Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Deixa un ferit lleu i es demana als veïns de Rodonyà que no surtin de casa. EXPLOSIÓ A UNA PIROTÈCNIA.

Reunió tensa sobre la LOMCE. ELS EDITORS EN CONTRA D'ENSENYAMENT.

Operació dels Mossos a Sants. 6 DETINGUTS PER AGRESSIONS EL 12-O.

Compromís de l'ATM. INTENTARÀ NO TORNAR A PUJAR ELS PREUS.

El pare de Neymar es defensa. DIU AL BRASIL QUE EL FITXATGE ÉS LEGAL.

BALANCES FISCALS

La Generalitat reclama que Montoro rectifiqui

L'executiu d'Artur Mas hi veu una represàlia del govern espanyol per castigar Catalunya, ha dit, i exigeix que el ministre rectifiqui... El conseller Homs acusa Montoro d'usar les dades amb fins partidistes i adverteix que aquest canvi no ajudarà a racionalitzar el debat.

BALANCES FISCALS

Foment del Treball creu que s'ha de mantenir el càlcul actual

També ha reaccionat avui la patronal catalana. Foment del Treball accepta a mitges el canvi proposat per Montoro. Diu que encara que el ministeri publiqui aquests nous comptes, considera que seria oportú MANTENIR el càlcul de les balances fiscals amb el mètode tradicional.

DÈFICIT PÚBLIC 2013

Catalunya ja està 4 dècimes per sobre de l'objectiu de tot l'any

Catalunya va registrat aquest mes un dèficit de l'1,96 per cent pel producte interior brut... Això significa que està 4 dècimes per sobre de l'objectiu fixat per tot l'any, que és de l'1,58 per cent. En dades absolutes, Catalunya és la comunitat amb un saldo negatiu més elevat de tot l'Estat i la quarta en percentatge. El dèficit públic pel conjunt de les administracions fins al novembre es va situar en el 5 coma 44% del PIB.

Els promotors de BCN World han advertit avui al Parlament que, si no s'aprova una rebaixa de l'impost del joc del 55 percent al 10, el projecte NO es farà a Catalunya. De totes maneres s'han mostrat disposats a acceptar una fòrmula que eviti que la Generalitat perdi ingressos.

MESURAR LA CINTURA

Milloraria la detecció de nens amb riscos cardiometabòlics

Ho diu un estudi que ha fet l'Institut d'Investigacions Mèdiques de l'hospital del Mar en nens d'entre 6 i 17 anys. Aquest greix augmenta el risc de patir diabetis o colesterol alt.... Per això, els responsables de la investigació recomanen, que a més a més de mesurar l'altura i el pes, els metges prenguin nota també del contorn de la cintura... Diuen que així s'establiria millor si hi ha massa greix...

A MADRID...AMB OPCIONS

L'Espanyol veu possibilitats d'eliminar el Reial Madrid

EXPOSICIÓ LE CORBUSIER

Una exposició al CaixaFòrum de Barcelona repassa la seva obra

CANVI EN LES BALANCES FISCALS

Montoro diu que l'actual mètode s'ha fet servir per promoure la independència

Cristobal Montoro defensa el canvi en el model de les balances fiscals perquè considera que l'actual metodologia afavoria que alguns l'útilitzessin per defensar l'independentisme. En una entrevista a Radio Nacional ha insitit que l'objectiu de la modificació és recordar que són els ciutadans i no els territoris els que paguen els impotos i es beneficien dels serveis públics. Des del govern català diuen que aquests arguments fan engúnia i demanen a Rajoy que corregeixi i publiqui les balances de sempre.

Barcelona World podria marxar

CONDICIONAT A BAIXAR L'IMPOST DEL JOC

Els promotors de Barcelona World es comprometen a compensar amb altres ingressos la pèrdua que significaria la rebaixa de l'impost del joc que posen com a condició per instalar-se a Tarragona. Al Parlament adverteixen que podrien marxar a un altre punt d'Espanya

La polèmica dieta Dukan

ELS METGES ALERTEN DE L'EFECTE REBOT

L'expulsió del col·legi de metges francès del doctor Pierre Dukan, el creador de la dieta que porta el seu nom, reobre la polèmica sobre aquest sistema per perdre pes. Els endocrins i dietistes catalans alerten que té efecte rebot i que pot perjudicar la salut.

Controlant la crescuda

S'ESTÀ DESEMBASSANT A LA CONCA DE L'EBRE

El riu Ebre baixa a aquesta hora per Ascó a una capacitat de mil metre cúbics per segon. Malgrat la crescuda, A Catalunya NO es preveuen problemes importants perquè des de diumenge Ribaroja i Mequinença està desembassant.

Culebrot Neymar

AL BARÇA VEUEN INGERÈNCIES POLÍTIQUES

El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, insisteix que a Madrid tenen enveja de veure Neymar de blaugrana i que estan utilitzant la querella per atacar el club. El vicepresident Carles Vilarrubí ha anat més enllà i ha dit que el cas supera la via estrictament judicial

I DESPRÉS...

Irina Shayk i Alessandra Ambrossio, les reines de la passarel·la 080

I a L'Informatiu veurem alguns del models més importants del moment... Irina Shayk que aquesta nit presentarà la nova col·lecció de Desigual... i Alessandra Ambrosio, YON Kortajarena o Andrés Velencoso, que anit van participar a la de Mango. Són les primeres estrelles de la passarel·la 080

"CUMBRES", DIUMENGE A LA 2

Edurne Pasabán entrevista un personatge conegut a la muntanya

Aquest diumenge, a les 8 del vespre i a La 2, Televisió Española estrena "CUMBRES"...

Edurne Pasabán, la primera dona al món que ha fet els 14 vuit mils, entrevista un personatge conegut, tot fent un cim de la geografia espanyola...Alguns dels que veureu? Doncs la nedadora, Gemma Mengual, el futbolista Julio Salinas, l'actor Juanjo Ballesta, o la model Judith Mascó...

Matinada amb cel molt tapat i ruixats febles, que han anat desapareixent, a l'espera d'un nou front que aquesta tarda tornarà a deixar temps inestable. Les temperatures mínimes han baixat notablement, amb glaçades generalitzades al Pirineu, i valors per sota dels 10 graus a la costa. A la tarda s'esperen ruixats a punts de lleida, interior de Tarragona i Barcelona. Protecció civil manté la prealerta del pla neucat per nevades per damunt dels 700 metres a les comarques del noroest.

Demà continuaran les nevades al Pirineu, a la resta només s'espera algun ruixat feble cap a ponent, el vent prerdrà força, tret de les terres de l'Ebre, on tornarà a bufar el mestral.

Per dijous encara s'esperen nevades febles al pirineu a partir dels set-cents metres, i algun ruixat a punts de Girona i de la costa central, que podrien anar acompanyats de tempesta. Bufarà vent del noroest a tots dos extrems del país. Farà més fred de matinada, i les temperatures màximes es mantindran. Divendres serà un dia tranqyuil, amb sol i temperatures més altes a migdia. Dissabte passarà un nou front, amb pluges que poden ser moderades, nevades al Pirineu i vent del noroest que tornarà a bufar amb força. les temperatures pujaran.

CANVI EN LES BALANCES FISCALS

Montoro diu que l'actual mètode s'ha fet servir per promoure la independència

Barcelona World podria marxar

CONDICIONAT A BAIXAR L'IMPOST DEL JOC

La polèmica dieta Dukan

ELS METGES ALERTEN DE L'EFECTE REBOT

Controlant la crescuda

S'ESTÀ DESEMBASSANT A LA CONCA DE L'EBRE

Culebrot Neymar

AL BARÇA VEUEN INGERÈNCIES POLÍTIQUES

I DESPRÉS...

Irina Shayk i Alessandra Ambrossio les reines de la passarel·la 080

SENTÈNCIA SOBRE AL CATALÀ

El Suprem rebutja el recurs de la Generalitat de fa un any

L'Alt Tribunal desestima així el recurs presentat fa un any per la Generalitat contra un acte del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya. El Tribunal català donava la raó a la familia d'un alumne i requeria incorporar el castellà a l'ensenyament, com a llengua vehicular al costat del català... El Suprem recorda , però, que la sentència del TSJ NO fa referència a la proporció que hi ha d'haver entre les dues llengües

Alejo Vidal Quadras, actual vicepresident del Parlament Europeu i exlíder del PP català, ha estripat el carnet del partit després de 30 anys de militància. Diu que es veu obligat a marxar per seguir compromès amb el que creu. Des del partit, Alícia Sánchez Camacho afirma que el PP no canvia sinó ell, i li demana que sigui coherent i deixi l'escó europeu.

EXECUTIVA SENSE CRÍTICS

El PSC critica que Rajoy faci augmentar la crispació

COMISSIÓ DE CAIXES

El Parlament tornarà a citar els compareixents que no han vingut

EL BARÇA SEGUEIX FERM

L'equip deixa enrere amb gols la crisi i el canvi de president

"LA SOMNÀMBULA" DEL LICEU

Juan Diego Flórez protagonitza l'òpera de Bellini fins el 17 de febrer

Primera executiva del PSC en la que ja no hem vist els membres suspesos temporalment per no haver seguit la disciplina de vot de la direcció en la votació el Parlament per demanar al Congrés que delegui a la Generalitat la competència per celebrar una consulta.... A aquesta hora parla per primera vegada sobre aquest afer el líder socialista, Pere Navarro. Dilluns, doncs, d'executives en la que el PP català ha demanat que s'acabi el debat sobre el procés sobiranista després del discurs de Rajoy a Barcelona. Per Convergència i Unió l'únic que fa el president espanyol es treballar pel xoc de trens.

El Tribunal Suprem torna a instar a la Generalitat que converteixi el castellà en llengua vehicular del sistema educatiu pels alumnes que ho demanin. D'aquesta manera rebutja el recurs presentant pel govern català contra una sentència del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya.

Administracions, empresaris i investigadors busquen com evitar que el mar continuï avançant i faci desaparèixer les platges de gran part de la costa del Maresme. En molts casos no només s'emporta la sorra sinó també part d'instal.lacions com ara càmpings.

L'hospital Vall d'Hebron és l'únic centre català que realitza trasplantaments de cor en nens. Per això ara el ministeri de sanitat l'acredita com a centre de referència en aquest tipus d'intervencions: és el primer a tot catalunya...Part del programa consisteix en l'ús de cors artificials mentre no hi ha òrgans disponibles.

El Barça segueix líder de la lliga tot i el canvi de president. Anit va golejar el Màlaga per 3 a 0 en el debut a la llotja de Josep Maria Bartomeu, que considera que des de Madrid estan utilitzant el cas Neymar per fer mal al Barça. La fiscalia però seguirà acusant Rosell encara que Jordi Cases retiri la querella.

Primera reunió sense els díscols del PSC i reaccions al discurs de Rajoy a Barcelona. DILLUNS D'EXECUTIVES.

El Tribunal Suprem insisteix. EL CASTELLÀ, VEHICULAR SI ES DEMANA.

Lluitar contra l'embat del mar. S'EMPORTA SORRA I NEGOCIS AL MARESME.

Trasplantament de cor infantil. VALL D'HEBRON ÉS CENTRE DE REFERÈNCIA.

El Barça segueix líder. LA FISCALIA MANTINDRÀ L'ACUSACIÓ.

L'escriptor Josep Torrent ha guanyat amb la seva novel·la "La sang més dolça que la mel" el primer premi Memorial Agustí Vehí de novel·la negra. El lliurament del premi va cloure la segona edició del festival literari "Tiana Negra" que ha reiterat el bon estat de la novel·la negra en català.

El dia després del missatge de Mariano Rajoy on va insistir a mantenir la seva negativa a la celebració de la consulta, continuen fent-se públiques més reaccions. Des del govern de la Generalitat, Francesc Homs insisteix que és falsa la idea que a Catalunya hi ha crispació, mostra és, assegura el conseller de la presidència que en dos dies de convenció del PP català no hi ha hagut cap incident. Coincideix Francesc Homs amb Maurici Lucena, del PSC, en que és decepcionant que la cúpula del govern i del PP hagin visitat Barcelona i no hagin revelat quina és la seva proposta per Catalunya.

Nova edició de la Barcelona Fashion Week. Demà comença la passarel·la amb 34 desfilades. Els models més importants del món de la moda passejaran la roba de dissenyadors emergents i de marques consagrades.

Els productors de calçots de Valls han desenvolupat unes llavors que faran augmentar la producció un 25%. Aquest cap de setmana se celebra la Gran Festa de la Calçotada. Espanya és el segon país europeu que més calçots exporta.

Arriba el primer partit de l'era Bartomeu amb l'obligació de guanyar després de la victòria ahir del Madrid que s'ha posat líder provisional i afegeix pressió a la lliga. Xavi farà avui el partit 700 amb la samarreta del Barça.

La primera marató de donants de sang de Catalunya va finalitzar ahir amb més de 6 mil 600 donacions de sang. S'han recuperat, així, les reserves que havien disminuït després de les festes de Nadal i de l'epidèmia de la grip. Ara ja hi torna a haver sang per fer transfusions durant 7 dies.

Aquest dissabte 25 de gener acaba la 44ena edició del Fòrum Econòmic Mundial a Davos. Més de 2500 personalitats convidades de tot el món han debatut sobre la incipient recuperació de l'economia europea que aviat haurà d'afrontar una dura prova, els nous tests d'estrès de la banca. A més també ha preocupat la fragilitat demostrada per les economies dels països emergents.

El president del Govern espanyol, de visita a Catalunya, reitera que mentre ell sigui president la consulta no se celebrarà ni es fragmentarà Espanya. Diu Mariano Rajoy que el dret a vot és democràtic però no de qualsevol manera ni sobre qualsevol tema. En l'acte de clausura de la convenció del PP, Rajoy ha volgut donar suport als polítics i militants del PP de Catalunya i a les persones que no estan d'acord, diu, amb la independència. Alícia Sànchez Camacho assegura que el govern català s'ha rendit i que no treballa més que per la consulta.

Artur Mas respon a Montoro dient que no entén com pot ser que si l'economia catalana ajuda a Espanya, el govern espanyol no mimi ni respecti als catalans. El president de la GEneralitat ho ha dit en una visita a les empreses sureres del Baix Empordà.

La primera marató de sang a tot Catalunya culmina amb 6 mil 600 donacions, superant l'objectiu de 5 mil que s'havia marcat el Banc de Sang i Teixits. La campanya ha estat un èxit gràcies a les xarxes socials: el 20% de les persones que han donat sang ho han fet per primer cop.

Barcelona és la tercera ciutat més fotografiada del món segons el web Panoramio de Google Maps. Experts en fotografia d'arquitectura ens donen alguns consells per aconseguir bones imatges.

Nou president i nou estil. Bartomeu va explicar ahir amb detall el que va costar Neymar, 86,2 milions. L'equip es manté al marge i avui ha entrenat amb normalitat. Afellay ha estat convocat pel partit davant el Màlaga. I, des d'Alemanya, Guardiola no s'ha volgut mullar sobre la crisi del Barça.

Barcelona és només per darrere de Nova York i Roma la ciutat més fotografiada del món segons Panoramio de Google Maps. EL web permet ara conèixer quins són els llocs del planeta més immortalitzats en les càmeres fotogràfiques i els telèfons móbils dels viatgers. Els fotógrafs recomanen l'ús de trípode i molta paciència per aconseguir una bona foto.

CONVENCIÓ DEL PPC

Camacho i Cospedal inauguren el desembarcament a Catalunya

Avui ha començat el desembarcament de ministres i dirigents del PP a Catalunya amb l'objectiu de contra-restar els arguments utilitzats pels sobiranistes.

el desembarcament a Catalunya

El primer escenari és la Convenció del Partit Popular oberta avui a Barcelona per Alícia Sánchez Camacho i Maria Dolores de Cospedal...Demà la tanca Mariano Rajoy. Totes dues líders han defensat Espanya contra els intents separatistes i han atacat amb duresa Artur Mas.

NOU CÀNON PER INTERNET

La Generalitat vol cobrar a les companyies per cada contracte

CREIX LA DESIGUALTAT ALS BARRIS

Can Peguera té una renda del 34 per cent, 7 vegades menor que Pedralbes

DIES DE TEMPORAL

Activades les alertes per vent i neu al nord de Catalunya

RELLEU AL BARÇA

Bartomeu substitueix Rosell fins a final del mandat

"JUST DAVANT NOSTRE"

Altres cartografies del Riff Al MACBA, fins al 18 de maig

Arranca la convenció del Partit Popular de Catalunya en la què volen mostrar el seu rebuig al projecte sobiranista del govern català.... María Dolores de Cospedal i Alícia Sánchez-Camacho han estat les primeres en intervenir. La líder dels populars catalans assegura que el PP és l'única formació que garanteix que ningú tregui els catalans d'Espanya i Europa i la secretària general del partit acusa a Mas de mentir i de viure en una quimera per amagar la seva mala gestió. Recorda també que la sobirania és de tots els ciutadans espanyols.

Protecció Civil manté activats el pla Neucat per nevades abundants al Pirineu i el PROCICAT per ráfegues fortes de vent als extrems nord i sud de Catalunya. La combinació de la neu i el vent fan que el risc d'allaus sigui elevat. De fet, el port de la bonaigua està tancat al trànsit per aquest motiu.

La Generalitat cobrarà a les operadores 25 cèntims al mes per cada línia d'internet contractada a Catalunya. El govern català pretén aprovar el cànon abans de l'estiu i servirà per finançar el sector audiovisual català.

David Bisbal roda aquests dies a Barcelona un migmetratge dirigit per Kike Maillo que inclou quatre cançons de "Diez mil maneras", el nou disc del cantant.... Una producció en la què comparteix protagonisme amb l'actriu Maria Valverde.

Aquesta tarda Josep Maria Bartomeu farà la primera roda de premsa com a president del Barça...A aquesta hora està presidint la Junta del Barça al Camp Nou.