Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El partit es presenta com la garantia per seguir dins d'Espanya i d'Europa. CONVENCIÓ DEL PP A BARCELONA.

Dies de temporal. ACTIVADES LES ALERTES PER NEU I VENT.

Un nou impost a Catalunya. 3 EUROS L'ANY PER CADA LÍNIA D'INTERNET.

David Bisbal roda a Barcelona. UNA MIGMETRATGE AMB 4 NOVES CANÇONS.

Josep Maria Bartomeu explicarà el seu projecte. AQUESTA TARDA AL CAMP NOU.

ROSELL DECIDEIX MARXAR

El Barça convoca reunió d'urgència aquesta tarda

Sandro Rosell hauria decidit deixar la presidència del Barça tot i que no presentarà la dimissió formal fins aquesta tarda. El motiu és l'admisió a tràmit de la querella pel cas Neymar, que podria a acabar amb la seva imputació. La decisió l'ha comunicada al nucli dur de la directiva, amb la que s'ha reunit aquest migdia a casa seva. L'ALBERT FONT ÉS ALLÀ... ES CONFIRMA LA MARXA DE ROSELL???

Catalunya és la comunitat autònoma on més va baixar l'atur l'any 2103. L'Enquesta de Població Activa confirma que l'any passat estaven sense feina 64 mil 700 persones menys. Però encara més important, Catalunya va liderar la creació d'ocupació amb més de 53mil llocs de treball nous. La Generalitat veu un canvi de tendència, i els sindicats ho atribueixen a la pèrdua de població activa.

FRENAR LA CONSULTA

Mariano Rajoy serà a Barcelona dissabte a la convenció del PPC

DECISIÓ D'ENSENYAMENT

No canviarà els llibres de text tot l'aplicació de la llei Wert

25 ANIVERSARI MORT DE DALÍ

El pintor surrealista genera importants ingressos als museus i a l'Empordà

COMENÇA EL BARNASANTS

Un centenar d'artistes presenten els seus treballs durant 3 mesos

Catalunya va tancar l'any 2013 amb 64 MIL 700 aturats menys i amb una taxa d'atur del 22, 26 per cent. Són les dades de l'Enquesta de Població Activa de l'últim trimestre de l'any.... Una EPA que també conclou que la desocupació cau en 69 mil persones a tot Espanya... La xifra total és de gairebé 5 milion 900 mil persones, un 26,03 per cent del total. ..Aquest percentatge és lleugerament superior al de fa un any perquè hi ha menys població activa pels joves que marxen i els inmigrants que tornen a casa.

És Una trobada a casa seva, a Barcelona, després que anit apuntés la possibilitat de dimitir com a president del Barça després que l'Audiencia Nacional hagi admés a tràmit la querella con ell pel fitxatge de Neymar.

El ministre d'Exteriors diu que només Hongria ha contestat a la carta de Mas i adverteix que la independència implicaria un empobriment dels catalans d'entre el 25 i el 30 per cent... El conseller Homs afirma que impedir la consulta és una missió impossible.

Figueres i Cadaqués conmemoren el vint-i-cinqué aniversari de la mort de Salvador Dalí... Un quart de segle després segueix sent un referent de l'art i per l'Empordà és tot un negoci... El Museu de Figueres, per exemple, el visiten un milió i mig de persones cada any.

És la presentació de la nova edició del programa Mira quien baila que dilluns vinent torna a La 1 de Televisió Espanyola. S'emetrà, com sempre, des dels estudis de Sant Cugat i el presentarà Jaime Cantizano.

A Catalunya la xifra baixa en 64.700 pesones i la taxa d'atur és del 22,26%. L'ATUR CAU AL 2013.

Cimera al seu domicili ja que estudia la possibilitat de dimitir pel cas Neymar. EL FUTUR DE ROSELL.

L'advertiment de Margallo. HOMS DIU QUE NO S'IMPEDIRÀ LA CONSULTA.

25 anys sense en Dalí. FIGUERES I CADAQUÉS EL RECORDEN.

Mira quien baila. DILLUNS VINENT TORNA EL CONCURS A LA 1.

  • La política catalana té aquests dies dues paraules claus: diàleg i plans. Tant el govern català com l'espanyol es fan apel·lacions i retrets mutus en base a aquests dos conceptes. Avui hem sabut que el ministre Montoro presentarà divendres a Barcelona un informe econòmic i financer sobre Catalunya per rebatre els arguments sobiranistes. I avui al Parlament, en ple debat de pressupostos, també s' ha parlat de plans i fulls de ruta./ Però segurament la imatge del dia al Parlament ha estat aquesta... Els tres diputats dissidents del PSC que els han fet seure a l'ultima fila dels escons corresponents al seu grup. És la plasmació de la crisi interna del partit al voltant del procés cap a la consulta. Ja en el debat, Pere Navarro ha acusat Mas d'hipocresia -ha dit- per parlar tot el dia de diàleg i no fer-ho mai.
  • Condemna per homicidi imprudent per la directora i la professora de l'escola de Castelldefels on el març de 2012 va morir un nen de 17 mesos en ennuagar-se amb una tros de pera. Un jutjat de Vilanova els ha imposat penes inferiors a dos anys i inhabilitació de tres a quatre anys per exercir la seva professió. Segons la jutge cap d'elles tenia la titulació de primers auxilis per a nens de 0 a 3 anys. A més, el centre s'anunciava com a escola bressol tot i no tenir llicència. Per això la jutge també en suspèn l'activitat.
  • Barcelona és la primera ciutat espanyola que vol convertir el seu nom en marca. Avui han fet un primer pas per crear l'Agència Marca Barcelona, un consorci público-privat que hauria de gestionar i i controlar les accions de promoció i l'ús que es fa de la marca. Així, es pretén no només promocionar-la a l'exterior sino sobretot assegurar-se que es transmet una imatge positiva de la ciutat. L'Ajuntament ha tirat endavant la iniciativa sense conèixer la resolució del litigi amb el Govern Espanyol sobre qui ha de gestionar la marca.
  • El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha admès a tràmit la querella interposada pel soci del Barça Jordi Cases contra Sandro Rosell pel fitxatge de Neymar.
  • Ruz entèn que de la documentació aportada pel club se'n desprenen elements suficients per investigar els fets i que podria haver una ""simulació contractual." De moment, però, no creu que sigui urgent citar a declarar el president blaugrana ja que primer vol demanar a la FIFA la documentació del fitxatge i al mateix jugador el contracte que té amb la societat propietat del seu pare./ Rosell s'ha assebentat de la notícia a València on el Barça juga aquest vespre contra el Llevant l'anada dels quarts de final de la Copa. Martino assegura que l'empat de diumenge passat no canvia els seus plans i tot fa pensar que hi haurà molts canvis a l'equip. D'entrada, Alves i Puyol han substituit Piqué i Montoya a la convocatòria. Un dels pocs que podria repetir a l'onze és Leo Messi que arribaria així als 400 partits oficials amb el Barça./ L'Espanyol haurà de remuntar dimarts vinent al Bernabeu, si vol continuar a la Copa. Aquest gol de Benzemà, a la primera part, va ser l'unic del partit d'ahir a Cornellà, en què l'Espanyol va jugar millor que en la recent visita dels blancs a la lliga. Els dos porters, Casilla i Casillas, van estar molt encertats. La millor ocasió de l'Espanyol a la segona part la va tenir Jon Córdoba, però l'un contra un el va resoldre Iker Casilla, que tot i jugar només els partits de Copa i Champions, ja acumula 592 minuts imbatut.
  • Encara falten uns mesos perque se celebri el festival Sònar de música avançada a Barcelona, però ja sabem els noms d'alguns dels grups que s'hi veuran. Com ara Pretty Lights, aquest que veieu, amb un espectacle visual basat en un disc guanyador d'un grammy. Al cartell també hi ha artistes com Flux Pavilion, Rudimental i Yelle. Tot plegat, entre el 12 i el 14 de juny. Per anar fent boca, us deixem amb la música electrònica.
  • És la imatge del dia. La dels tres parlamentaris díscols del PSC relegats a la última fila del grup.... És la plasmació de la crisi interna que pateix el grup socialista, on avui també s'ha estrenat el substitut d'Angel Ros com a diputat per Lleida....Ho hem vist al primer ple ordinari d'aquest any en què s'aprovaran definitvament els pressupostos del 2014, després dels recursos que el PP va presentar al Consell de Garantíes Estatutàries, entre d'altres motius, perquè inclouen una partida per una consulta.

    El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz admet a tràmit la querella contra Sandro Rosell pel fitxatge de Neymar perquè podria haver-hi una simulació contractual. Ruz però NO considera urgent citar a declarar el president del Barça.

    Els antibiòtics no milloren els símptomes de la bronquitis aguda... Ho diu un estudi elaborat per investigadors de la Vall d'Hebron de Barcelona, que en canvi, constata que els anti-inflamatoris són útils... Un descobriment que serveix perquè els metges ens recordin que no s'ha d'abusar dels antibiòtics.

    Primer pas per la creació d'un organisme publico-privat que gestioni i controli l'ús que es fa de la Marca Barcelona. És la primera ciutat espanyola que tira endavant una iniciativa d'aquesta característiques

    Els tres parlamentaris díscols dels PSC relegats a l'última fila del grup. AVUI S'APROVEN ELS PRESSUPOSTOS.

    Admesa a tràmit. LA QUERELLA PEL FITXATGE DE NEYMAR.

    Curar la bronquitis aguda. UN ESTUDI DIU QUE NO CALEN ANTIBIÒTICS.

    La marca Barcelona. UN ORGANISME EN CONTROLARÀ L'ÚS.

  • La proposta sobre la consulta aprovada pel Parlament va fent camí, i avui ha estat admesa a tràmit per la Mesa del Congrés, però no es debatrà fins al juny o al a setembre, tot i que els partidaris de la consulta intenten que sigui abans.
  • I mentrestant continua el creuament de declaracions sobre Catalunya . Si anit el president Mariano Rajoy va assegurar que te un pla per frenar la consulta sobiranista, avui el govern català li ha demanat que l'expliqui aviat: aquest dissabte mateix que serà a Catalunya per intervenir en un acte del PP. Escoltem el portaveu Francesc Homs .
  • La reunió a la que es refereix Homs és la convenció que celebrarà el PP català , divendres i dissabte, amb què sota el lema "Junts sumem", BETA els populars volen traslladar la imatge que són l'únic partit útil per frenar el separatisme -diuen- i garantir la recuperació econòmica. En aquest sentit, la líder del PP català ha defensat l'actuació de Mariano Rajoy.
  • I al PSC, la direcció encapçalada per Pere Navarro ha retirat tots els càrrecs parlamentaris als tres diputats dissidents, però no els ha expulsat del grup. És una decisió cautelar en la mateixa línia de la d'ahir, quan van ser apartats també de l'executiva i el Consell Nacional. Els diputats crítics continuaran formant part del grup parlamentari però no tindran cap responsabilitat. La direcció encara confia que acabin tornant l'escó, però els crítics inisteixen que el problema és més de fons i ja preparen les al·legacions.
  • Espanya ja ocupa el tercer lloc a la llista de països que més turistes reben de tot el món: davant només hi ha França i els estat units....El 2013 ha estat el millor any pel què fa a número de visitants: a Espanya s'han superat els 60 milions: 15 dels quals han vingut a Catalunya, el primer destí de l'estat.
  • Tercer mort per arma blanca a Catalunya des de principis d'any. Aquest cop ha estat a Gavà. Els mossos busquen l'autor de la punyalada que ha acabat amb la vida d'un noi de 28 anys aquesta matinada, quan sortia d'un bar. Uns joves que passaven pel carrer l'han trobat malferit i han donat l'avís. Els equips d'emergència no li han pogut salvar la vida: sembla que tenia una única punxada al cor. De moment no hi ha cap detingut i la investigació continua sota secret de sumari.
  • Els socis del Barça votaran el primer cap de setmana d'abril si aproven o no la reforma del Camp Nou que va presentar anit la Junta directiva. El nou estadi se situaria al mateix lloc, tindria una capacitat per a 105 mil espectadors, tots sota cobert, i estaria a punt el 2021. Costaria uns 600 milions d'euros i una part es finançaria amb una marca comercial que s'afegiria al nom. Això és el que en pensen els aficionats amb els qui hem parlat.
  • Avui comencen els quarts de final de la Copa del Rei. A Cornellà, l'Espanyol rep el Reial Madrid. L'equip d'Ancelotti ha arribat amb totes les seves estrelles i són els clars favorits per plantar-se a semifinals. L'Espanyol - amb Aguirre de nou a la banqueta - buscarà un bon resultat per després viatjar a Madrid amb opcions de passar ronda.
  • El nou disc de Mazoni ja és a la venda. Es titula "Sacrifiqueu la princesa", i suposa un gir més pop en l'estil del cantautor empordanès. Aquest és el videUclip del primer senzill, que es diu "Promesa"...A partir del 21de febrer i al PAlau de la Música començarà a presentar-lo en una gira que el portarà per tot Catalunya.
  • Catalunya tanca el 2013 amb més de 15 milions i mig de turistes, això significa un increment d'un 8 per cent respecte l'any anterior.... D'aquesta manera es consolida com la comunitat autònoma que més turistes estrangers ha rebut, sobretot anglesos i francesos, els que més han crescut. Una tendència que es repeteix a tot Espanya, que bat rècords i tanca l'any en els 60 milions 661 mil visitants... Ja és el tercer destí mundial, per davant fins i tot, de la Xina.

    El grup parlamentari del PSC deixa sense càrrecs a les comissions a Marina Geli, Joan Ignasi Elena i Nuria Ventura per haver trencat la disciplina de vot dijous passat. De moment, seguiran dins del grup.

    Mariano Rajoy admet que té un pla per encarar la situació política a Catalunya i insisteix que no hi haurà consulta. Des del govern català, Francesc Homs, diu que si el president espanyol té un pla el pot sotmetre a votació. Tots dos reconeixen que fa temps que Rajoy i Mas no parlen.

    Els Mossos investiguen l'assassinat aquesta matinada d'un jove a un carrer al centre de Gavà. L'home ha mort d'una ganivetada al cor. Es tracta de la tercera mort violenta a Catalunya des de principis d'any

    El cap de setmana del 5-6 d'abril els socis del Barça votaran si aproven la reforma del Camp Nou que ha presentat la Junta. L'Estadi tindria una capacitat de 105 mil espectadors, tots sota cobert, costaria 600 milions i s'acabaria el 2021. Avui hem sortit al carrer saber què en pensen els culers.

    Catalunya líder en visitants internacionals i Espanya ja és el tercer destí mundial. MÉS TURISTES QUE MAI AL 2013.

    Sense càrrecs al Parlament. SANCIÓ PELS DIPUTATS DÍSCOLS DEL PSC.

    Rajoy admet que té un pla. HOMS LI DEMANA QUE EL SOTMETI A VOTACIÓ.

    Tres morts en 21 dies. GANIVETADA MORTAL DE MATINADA A GAVÀ.

    El Nou Camp Nou. ELS SOCIS VOTARAN EL 5-6 D'ABRIL.

  • El PSC ha de decidir en les pròximes hores si expulsa o no els tres diputats dissidents. La comissió de Garanties, l'òrgan disciplinari del partit que es reuneix aquest vespre, té diferents opcions damunt la taula: prendre'ls l'escó, o simplement imposar-los una multa./ Tot això coincideix amb l'inici del procés de primàries a Barcelona per escollir el candidat per a l'alcaldia de la ciutat. Avui els 6 candidats que hi opten han anat a inscriure's...i, com no, han parlat del conflicte intern.
  • Avui hem sabut unes dades que fan reflexionar. L'últim estudi d'Oxfam Intermón diu que Espanya és un dels països europeus amb més desigualtats econòmiques i socials. I dóna una xifra: les 20 persones més riques acumulen una fortuna equivalent als ingressos del 20% de la població més pobre./ I entre la població més vulnerable hi ha les persones grans. Per això, una vintena de residències concertades de Barcelona s'han afegit avui a un projecte a nivell català que fa un any que es va posar en marxa, i que consisteix en donar dinar a avis de pocs recursos econòmics que viuen sols. Els serveis socials seran els que detectaran qui pot anar-hi i els derivaran a centres propers a casa seva. En total, esperen repartir 45mil àpats a l'any a la ciutat.
  • D'aquí a mitja hora, la Junta directiva del Barça es reuneix per acabar de decidir els detalls de la futura remodelació de l'estadi./ Sense Neymar, els blaugrana van empatar a 1 al camp del Llevant. La sort és que continuen sent líders.... perquè l'Atlètic també va deixar escapar dos punts enfront el Sevilla.
  • Avui ens acomiadem amb un comiat, el de Montserrat Carulla, una de les grans de l'escena catalana... Molt emocionada, Carulla ha dit adeu als escenaris interpretant "La iaia", un text escrit pel seu fill expressament per a ella, i a l'escenari del Teatre Romea, el mateix on va debutar fa 53 anys. L'actriu, però, diu que seguirà treballant al cinema i a la televisió
  • Una vintena de residències concertades de gent gran de Barcelona s'afegeixen a un projecte a nivell català -la iniciativa Compartint taula- que fa un any que es va posar en marxa, i que consisteix en donar dinar a avis de pocs recursos econòmics que viuen sols. Menjar en companyia no només millora la seva salut física sinó també la mental. En aquesta residència del barri de Sants, queden places lliures. Però no tothom les pot pagar. De places públiques, aquí, se'n oferten 22. Hi ha una llista d'espera de 100 persones. Però hi ha qui ho passa pitjor. Davant la situació, el projecte solidari compartint taula, que avui han signat els centres residencials, Generalitat i ajuntament vol omplir algunes places encara que només sigui a l'hora de dinar i oferir 45.000 àpats de franc a l'any. A la resta de Catalunya, la iniciativa, fa 1 any que funciona i ha pogut atendre a 250 persones. Els serveis socials seran els que detectaran qui pot anar-hi i els derivaran a centres propers a casa seva on podran dinar de franc durant un període mínim de 3 mesos. El perfil majoritari és: una dona, que viu sola, sense familiars propers i amb pensions que ronden els 300 euros. Ja hi ha 24 residencies barcelonines incrites. A tot Catalunya, 131.

    Augmenta la desigualtat: l'1% de la població acumula la meitat de la riquesa del món. Segons l'últim estudi d'Oxfam Intermón, les 20 persones més riques a Espanya acumulen una riquesa equivalent als ingressos del 20% de la població més pobre. És un de les conclusions de l'estudi que presentaran al proper Fòrum Econòmic de Davos. L'ONG denuncia que el 85% de les empreses de l'Ibex espanyol cotitzen en paradisos fiscals, i que les grans empreses paguen pocs impostos, comparat amb el que paguen les Pimes. L'entitat alerta també que les desigualtats socials a Espanya creixen a un ritme preocupant.

  • A aquesta hora estem pendents de la reunió la comissió de garanties del PSC, és l'òrgan que han de decidir quina sanció imposa a Marina Geli, Joan Ignasi Elena i Núria Ventura, els 3 diputats dissidents que NO han lliurat l'escó, tot i que el termini marcat per la direcció ha expirat aquesta mitjanit./ Tot això coincideix amb el mateix dia que comença la inscripció de candidatures per a les primàries obertes al PSC de Barcelona. Seran les primeres que se celebraran a tot espanya...Hi ha 6 candidats, que a partir d'avui comencen a buscar avals per poder-se presentar./ La majoria de partits catalans han parlat avui de la situació que viu el PSC...
  • El ministre d'Interior ha acusat als grups antisistema anarquistes de causar incidents i destrosses després de les manifestacions a Barcelona en suport a Gamoral a Burgos. / Una altra ministra que avui ha visitat Barcelona és la de Treball. Fàtima Bañez ha entregat a Nestlé el segell que acredita l'adhesió de la companyia a l'estratègia d'emprenedoria i treball jove que promou el ministeri.
  • Una vintena de residències concertades de gent gran de Barcelona s'afegeixen a un projecte a nivell català que fa un any que es va posar en marxa, i que consisteix en donar dinar a avis de pocs recursos econòmics que viuen sols...Menjar en companyia no només millora la seva salut física sinó també la mental.
  • Segons l'últim estudi d'Oxfam Intermón, les 20 persones més riques a Espanya acumulen una riquesa equivalent als ingressos del 20% de la població més pobre. És un de les conclusions de l'estudi que presentaran al proper Fòrum Econòmic de Davos. L'ONG denuncia que el 85% de les empreses de l'Ibex espanyol cotitzen en paradisos fiscals, i que les grans empreses paguen pocs impostos, comparat amb el que paguen les Pimes... L'entitat alerta també que les desigualtats socials a Espanya creixen a un ritme preocupant.
  • La pujada de preus dels serveis bàsics és evident que NO ajuda a les famílies amb pocs recursos. La factura que més s'apuja aquest començament d'any és la de l'aigua: un 5 per cent de mitjana a l'Àrea Metropolitana de Barcelona... Mentre alguns ajuntaments com el de Barcelona ja han privatitzat el servei, d'altres opten per fer-ne una gestió pública.
  • I aquesta és la nova seu de l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia. Hi treballen 140 científics que estudien els materials de dimensions molt petites i com aplicar-los en camps com la salut, l'alimentació, l'energia o el medi ambient. El centre és el resultat d'una col·laboració entre la Generalitat que ha posat els equipaments, el CSIC que ha construït l'edifici i la UAB, que ha posat els terrenys. S'hi hi han invertit 30 milions d'euros.
  • Les associacions de Veïns de Barcelona demanaran que s'abaixin les tarifes del Transport Públic en la reunió que tindran amb l'Autoritat metropilitana del transport en els propers dies.... Aquesta setmana continuen les mobilitzacions en contra de la pujada del transport públic, d'entre un 5 i un 8 per cent. Avui en declaracions al Matí a 4 Bandes de Ràdio 4, el conseller Vila ha justificat l'encariment de la T-10, el títol més usat, per la necessitat -diu- de finançar un transport públic d'excel.lència que té menys usuaris i un deute de 500 milions d'euros.
  • L'empat d'ahir davant del Llevant finalment no li va costar el liderat al Barça, ja que també va empatar l'Atlètic de Madrid. Avui però han tornat a la feina per preparar un nou partit davant del Llevant, el de copa de dimecres. A l'entrenament d'aquest matí Iniesta ja s'ha entrenat amb el grup. Avui la Federacióp Internacional d'hisTòria i estadísitca l'ha designat com el millor organitzador de joc del 2013.
  • El cas és que, al Ciutat de València, el Barça no va poder passar de l'empat. És el segon consecutiu, i això vol dir que ha cedit 4 punts en dos partits. /Aquesta tarda a dos quarts de cinc, la junta directiva del Barça es reuneix per acabar de decidir els detalls de la futura remodelació de l'estadi./ Després de l'empat a un al Ciutat de València, el Barça va acabar la jornada pendent del Calderón./ I en tennis, Rafa Nadal ja és als quarts de final de l'Obert d'Austràlia després de superar el japonès Nishikori en tres sets./ El Barça de bàsquet serà cap de sèrie a la Copa del Rei. L'equip de Xavi Pascual es va assegurar la classificació gràcies a la victòria amb l'Estudiantes per 73 a 56 i a la derrota del Gran Canària a Màlaga. /
  • L'artista Frederic Amat l'ha batejada amb el nom de SOLC. És la nova escultura en homenatge al poeta Salvador Espriu que des d'avui està instal·lada als Jardinets que ja porten el seu nom, a la part alta del passeig de Gràcia. El poeta va viure més de quaranta anys en aquest barri de Barcelona. L'han inaugurada aquest migdia, amb la presència, entre d'altres, de l'actriu Montserrat Carulla, que hi ha llegit un poema i que justament ahir s'acomiadava dels escenaris.
  • Ferran Sunyer un matemàtic excepcional, moria l'any 1967 als 55 anys després de tota una vida dedicada a les matemàtiques, la seva gran passió. De formació autodidacta, mai es va deixar véncer per la greu malaltia que patia.
  • AL COMITÈ DE GARANTIES

    La direcció del PSC ha traslladat

    la decisió sobre els 3 diputats dissidents

    Iniciativa "Compartint taula"

    PER GARANTIR UN ÀPAT AL DIA A GENT GRAN

    Gestió pública de l'aigua

    ENTITATS ECOLOGISTES LA DEFENSEN

    El comiat de la Carulla

    S'ACOMIADA DESPRÉS DE 50 ANYS

    El Barça, 58 jornades de líder

    TOT I L'EMPAT A UN AMB EL LLEVANT

    El PSC viu hores decisives. Avui s'acaba el termini donat per la direcció perquè els tres diputats crítics que van trencar la disciplina de vot al Parlament renunciïn als seus escons. De moment les posicions d'uns i altres no s'han mogut. El secretari d'acció política, Antoni Balmón, els demana que siguin coherents i intel·ligents i que no mirin només els seus intressos particulars. Però cap dels tres diputats tenen intenció de tornar l'escó, i parlen de refundar el PSC. S'exposen, almenys, a ser expulsats del grup parlamentari.

    Artur Mas diu en una entrevista a la BBC que no es podrà convèncer als catalans que no tenen dret a votar. El president català compara l'actitud del govern espanyol amb la del britànic amb Escòcia i diu que li agradaria que permetés el referendum.

    Els robots socials o assistencials per a persones grans i amb problemes de mobilitat són el present i el futur més immediat del sector de la robòtica. Els investigadors treballen amb màquines que siguin segures i senzilles perquè s'en pugui beneficiar qualsevol persona.

    Proliferen les botigues i els events "pop up". Són espais que ofereixen productes durant uns determinats dies o setmanes. Funcionen a través de les xarxes socials i del boca orella. A Barcelona ja hi ha una botiga pop up on es rellevaran durant un any 11 projectes diferents.