Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 

És el moment en el que el matrimoni Pujol-Ferrussola arribava a la Ciutat de Justicia. La jutgessa que instrueix el cas Pujol els imputa els delictes de frau fiscal i blanqueig de capitals pels diners que van tenir il.legalment a Andorra durant més de 30 anys. L'expresident hadeclarat més de dues hores i la seva dona s'ha negat a fer-ho. Avui també declaren tres dels seus fills però no els hem vist.

Una plaça ocupa avui l'espai del forat que va provocar les obres de la línia 5 del metro. Es van desallotjar desenes d'edificis i més de 1.200 veÏns va dormir setmanes fora de casa. Una dècada després,  el barri considera que ha millorat molt la seva situació però que encara hi ha molta feina a fer. 

El mes de gener acabarà amb un increment de vendes del 20 per cent a les empreses que es dediquen a la compra-venda de productes de segona mà. Una tendència a l'alça gràcies a pàgines web i, sobretot, a les aplicacions per telèfons intel·ligents.

Luis Enrique només pensa en superar l'eliminatòria de Copa contra l'Atlètic de Madrid, però considera que seria una errada creure's favorit per l'un a zero de l'anada. El tècnic també assegura que Rakitic no té cap lesió i que podrà jugar demà al Calderón.

 

ELS PUJOL DAVANT LA JUSTICIA. JORDI PUJOL DECLARA DURANT DUES HORES I MARTA FERRUSSOLA S'HI HA NEGAT.

TORNEM AL BARRI DEL CARMEL 10 ANYS DESPRÉS DE L'ESVORANC QUE VA CANVIAR LA SEVA VIDA.

LA COMPRA-VENDA DE PRODUCTES DE SEGONA MÀ PER INTERNET PUJA UN 20% AL GENER.

LUIS ENRIQUE CREU QUE SERIA UNA ERRADA PENSAR QUE SÓN FAVORITS AMB L'ATLÈTIC.

  • El govern català podrà aprovar els pressupostos d'aquest any. CIu i ERC han presentat al Parlament l'acord al que han arribat i que inclou un fons extraordinari de 100 milions d'eruos per politiques socials, recuperar una part de la paga del 2012 que no van cobrar el funcionaris de la Generalitat i potencia la creació d'estructures d'estat com la Hisenda Pública o la creació d'un catàleg de bens que s'hauria de repartir en cas d'independència.  És tracta d'una de les claus del pacte tancat entre Artur Mas i Oriol Junqueres i que també inclou l'avançament electoral. 
  • Dintre de pocs minuts, al Parlament de Catalunya, es torna a votar que Artur Mas comparegui davant la comissió que investiga el frau fiscal. La petició, rebutjada ja en altres 4 ocasions, es reitera després que hagi transcendit el sumari del cas ITV, en que s'ha conegut que Oriol Pujol feia servir el nom d'Artur Mas a l'hora de negociar presumptes favors polítics a empresaris./ Precisament Artur Mas acaba de dir fa només uns minuts que l'obligació de qualsevol president de la Generalitat és intentar que les empreses que tenen intenció de marxar de Catalunya es quedin aquí. Ha dit que amb aquest objectiu va reunir-se amb empresaris i assegura que ho continuarà fent./ Comença una setmana intensa per la família Pujol. Demà l'expresident, la seva dona, Marta Ferrusola, i tres dels seus fills estan citats, com a imputats, per declarar davant la jutge que investiga l'origen de la seva fortuna oculta. La magistrada considera que fins ara han ofert explicacions incompletes i contradictòries...
  • La fiscalia ha descartat avui reobrir el cas 4F després d'analitzar el documental Ciutat Morta, que li va fer arribar l'ajuntament de Barcelona. El documental defensa que els cinc condemnats pels fets són innocents i apunta a un testimoni que diu que coneix la persona que va llençar el test que el 4 de febrer de 2006 hauria provocat lesions irreversibles a un guàrdia urbà. Segons la fiscalia, no es pot admetre com a prova nova un "suposat testimoni no identificat" i més quan el tribunal que va jutjar el cas va desestimar que el test fos l'objecte que va ferir el policia.
  • El Barça ha preparat avui el partit de copa de dimecres al Calderón ja amb la novetat de Jeremie Mathieu. El francès ha fet tot l'entrenament amb el grup tot i que encara no te l'alta mèdica però s'espera que pugui entrar a la llista de convocats pel partit de copa. Halilovic i Diagne, del filial també s'han exercitat avui a les ordres de Luis Enrique. Després de l'entrenament el Barça ha presentat el seu acord amb Buriel, una empresa brasilera de desodorant per peus. Neymar ja n'era imatge de la marca, tot i que avui ha destacat l'èxit de la seva associació al camp amb Messi. / Segons publica La Vanguardia, hisenda hauria reclamat a Gerard Piqué prop de dos milions i mig d'euros, amb una multa de 9.000 euros inclosa, pels exercicis del 2007 al 2010. L'inspecció considera que es tracta de diferencies d'interpretació de la normativa, però que no existeix ànim de defraudar al fisc. Piqué hauria mostrant la seva disconformitat i estaria pensant en portar la reclamació als tribunals. Requeriments similars van rebre David Villa o Iker Casillas, tots dos van pagar més de dos milions d'euros per tancar el cas. 
  • En la recta final, parlem de pirates a Sabadell. I és que el Teatre del Sol d'aquesta ciutat te en marxa un dels muntatges més ambiciosos de la seva història: Els pirates del Sol. Es una adaptació de l'opereta victoriana que també fou la Base del muntatge prou conegut de Dagoll Dagom. En el cas sabadellenc, però, l'obra ha respectat molt més l'esperit original del text. El resultat es un musical brillant i divertit Cal destacar el decorat a tres nivells i un acurat vestuari. 
  •  

    El govern català podrà aprovar els pressupostos d'aquest any. Convergència i Esquerra presenten a aquesta hora al Parlament l'acord al que han arribat i que inclou..... És tracta d'una de les claus del pacte tancat entre Artur Mas i Oriol Junqueres i que també inclou l'avançament electoral. 

    PSC, PP, Iniciativa, Ciutadans i la CUP consideren indispensable que Artur Mas comparegui al Parlament després que el sumari del cas ITV inclogui missatges en els que Oriol Pujol  hauria demanat a Artur Mas un reunió amb alguns empresaris  a canvi d'emportar-se una comissió.

    Un equip de metges de la Vall d'Hebron aconsegueix fer una intervenció pionera al món per allargar l'intestí prim i evitar un trasplantament als nens que neixen sense part d'aquest òrgan i que els obliga a alimentar-se per via intravenosa.

    A L'Informatiu ens endinsarem avui en la música en vuit bits. Es tracta de compositors que utilitzen per les seves peces el so de consoles de videojocs. Ara un documental recull aquesta afició amb centenars de seguidors a Europa.

    El Barça comença a preparar la tornada dels quarts de final de la Copa contra l'Atlètic de Madrid. Mathieu ha tornat a entrenar-se amb el grup i podria reaparèixer al Calderón. L'Espanyol també pensa ja en el duel amb el Sevilla després de golejar l'Almeria per tres a zero.

     

    PRESSUPOSTOS 2015. CIU I ERC TANQUEN UN ACORD PER APROVAR ELS COMPTES DE LA GENERALITAT.

    PP I C'S INSISTEIXEN EN LA COMPAREIXENÇA DE MAS AL PARLAMENT.

    INTERVENCIÓ PIONERA A LA VALL D'HEBRON QUE ACONSEGUEIX ALLARGAR L'INTESTÍ PRIM.

    DESCOBRIM LA MÚSICA QUE ALGUNS COMPOSITORS FAN A PARTIR DEL SÓ DE CONSOLES DE VIDEOJOCS.

    EL BARÇA I L'ESPANYOL ARRIBEN EN FORMA ALS DUELS DE COPA AMB L'ATLÈTIC I EL SEVILLA.

     Mariano Rajoy insistiex en que les eleccions catalanes no seran un camí cap a la fractura d'Espanya. I ha tornat a dir que els comicis del 27 d setembre en cap cas poden ser unes eleccions plebiscitàries. Ho ha dit el president del govern en la clausura de la convenció del Partit Popular a Madrid. Rajoy també ha defensat les mesures econòmiques de l'executiu i ha parlat de corrupció.

    Surt a la llum el sumari del cas pel que Oriol Pujol està imputat per suborn per la deslocalització de tres empreses. Segons el sumari, era qui posava en contacte els empresaris amb el president de la Generalitat. 

    Valls dona el tret de sortida a la temporada de calçots, amb la festa de la calçotada. Es couran més de 100 mil cebes tendres... No hi faltarà la salsa ni els concursos... El cultiu i la venda d'aquest producte mou 15 milions d'euros l'any. 

    Tot i que el vent ha impedit la celebració de la rua prevista pels carrers d'Avià, Marc Coma ha rebut a l'Ajuntament l'homenatge dels veins del seu poble com a guanyador, per cinquena vegada, del Dakar. 

    El Barça continua en ratxa i acaba els seus duels d'aquesta temporada amb l'Elx amb una golejada. Messi i Neymar van fer un doblet cada un al Martinez valero. Luis Suarez va entrar en les rotacions de Luis Enrique.

    Oriol Pujol va jugar un paper molt actiu en les deslocalitzacions de multinacionals instal·lades a Catalunya. Segons queda reflectit al sumari, fins ara secret, era qui facilitava el contacte dels empresaris amb el president de la Generalitat. TVE ha tingut accès a aquestes converses. El polític i la seva dona, ja imputats al cas de les ITV, ho estan aquí per suborn i falsedat. 

    Operació contra el terrorisme gihadista a Ceuta. La policia ha detingut quatre persones, dues parelles de germans, que estaven preparats per cometre atemptats. Segons el ministeri de l'Interior, la cèl·lula desarticulada és similar a la dels terroristes que van atemptar a París contra la revista Charlie Hebdo. 

    Activada l'alerta del PLa Procicat per fort vent. Avui les ratxes poden arribar als 90 km/hora i demà als 125. Protecció Civil demana precaució i que s'evitin les activitats a l'aire lliure. També hi ha activada una alerta per mala mar. 

    El Centre d'Oftalmologia Barraquer de Barcelona ha implantat el primer ull biònic de l'estat. La pacient, l'Aurora, va perdre la visió fa 15 anys i gràcies a l'operació i a unes ulleres electròniques ara distingeix les formes dels objectes. 

    No és periodista... Forma part d'un grup de científics i investigadors que han participat a TVE a Catalunya en un curs per aprendre a parlar per als mitjans de comunicació. Un llenguatge planer i simplificar la informació; claus perquè el missatge s'entengui. 

    El Barça juga aquesta tarda, a les sis,  el quart partit d'aquesta temporada contra l'Elx, un equip a qui ha marcat 12 gols entre Copa i Lliga. Per contra, els il·licitants no han sigut capaços de fer-ne cap als blaugrana. Messi i Luis Suàrez, que avui fa 28 anys, podrien sortir com a titulars.  

    Ara intentarem explicar-vos d'una manera planera en què consisteix una operació que s'ha convertit en un pas històric per a la medicina espanyola. El  Centre d'Oftalmologia Barraquer de Barcelona ha implantat el primer ull biònic d'Espanya. La pacient, que feia 15 anys que no hi veia, ha recuperat parcialment la visió. 

    La formació continua és imprescindible. Per exemple, és important fer-se entendre. Alguns professionals, amb un alt grau de coneixements utilitzen massa tecnicismes i sovint els costa comunicar-se d'una manera planera. Durant dos dies, científics i investigadors  s'han convertit en periodistes per aprendre a simplificar el seu missatge. 

  • Les noves tecnologies ens porten noves problemàtiques. Els Mossos d'Esquadra han començat a detectar un increment dels casos de violència de fills a pares que sorgeixen a partir de discusions per l'ús del mòvil o per si se'ls compra o no l'últim model de tauleta. Els experts adverteixen que l'adicció a les xarxes socials pot arribar a comportar reaccions violentes
  • El líder d'UDC Josep Antoni Duran i Lleida, ha descartat  avui  que les eleccions del 27S puguin ser considerades, legal i políticament, com un plebiscit. En la seva carta setmanal a la militància, Duran ha remarcat que Unió, que encara no s'ha posicionat a favor de la independència, ha de decidir amb quin programa concorre a les catalanes quan vulgui i li vagi millor, i no quan els vagi bé als altres. En una crítica encoberta a l'ANC, l'Associació de Municipis per la Independència i Omnium Cultural Duran afirma que fa  massa temps que van a remolc de tercers, que en alguns casos ni tan sols tenen representació parlamentària, i que estan tenint un protagonisme que resta el paper que hauria de tenir el Parlament. 
  • D'economia i també de política ha parlat avui, el president de Freixenet, Josep Lluís Bonet. Després d'apuntar que s'han assentat les bases per a superar la crisi econòmica, ha insistit que és optimista sempre i quan, ha dit, es compleixin algunes condicions. Creu que l'actual moment econòmic recomana més unió que divisió i ha reclamat estabilitat i ha rebutjat la independència de Catalunya. Creu que cal apostar per la internacionalització de les empreses però ha assenyalat que Espanya és el principal mercat per a moltes pimes.
  • La jutge que investiga la fortuna oculta de l'expresident Jordi Pujol, la seva dona i tres dels fills del matrimoni, ha desestimat els últims recursos de la defensa perquè tanqués el procediment. Considera indispensable que declarin dimarts, tal com estava previst perquè, diu, no pot acceptar a cegues la seva versió
  • Treballadors al llindar de l'exclusió social, pobresa energètica, pobresa infantil. La recuperació econòmica arribarà abans que la recuperació social. És la conclusió de  l'Informe sobre la situació a Catalunya elaborat per la Fundació Rafael Campalans que alerta de l'urgència de lluitar contra l'exclusió. 
  • Els desnonaments han estat un dels símbols d'aquestes situacions d'emergència social. A Barcelona els treballadors dels serveis socials es podrien plantejar no participar als desnonaments.  Diuen que ells no han d'estar presents en l'execució si no prevenir-la. L'ajuntament està disposat a revisar en quins casos es pot evitar. 
  • Els germans Gasol seran titulars al partit de les estrelles de l'NBA que es disputarà a Nova York el 15 de febrer. Pau ha sigut el segon jugador més votat de la Conferència Est, en la seva posició,  i Marc, el tercer de l'Oest. Els catalans seran els segons germans en participar a l'All-star, però els primers que ho faran com a titulars. 
  • Us propossem un passeig entre els pensaments i les obres més personals de Chillida. L'exposició "Entre las formas" mostra la cara més desconeguda de l'artista. Hi ha petites porcellanes que mai va volver vendre de tan maques que li semblaven, tarjetes de felicitació i invitacions per celebracions familiars, gravats i el manuscrit que va fer junt al filòsof alemany Heiddeger sobre l'espai. La mostra es pot visitar al Roca Barcelona Gallery fins el 2 de maig.