Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

MARGALLO I ESCÒCIA

El ministre diu que no interferirà en l'ingrés a la UE si s'independitza legalment

El ministre d'Exteriors diu que el el govern espanyol no interferirà en l'ingrés d'una Escòcia independent a la Unió Europea, sempre que el procés es faci de forma legal. Ho diu en una entrevista al Financial Times en la què insisteix en que NO es poden comparar els casos català i escocès. Una opinió totalment diferent a la de Convergèncai i Esquerra que creuen que hi ha moltes similituds entre els dos casos. Des del PP català, diuen que Margallo l'únic que vol dir és que contemplarien Escocia com ho fan amb la sol.licitud d'altres paisos com Turquia.

REUNIÓ A PALAU

Cordialitat a la primera trobada que mantenen Artur Mas i Susana Díaz

Com afrontar la sentència

REUNIÓ DE LA CONSELLERA I ELS DIRECTORS

La consellera d'Ensenyament té previst reunir-se amb els directors dels 5 centres als que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya obliga a oferir un 25 per cent de les classes en castellà. L'objectiu és consensuar la sortida a una sentència que el govern català rebutja .

Més cotxes abandonats

CREIX UN 8% ELS QUE ES DEIXEN AL TALLER

Creix un 8 per cent la xifra de vehicles abandonats als tallers mecànics. Pel sector comença a ser un problema perquè molts cotxes tenen deutes pendents i no és fàcil donar-los de baixa. Al carrer també n'hi ha molts d'abandonats. A Barcelona, al cap d'un mes d'estar al carrer els desballesten.

L'Atlètic de Madrid, nou líder

EL BARÇA, SEGON, EMPATAT AMB EL MADRID

El Barça cedeix per primera vegada el liderat de la lliga. L'Atlètic de Madrid el supera per tres punts gràcies a la victòria per 4 a 0 davant la Reial Societat. A més, el Reial Madrid l'iguala en empatar a Bilbao tot i l'expulsió de Cristiano Ronaldo.

I DESPRÉS

Els Gaudí del cinema català premien

"Los últimos días" i "La plaga"

repassarem la Gala dels Premis Gaudí que consoliden "Los últimos días" dels germans Pastor i "La plaga" de Neus Ballús com les dues grans pel·lícules del cinema català de l'últim any. Uns premis que també van reconèixer la feina de Nora Navas i José Sacristán com a millors intèrprets.

MARGALLO I ESCÒCIA

El ministre diu que no interferirà en l'ingrés a la UE si s'independitza legalment

REUNIÓ A PALAU

Cordialitat a la primera trobada que mantenen Artur Mas i Susana Díaz

Com afrontar la sentència

REUNIÓ DE LA CONSELLERA I ELS DIRECTORS

Més cotxes abandonats

CREIX UN 8% ELS QUE ES DEIXEN AL TALLER

L'Atlètic de Madrid, nou líder

EL BARÇA, SEGON, EMPATAT AMB EL MADRID

Els Gaudí del cinema català premien

"Los últimos días" i "La plaga"

El President del govern promet una reforma fiscal que perllongarà la baixada d'impostos durant anys tot i que no ha concretat a quins impostos afectarà, tal i com va anunciar ahir que faria a la clausura de la convenció del PP a Valladolid. Mariano Rajoy ha explicat que el seu exectiu posarà en marxa la reforma fiscal que hauria volgut fer quan va arribar al govern. Diu el President espanyol que serà un nou sistema més simple i equitatiu per estimular l'estalvi. Pel que fa a Catalunya, Rajoy ha reiterat que treballarà sense descans contra tot el que provoqui discòrdia i divideixi, ha dit, els espanyols.

Susana Diaz, secretària general dels PSOE andalus i presidenta de la Junta d'Andalusia, visita per primer cop CAtalunya des que va assumir els càrrecs. Diaz diu que Cataluña és víctima d'un xoc de trens entre el PP i els nacionalistes. Coincideiex amb Pere Navarro en que el federalisme és la millor opció per conservar la unitat d'Espanya.

Aquesta nit se celebra la 6a edició dels Premis Gaudí de l'Academia del Cinema CAtalà. S'han presentat a concurs 90 produccions. "Los últimos días", que retrata una Barcelona apocalíptica, lidera les nominacions amb 11. La indústria dels efectes especials mou més de 700 milions d'euros.

500 persones demostren a Barcelona les seves habilitats culinàries per optar a participar a la segona edició del programa de TVE, Masterchef. Els aspirants han de fer una prova d'emplatat que serà valorada pels 3 jutges del programa. 9 mil persones s'han presentat al càsting per participar al programa de la 1 de TVE.

Primera derrota del Barça al Camp Nou en dos anys. Tot i que els blaugrana van jugar una bona primera part, a la segona van ensopegar davant d'un València ben dirigit per Pizzi que va imposar-se 2 a 3. Els blaugrana podrien perdre avui el liderat i quedar tercers a la lliga si, aquesta tarda guanyen el Madrid i l'Atlético.

Una de les indústries que beu del sector del cinema és la dels efectes especials... que ha aconseguit coses impensables fa uns anys com inventar localitzacions, crear escenaris o mulitiplicar extres. A España 9 MIL persones treballen en aquest sector, que preveu un creixement del 20% en els propers anys.

Al 2015 baixaran els impostos. Això és el que ha anunciat avui el president del govern Mariano Rajoy. El Ministre d'Economia també ho ha dit i ha explicat que l'IVA es mantindrà com està. Cristobal Montoro ho ha dit a la seva intervenció a la convenció nacional del PP que se celebra a Valladolid. Pel Ministre la millora de l'economia, aconseguida, segons Montoro, gràcies a les reformes del govern, fa possible aquesta baixada d'impostos. Insisteix en les previsions de creixement per aquest any i el vinent. Pel que fa a CAtalunya, Montoro ha tornat a defensar les balances fiscals TERRI-TORIALTIZADES per una qüestió, diu, de transparència i anuncia que el model de finançament en el que treballa el govern busca evitar enfrontaments territorials.

I pel que fa al Cas Noos els advocats de la Infanta defensen que Cristina de Borbó baixi per la rampa del jutjat de Palma amb cotxe. Diuen que és per protegir la imatge de la Infanta i que no consideren que sigui cap agravi comparatiu.

Aquest any serà el de l'abundància del petroli al mercat internacional. Ho explica el darrer informe de l'Organització Internacional de l'Energia. Augmenta la producció de cru no convencial als Estats Units i alhora es manté la dels països de l'OPEP. Segons els experts això podria fer baixar el preu dels comustibles.

L'exjugador de futbol i exentrenador Luis Aragones, tot un símbol de la història del futbol a Espanya mor als 75 anys a causa d'una leucèmia. Va entrenar el Barça l'any 88 i l'Espanyol l'any 90. Com a jugador va lluïr 11 samarretes. Al 2010 va rebre el Premi Princep d'Asturies dels Esports.

La comunitat xinesa estrena Nou Any: el del cavall. Diuen que aportarà establilitat i optimisme. Barcelona organitza la celebració més gran que s'ha fet fins ara per commemorar aquesta festivitat. A la celebració hi participen més de 800 persones, vol ser una mostra de la cultura xinesa a casa nostra.

El preu dels combustibles podria caure en els propers mesos. Dos factors contribueixen a aquesta previsió: l'abundància del petroli no convencional i el descens de la demanda als països emergents. El darrer informe de l'Organització Internacional de l'Energia confirma l'abundància del petroli al mercat internacional.

  • Per primera vegada una decisió judicial fixa una quota per al castellà a l'escola. Ho fa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que dictamina en una ressolució que les escoles catalanes hauran d'oferir com a mínim un 25 per cent de l'horari lectiu en castellà als alumnes que ho demanin. És la resposta a 5 recursos de diversos pares que ho sol·licitaven. El Tribunal considera que el català ha de ser el centre de gravetat del sistema educatiu però afirma que el castellà ha de tenir una proporció, diu, raonable com a llengua vehicular. El departament d'Ensenyament analitza, hores d'ara, aquesta resolució./ El responsable d'elaborar el nou sistema de balances fiscals admet que Catalunya necessitaria un sistema de finançament millor. Malgrat tot, recorda que canviar el mètode de càlcul no alterarà en excés els resultats sobre el dèfciit./ Mentrestant, el govern espanyol insisteix que s'ha d'informar els catalans de la realitat.
  • La Infanta Cristina s'ha tornat a reunir avui a Barcelona amb els seus advocats per preparar la seva defensa. I avui també s'ha sabut que la filla del Rei no haurà baixar a peu la rampa per accedir als jutjats de Palma, on ha de declarar el dia 8 de febrer. El jutge degà ha permès que hi arribi en cotxe per estrictes raons de seguretat, ha dit. El seu advocat ha evitat pronunciar-se sobre aquesta decisió ni sobre la declaració mateixa.
  • Els delictes a Catalunya van caure un 5,2 per cent al 2013. Ho han explicat avui, a la conselleria d'Interior. Un dels delictes que més han baixat són els robatoris amb violència a domicilis i comerços: n'hi ha hagut un 16 per cent menys... Aquest descens, però, no afecta totes les comarques: a les de Lleida el atacs a les cases es van duplicar l'any passat... Els homicidis també han disminuit, tot i que aquest gener hi ha hagut 9 morts violentes.
  • Al plenari d'avui, el consell municipal ha aprovat una moció a favor de sancionar els bancs que tinguin pisos buits, com ja s'ha fet en altres poblacions. L'alcalde Trias ha admès que a Barcelona hi ha una greu fractura social, i ha demanat a l'oposició que col·labori per combatre les desigualtats. Trias, però, ha responsabilitzat els governs anteriors d'aquesta situació.
  • El Barça rep demà al València al Camp Nou amb Xavi, Busquets i Alves però sense Puyol. Neymar ha entrenat avui al marge i Martino ha dit que no el forçaran pensant en el City./ A l'Espanyol, Thievy se'n va al West Bromwich Albion anglès que entrena Pepe Mel. El davanter francès, que estava apartat de l'equip fa tres setmanes, és a l'espera que el dos clubs tanquin l'operació per viatjar a Londres...com a cedit o com a traspassat. El club treballa a contrarrellotge per trobar-li un substitut en l'últim dia de mercat.
  • La banda de jazz-fusió Pegasus torna. Després de 17 anys sense publicar cap disc, el mític grup català presenta un nou àlbum d'estudi: "Standby on!", que s'ha pogut enregistrar gràcies al micromecenatge.
  • Els delictes a Catalunya van caure un 5,2 per cent al 2013. Són les xifres que ha fet públiques aquest matí la conselleria d'Interior. Destaca que, malgrat l'alarma social, els robatoris amb violència a domicilis i comerços ha caigut un 16 per cent. Tota manera, el descens NO afecta a totes les comarques ,ja que a les de Lleida el atacs a les cases es van doblar l'any passat. I tot i que també va baixar la xifra d'homicidis, el mateix conseller Espadaler ha admès que aquest gener ha estat nefast amb 8 morts violentes.

    El responsable d'elaborar el nou sistema de balances fiscals admet que Catalunya necessitaria un sistema de finançament millor. Malgrat tot, recorda que ara mateix no és una de les comunitat més castigades pel dèficit fiscal, ja que està dins la mitjana espanyola. Creu que una hipotètica independència catalana li sortiria més cara.

    El Colmado Quilez de Barcelona podria haver de tancar.. És un altre dels comerços històrics de la ciutat afectat per la llei d'arrendaments urbans, que incrementa de manera desproporcionada el lloguer que pagava fins ara. D'altra banda, un fons d'inversions de l'exèrcit de Qatar compra un altre hotel de luxe de la capital catalana.

    És la gran estrella de l'últim dia de la passarel·la 080: la cubana Isabel Toledo, una de les dissenyadores de referència de Michelle Obama. Després ens explica perquè ha escollit Barcelona per fer la seva primera desfilada a Europa.

    El Barça defensa demà el liderat de la lliga al Camp Nou contra el renovat València de Pizzi. Martino recupera Xavi, Alves i Busquets i dona descans a Puyol tot i el gol a la Copa. Neymar s'ha entrenat al camp per primer cop des de la lesió al turmell que es va fer a Getafe.

    El robatoris amb violència a domicilis cauen un 16% però es dupliquen a Lleida. MENYS DELICTES AL 2013.

    Noves balances fiscals. APOSTEN PER LA MILLORA DEL FINANÇAMENT.

    Més comerços amb problemes. QATAR COMPRA UN ALTRE HOTEL DE LUXE.

    Isabel Toledo a la 080. LA DISSENYADORA DE MICHELLE OBAMA.

    El Barça rep demà el València. NEYMAR COMENÇA A ENTRENAR AL CAMP.

    Continua la picabaralla al voltant de les balances fiscals. Si bé el ministeri d'Hisenda defensa el canvi de metodologia, la Generalitat i bona part de l'empresariat català preferirien mantenir el sistema actual.

    I a aquesta polèmica s'ha afegit un informe de la fundació FAES, el laboratori d'idees del PP, sobre Catalunya. Dos dies abans que comenci la convenció dels populars a Valladolid, l'informe alerta que la independència portaria per a Catalunya feblesa, empobriment i aïllament.

    Una nova tècnica quirúrgica permet reconstruir el pit i el mugró al mateix temps que s'extirpa el tumor de mama, tot en una única intervenció. L'Hospital de Bellvitge és el primer centre que ho fa a tot espanya, minimitzant així el trauma que suposa per a les malaltes veure's sense pit.

    El Barça ja és a semifinals de la Copa: va tornar a golejar al Llevant, aquest cop per 5 a 1 i en un partit passat per aigua...Per això Gerardo Martino va agraïr el suport dels 25.000 espectadors que van anar al Camp Nou.

    El finançament de Catalunya està dins de la mitjana espanyola. És una de les conclusions que es preveu surti del nou model amb què es volen calcular les balances fiscals... Ho ha dit a "Al debat de La 1" de Televisió Espanyola, Angel de la Fuente, investigador del CSIC i un dels membres del grup d'experts que asessoren el ministeri d'Hisenda.... Quan falten menys de 24 hores perquè es presenti aquest nou càlcul a Girona, assegura que Extremadura rep més del que sembla raonable i que el sistema s'ha utilitzat políticament.

    Reconstruir tot el pit, amb el mugró inclòs, en el mateix moment que s'extirpa la mama a causa d'un tumor...L'hospital de Bellvitge és el primer centre que ho fa a tot espanya i amb endoscòpia, una tècnica que deixa molt poques cicatrius. Així es redueix l'impacte psicològic en la pacient.

    Dissabte entra en vigor l'IBAN el nou codi que identificarà el nostre compte corrent i l'unificarà a la normativa europea. Els bancs faran la modificació automàticament en les domiciliacions existents mentre que els empresaris i autònoms han de fer la conversió per pagar i cobrar factures.

    Compte amb missatges com aquests que rebem aL mòbil. Asseguren que ens estan enviant uns whatsapps que en realitat no existeixen. Si responen aquest SMS ens donem d'alta d'un frau que ens pot arribar a costar 40 euros per missatge. Després us expliquem què cal fer si us hi heu trobat.

    El Barça certifica el pas a les semifinals de la Copa del Rei amb una victòria per 5 a 1 contra el Llevant. Tot i que l'eliminatòria ja estava encarrilada, els blau-grana van voler oferir un bon espectacle als 25 mil espectadors que van anar al Camp Nou en una nit passada per aigua.

    Un dels experts diu que el finançament que rep Catalunya està dins la mitjana. LES NOVES BALANCES FISCALS.

    Operació pionera a Espanya. EXTIRPEN LA MAMA I LA RECONSTRUEIXEN.

    Canvis als comptes corrents. S'IDENTIFICARAN AMB EL CODI IBAN.

    Un nou frau al mòbil. ENS AVISEN DE WHASTAPPS FALSOS.

    Golejant sota la pluja. EL BARÇA JA ÉS A SEMIFINALS DE LA COPA.

    A aquesta hora és previst que comenci la reunió del ministre Wert i els consellers d'ensenyament de les autonomies, la primera amb la nova llei ja aprovada però encara amb l'enfrontament ben viu. De fet, Catalunya i les altres 4 comunitats contràries a la reforma educativa han escenificat aquest matí el seu rebuig conjunt amb l'argument que no poden tenir a punt els nous currículums per l'inici del proper curs. La consellera Rigau ho ha explicat./ Irene Rigau i els consellers d' Andalusia, País Basc, Canaries, i d'Asturies diuen que fins a final d'any no tindràn a punt els canvis que marca la llei. La consellera ja ha anunciat que pel curs vinent no es canviaràn els llibres per garantir la implantació de les competències bàsiques i també per evitar una despesa innecesària per a les families. Els editors, però, diuen que ja treballen en la renovació i neguen que el cost dels llibres pugui arribar als 300 euros, com argumenta la consellera.

    Al Parlament, aquest matí, ni l'exdirigent dels socialistes, José Zaragoza, ni la líder dels populars catalans, Alícia Sánchez Camacho, no han assistit a la comissió en què havien de parlar del cas de presumpte espionatge de Método 3./ Els bombers continuen remullant la nau de la pirotècnia on aquest migdia hi ha hagut una explosió que deixa un ferit lleu. Ha passat a Rodonyà, a Tarragona. Protecció civil ha activat el pla especial del sector químic per precaució./ I en el cas del noi mort ahir a Sabadell, fons de la investigació confirmen que es tracta d'un suicidi després de prendre una substància tòxica. Els fets van passar a l'hora de sortida del col·legi, quan el jove va agredir el pare d'una alumna de 15 anys, a la què presumptament assetjava. Després hi va haver una esbatussada i l'agressor va fugir. A 200 metres va caure desplomat davant d'un altre centre escolar, quan havía ingerit una substància, que podría ser cianur.

    El Barça es prepara per rebre aquesta nit al Llevant, sense Xavi, Alves ni Busquets, en la tornada dels quarts de final de la Copa./ Martino insisteix que no està tot fet malgrat l'1 a 4 de l'anada. Un dels al·licients pot ser tornar a veure jugar Iniesta, després del cop al genoll que va rebre al Calderón. / El Llevant ha arribat aquest migdia, conscient que seria un miracle capgirar l'eliminatòria. Per això Caparrós ha reservat molts jugadors titulars i ha fet viatjar dos joves del filial./ Mentrestant al Brasil, el pare de Neymar ha parlat de tota la polèmica al voltant del fitxatge del seu fill pel Barça. I ha negat que existeixi cap precontracte./ L'Espanyol no jugarà les semifinals de la copa del rei. Al Bernabéu, el Reial Madrid va tornar a derrotar els blanc-i-blaus per un mínim però suficient 1 a 0./

    Ja es coneix el cartell del Primavera Sound, el gran festival de pop i rock alternatius de Barcelona, que tindrà lloc a finals de maig. I , com sempre, hi ha una barreja de noms emergents i consagrats, cada cop més oberta a la diversitat d'estils. Aquest cop han fet la presentació d'una manera original, amb aquesta pel·lícula. Entre els més destacats? Doncs Arcade Fire, The National, Queens of Stone Age, Disclosure o Caetano Veloso

    Ensurt aquest migdia a la localitat Rodonyà, a l'Alt Camp, per l'explosió d'una pirotècnia que deixa un ferit lleu. A aquesta hora, es manté activat en fase d'emergències el pla especial del sector químic que recomana a la població que es quedi a casa i als nens que no surtin de l'escola com a mesura preventiva.. La força de l'explosió ha fet que arribessin rocs i trossos de mur a la mateixa població, que està a prop de l'empresa...El fum de l'explosió s'ha vist des de l'AP-2. 16 dotacions dels bombers encara treballen a la zona.

    Catalunya i les 4 comunitats autònomes més contràries a la reforma educativa afirmen que no poden tenir a punt els nous currículums per l'inici del proper curs. Aquesta tarda li diran a la reunió que mantindran amb el ministre Wert. Els editors catalans, en contra de la decisió de la conselleria de no adaptar els llibres a la reforma.

    Sis detinguts pels Mossos a una casa ocupada del barri de Sants de Barcelona per la seva presumpta relació amb l'agressió que un grup de persones va patir el 12 d'octubre quan participaven en la manifestació convocada per l'extrema dreta.

    Davant les protestes per l'increment del transport públic, l'Autoritat Metropolitana podria comprometre's a no repetir aquestes pujades en el futur. A L'Informatiu us explicarem que ara mateix és més barat fer alguns trajectes amb vehicle privat que amb transport públic.

    El pare de Neymar assegura al Brasil que el fitxatge va ser completament legal. Reconeix que al 2011 va cobrar 10 milions d'euros del Barça però que no era un precontracte. A més, diu que si hagués acceptat altres ofertes podria haver guanyat 120 milions.