el món. En canvi el PP ha advertit que Rajoy no acceptarà cap xantatge.
  • Deixem el Parlament i parlem d'una de les fires més importants i esperades de l'any. D'aquí 5 setmanes comença a Barcelona el Mobile World Congress. El certamen, que converteix la ciutat en capital mundial de la Telefonia mòbil, tindrà al fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, com a convidat estrella. S'espera un nou rècord amb 75 mil assistents, un 15 per cent més que l'any passat. El Congrés crearà més de 7.200 llocs de treball temporals i tindrà un impacte econòmic de 356 milions d'euros.
  • El Barça vol certificar aquesta nit, al camp del Getafe, el seu pas a quarts de final de la Copa del Rei, on els espera el Llevant. Els blaugrana ja son a Madrid sense Iniesta, Busquets ni Jordi Alba, però amb Xavi, que pot jugar el seu partit numero 700 amb el Barça. També hi haurà Neymar i Leo Messi. L'argentí va reaparèixer després de la seva lesió al partit d'anada, i en mitja hora va fer 2 dels 4 gols de l'equip. Però els madrilenys s'aferren al record de les semifinals del 2007, quan van remuntar un 5 a 2./ Després de la remuntada d'ultima hora davant l'Alcorcon, l'Espanyol ja pensa en el proxim rival que es trobarà als quarts de la Copa: el Madrid de Cristiano Ronaldo. Quan faltaven deu minuts del final, els blanc-i-blaus empataven a dos i necessitaven dos gols més per remuntar l'eliminatòria. Dirigit per Sergio Garcia, l'equip no va llençar la tovallolla i Victor Alvarez i Pizzi van aconseguir el que instants abans semblava impossible.
  • El bailaor Israel Galván és al Mercat de les Flors de Barcelona per presentar-hi el seu últim espectacle. El va estrenar fa dos anys a Madrid amb certa polèmica perquè interpreta mitjançant la dansa, l'extermini nazi de més d'un milió de gitanos.
  • El Parlament de Catalunya demanarà al Congrés dels Diputats que cedeixi a la Generalitat les competències per convocar una consulta. Una decisió que ha fragmentat el grup del PSC ja que tres dels seus diputats hi han votat a favor, en contra del criteri de la direcció i que s'han emportat una ovació al final del debat. La direcció socialista acaba de dir que els demanarà que diexin el seu ascó. La proposició, tal i com estava previst, s'ha aprovat amb els vots de Convergència i Unió, Esquerra i Iniciativa. La Cup s'ha abstingut i PP, Ciutadans i el gruix del PSC hi han votat en contra.

    El fundador de facebook, Mark Zuqueberg, és un dels convidats estrella al Mobile World congres d'aquest any que comença d'aquí un mes a Barcelona...També hi haurà el de Whatsupp, i Google torna a participar en una fira que s'espera que deixi un impacte econòmic a la ciutat de 356 milions d'euros. Se celebrarà al recinte de Gran Via i de Montjuïc.

    Els Mossos d'Esquadra desarticulen una xarxa que es dedicava al tràfic de vehicles robats d'alta gamma a gran part d'Europa. Hi ha 19 detinguts i s'han fet 10 escorcolls. En total s'haurien robat vehicles per valor de 4 milions 300 mil euros. L'operació continua oberta.

    Els experts constaten un canvi en els criteris que catalanes i catalanes fan servir per escollir la seva parella. Així com les dones busquen homes que s'impliquin a la vida familiar i domèstica, els homes prefereixen un model de dona més tradicional.

    L'Espanyol jugarà els quarts de final de la Copa contra el Madrid. Els blanc-i-blaus van eliminar l'Alcorcón per 4 a 2 gràcies a un gran gol de Pizzi a 4 minuts del final. El Barça juga avui a Getafe i si confirma el 4-0 de l'anada es creuaria amb el Llevant.

    La votació fragmenta el PSC ja que 3 parlamentaris han votat a favor. LA CONSULTA ANIRÀ AL CONGRÉS.

    Novetats al congrés de mòbils. HI HAURÀ FACEBOOK, WHATSAPP I GOOGLE.

    Tràfic il·lícit de vehicles de luxe. ELS MOSSOS DETENEN 19 PERSONES.

    ¿Qui es casa amb qui?. CANVIEN ELS CRITERIS PER TRIAR PARELLA.

    Pizzi salva l'Espanyol. EL BARÇA JUGA AVUI A GETAFE.

    DISCREPÀNCIES AL PSC

    Àngel Ros deixa l'escó de diputat per no votar contra la consulta

    La batalla interna al PSC ja ha tingut les primeres conseqüències. Aquesta tarda el diputat i alcalde Lleida, Àngel Ros, renunciarà al seu escó al Parlament per discrepàncies amb la direcció. La decisió arriba 24 hores abans de la votació sobre el traspàs de competències per celebrar consultes en què el sector critic podria trencar la disciplina de vot. BETA En aquests moments Ros està reunit amb altres diputats del sector crític per decidir què faran. Àngel Ros és partidari de l'abstenció, i quatre diputats més, Joan Ignasi Elena, Marina Geli, Rocío Martínez Sampere i Núria Ventura, també podrien desmarcar-se. Per l'alcalde de Lleida hi ha diverses opcions.

    REACCIÓ DEL PRIMER SECRETARI

    Pere Navarro diu que la renúncia de Ros és un gest que l'honora

    La decisió de l'alcalde de Lleida ha agafat el primer secretari del partit, Pere Navarro, a Madrid, on s'ha reunit amb el líder dels socialistes espanyols Pérez Rubalcaba i ha acompanyat la portaveu del PSOE a registrar una iniciativa per demanar que es convoqui urgentment la comissió bilateral Estat-Generalitat. Per Navarro la renúncia d'Àngel Ros és un gest que l'honora perquè posa per damunt l'interès col.lectiu del partit. El líder del PSC però NO ha desvetllat què passaria si alguns diputats trenquessin finalment la disciplina de vot.

    CAS DE LES ITV

    El jutge veu indicis de suborn d'Oriol Pujol i la seva dona

    En el cas de les ITV, el jutge creu que hi ha indicis racionals de que Oriol Pujol pot haver comés un delicte de suborn. Fa uns dies la fiscalia va demanar que imputessin l'exsecretari general de Convergència per aquest nou delicte, assegurant que podia haver cobrat 30.000 euros a canvi de votar una llei que afavoria una de les empreses implicades. Dilluns vinent estan citades les parts i es podria concretar aquesta segona imputació. Recordem que Oriol Pujol ja està imputat per tràfic d'influències.

    EN FASE D'EPIDÈMIA

    La grip a Catalunya ha triplicat el nombre de casos aquesta setmana

    La grip ja ha passat a la fase d'epidèmia a Catalunya. Els centres d'atenció primària ja han atès aquesta setmana 127 casos de grip per cada cent mil habitants: és el triple que la passada...Hores d'ara hi ha 43 persones ingressades a l'hospital, la majoria gen gran i malalts crònics. Per evitar contagiar-se els metges recomanen ventilar bé les habitacions, utilitzar mocadors d'un sol ús i rentar-se les mans sovint.

    FUGA DE CERVELLS

    Izpisúa dimiteix del CMRB i s'endú molts projectes científics

    el prestigiós investigador Juan Carlos Izpisúa dimiteix del CMRB i s'endú molts projectes científics. Izpisúa ha dimitit com a director del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona... IZPISUA ha explicat a Televisió Espanyola que ara no vol comentar aquesta decisió perquè creu que perjudicaria més a la ciència a Espanya, però apunta que més endavant parlarà alt i clar. Sembla que el motiu de la dimissió és la manca de suport polític i financer de les administracions espanyola i catalana.

    UN ALTRE CRIM A CIUTAT VELLA

    Mor un home de 49 anys per una ganivetada al Raval de Barcelona

    Els mossos busquen l'autor de la ganivetada que ahir al vespre va acabar amb la vida d'un home de 49 anys al barri del Raval de Barcelona. Es tractaria d'aquest jove de 20 anys, que alguns testimonis van veure fugir del lloc dels fets també amb ferides. La víctima la van atendre els serveis d'emergència al carrer, però va morir allà mateix. Els mossos pensen que podria haver estat una baralla relacionada amb el tràfic de droga. Aquest és el segon apunyalament aquesta setmana.

    TOCARÀ REMUNTAR

    L'Espanyol necessita gols per tombar l'Alcorcón

    L'Espanyol juga aquest vespre davant l'Alcorcón la tornada dels vuitens de la copa del Rei. Els jugadors madrilenys arriben amb un gol d'avantatge de l'anada que obliga l'Espanyol a remuntar per seguir a la competició. Hi ha cert temor cap a un equip que ha fet passar mals moments a equips com el Madrid... Tot i aixó, el bon moment de Casilla i la tornada de Sergio Garcia fa que el cos tècnic sigui optimista

    PIQUÉ I INIESTA DUBTES A LA COPA

    Martino donarà la llista aquesta tarda i demà viatjaran a Getafe

    Si l'Espanyol supera l'eliminatòria davant l'Alcorcón avui mateix coneixeria el seu proper rival, el que sortirà de l'Osasuna-Madrid. Al Barça li toca jugar demà a Getafe.

    Els de Martino tenen l'avantatge del 4 a 0 del partit d'anada al Camp Nou i faran l'últim entrenament aquesta tarda, pendents de Piqué, que ahir va fer treball al marge, i d'Andrés Iniesta ,que encara s'està recuperant del cop del Calderón.

    "LA ODISEA DE HOMERO"

    Teatre Condal

    Fins el 2 de febrer

    El Brujo torna a l'escenari barceloní després de 8 anys d'absència.

    Rafael Álvarez "El Brujo", un còmic forjat amb els clàssics, que és deixeble de Dario Fo i amic de Pepe Rubianes, arriba amb "La Odisea de Homero"; Una obra estrenada fa un any i mig al festival de Mèrida. L'actor cordobés ens ha explicatr que segueix les pautes del text però afegeix més humor al mític viatge d'Ulises... Aquesta obra estarà 3 setmanes al Teatre Condal.

    Àngel Ros, l'alcalde socialista de Lleida, deixa l'escó al Parlament per les discrepàncies amb la direcció del partit de cara a la votació de demà en la què es demanarà al Congrés la competència per convocar una consulta.... Ros sempre ha estat en contra del NO rotund que defensa la direcció del partit i ha pres la decisió després de dies de negociacions.Pere Navarro, que avui s'ha reunit a Madrid amb Rubalcaba, ha dit que és una decisió que l'honora.

    Els Mossos busquen al responsable de l'assassinat ahir al vespre d'un home de 49 any al barri del Raval. La policia no descarta que es tracti d'un cas de venjança. És el segon assassinat que hi ha al districte de Ciutat Vella en 15 dies.

    Els centres d'atenció primària atenen aquesta setmana més casos de grip que no pas la passada. El virus ja afecta 127 de cada 100.000 catalans, és a dir, ja es considera epidèmia.Hores d'ara hi ha 43 persones ingressades a l'hospital. Per evitar contagiar-se els metges recomanen ventilar bé les habitacions, utilitzar mocadors d'un sol ús i rentar-se les mans sovint.

    L'investigador Juan Carlos Iz-pisúa dimiteix com a director del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona, que gestionen la Generalitat i el govern espanyol. Izpisúa és al Japó i diu que ara prefereix no parlar per no fer més mal a la ciència i que més endavant donarà explicacions alt i clar.

    L'Espanyol es juga aquest vespre el pas als quarts de final de la Copa amb l'Alcorcón. Els blanc-i-blaus han de remuntar a Cornellà l'un a zero de l'anada per evitar una sorpresa com la del Racing de Santander, que va eliminar l'Almeria. Anit, l'Atlètic de Madrid es va desfer del València.

    Ho fa per les diferències amb la direcció, Navarro diu que és una decisió que l'honora. ÀNGEL ROS DEIXA EL PARLAMENT.

    Assassinat al Raval. ÉS EL SEGON D'AQUEST ANY A CIUTAT VELLA.

    Epidèmia de grip. ELS CAPS JA EN NOTEN ELS EFECTES.

    Barcelona perd Izpisúa. DEIXA EL CENTRE DE MEDICINA REGENERATIVA.

    Les sorpreses de la Copa. L'ESPANYOL BUSCA REMUNTAR L'ALCORCÓN.

  • Les declaracions de Rajoy als Estats Units sobre el procés català han provocat la resposta del govern d'Artur Mas que s'ha reunit dos dies abans que el Parlament voti per reclamar a Madrid les competències per celebrar consultes... El govern creu que els posicionaments de la comunitat internacional NO són els que esperava l'executiu espanyol. No són prou explícits, ha dit el portaveu Francesc Homs, que ha ironitzat sobre la inter-na-cionalització del procés català./ Doncs aquesta és la rèplica del govern català a les afirmacions de Mariano Rajoy durant l'entrevista que va tenir amb el president nord-americà Barak Obama. Sense referir-se directament a Catalunya, Rajoy va dir que la independència no es produirà i que la incertesa política perjudica la recuperació econòmica.... sobretot al més petit. / A l'estira-i-arronsa de declaracions avui destaca la del ministre de Justícia... En una entrevista radiofònica Ruiz Gallardón ha advertit Artur Mas que si signa un decret de convocatòria de la consulta, al minut següent -ha dit- l'impugnarà davant el Tribunal Constitucional i quedarà suspesa. Així, el ministre deixa clar que el govern espanyol no permetrà cap acte polític ni jurídic contrari a la llei. / Al PSC no hi ha res de nou... La reunió del grup parlamentari d'aquest matí no ha servit per variar les posicions de cap de les parts. La direcció es manté ferma en exigir el no en la votació sobre la consulta del proper dijous. I en canvi els crítics no tanquen la porta a l'abstenció
  • El sou dels directius va créixer un 7 per cent l'any passat malgrat la crisi. És una de les conclusions d'un estudi presentat avui, que també conclou que les retribucions dels càrrescs intermedis i dels empleats van baixar 3 punts i mig punt respectivament. Els autors de l'estudi observen que es fa més gran l'escletxa entre les persones que guanyen molt i els que cada cop van guanyant menys. I alerten que la classe mitjana, de mica en mica, va desapareixent./ Les obres de remodelació al tram central del Passeig de Gràcia de Barcelona ja han començat. L'objectiu és fer-lo més còmode pels vianants. És el tret de sortida d'una reforma molt esperada pels comerciants, que convertirà cada lateral de dues voreres en una de sola, més ampla. Es canviarà part del paviment i del clavegueram i es renovarà l'enllumenat excepte els clàssics fanals modernistes... Les obres costen 7,4 MEUR, duraran un any i donaran una nova imatge a aquest passeig tan emblemàtic.
  • El Barça torna aquesta tarda als entrenaments, per preparar la tornada del partit de Copa de dijous a Getafe./ Ja hi haurà els representants blaugrana a la gala de la Pilota d'Or... A Messi, Xavi, Alves i Iniesta, que s'havia quedat a Barcelona per recuperar-se d'un cop, els van premiar a l'11 ideal de la FIFA. ...Neymar optava al millor gol de l'any, que es va endur finalment el suec Ibrahímovich.. Messi va va ser el primer a felicitar Cristiano Ronaldo, que es va emocionar en guanyar la seva segona pilota d'or. / I amb aquest video l'Espanyol ha fet una crida a l'afició per remuntar l'un a zero de l'anada contra l'Alcorcón i passar a quarts de final de la Copa. Els blanc-i-blaus fan aquesta tarda l'últim entrenament abans del partit de demà. Perquè s'ompli Cornellà, el club ha posat les entrades a preus populars, 20 euros la més cara i 10 la més barata. Els socis tenen descomptes del 50 per cent.
  • Fer-nos reflexionar sobre les imatges que ens envolten, el que mostren i el que ens oculten... És l'objectiu de la Fundació Godia a l'exposició "ICeberg, la realitat invisible"... Una mostra de jocs i metàfores per demostrar que en l'art, com en la vida mateixa, les coses, de vegades, no són el que semblen.
  • Si Artur Mas signa el decret de convocatòria d'una consulta, el govern espanyol l'impuganarà immediatament davant del Constitucional... Ho ha dit el ministre de Justicia. També ha assegurat que el Congrés NO pot transferir al Parlament les competències per convocar un referèndum perquè la sobirania és de tot el poble espanyol.... Aquest és un dels missatges de les últimes hores del govern espanyol contra les intencions de l'executiu català... L'altre arriba de la boca del mateix president Rajoy, que al costat de Barak Obama a la Casa Blanca, ha manifestat un no clar a la independència.

    El directius de les empreses són els únics que no han vist rebaixar el seu sou en els últims dos anys, és més, segons un estudi de la consultora ICSA s'han incrementat gairebé un 7 per cent. En canvi els salaris del càrrecs intermitjos i dels treballadors han baixat 3 punts i mig punt respectivament.

    La confiança dels espanyols en la classe política i les seves institucions està al nivell més baix de l'última dècada. En canvi, la sisena Enquesta Social Europea destaca que cada vegada hi ha més ganes de participar en manifestacions o plataformes que reclamen reformes als polítics.

    Comencen les obres de millora del tram central del Passeig de Gràcia de Barcelona. Els treballs consisteixen en l'ampliació de les voreres deixant una plataforma única. La primera fase afecta al tram entre Diagonal i carrer Mallorca i s'allargarà fins al mes de maig.

    Als esports, veurem les reaccions que continua aixecant l'entrega de la Pilota d'Or a Cristiano Ronaldo. El portuguès, que va superar Messi i Ribery, és el sisè jugador que la guanya sense haver conquerit cap títol. El Barça, amb Alves, Xavi, Iniesta i Messi, és el club amb més representants a l'onze ideal.