Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 

Preocupació als Mossos  per l'increment de casos de violència de fills a pares per discussions sorgides a partir de l'ús o la compra de mòbils o tauletes. Un fenomen creixent que han començat a detectar. Els experts consideren que són reaccions habituals de menors que pateixen certa addició a les xarxes socials i recomanen limitar-ne l'ús no amb prohibicions sinó oferint alternatives atractives. 

El sector del cava ha tancat el 2014 satisfet sobretot perquè ha notat que, per primera vegada des que va començar la crisi, s'incrementen les vendes a tot el mercat espanyol. A falta de  les dades definitives, l'augment estarà entre el 1 i el 3 %. Uns resultats que relacionen amb les millors perspectives econòmiques. 

Aquests que esteu veient són alguns dels candidats a ser concursants de la tercera edició del concurs de cuina Masterchef. El càsting ha arribat avui a Barcelona i els 70 aspirants han de demostrar les seves dots culinàries emplatant una creació que han cuinat a casa.

I als esports us parlarem de dos èxits. Pau i Marc Gasol fan història a l'NBA i es converteixen en els primers germans en ser elegits per jugar com a titulars el partit de les estrelles. I en futbol, l'Espanyol encarrila el pas a les semifinals de la Copa del Rei en guanyar el Sevilla per 3 a 1 al Power 8 Stadium.

 

VIOLÈNCIA DE FILLS A PARES. CREIXEN ELS CASOS ORIGINATS EN DISCUSSIONS PER L'ÚS O LA COMPRA DE MÒBILS I TAULETES.

SATISFACCIÓ AL SECTOR DEL CAVA PER L'INCREMENT DE VENDES AL 2014 A TOT EL MERCAT ESPANYOL.

ESTAREM AMB ELS ASPIRANTS A PARTICIPAR A LA TERCERA EDICIÓ DE "MASTERCHEF".

ELS GERMANS GASOL SERAN TITULARS A L'ALL-STAR I L'ESPANYOL BRILLA A LA COPA.

  • El 2014 ha acabat a Catalunya amb 83 mil aturats menys. Són les dades de l'enquesta de població activa que deixen el total  de persones sense feina, a casa nostra,  en 756.500, un 19,88 per cent de la població activa. Xifres que segueixen la mateixa tendència al conjunt d'Espanya on la caiguda ha sigut de 477.900 persones però encara hi ha 5 milions 557.700 persones sense feina, un 23,7 per cent. Pels governs espanyol i català es tracta d'unes dades que demostren un canvi de tendència. 
  • En plena negociació entre Convergència i Esquerra per tancar el full de ruta cap a la independència després de les eleccions del 27 de setembre, avui el conseller de la presidència ha demanat aparcar els debats partidistes. En una critica velada als republicans, Francecs Homs creu que cal aprofitar el moment i no competir per veure qui és més independentista./ El parlament ha rebutjat aquest matí  una proposició de llei del PP per prohibir l'ús del nom i el logotip oficial dels bombers, i que ells o a les seves instal.lacions tinguessin símbols no oficials, com la bandera estelada. / L'ajuntament de Barcelona assegura que arribarà fins al final en relació amb el cas 4F, recollit en el documental 'Ciutat Morta'. Però que ha de ser la justícia qui decideixi si es reobre el cas. Noves veus han criticat avui l'actuació de l'administració./ I ara informació sobre la grip, una malaltia estacional que ja és en fase d'epidèmia.
  • El Barça en va treure un valuosissim un a zero del partit d'anada dels quarts de final de la Copa. L'únic gol davant l'Atlètic de Madrid el va fer Leo Messi.  Oblak va aturar-li el penal en un primer moment a l'argentí pero no va poder evitar la posterior rematada. Dimecres que ve el passi a semifinals se'l jugaran al Calderon.
  • Mocedades, això si, amb una formació molt diferent a la que els va fer molt famosos als 70, va actuar anit a Barcelona./ Va ser per celebrar el 45è aniversari de la banda i sobre l'escenari Izaskun Uranga, la única que continua de la formació original....Ella i els altres 5 músics van fer un recorregut per les cançons que es van convertir en himnes i també van interpretar alguns temes inèdits. 
  •  

    El 2014 ha acabat a Catalunya amb 83 mil aturats menys. Són les dades de l'enquesta de població activa que deixen el total  de persones sense feina en 756.500, un 19,88 per cent de la població activa. Xifres que segueixen la mateixa tendència al conjunt d'Espanya on la caiguda ha sigut de 477.900 persones però encara hi ha 5 milions 557.000 persones sense feina, un 23,7 per cent. Pels governs espanyol i català es tracta d'unes dades que demostren un canvi de tendència. 

    Una mica més tard de l'habitual però Salut confirma que a Catalunya ja ens trobem en plena epidèmia de la grip.  Aquesta setmana  els casos s'han duplicat i han  arribat als 109 per cada 100 mil habitants. Una grip que s'agreujarà la setmana vinent.

    Un 83 per cent dels adolescents catalans hauria sigut víctima d'algun episodi violent al llarg de la seva vida. Un estudi de la Universitat de Barcelona mostra la seva preocupació perquè un 20 per cent pateix més d'un acte d'aquest tipus al mateix temps.

    I a L'Informatiu us explicarem com serà la nova obra d'Antoni Gaudí, la primera fora d'Espanya. Un segle després de la seva mort a la localitat xilena de Rancauna construiran una capella que va dissenyar l'arquitecte per encàrrec d'un capellà local.

    El Barça guanya l'Atlètic de Madrid per un a zero a l'anada dels quarts de final de la Copa del Rei. Els blaugrana van mantenir la bona línia de joc dels últims partits però només van poder marcar a cinc minuts per a la fi gràcies a Messi en aprofitar el refús d'un penal fallat per ell mateix. 

     

    L'ATUR CAU AL 2014. A CATALUNYA BAIXA EN 83.000 PERSONES I DEIXA LA TAXA D'ATURATS EN EL 19,88%.

    ES DUPLIQUEN ELS CASOS DE GRIP A CATALUNYA. QUE JA ASSOLEIX LA CATEGORIA D'EPIDÈMIA.

    UN 83% DELS ADOLESCENTS CATALANS HA PATIT ALGUN TIPUS D'EPISODI VIOLENT AL LLARG DE LA SEVA VIDA.

    XILE CONSTRUIRÀ UNA CAPELLA DISSENYADA PER ANTONI GAUDÍ FA GAIREBÉ UN SEGLE.

    EL BARÇA S'AVANÇA A L'ATLÈTIC DE MADRID GRÀCIES A UN GOL DE MESSI.

  • El pacte d'Oriol Junqueras amb Artur Mas comença a tenir conseqüències. Esquerra el fa valdre per demanar al president de la Generalitat  més decisions que impliquin la creació de les denominades estructures d'estat. Mas, interpel·lat a la sessió de control del Parlament, els ha dit que ja ho estan fent i que poden aportar més suggerències. Mentrestant, socialistes, PP, Ciutadans i la CUP han criticat l'avançament electoral. Artur Mas ha dit que no tenia cap més opció. 
  • El diputat socialista Daniel Fernández ha renunciat avui a la seva acta de diputat. La decisió l'ha pres poc després de que el Parlament hagi rebutjat la seva petició de seguir com a diputat però sense sou ni funcions. La CUP, ERC i C's s'hi han oposat i han pressionat perquè deixés l'escó. La renúncia no retardarà el seu pas per la justícia tot i que  deixarà de ser aforat. El judici, en el que Fernández està acusat per tràfic d'influències en el cas Mercuri, començarà dimecres. 
  • La Generalitat té quasi enllestit en pla urbanístic del BCN World. Mantindrà la possibilitat de construir-hi més de 2.000 habitatges al costat dels 6 grans ressorts, amb hotels, casinos i zones comercials. L'Incasòl es converteix en el promotor del projecte després que l'empresa Veremonte no acabés comprant els terrenys a La Caixa. 
  • Consternació i indignació a Terrassa aquest migdia. Molts ciutadans han fet un minut de silenci beta  per la mort aquesta matinada d'una dona de 39 anys a mans de la seva parella. S'han decretat dos dies de dol a la ciutat. Aquest es el primer cas de violència de gènere a Catalunya del 2015. Els fets 's'han descobert  cap a les 4 de la matinada quan els Mossos d'Esquadra han trobat morta a ganivetades una  dona en un habitatge de Terrassa i un home, el presumpte autor, que s'hauria suïcidat després del crim.
  • A Lleida els mossos d'esquadra han detingut una vintena de persones acusades de pertànyer a una banda especialitzada en cometre robatoris amb violència. Es feien dir "Lobos callejeros", i els acusen de diversos robatoris en domicilis i establiments. 
  • I aquestes són les tres persones que busca la policia, després d'evitar el dilluns un control policial de la Gendarmeria francesa, i fugir després d'abandonar un vehicle a Tordera. Estan considerats molt perillosos. Un d'ells, JAMAL LAHMAR, turc amb nacionalitat francesa, té nombrosos antecedents policials a Bèlgica... entre ells un homicidi, tràfic d'estupefaents i transport il·legal d'armes. Se sap que darrerament ha estat allotjat a un hotel de Viladecans. 
  • En un comunicat que ha llegit aquest migdia, Víctor Gibanel, actual  cap de la policia local de Gavà, nega haver fet cap informe ni haver participat en els fets del 4F del 2006 denunciats en el documental La Ciutat Morta. Aleshores Gibanel era el cap d'informació de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Arran de la aparició en el documental, va demandar la productora i una jutgessa va ordenar, com a mesura cautelar, treure els cinc minuts que el mostren fent una declaració judicial, perquè no té res a veure amb el cas.  Els grups municipals d'ERC i ICV, soci de govern del PSC a Gavà, han demanat el seu cessament immediat.
  • Els quarts de final de la copa porten aquesta nit al Camp Nou un partit que molts qualifiquen ja de clàssic, un Barça-Atlètic de Madrid tot just 10 dies després de la victòria per 3 a 1 dels culès a la lliga. Xavi, que ha rebut l'alta mèdica aquest matí, és la principal novetat de la convocatòria.
  • Encara no té nom ni se sap si és mascle o femella. És d'una espècie de primats, anomenada mangabei gris de coroneta blanca, en greu perill d'extinció i, per això, el seu naixement en captivitat es tot una fita. Us deixem amb aquestes imatges d'esperança en la lluita per a la conservació de les espècies.
  •  

    Esquerra fa valer el pacte amb Artur Mas i a la sessió de control al govern li demanen més decisions que impliquin la creació de les denominades estructures d'estat. El president els ha dit que ja ho estan fent i que poden aportar més suggerències. Mentrestant, socialistes, PP, Ciutadans i la CUP han criticat l'avançament electoral. Artur Mas ha dit que no tenia cap més opció. 

    Els mossos investiguen un possible nou cas de violència masclista a Terrassa. Una dona de 39 anys ha aparegut morta amb signes de violència al seu domicili, i la seva parella, un home de 44 anys,  s'ha suïcidat. Si es confirma, seria el primer cas de violència masclista aquest any a Catalunya. L'ajuntament de Terrassa ha decretat dos dies de dol. 

    Operació dels Mossos d'Esquadra a Lleida contra la banda juvenil coneguda com "Lobos callejeros". Hi ha una dotzena de detinguts, alguns d'ells menors d'edat, que podrien estar al darrera de diversos robatoris amb violència.

    A L'Informatiu us presentarem el nou protagonitsa del zoo de Barcelona .Es tracta d'una cria de mangabei gris, una de les especies de primat que esta en risc d'extinció. Els responsables del recinte ho consideren tot un èxit en lluita contra la seva desaparició. 

    El Barça rep aquest vespre l'Atlètic de Madrid a l'anada dels quarts de final de la Copa. Luis Enrique tornarà a apostar pel trident Messi, Neymar i Luis Suárez que ja va donar el triomf als blaugrana a l'últim partit de lliga contra els matalassers. Xavi és la principal novetat en la convocatòria.

     

    DESPRÉS DEL PACTE. ERC DEMANA MÉS ESTRUCTURES D'ESTAT I LA RESTA CRITIQUEN L'AVANÇAMENT ELECTORAL.

    CRIM A TERRASSA. UNA DONA DE 39 ANYS, POSSIBLE PRIMER CAS DE VIOLÈNCIA MASCLISTA DE L'ANY A CATALUNYA.

    OPERACIÓ DELS MOSSOS A LLEIDA CONTRA LA BANDA JUVENIL "LOBOS CALLEJEROS".

    NEIX AL ZOO DE BARCELONA UNA CRIA D'UNA DE LES ESPÈCIES DE PRIMATS EN RISC D'EXTINCIÓ.

    EL BARÇA REP AVUI L'ATLÈTIC DE MADRID A L'ANADA DELS QUARTS DE FINAL DE COPA.

    Avui s'acaba el termini per a què les comunitats autònomes i els ajuntaments demanin finançament a un tipus zero.  La Generalitat recorrerà de nou al Fons de Liquiditat Autonòmic per tal de finançar-se sense cost. Així ho va aprovar el govern central el desembre passat per tal de beneficiar, sobretot, les autonomies amb més deute. De fet, Catalunya, segons Hisenda, és la que més estalviarà. 

    Doncs el ministre d'exteriors ha dit que Catalunya es quedaria sense vies de finançament ni europeu ni internacional si s'independitzés.  Pel ministre es fals que Catalunya estigui discriminada en finançament, i ha acusat el president Mas de piròman.

    El portaveu del govern, després de la reunió d'avui de l'executiu català,  no ha contestat Garcia Margallo ni ha revelat quina xifra demanarà la Generalitat al Fons de Liquidat autonòmica de l'Estat. Francesc Homs explica que demanen diners a l'Estat perquè, avui per avui, no poden demanar-ho a institucions financeres internacionals. Homs diu, però, que la seriositat i prestigi de Catalunya tindran la seva recompensa en el futur.

  • El PP català preveu presentar una proposta de reforma fiscal a Catalunya que permetria, diuen, baixar els impostos. Ho ha explicat  Alicia Sánchez-Camacho que ha acusat a Artur Mas i Junqueras de desvirtuar el Parlament i convertir-lo, diu, en la seu de la campanya electoral. La líder dels populars ha insistit al PSC perquè es repensi la possibilitat de fer un govern de concentració després del 27 setembre.
  • A Barcelona ja hi ha pacte entre les formacions de Guanyem, Iniciativa per Catalunya, Podem i Procés Constituent per presentar-se conjuntament a les eleccions municipals. Asseguren que no volen ser una suma de sigles i que sometran la llista electoral a unes primàries obertes a la ciutadania. La coalició l'encapçalarà Ada Colau i el segon lloc també podria ser per a un membre de Guanyem. Iniciativa ocuparia el tercer lloc. Una de les conseqüències del pacte és la marxa de Ricard Gomà cap de fila municipal d'Iniciativa els darrers anys.. La diputada Laia Órtiz és qui tindria ara més possibilitats de substituir Gomà.   
  • La ministra de Foment, Ana Pastor, ha anunciat que la licitació de la llançadora que comunicarà el centre de Barcelona amb la Terminal 1 de l'aeroport de Barcelona podria fer-se aquest semestre. 
  • Aquesta tarda es faran públics els detalls del pla director del nou projecte del Barcelona World que ara impulsa el govern català. Un pla que podria incloure un punt polèmic: la construcció de 2.500 habitatges 
  • Només 10 dies després de guanyar per 3 a 1 a l'Atlètic de Madird, amb un gran partit a la lliga, el barça torna a rebre demà els matalassers a la Copa del Rei. Una eliminatoria per la que demà Luis Enrique ja podrà comptar amb Xavi però no amb Mathieu, i que a doble partit preveu complicada. 
  • El teatre Romea de Barcelona estrena aquesta nit  Fedra de Jean Racine. És un muntatge dirigit per Sergi Belbel i protagonizat per Emma Vilarasau. Un text clàssic que profunditza en les relaciones de poder y la sexualitat. 
  •  

    Catalunya se suma als nous mecanismes de finançament acordats al desembre amb el govern central que, segons el ministeri d'Hisenda, li permetrà estalviar més de 1.800 milions d'euros. El nou disseny permet les autonomies finançar-se a través de l'executiu espanyol a cost zero i reestructura els interessos que deuen del fons de liquiditat i del pla de proveïdors que esta permetent, per exemple, que cobrin els farmacèutics. La bona xifra econòmica del dia és la del Fons Monetari Interional que preveu que l'economia espanyola sigui de les que més creixerà a la zona euros aquest 2015. 

    El nou pla director del Barcelona World que ara promou el govern de la Generalitat i que avui presentarà el conseller d'Economia inclouria la construcció de més de 2.500 habitatges. Una incorporació que rebutgen els socialistes i que amenacen amb abandonar l'acord entre l'executiu i el PSC que va permetre desencallar el macroprojecte.

    L'alcoholisme fetal afecta els fills de mares que han consumit alcohol durant l'embaràs. A Catalunya la majoria de casos detectats són nens adoptats de països de l'est, però els experts alerten que hi pot haver més casos no diagnosticats. Les famílies afectades han creat una associació per demanar més visibilitat i tractaments més adequats.  

    El Teatre Romea estrena aquesta nit la versió de Fedra dirigida per Sergi Belbel i que protagonitza Emma Vilarasau. Un text de Jean Racine que aprofundeix en les relacions de poder i la sexualitat. Es podrà veure fins el 22 de març. 

    El Barça prepara amb Xavi i Dani Alves l'anada dels quarts de final de la Copa davant l'Atlètic de Madrid. Tots dos s'han recuperat de les molèsties que arrossegaven i podrien jugar demà. El president Bartomeu veu a Luis Enrique i a Messi molts anys al club.

    L'alcoholisme fetal afecta els fills de mares que han consumit alcohol durant l'embaràs. A Catalunya la majoria de casos detectats són nens adoptats de països de l'est, però els experts alerten que hi pot haver més casos no diagnosticats. Les famílies afectades han creat una associació per demanar més visibilitat i tractaments més adequats.  

     

    FINANÇAMENT AUTONÒMIC. CATALUNYA SE SUMA ALS NOUS MECANISMES DEL GOVERN CENTRAL PER FINANÇAR-SE A COST ZERO.

    EL NOU PLA DIRECTOR DEL BCN WORLD INCLOURIA LA CONSTRUCCIÓ DE 2.500 HABITATGES.

    LES FAMÍLIES AFECTADES PER ALCOHOLISME FETAL DEMANEN MÉS VISIBILITAT.

    SERGI BELBEL DIRIGEIX A EMMA VILARASAU EN LA VERSIÓ DE "FEDRA" QUE S'ESTRENA AL ROMEA.

    EL BARÇA PREPARA L'ANADA DELS QUARTS DE FINAL DE COPA AMB XAVI I DANI ALVES.