Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 

EL GOVERN CATALÀ ADMET QUE HAURÀ DE REVISAR ELS PLANS DE PREVENCIÓ EN CAS DE NEVADA.

BRUSSEL·LES CREU QUE L'ECONOMIA ESPANYOLA. PUJARÀ AQUEST ANY UN 2.3%.

MANUEL BUSTOS ES NEGA A DECLARAR PER LA COMPRA DE 70 RELLOTGES AMB DINERS PÚBLICS.

LES VENDES DE MODA ONLINE A ESPANYA ESTAN MOLT PER SOTA DE LA MITJANA EUROPEA.

EL MINISTERI D'HISENDA RESPON A BARTOMEU QUE NO ES MOU PER CRITERIS POLÍTICS.

  •  La neu, com van alertar les previsions, és avui protagonista. Centenars de conductors s'han vist atrapats en alguns eixos viaris importants de Catalunya com a conseqüència de les nevades caigudes des d'aquesta passada nit i que han seguit al matí. La pitjor situació s'ha viscut, una vegada més, al Bruc. També problemers a l'AP-7 i l'AP-2. La nevada ha afectat les comarques de Lleida, Barcelona i Tarragona. A hores d'ara, i despres d'un matí amb molts problemes, la circulació pels grans eixos viaris ja està normalitzada.
  • El Bruc ha estat un dels punts on centenars de vehicles han quedat aturats al túnel des de primeres hores del matí,.entre ells nombrosos camions./ El conseller d'interior Ramon Espadaler ha comparegut aquest matí per demanar paciència als conductors i que s'extremin la prudència a les vies més afetades, on les cues s'han vist agreujades per diversos accidents amb comions implicats./Arribar o sortir de les comarques de ponent ha estat complicat tot el matí. De fet, a Lleida ciutat hi ha caigut la nevada més important de l'última dècada./La neu també ha arribat a les comarques barcelonines, això sí, amb menys intensitat. Ha deixat alguna afectació a les carreteres, però sobretot un dia de postal per gaudir a l'aire lliure. La neu ha enfarinat les zones altes de Barcelona, sobretot a la falda de Collserola. A Vallvidrera, la neu hi ha deixat petits gruixos. La previsió dels últims dies ha evitat complicacions. Els serveis d'emergència municipals havien escampat sal de forma preventiva a la part alta... Fins a 150 contenidors de sal s'han repartit per la ciutat...
  • Obrim l'apartat polític i recollim que els pressupostos, que havien d'aprovar-se en el ple d'aquesta setmana, han estat el fil conductor d'una sessio de control al govern impregnada d'aires de campanya. Tothom marcava perfil propi, també Esquerra que s'ha remès al cas grec com a exemple del fi de les polítiques d'austeritat. A PSC i Iniciativa Mas els ha retret la gestió del tripartit, en resposta a les seves crítiques. Una referència que feia molt de temps que no se sentia al parlament. I amb el PP, Mas ha protagonitzat el diàleg més tens... El president acusa els populars de paralitzar, amb el seu recurs als pressupostos, ajudes que estaven previstes. Els populars els recriminen que prioritzin el pla sobiranista.
  • Josep Maria Bartomeu es va convertir ahir en el primer president del Barça imputat. El jutge Ruz l'ha cridat a declarar divendres vinent per un presumpte delicte contra la hisenda pública. Bartomeu diu que el club no ha fet res mal fet i s'aferra a la teoria de la conspiració.
  • La factoria de pel·lícules, Pixar, compleix 25 anys. I ho celebra amb una exposició itinerant al CaixaForum de Barcelona que repassa la seva tragectòria. Aquí es pot veure tot el treball previ a l'ordinador. Més de 400 escultures dels personatges més famosos de les pel·lícules dibuixos, storyboards i un Zoòtrop per explicar la base de l'animació
  •  

    Centenars de conductors atrapats a les principals vies de Catalunya com a conseqüència de les nevades que han afectat gran part de Catalunya des d'aquesta passada nit i que han seguit al matí. La pitjor situació s'ha viscut, una vegada més, al Bruc. També problemers a l'AP-7 i l'AP-2. La nevada ha afectat les comarques de Lleida, Barcelona i Tarragona on, fins i tot a la Costa Daurada, s'ha vist neu a peu de platja. 

    Podemos se sitúa en segon posició en intenció de vot segons el baròmetres de CIS que li dona un 23,9 per cent dels sufragis, més d'un punt i mig per davant del PSOE. Si avui se celebressin eleccions les guanyaria el PP amb un 27 i mig per cent dels vots.

    Artur Mas acusa al PP de no preocupar-se pel patiment de la gent al portar els pressupostos al Consell de Garanties i ajornar-ne l'aprovació. La líder popular diu que és el govern qui juga amb el patiment dels ciutadans destinant partides al projecte independentista.

    Arriba a Barcelona l'univers de la productora d'animació Pixar per celebrar els seus 25 anys. El CaixaForum de Barcelona acull una exposició en la que podem veure alguns dels materials utilitzats a pel·lícules com Monstruos S A, Buscant a Nemo o Up.

    Josep Maria Bartomeu respon amb acusacions a la seva imputació per frau fiscal. Assegura que no dimitirà i que no ha comès cap irregularitat.

     

    ES MANTÉ L'ALERTA PER NEU. LES NEVADES HAN AFECTAT GRAN PART DE CATALUNYA I COMPLIQUEN MOLT LA MOBILITAT.

    EL BARÒMETRE DEL CIS SITUA A PODEMOS COM A SEGONA FORÇA EN INTENCIÓ DE VOT.

    LA DECISIÓ DEL PP DE PORTAR ELS PRESSUPOSTOS AL CONSELL DE GARANTIES MARCA EL DEBAT.

    EL CAIXAFORUM DE BARCELONA RECULL L'UNIVERS DE LA PRODUCTORA D'ANIMACIÓ PIXAR.

    BARTOMEU ASSEGURA QUE NO DIMITIRÀ I QUE NO HA COMÈS CAP IRREGULARITAT.

  • El PP ha portat els pressupostos de la Generalitat i la llei d'acompanyament al Consell de Garanties Estatutàries i  això obliga a ajornar-ne la seva aprovació definitiva. Els populars consideren que les partides destinades a les denominades estructures d'estat poden  estar en contra de la Constitució. Asseguren que utilitzaran la legitimitat dels seus vots per fer tot el possible perquè les coses es facin be./ La impugnació del PP als pressupostos ha molestat força al govern català que avui tenia reunió. En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, el conseller Francesc Homs ha acusat al Partit Popular de voler-ho enfonsar tot, i de practicar el filibusterisme parlamentari./ I a Barcelona avui hi havia Pedro Sánchez, el líder del PSOE. En una conferència al cercle d'economia ha reiterat una vegada més, que els socialistes no volen la separació de Catalunya d'Espanya.
  • Recollim ara una de les informacions econòmiques del dia perquè, el 2015 comença amb un increment de l'atur. A Catalunya els registrats als Servei Català d'Ocupació al mes de gener van pujar en més de 6.800 deixant el total per sobre dels 582 mil. Una tendència similar a la del total d'Espanya on l'augment és de gairebé 78 mil i superen els 4 milions 525 mil. Es tracta, però de l'increment més petit en un gener des del 2007. A més, malgrat l'alça, hi ha menys aturats que fa un any. 
  • El Departament d'ensenyament posa avui la primera pedra perquè els nous currículums de l'ensenyament obligatori dels 6 als 16 anys i que fa temps que preparen i apliquen, siguin una realitat el curs vinent. Avui comencen a presentar-los als mestres. Per la consellera Rigau, han aconseguit complir administrativament amb la LOMCE, sense renunciar als seus principis pedagògics.
  • Protecció Civil manté activat en fase de prealerta el pla Neucat. Estem en ple episodi de nevades a cotes baixes. De fet, des d'avui a la matinada neva dèbilment a les comarques de la meitat nord i nord-est i aquesta nit i matinada les nevades es poden extendre cap al litoral i prelitoral. 
  • L'hospital de Bellvitge i l'Institut Català d'Oncologia ens han explicat que, en casos de bon pronòstic de càncer de mama, utilitzen una tècnica en la que la radioteràpia s'aplica en plena operació. A través d'un accelerador de partícules s'aplica la radiació directament al llit del tumor.. És una tècnica més efectiva.....Té la mateixa supervivència que el tractament convencional, és menys tòxica i permet tenir més qualitat de vida....De moment, s'han fet 6 operacions i engany preveuen tractar un de cada 6 casos que opera aquesta unitat conjunta.
  • El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, haurà de declarar la setmana que ve a l'Audiencia Nacional com a imputat per un presumpte delicte fiscal. El jutge Ruz ha acceptat, doncs, la petició feta ahir pel fiscal, a la que el Barça havia reaccionat amb sorpresa i indignació. 
  • La nedadora Mireia Belmonte ja és filla predilecta de Badalona. En un acte al teatre Zorrilla, l'esportista va rebre el reconeixement per la seva trajectòria esportiva. El moment culminant va ser quan l'alcalde Xavier Garcia Albiol li va lliurar la medalla. Acompanyada de la seva família, va tenir el suport d'esportistes com Marc Márquez, Rafa Nadal. Xavi Hernández o Marc Gasol. Belmonte destaca la importància que te aquest 2015 de cara a preparar els Jocs de Rio de l'any vinent.
  • La firma MANGO va ser l'encarregada anit de tancar la primera jornada de la 080, amb una desfilada on va presentar la col·lecció per al proper estiu. Inspirada en la  moda hippie dels anys 70, Mango aposta per un estil que conjuga el retro i el bohemi, amb serrells, brodats, faldilles llargues i  fins i tot el retorn dels pantalons de campana per a elles i el denim i  les caçadores de cuir i serratge per a ells
  •  

    El 2015 comença amb un increment de l'atur. A Catalunya els registrats als Servei Català d'Ocupació al mes de gener van pujar en més de 6.800 deixant el total per sobre dels 582 mil. Una tendència similar a la del total d'Espanya on l'augment és de gairebé 78 mil i superen els 4 milions 525 mil. Es tracta de l'increment més petit en un gener des del 2007. A més, malgrat l'alça, hi ha menys aturats que fa un any. 

    El PP porta els pressupostos de la Generalitat i la llei d'acompanyament als Consell de Garanties Estatutàries i obliga a ajornar la seva aprovació definitiva. Els populars consideren que les partides destinades a les denominades estructures d'estat poden ser estar en contra de la Constitució.

    El govern català ultima els detalls dels currículums de l'ensenyament obligatori pel curs vinent que ja inclourà la majoria de reforma de la LOMCE. L'objectiu és complir administrativament la llei però mantenir el model fixat per la llei catalana, sobretot pel que fa referència a l'ús del català.

    És Kristina Pimenova, considerada la nena més guapa del món, amb només 9 anys. Estava previst que desfilés aquest matí a a la passarel·la 080 però no ha fet, oficialment, per un problema amb els permisos. La seva presència ha obert un intens debat sobre com cal tractar la imatge dels menors en el món de la moda.

    El trident del Barça ha començat el 2015 en ratxa. Leo Messi, Neymar i Luis Suárez han marcat ja 19 gols, quatre més que tot el Reial Madrid. L'equip de Luis Enrique suma 29 dianes en els 9 partits que ha jugat en aquest inici d'any mentre que el d'Ancelotti, només 15 en 7. 

     

    L'ATUR PUJA AL GENER. A CATALUNYA HI HA 6.821 REGISTRATS MÉS AL SERVEI CATALÀ D'OCUPACIÓ.

    EL PPC PORTA ELS PRESSUPOSTOS AL CONSELL DE GARANTIES I N'AJORNA L'APROVACIÓ DEFINITIVA.

    LA GENERALITAT APLICARÀ ADMINISTRATIVAMENT LA LOMCE PERÒ MANTINDRÀ EL SEU MODEL.

    POLÈMICA PER LA PRESÈNCIA A LA PASSAREL·LA 080 DE "LA NENA MÉS BONICA DEL MÓN ".

    MESSI, NEYMAR I SUÁREZ HAN MARCAT MÉS GOLS AL 2015 QUE TOT EL REIAL MADRID.

    Josep Antoni Duran i Lleida s'ha sumat avui a les crítiques del govern català i de CiU contra Esquerra Republicana. Duran titlla de deslleial Esquerra per haver forçat la compareixença d'Artur Mas a la comissió que investiga la corrupció.  Esquerra REpublicana n'ha tret importància  dient que tot plegat obstaculitza avançar cap a la independència

    L'ADÉU POLÍTIC, ECONÒMIC I CULTURAL A JOSÉ MANUEL LARA BOSCH

    Centenars de personalitats del món polític, econòmic i cultural han assistit al funeral pel president de Planeta, José Manuel Lara Bosch.  Entre els assistents, hi havia  la vicepresidenta del Govern espanyol, el president català i representats de l'empresa i la cultura

    LA PASSAREL·LA 080 COMENÇA AVUI I RET HOMENATGE A SITA MURT

    Tot a punt per engegar la passarel·la 080 de Barcelona que comença aquesta tarda al Museu Marítim. Durant tota la setmana hi passaran algunes de les principals marques de la moda espanyola. En aquesta quinzena edició es retrà homenatge a la dissenyadora Sita Murt.

    PREU DE L'ELECTRICITAT

    SORIA CONFIA QUE S'ABARATIRÀMALGRAT EL REPUNT DE GENER

    El ministre d'industria, José Manuel Soria ha assegurat avui a Barcelona que l'electricitat s'abaratirà.

    JUDICI DEL PÈNDOL

    CONDEMNATS DEU ENGINYERS I TÈCNICS PER HOMICIDI I LESIONS IMPRUDENTS

    El judici per l'accident del Pèndol del Tibidabo de Barcelona ha conclòs avui amb  penes d' entre un any i mig i dos de presó i d'inhabilitació per a 10 dels 12 acusats

    Ens acomiadem amb Jeff Tweedy el líder de la banda nordamericana de country-rock, Wilco. 

     

    Josep Antoni Duran i Lleida se suma a les crítiques del govern a Esquerra i diu que no és un soci lleial per haver forçat la compareixença d'Artur Mas a la comissió contra la corrupció. Unes crítiques que a Convergència no hi volen entrar i des d'ERC diu que tot plegat és un soroll que no ajuda avançar el seu projecte polític cap a la independència.

    A aquesta hora se celebra a Barcelona el funeral pel president de Planeta, José Manuel Lara Bosch. A la cerimònia hi ha assistit la vicepresidenta del govern espanyol, dos ministres, el president català i representats de l'empresa i la cultura.

    Arranca una nova edició de la passarel·la de moda de Barcelona que se celebra al Museu Marítim. Durant tota la setmana, algunes de les principals marques de la moda espanyola mostraran les seves noves col·leccions També es retrà homenatge a la dissenyadora Sita Murt, morta fa un parell de mesos.

    A L'Informatiu repassarem els principals guanyadors del premis Gaudí. Els principals guardons van ser per "10.000 kilómetros" i "Rastres de Sàndal", tot i que la pel·lícula que es va emportar més estatuetes va ser "El niño". Després, veiem els moments més destacats de la gala.

    El Barça suma la vuitena victòria seguida en superar el Vila-real per 3 a 2. Els groguets es van avançar dues vegades, però els de Luis Enrique  van remuntar amb gols de Neymar, Rafinha i Messi. Els blaugrana es mantenen segons a un punt del Madrid, que té un partit menys.

     

    DURAN CRITICA ERC. ACUSA ELS REPUBLICANS DE SOCI DESLLEIAL, ESQUERRA RECORDA QUE EL SOROLL NO AJUDA.

    LA CLASSE POLÍTICA, ECONÒMICA I CULTURAL ACOMIADA JOSÉ MANUEL LARA BOSCH.

    COMENÇA UNA NOVA EDICIÓ DE LA PASSAREL·LA DE MODA 080 QUE SE CELEBRA AL MUSEU MARÍTIM.

    "10.000 KM" I "RASTRES DE SÀNDAL" SÓN LES GRANS. TRIOMFADORES ALS PREMIS GAUDÍ.

    EL BARÇA SEGUEIX EN RATXA I GUANYA EL VILA-REAL PER 3 A 2.

     

    Familiars, amics i personalitats donen l'últim adéu a José Manuel Lara Bosh en la capella ardent instal.lada des de fa una hora al Tanatori de Sant Gervasi de Barcelona. L'empresari va morir ahir als 68 anys a conseqüència d'un càncer de pàncrees amb el que va conviure els últims tres anys i que no li va impedir estar actiu fins l'últim moment. La cerimònia religiosa per al president de Planeta, el diari La Razón, Edicions 62 i Atresmedia, -que engloba les cadenes Antena 3 i La Sexta-, s'oficiarà demà a la Basílica de la Concepció de la capital catalana.

    Continua l'alerta per risc molt alt d'allaus a la zona de l'Aran-Franja Nord Pallaresa. També es manté la prealerta pel fort vent a Tarragona i Les Terres de l'Ebre i al Pirineu. I per nevades alPirineu Occidental i a cotes altes de les Terres de l'Ebre.

    Recta final del tercer Congrés Taurí de Catalunya que reivindica els braus, prohibits a Catalunya des del 2012, com a patrimoni cultural català. El certàmen ha comptat amb protestes de grups animalistes contraris a la tauromàquia.

    El Niño, amb quinze nominacions, i Stella Cadente, amb tretze, entre les pel.lícules favorites a disputar-se els Setens Premis Gaudí de Cinema que aquest vespre es lliuren a Barcelona. 78 produccions opten als guardons que imparteix l'Acadèmia del Cinema Català.

    Avui acaba el tercer Congrés Taurí de Catalunya que s'ha fet durant tot el cap de setmana a L'Hospitalet de Llobregat i que ha tingut protestes com les de grups animalistes contraris a la tauromàquia. El certàmen l'organitza la Unió de Taurins de Catalunya que volen reivindicar els toros, prohibits a Catalunya des del 2012, com a patrimoni cultural català.