Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 

COMPAREIXENÇA D'ARTUR MAS. HAURÀ DE DONAR EXPLICACIONS A LA COMISSIÓ QUE INVESTIGA EL FRAU I LA CORRUPCIÓ.

L'EXPLOTACIÓ SEXUAL A ESPANYA MOU DIÀRIAMENT 5 MILIONS D'EUROS.

LA REALITAT DELS NOUS ASSENTAMENTS DE BARRAQUES A LA CIUTAT DE BARCELONA.

CREIX EL NOMBRE D'EMPRESES QUE TREUEN POLLS A ESCOLARS, A MARES I MESTRES.

EL BARÇA SE SITUA A UN PUNT DEL MADRID DESPRÉS DE GOLEJAR L'ATHLETIC PER 2 A 5.

Professionals del sector del disseny s'han encarregat de crear el Quart Festival Llum Barcelona. Durant tres dies patis i places de Ciutat Vella prenen vida amb una veintena d'instal·lacions lumíniques. Tot plegat en el marc de les Festa Major d'Hivern de la ciutat; la de Santa Eulàlia. Els castellers també s'han afegit a la celebració.

El president de la Generlaitat compareixerà demà en la comissió d'investigació del frau fiscal al Parlament. Els grups volen que expliqui si tenia coneixement de les presumptes irregularitats que s'haurien produit durant els governs de Jordi Pujol... Mas sempre ho ha negat. Encara s'han d'acabar de tancar serrells... però com a mínim Joan Herrera i Albert Rivera substituiran els portaveus habituals dels seus grups per poder interpel·lar el president.

La comissió començarà a les 4 de la tarda.... i la podreu seguir íntegramnet pel Canal 24 horas.

Alicia Sanchez Camacho alerta en un acte a CAstelldefels dels populismes de Podem i dels independentistes catalans. Per la presidenta del Pp català poden afectar la recuperació econòmica. 

La isla mínima va ser la gran guanyadora dels Goya. Es van endur 10 dels 17 premis als que optava, entre d'altres millor pel·lícula i millor director. El cinema català s'endú diversos guardons. "10mil km" per al millor director novell, Carles Marquès-Marcet i la millor direcció de producció per "el Niño". 

La casa Batlló, la Rocamora, la de la Seda o la Torre Bell-esguard... Aquesta setmana es poden visitar i conèixer algunes joies del patrimoni històric català a través de la seva arquitectura i els personatges que van habitar aquestes cases. 

Nova oportunitat del Barça per a escurçar distancies amb el Reial Madrid que ahir, al Calderon, va perdre 4 a 0 contra l'Atlètic.  Una victòria dels balugrana avui a Bilbao els posaria a 1 punt del líder i dependrien d'ells mateixos per guanyar la Lliga.

Espanya és el quart país europeu que més ha millorat el seu nivell d'anglés en els últims 8 anys, segons un estudi realitzat a 63 països. Tot i que millorem, parlar bé aquest idioma continúa sent una assignatura pendent per a molts. Per posar-hi remei creixen les iniciatives alternatives a les aules per poder posar en pràctica aquests coneixements.

La Fundació per la Indústria ha pres el pols al sector a Catalunya. S'ha reunit amb industrials d'arreu del territori  per recollir propostes i identificar preocupacions. Per saber les conclusions d'aquestes jornades avui a l'Entrevista parlem amb Antoni Garrell i Josep Bombardó, membres d'aquesta Fundació de Sabadell.

La teràpia amb animals s'utiliza des de fa anys amb persones amb alguna malaltia o discapacitat, especialment amb nens. Ara els centres per a menors tutelats també obren les seves portes a aquest tipus d'iniciativa. De moment només s'aplica a un centre de Barcelona, però, si els resultats són bons, s'espera que es pugui ampliar a d'altres centres i ciutats. 

Els socialistes catalans celebren la "Crida del PSC", una trobada que posa les bases per al congrés que se celebrarà a final d'any. L'objectiu de tots dos actes és refundar el partit i crèixer de nou. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha criticat CiU i Esquerra i defensa que pel que fa al procés sobrianista, no hi ha una solució unilateral; només hi ha l'opció del diàleg. 

El fred i la neu: avui ha arribat a cotes baixes com a l'Alt Empordà i el Gironés. 

Les ventades de desembre van malmetre 90 MILIONS de kilos de mandarines a les Terres de l'Ebre, segons Unió de Pagesos. Retirar-les costa 3 milions. El sector dels cítrics es reuneix avui amb la conselleria d'Agricultura per trobar solucions. 

La incertesa econòmica a Catalunya frena les inversions industrials i el sector sent poc suport pel que fa al procés d'interna-cionalització i d'innovació. Són algunes de les febleses de la indústria a Catalunya, extretes d'unes jornades on també s'han tractat els reptes de futur, com les impressores 3D. 

Barcelona estrena el Museu de les Cultures del Món. Més de 500 obres de 4 continents; Àsia, Amèrica, Oceania i Àfrica. 

Jornada clau per a Barça. Avui amb els ulls posats en el Derbi entre l'Atlètic i el Reial Madrid, un partit decissiu pels interessos dels blaugrana, que, passi el que passi, estan obligats a guanyar demà a l'Athlètic de Bilbao a San Mamés.

  • Comencem amb la confirmació per part de la vicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaría, que l'executiu espanyol estudia si impugnarà les delegacions que el govern català pretén obrir a l'exeterior, les properes a Roma i Viena.
  • Catalunya viu avui la jornada més freda dels últms tres anys amb temperatures sota zero a pràcticament tot el territori català. A Prades, al Baix Camp, on hi ha la Judit Huerta han arribat als onze graus sota zero. / El Síndic de Greuges investiga si el col.lapse de circulació de dimecres arran de la nevada és per falta de coordinació./ La pobresa energètica causa 7.000 morts prematures l'any a Espanya, segons l'infome anual de l'Associació de Ciències Ambientals. A Catalunya s'està a l'espera d'activar un fons de solidaritat per garantir la prestació dels serveis bàsics. Les organitzacion socials diuen que tant una cosa com l'altra no solucionen el problema.
  • El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha suspès els articles de l'ordenança de civisme de Reus que prohibeixen l'ús del vel integral, el burca o qualsevol altre accessori que dificulti la identificació de les persones en llocs públics. Es basa en la sentència del Tribunal Suprem que ja va suspendre una ordenança similar de Lleida per vulneració del dret de llibertat religiosa. D'aquesta manera l'alt tribunal català dóna la raó a les vuit entitats islàmiques que havien demandat l'ajuntament de Reus. La resolució, però, encara es pot recórrer..
  • Els Mossos d'esquadra han desarticulat una xarxa d'origen xinès que es dedicava a l'explotació laboral des del 2008. Almenys 300 persones de diferents nacionalitats estarien implicades a través d'una cooperativa que funcionava com una empresa de treball temporal. A més, la banda hauria blanquejat els diners a través de negocis del sector de la restauració i els bazars. S'han detingut un total de sis persones
  • El Barça juga diumenge a Bilbao, un partit que insisteixen que no poden fallar sabent que el dia abans s'enfronten Atlètic de Madrid i Reial Madrid al derbi del Calderón. Els jugadors continuen al marge de la polèmica institucional, mentre que avui dos vicepresidents de Bartomeu s'han mostrat contraris a la teoria de la mà negra contra el club.. 
  • La història d'amor d'un galerista a Paris de l'escriptor i periodista  Xavier Bosch s'ha endut el Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull. "Algú com tu" ha rebut el  premi de 60.000 euros, el més ben dotat de la literatura catalana. L'obra es publicarà el 4 de març i l'entrega del  premi, prevista per dimarts passat, s'ha hagut d'ajornar per la mort de l'editor i president del Grup Planeta, José Manuel Lara Bosch./ Qui també ha rebut un premi és  la periodista de Radio Nacional de Espanya, Margarita Esparza, qui ha estat guardonada amb el Premi Internacional de Periodisme Rei d'Espanya en la categoria de Radio per un microrreportatge sobre els sense sostre. Esparza va fer que les mateixes persones sense sostre fossin el guies turístics de Barcelona mentre explicaven la realitat que viuen. 
  •  El fred tanca la setmana mes crua del que portem d'hivern. Un fred que ens porta a primer pla la duresa de la pobresa energètica. Les organitzacions socials apunten que hi ha fins a 300.000 catalans en situació de vulnerabilitat i que els ajuts de la Generalitat no han servit de res. Dades que contrasten amb el que va explicar el conseller Felip Puig al Parlament dient que a ningú se li tallen els serveis per impagament.

    L'ajuntament de Barcelona adverteix a les entitats bancàries que ha localitzat una vintena de pisos buits als barris amb més necessitat que podrien comportar multes a partir de 5.000 euros. Se suma d'aquesta manera a altres municipis com Terrassa o Girona que ja han fet efectives algunes sancions.

    Desarticulada una xarxa d'origen xinès que es dedicava a l'explotació laboral de fins a 300 persones. A més, blanquejava els diners a través de negocis de restauració. Els Mossos han detingut un total de sis persones.

    A poc més de 24 hores per la gala dels Goya que veurem a La 1 de TVE parlarem amb alguns dels candidats catalans que opten a l'estatueta. També veurem com va ser el pas d'Isabel Coixet per la catifa vermella de la Berlinale. La seva pel·lícula "Nadie quiere la noche" va obrir el certamen.

    Els vicepresidents Javier Faus i Carles Vilarrubí contradiuen el president Josep Maria Bartomeu i descarten la teoria de la conspiració política contra el Barça en el cas Neymar. Això sí, tots dos defensen que el club no ha comès cap delicte en el fitxatge del brasiler.

     

    ONADA DE FRED. LA SETMANA AMB LES TEMPERATURES MÉS BAIXES DEL QUE PORTEM D'HIVERN.

    BARCELONA TROBA 161 PISOS BUITS DE BANCS, ALGUNS EN ELS BARRIS AMB MÉS NECESSITATS.

    DESARTICULADA UNA XARXA QUE HAURIA EXPLOTAT LABORALMENT A UNES 300 PERSONES.

    PARLEM AMB ELS CANDIDATS CATALANS ALS GOYA I VEIEM EL PAS D'ISABEL COIXET PER LA BERLINALE.

    FAUS I VILARRUBÍ NO CREUEN EN LA TEORIA DE LA CONSPIRACIÓ DE BARTOMEU.

  • Després de l'important colapse viari d'ahir, avui el govern català admet que haurà de replantejar les mesures que es prenen quan hi ha previsió de nevades i demà mateix ja hi haurà una reunió dels responsables d'Interior.. És la reacció dels departaments de Territori i del d' interior a les moltes crítiques que ha rebut l'executiu pel col·lapse que es va viure ahir. N'hi ha, però, una de cal i una de sorra, perquè si be admeten que va haver-hi errors, també s'exculpen miran cap a Madrid./ Doncs les declaracions del conseller atribuint responsabilitats del caos als mitjans dependents de Madrid ha tingut replica, sense entrar en controvèrsia, per part del ministre de l'interior./ Al debat del què va passar ahir s'hi han afegit altres actors. Les associacions de transportistes es queixen  que ara es vol culpabilitzar als camions del col.lapse quan, diuen,  les administarcions no van prendre cap mesura per prevenir-lo. I des d'els sindicats de mossos parlen de falta aboluta de previsió
  • Avui doncs jornada  més tranquil·la per recuperar la normalitat i en molt pocs llocs no s'ha pogut recuperar. De fet, no han arribat a 200 els nens que no han pogut anar a l'escola per problemes a les carreteres. Repassem la situació a les comarques més afectades de Tarragona i de Lleida./ La neu, doncs, avui ja no es un gran problema, però si el vent,que bufa molt fort en alguns punts del territori i que, per exemple, ha obligat a aturar la circulació de camions a  la Jonquera.
  • Avui destaquem dues dades econòmiques. D'una banda que la Comissió Europea revisa a l'alza les previsions per l'economia espanyola i en preveu un creixement del 2,3 per cent i d'akltra banda, segons publica la Generalitat, l'economia catalana creix després de 8 anys sense fer-ho i ho fa a bon ritme. El creixement és del 0'4% el darrer trimestre i de l'1'2% del PIB el 2014, la millor dada des d'abans de la crisi. 
  • El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, és avui al Vaticà. Aquest matí ha signat un acord de col·laboració en diferents projectes socials.  i aquesta tarda tindrà una trobada en privat amb el Papa Francesc. Mentre, la denúncia de Bartomeu d'una campanya de persecució contra el Barça per temes polítics i esportius, continuen generant reaccions. El Secretari d'Estat d'Hisenda, Miguel Ferre, ha recordat a Radio Nacional, que el seu unic interès és el compliment de la llei. L'advocat del president, en canvi, considera precipitada la imputació.
  • En la recta final recollim una exposició de pintura que s'acava d'inaugurar a Barcelona. Es titula "Diàleg entre les cultures i les civilitzacions" i son obres d'un dels artistes més reconeguts del Marroc, Abdellatif Zine. L'exposició s'ha muntat amb motiu de la creació de l'Espai Cultural Ibn Battuta. És una iniciativa més de la fundació del mateix nom que treballa per enfortir els llaços socials i culturals entre Espanya i el Marroc. 
  •  

    El govern català admet que haurà de replantejar les mesures que es prenen quan hi ha previsió de nevades. És la reacció dels departaments de Territori i Interior a les moltes crítiques que ha rebut l'executiu pel col·lapse que es va viure ahir. També acusen al ministeri de Foment de manca d'agilitat i el ministeri diu que van la Generalitat la que no van actuar amb celeritat. Avui la situació esta normalitzada a pràcticament tot el territori. 

    La Comissió Europea revisa les seves previsions per l'economia espanyola d'aquest any a l'alça i preveu un creixement del 2,3 per cent. De tota manera, manté que l'atur no baixarà del 20 per cent fins el 2017. Avui la Generalitat ha difós el PIB català de l'any passat: va créixer un 1.2 per cent, la millor dada des de l'inici de la crisi.

    És Manel Bustos, entrant aquesta vegada als jutjats de Sabadell per malversació de fons públics. L'expresident de la Federació de Municipis s'ha negat a declarar davant la jutgessa que investiga si va comprar de 70 rellotges amb diners de l'entitat.  

    De la passarel·la 080 repassarem l'espai que avui dedica al comerç de la moda online, un sector en plena expansió a Espanya ja que encara està molt pel darrera de la mitjana europea. A més, veurem les propostes que Custo Dalmau va presentar anit. 

    El secretari d'estat d'Hisenda Miguel Ferre nega a Radio Nacional que hi hagi cap conspiració contra el Barça com va denunciar Josep Maria Bartomeu després de ser imputat per un presumpte delicte fiscal.