Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • Avui estem vivint el primer episodi de neu d'aquest hivern a cotes baixes i fora del Pirineu. Les precipitacions han deixat imatges de localitats enfarinades a partir dels 800 metres, i per sobre de 1200 es poden acumular gruixos de fins a 20 centímetres. A la resta,  dia de pluja i temperatures de rigorós hivern. Protecció Civil manté activat en fase d'alerta el pla neucat, tot i que, fins ara, no hi ha incidències destacades. 
  • ERC ha anunciat avui que facilitarà la tramitació dels Pressupostos de la Generalitat del 2015. Com a primer pas, els republicans han retirat l'esmena a la totalitat a la secció del Departament de Presidència. El diputat d'ERC Pere Aragonès ha dit que el seu grup el que vol ara es entrar en un debat a fons amb el Govern de CiU per introduir esmenes parcials amb la finalitat d'elaborar uns Pressupostos més justos, menys autonòmics i més de transició nacional. Aragonès ha admès que aquest gest d'ERC respon a l'acord entre el president català, Artur Mas, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, de la setmana passada per celebrar les eleccions en clau de plebiscit el 27 de setembre. / Per la resta de partits han criticat a Esquerra que va mostrar el seu rebuig frontal als pressupostos i ara els hi dona el seu suport.ç
  • Per primer cop la Generalitat haura d'indemnitzar econòmicament a una família, perque la seva filla no va rebre prou hores en castellà quan feia p-4. El cas es remunta al curs 2008-2009, quan la familia va denunciar per primer cop. El 2012, el Suprem va reconèixer el dret de la nena, però en NO poder-se aplicar la sentència, doncs la menor ja no feia infantil, la familia va optar per la via administrativa. La Generalitat ja ha anunciat que recorrerà el cas, que considera com a "singular". Per contra l'Assocació Convivencia Cívica ho considera un triomf i diu que crearà precedent.
  • Societat Civil Catalana ha recollit aquest matí  a Madrid el premi Ciutadà Europeu 2014. Un guardó que entrega anualment el Parlament Europeu a associacions i col·lectius de la Unió europea que promouen valors com la convivència i el diàleg. Entre els 47 premiats, hi ha dues entitats espanyoles més: l'ordre hospitalària Sant Joan de Deu i una organització social de Logroño.
  • El Barça s'ha entrenat aquest matí sota la pluja, per començar a preparar la visita de dimecres de l'At.de Madrid a la Copa. Xavi podria reapareixer, tot i que encara no té l'alta mèdica. Alves i Mathieu han fet treball especific. Qui s'estara 4 setmanes de baixa es Dogas, per una ruptura fibrilar a l'entrenament dels que no van viatjar a La Corunya, on el Barça va tornar a guanyar i a convencer... 
  • El llegendari cantant i compositor nord-irlandès Van Morrison ofereix avui a Barcelona un recorregut per la seva llarga trajectòria artística. Ho farà al Gran teatre del Liceu, dins de la programació del Suite Festival. En aquest certamen, Morrison, un dels grans referents de la seva generació, tornarà a mostrar-nos el seu "savoir-faire" a traves de les diferents gèneres en que ens ha mostrat el seu talent: rock, blues, jazz, soul, folk, country o swing. 
  •  

    Primer episodi de neu d'aquest hivern a cotes baixes i fora del Pirineu. Les precipitacions han deixat imatges de localitats enfarinades a partir dels 800 metres i per sobre de 1200 es poden acumular gruixos de fins a 20 centímetres. A la resta dia de pluja i temperatures de rigorós hivern. Protecció Civil manté activat en fase d'alerta el pla neucat tot i que, fins ara, no hi ha incidències destacades. 

    Esquerra Republicana retira les esmenes a la totalitat que mantenia a cada un dels departaments a canvi de seguir negociant els comptes que, d'aquesta manera, es podrien aprovar definitivament a prinicpis de febrer .  Els partits de l'oposició critiquen que aara Esquerra sigui favorable a uns comptes que rebutjava fa unes setmanes.

    El 40% de les queixes que arriben a la sindicatura de greuges tenen l'origen en polítiques socials, més que en qüestions administratives. L'any passat, les actuacions del síndic van crèixer un7,4%.  Ho ha explicat Rafael Ribó en la presentació del informe anual de la sindicatura. També ha explicat que les queixes per qüestions lingüístiques no arriben al 1%. 

    Una fórmula numèrica  conclou que avui és el dia més trist de l'any. Ho fa en base al fred de l'hivern, als dies que ja han passat de Nadal o al fet que molts dels propòsits d'any nou no es podran complir. A L'Informatiu veurem si ho percebem d'aquesta manera i què n'opinen els experts.

    El Barça tanca la primera volta amb una bona dinàmica després de guanyar el Deportivo per 0 a 4. Leo Messi va liderar el quart triomf seguit dels blaugrana amb el seu vint-i-dosè triplet a la lliga... els mateixos que Zarra i un menys que Cristiano. Luis Enrique va repetir alineació per primera vegada aquesta temporada.  

     

    PRIMERA NEVADA DE L'HIVERN. NEU A COTES BAIXES, PLUJA AL LITORAL I TEMPERATURES A LA BAIXA.

    ERC RETIRA LES ESMENES A LA TOTALITAT DELS PRESSUPOSTOS DE CADA DEPARTAMENT.

    LES POLÍTIQUES SOCIALS ORIGINEN EL 40% DE LES QUEIXES AL SÍNDIC DE GREUGES.

    UNA FÓRMULA NUMÈRICA CONCLOU QUE AVUI ÉS EL DIA MÉS TRIST DE L'ANY.

    EL BARÇA AGAFA UNA BONA DINÀMICA I GUANYA EL DEPOR 4-0 AMB TRIPLET DE MESSI.

    El president del govern critica l'avançament electoral a Catalunya i diu que respon als interessos de CIU i ERC i no a les dels catalans. Mariano Rajoy també assegura que les eleccions plebiscitàries no existeixen. El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, de visita a Catalunya, critica durament CiU i ERC, diu que els dos partits menteixen i que només governen per als ciutadans que volen la independència. 

    El secretari General d'Unió Democràtica, Ramon Espadaler, assegura que el seu partit continua treballant per consolidar la federació amb COnvergència de cara a les eleccions, esvaïnt així les diferències entre els dos partits respecte al debat sobiranista.

    Gebrades, pot nevar per sota dels 600 metres... Les temperatures deixen els termómetres sota zero.... Interior manté la prealerta per neu al Pirineu i al Prepirineu, a LLeida i a l'interior de Tarragona.  

    Badalona enderroca el camp de Futbol del Centenari, el segon més antic de Catalunya. Al lloc que ocupa ara el camp s'hi constuiràn pisos. La nova ciutat esportiva tindrà capacitat per a 4 mil espectadors.

    El Barça ja és a la Corunya. A les set de la tarda jugarà contra el Depor un partit on els de Luis Enrique no poden fallar. Els pericos tanquen la millor setmana de la temporada amb una victòria davant del Celta. Caicedo va fer l'únic gol del partit al minut 90.

    A Badalona, avui diuen adéu al mític camp de futbol del Centenari, el segon més antic de Catalunya. Es va inagurar a l'octubre del 36. Avui s'ha fet l'enderroc simbòlic i un homenatge als socis més antics. La maqueta del que havia de ser el nou estadi es va presentar fa 15 anys, però el projecte no s'ha iniciat fins ara. Es desbloqueja una situació, que sobretot limitava el club, que té l'objectiu de pujar de categoria; a segona A. L'antic camp es va subhastar i amb els 6 milions i mig d'euros que es van obtenir es constuirà el nou estadi. 

     El president del Govern ha dit aquest matí que el terrorisme mai no ha pogut vèncer a Europa i ara tampoc no aconseguirà posar en perill les llibertats. Mariano Rajoy ha animat al conjunt de l'oposició a donar suport a la reforma legal que el govern portarà al Congrès en unes setmanes i que ajudarà a perseguir les noves fórmules terroristes utilitzades pels jihaidistes. 

    El president d'ERC, Oriol Junqueras diu que les eleccions del 27 de setembre seran les més importants de la història de Catalunya perquè amb els comicis s'assolirà la independència. Albert Rivera, president de Ciutadans, no descarta presentar-se a les autonòmiques i a les generals. 

    Segona edició de la Marató de Sang 2.0. El Banc de Sang i Teixits vol aconseguir en 10 dies superar les 7 mil donacions. Després de les festes, Catalunya té reserves de sang només per cobrir les necessitats sanitàries durant 5 dies. 

    Últim entrenament del Barça abans del partit contra el Depor. Els blaugrana viatgen demà cap a la Corunya sense Mathieu, que serà baixa per precaució. Luis Enrique podrà comptar amb la resta de l'equip.

     En dies de fred com avui és necessari abrigar-se... començant pel cap. Cada cop són més els que completen el seu look fent servir gorres, pamel·les o boines.. El barret torna a estar de moda. Les vendes han pujat més d'un 5% i el sector es mosta optimista.... 

     

    Artur Mas encapçalarà, previsiblement per DARRERA VEGADA, la llista de Convergència i Unió en les properes eleccions del 27 de setembre.... que CONVOCARÀ oficialment el 3 d'AGOST independentment de com evolucioni la querella pel 9N. A 8 mesos de les eleccions... avui ha donat més detalls del full de ruta que comença a configurar-se... De fet, una de les mesures del full de ruta de Mas i Junqueras passa per desenvolupar ESTRUCTURES D'ESTAT abans de les eleccions. Doncs bé, en relació a això, avui, la vicepresidenta del govern BETA ha ADVERTIT al president català que recorreran als tribunals TOTES les decisions que adopti la Generalitat... i que vagin MÉS ENLLÀ del seu marc de competències.

    -  Per Soraya Sáenz de Santamaría, la nova convocatòria d'eleccions denota que Mas és INCAPAÇ DE GOVERNAR. I avui al Parlament, l'aliança entre Convergència i Esquerra ha tornat a EVITAR... per QUARTA VEGADA i amb els VOTS DELS REPUBLICANS... que el president Artur Mas hagi de donar explicacions a la Comissió d'Investigació sobre la Corrupció. El PARTIT POPULAR es mostrava després CONTUNDENT amb aquest fet.

    Precisament, a la sessió d'avui d'aquesta comissió ha comparegut l'exfiscal en cap de Barcelona. Carlos Jiménez Villarejo ha demanat que s'investigui en el sumari del cas Banca Catalana... l'ORIGEN de la fortuna sense regularitzar de l'expresident en considerar que SI hi hauria relació entre ambdues qüestions. Jiménez Villarejo considera a més, que Pujol va aprofitar-se del seu càrrec per DEFRAUDAR a Hisenda i el titlla de DELINQÜENT.

    El president del govern espanyol podrà posar SOTA EL SEU COMANDAMENT forces com els mossos d'esquadra o la ertzainza. Així ho estableix un avantprojecte de Llei sobre seguretat nacional que ha aprovat avui el consell de ministres. La potestat de mobilitzar aquestes forces de seguretat, i fins i tot mitjans privats, la podrà fer servir el president del govern en casos de GREU AMENAÇA per la seguretat nacional, catástrofes i emergències. Segons assegura el govern, EN CAP CAS la nova llei amenaça els drets i llibertats dels ciutadans.

    2 dies més tard que el primer número del setmanari Charlie Hebdo després de l'atemptat a París s'ESGOTÉS a FRANÇA en qüestió de minuts aquest matí ha arribat a Barcelona. Això sí, JA NO en queda CAP còpia. Els 150 exemplars que avui s'han repartit a la capital catalana estaven RESERVATS i els altres 50 que s'han distribuït en diferents punts de Catalunya TAMBÉ s'han venut. És previst, però, que se'n puguin rebre més aquest cap de setmana.

    A Catalunya, ha baixat en un 16 % la població IMMIGRADA al 2014. Entre els motius d'aquesta disminució hi ha la qüestió econòmica però també que MOLTS aconsegueixen la NACIONALITAT... i ja no entren dins d'aquest col.lectiu.

    La delegació del Govern destaca les actuacions de lluita contra el frau. Els Mossos d'Esquadra han DESARTICULAT una organització criminal dedicada a introduïr a Catalunya bitllets de 50 euros falsos. Es calcula que MENSUALMENT arribaven amb 80.000 euros provinents d'Itàlia. L'operació s'ha saldat amb 30 detinguts... entre els quals hi ha Antonio García Carbonell, JA empresonat pel crim d'un dona a Cabanes.

    Des d'avui fins DIVENDRES VINENT la solidaritat té nom de MARATÓ de DONANTS DE SANG 2.0. Es podrà participar als principals hospitals de Catalunya i a la Torre Agbar de Barcelona i es pretén aconseguir 7.000 donants que remuntin les reserves de sang que han disminuït després del Nadal. Es busquen, sobretot, donantS JOVES... i és que en calen 25.000 per substituir les persones grans que deixen de fer-ho.

     I en HANDBOL.... Espanya ha debutat amb victòria al Mundial de Qatar. Amb més problemes dels previstos, la defensora del títol ha derrotat Bielorússia per 38 a 33. Bona actuació del porter del Barça, Perez de Vargas, mentre que en l'aspecte golejador han destacat els 6 gols d'Aguinagalde i els cinc del vallesà Joan Cañellas.

  • Artur Mas té la intenció de presentar-se a les eleccions del 27 de setembre encapçalant la llista de Convergència i Unió. És la sortida del president després de renunciar a la candidatura independentista unitària. A més, ha mostrat la voluntat de ser candidat per última vegada. El president de la Generalitat ha responsabilitzat el govern de Madrid de no haver deixat cap altra sortida a Catalunya que la convocatòria d'eleccions. Mas ha dit que el full de ruta que volen pactar amb Esquerra inclou una negociació amb l'estat espanyol prèvia a una declaració unilateral d'indepèndencia.
  • La vicepresidenta del govern adverteix el president de la Generalitat que l' executiu central recorrerà totes aquelles iniciatives que superin el marc de competències autonòmic. Feia referència a la intenció expressada per Artur Mas i Oriol Junqueras de desenvolupar estructures d'estat i normativa nova abans de les eleccions convocades pel 27 de setembre. Soraya Sáenz de Santamaría ha dit que Mas ha sobrepassat els límits del fracàs al convocar de nou eleccions autonòmiques, i l'ha acusat de no governar. 
  • Doncs en la sessió d'avui d'aquesta comisió del Parlament hi ha comparegut l'ex-fiscal en cap de Barcelona i anticorrupció. Carlos Jiménez Villarejo ha opinat que l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, podria haver practicat un buidatge de les arques de Banca Catalana i que aquests fons podrien formar part de la fortuna que ha amagat en paradisos fiscals durant dècades. Villarejo a instat la jutgessa del cas a que segueixi aquesta pista sobre l'expresident, a qui l'ex-fiscal titlla de delinquent.
  • Els vots d' Esquerra republicana han tornat a evitar avui que Artur Mas hagi de donar explicacions a la comissió d'investigació creada a partir del cas Pujol. El fet ha estat criticat aquest migdia per la líder del PP català.
  • Per cert que aquesta jutgessa, que manté imputats l'expresident Pujol, la seva dona, Marta Ferrusola, i a tres dels seus fills, ha acceptat que l' Agencia Tributaria es personi com part perjudicada en la causa sobre la fortuna oculta de la família.
  • A Barcelona, baixen un 8 per cent les sol.licituts de residència a les oficines d'estrangeria del 2014 respecte al 2013. 
  • El Barça dels suplents va complir amb el tràmit a Elx, un 0 a 4 amb grans gols de Mathieu i Sergi Roberto que els planta a quarts de final on ara els espera l'Atlètic de Madrid. Els matalassers van empatar a dos al Bernabeu eliminant al Madrid de la Copa. Dimecres que ve visitaran el Camp Nou.
  • Per acabar parlem del festival Tradicionàrius.
  • En la programació d'aquest certamen, avui l'hi toca a Ebri Knight. Aquesta formació combina amb molt d'èxit sonoritats tradicionals amb altres d'un estil clarament punk i rok. El sextet d'Argentona oferirà avui una sessió bàsicament acústica.  Dos discos que ja han vist la llum amb força reconeixement i un tercer a punt de sortir avalen aquest grup.
  •  

    Artur Mas té la intenció de presentar-se a les eleccions del 27 de setembre encapçalant la llista de Convergència i Unió. És la sortida del president després de renunciar a la candidatura independentista unitària. A més, ha mostrat la voluntat de ser candidat per última vegada i ha dit que el full de ruta que negocien amb Esquerra inclou una negociació amb l'estat espanyol prèvia a la declaració unilateral. Doncs la vicepresidenta del govenr espanyol acaba d'anunciar que l'executiu recorrarà totes les decisions que pugui prendre le govern català que considerin que estan fora de la llei. 

    Esquerra torna a evitar que Artur Mas hagi de comparèixer a la comissió d'investigació sobre la corrupció i el frau fiscal. Avui HI ha votat en contra per quarta vegada consecutiva. El PP català, que havia proposat la votació d'avui, considera que Esquera pretén amagar les sospittes del 3%.

    Són part dels bitllets de 50 euros falsos que una xarxa introduïa a Catalunya des de Itàlia i després col·locava a comerços. Entre la trentena de detinguts pels Mossos hi ha el violador alliberat per la Doctrina Parot i que des de dilluns és a presó com a presumpte responsable de la mort d'una dona a la localitat gironina de Cabanes el febrer de l'any passat. 

    I avui se celebra el dia internacional de la croqueta. Per celebrar-ho a L'Informatiu us explicarem que té el seu origen a França al segle 18 i també que actualment viu una segona joventut gràcies a l'interès que ha despertat en els nous cuiners que l'han reinventat i l'han convertit en un producte gourmet.

    El Barça s'enfrontarà a l'Atlètic de Madrid als quarts de final de la Copa. Els blaugrana van tornar a guanyar l'Elx per 4 a 0 amb gols de Mathieu, Sergi Roberto, Pedro i Adriano. Els matalassers van empatar al Bernabeu amb un doblet de Fernando Torres i van eliminar el Reial Madrid.

     

    ELS PASSOS D'ARTUR MAS ES PRESENTARÀ COM A CANDIDAT DE CIU I JA NEGOCIA EL FULL DE RUTA AMB ERC.

    ERC TORNA A EVITAR QUE ARTUR MAS HAGI DE COMPARÈIXER A LA COMISSIÓ CONTRA LA CORRUPCIÓ.

    ELS MOSSOS DESARTICULEN UN BANDA QUE INTRODUÏA BITLLETS FALSOS DE 50 A CATALUNYA.

    EN EL DIA INTERNACIONAL DE LA CROQUETA REPASSEM LA SEVA EVOLUCIÓ I LES TENDÈNCIES ACTUALS.

    EL BARÇA TORNA A GOLEJAR L'ELX I A QUARTS JUGARÀ AMB L'ATLÈTIC, BOTXÍ DEL MADRID.

  • El dia després de l'anunci d'eleccions avançades a Catalunya, el PSC, el PP i Ciutadans critiquen durament la decisió d'Artur Mas. Argumenten que solament busca salvar-se a si mateix i demanen que s'acabi el procés. Els populars, a més, adverteixen que impediran qualsevol intent de crear estructures d'Estat diferents de les espanyoles. Iniciativa per Catalunya, de la seva banda, diu que no pensa afegir-se al pacte de Mas i Junqueras, i la CUP es pronunciarà aquesta tarda. Els protagonistes de l'acord, mentrestant, Esquerra Republicana i Convergència, marquen dates en el calendari per materialitzar la independència./
  • La resta de partits catalans critequen l'avançament electoral. Consideren que és un error i que només busca salvar la vida política d'Artur Mas./I reacció contundent del president del govern. Mariano Rajoy denuncia que la decisió de Mas respon a interessos de partit i considera de molta gravetat l'avançament electoral./ Des del PSOE, Patxi López, parla de l'últim capítol del sainet en què els nacionalistes, diu, han convertit la política catalana. López considera que Mas ha fet del seu mandat un exercici constant de supervivència personal. I que, aquestes eleccions, són un frau 
  • A banda de la vessant política, com sabeu, l'anomenat procés sobiranista te una vessant judicial arran de les querelles presentades contra Mas i altres membres del govern català per la jornada del 9N. Avui hem sabut que els advocats d'Artur Mas, la vice-presidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau han presentat recursos de súplica davant el TSJC
  •  partir d'avui els aturats de llarga durada poden sol.licitar la nova prestació de 426 euros que dóna el govern espanyol. Es tracta d'un ajut lligat a polítiques actives de treball que es podrà rebre durant 6 mesos mentre es fan cursos de formació o, fins i tot, mentre es treballa. És un nou ajut que aliviarà la situació de molts aturats que ja havien esgotat totes les prestacions.
  • Per segon dia consecutiu hi ha hagut una topada a l'AP2 a Castelldans, a les Garrigues.
  • El Barça ja ha arribat a Elx sense el trident. Luis Enrique no ha convocat ni a Messi ni a Suarez ni a Neymar pel partit de tornada dels vuitens de final. 
  • Sota el títol Una foto un dia, a l'Arts Santa Mónica de Barcelona es presenten 365 fotos preses dia a dis durant el 2014. Es tracta de recollir tot un any a traves de la vivències de la gent
  •  

    Satisfacció dels partits signants de l'acord que implica la convocatòria de les eleccions autonòmiques el 27 de setembre i revifa el pacte de legislatura entre Convergència i Unió i Esquerra. Tot i que no hi ha detalls del full de ruta que inclourien les llistes de CiU i els republicans, Oriol Junqueras ha dit aquest matí que la independència seria factible al 2016. Per la federació nacionalista s'ajorna la cita electoral fins després de l'estiu i, per tant, el debat amb Unió sobre la independència. La resta de partits critiquen l'avançament electoral. PSC i PP ho titllen de frau, creuen que Mas només pretén salvar-se a si mateix i demanen que s'acabi el procés.

    Ja està en vigor el nou ajut del govern central per aturats de llarga durada. Es tracta de 426 euros mensuals que es poden cobrar  6 mesos. El podran sol.licitar persones que portin més d'un any sense feina, tinguin càrregues familiars i busquin activament un lloc de treball. 

    L'Hospital de la Vall d'Hebron aplica una tècnica muscular per reduir la inflor abdominal que, en moltes ocasions, es tracta amb medicament que no acaben de resoldre la situació. Aquesta patologia és el motiu d'un 40 per cent de les consultes a gastroenterologia.

    I aquesta que esteu veient es la solució a la manca de recursos per fer teatre de gran format. El Lliure presenta "Mi gran obra" on la història s'explica a través de les 300 figuretes creades pel David Espionsa que han inventat un autèntic món en miniatura. 

    El Barça viatja a Elx sense Messi, Neymar i Suárez per certificar el pas als quarts de final de la Copa. Després del 5 a 0 de l'anada, Luis Enrique aposta per una convocatòria amb 6 jugadors del filial. Mentrestant, Bartomeu assegura que a la FIFA estan nerviosos per les conseqüències de la sanció al club