Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Mi querida señorita, la escopeta Nacional o Cría Cuervos. Són algunes de les pel·lícules més destacades de la carrera de Mònica Randall. EnN podeu veure un resum a rtve.cat. Avui a l'Entevista parlem amb l'actriu sobre cinema i de la seva carrera. Enguany la 59 ena edició dels Premis Sant Jordi de Cinematografia de Radio Nacional reconeix la seva trajectòria. 

El món de l'animació s'aplega aquest cap de setmana a Lleida. Aficionats i professionals, consolidats o novells, comparteixen inquietuds i experiències. És el festival de cinema d'animació internacional de Catalunya que se celebra des de fa ja 19 anys a la capital de Ponent, l'unic especialitzat en aquest àmbit a casa nostra i, de fet, el de més llarg recorregut de l'estat.

RAJOY I VALLS  INAUGUREN LA NOVA LÍNIA D'INTERCONEXIÓ ELÈCTRICA AMB FRANÇA

El president espanyol, Mariano Rajoy, i el primer ministre Francès,  Manuel Valls, inauguren la interconnexió elèctrica amb França. El president espanyol destaca que la nova línia és un exemple de model de cooperació, unió i d'eliminar fronteres enlloc de traçar-les.

L'ALCALDE ÀNGEL ROS DENUNCIA PER CALÚMNIES L'EXPRIMERA TINENT D'ALCALDE, MARTA CAMPS

Angel Ros porta a la fiscalia les acusacions d'irregularitats que li ha fet la primera tinent d'alcalde. Miquel Iceta fa costat a Ros tot dient que la gestió municipal a Lleida és magnífica.

ANY DE LES BIBLIOTEQUES

MAS DESTACA LA IDENTITAT CULTURAL CATALANA I DENUNCIA LES AGRESSIONS QUE HA PATIT HISTÒRICAMENT

El president de la Generalitat, com ens explicaven des de Perelada,  també s'ha afegit als actes d'inauguració de la interconnexió elèctrica.

CRISI AL PSC DE LLEIDA

L'ALCALDE ÀNGEL ROS DENUNCIA PER CALÚMNIES L'EXPRIMERA TINENT D'ALCALDE, MARTA CAMPS

a Lleida, l'alcalde Àngel Ros ha confirmat que han portat a fiscalia les acusacions de l'exprimera tinent d'alcalde, Marta Camps.

EL BARÇA BATEJA EL CAMP PRINCIPAL DE LA CIUTAT ESPORTIVA AMB EL NOM DE TITO VILANOVA

El Barça bateja el camp principal de la Ciutat Esportiva amb el nom de Tito Vilanova. Familiars, directius, tècnics i jugadors han assistit a un acte molt emotiu per retre homenatge a la figura del desaparegut entrenador blaugrana.

En la recta final,  recollim que avui, a l'auditori del Forum de Barcelona, actua Victor Manuel.

Mariano Rajoy i el primer ministre francés, Manuel Valls, han inaugurat aquest matí la interconnexió elèctrica amb França. A hores d'ara dinen plegats a Perelada, un dinar al que assisteix el president de la Generalitat, Artur Mas. Tots dos presidents no s'han vist des del 30 de juliol, quan Mas va anar a La Moncloa. Durant l'acte d'inauguració, el prsident  Rajoy ha destacat que és un model de cooperació, unió i d'eliminar fronteres enlloc de traçar-les. En tot cas, la interconnexió elèctrica amb França és una infraestructura única al món amb 2000 megawatts de potència. 

La nova interconnexió elèctrica doblarà la capacitat d'intercanvi entre ambdós països, amb un tram soterrat de 64 quilòmetres de llarg. Una infraestructura que ha costat prop de set-cents milions d'euros. 

Biòpsies líquides per al diagnòstic de càncer colorectal metastàsic a través d'extracció de sang. És el que permetrà fer un nou equipament d'investigació de l'Institut Oncològic de la Vall d'Hebron de Barcelona. Es converteix així en el primer centre del món en investigar amb aquesta tecnologia per aconseguir un tractament més eficient de la malaltia.

La nàutica d'esbarjo pot ser una font de creació d'ocupació per a joves titulats de formació professional. El manteniment de vaixells genera a Barcelona un miler de llocs de treball, una oportunitat per a especialitats com mecànica o electricitat, tan necessàries a terra com al mar.

El Barça bateja el camp principal de la Ciutat Esportiva amb el nom de Tito Vilanova. Familiars, directius, tècnics i jugadors han assistit a un acte molt emotiu per retre homenatge a la figura de l'exentrenador blaugrana que va morir l'any passat víctima d'un càncer. 

 

LÍNIA FRANÇA-ESPANYA. RAJOY LA POSA COM EXEMPLE DEL PROJECTE D'INTEGRACIÓ EUROPEA.

LA INTERCONNEXIÓ ELÈCTRICA AMB FRANÇA ESTARÀ EN PROVES FINS A FINALS DE JUNY.

L'HOSPITAL DE LA VALL D'HEBRON SERÀ PIONER AL MÓN EN LA DETECCIÓ DEL CÀNCER COLORECTAL.

EL MANTENIMENT D'EMBARCACIONS DE LUXE OFEREIX OPORTUNITATS DE FEINA A JOVES TITULATS D'FP.

EL BARÇA BATEJA EL CAMP PRINCIPAL DE LA CIUTAT ESPORTIVA AMB EL NOM DE TITO VILANOVA.

DURAN I LLEIDA DIU QUE LA FEDERACIÓ NO PASSA PER UN BON MOMENT

Duran i Lleida admet que les relacions entre Unió Democràtica i Convergència travessen un dels periodes mès crítics. El líder democristià no descarta que el 27 de setembre les dues formacions poguessin presentar-se per separat.

SALUT CONFIRMA QUE ESTEM EN EL PUNT MÀXIM DE L'EPIDÈMIA DE GRIP I NEGA EL COL·LAPSE A URGÈNCIES

Salut confirma que l'epidèmia de grip arribarà aquesta setmana al seu pic màxim, i manté, que tot i les denuncies de treballados i usuaris, els serveis d'urgències no estan col.lapsats. Fins ara, hi ha hagut 185 casos greus, la majoria d'un subtipus que no està cobert per la vacuna. 

PACTE ANTIGIHADISTA

PP I PSOE L'APROVEN EN SOLITARI I AMB L'ABSTENCIÓ DEL GRUP DE CIU

Aquest matí, al Congrés, els 16 diputats de CiU Sí han mantingut una postura unitaria i s'han abstingut en la votació del pacte antigihadista acordat pel Partit Popular i el PSOE. 

EL BARÇA OBRE LA COPA DEL REI DE BÀSQUET DAVANT EL VALÈNCIA A LES 19H PER TELEDEPORTE

Avui comença a las Palmas de Gran Canària la Copa del Rei de bàsquet. El Barça obrirà la competició davant el València a les set de la tarda i en directe per Teledeporte. Xavi Pascual té els dubtes de Navarro, Lampe i Jackson.

Avui  estem vivint el primer dia de l'any de la cabra, el nou any xinès. 

 

Josep Antoni Duran i Lleida no descarta que Convergència i Unió es pugui presentar per separat a les eleccions del 27 de setembre si els convergents opten per la independència. En una entrevista als Desayunos de Televisió Espanyola, el líder de la federació al Congrés ha dit que la relació entre partits no passa pel millor moment i sobre algunes de les estructures d'estat que pretén començar a desenvolupar l'executiu català abans de la cita amb les urnes.

Salut confirma que l'epidèmia de grip arribarà aquesta setmana al seu pic màxim, i manté, que tot i les denuncies de treballados i usuaris, els serveis d'urgències no estan col.lapsats. Fins ara, hi ha hagut 185 casos greus, la majoria d'un subtipus que no està cobert per la vacuna. 

A L'Informatiu avui us explicarem la història del científic català, Oriol Mitjà. Treballa a Papua Nova Guinea i ha descobert que un antibiòtic podria eradicar el pian, una malaltia tropical crònica que afecta a milers d'infants de països pobres. L'investigació es publica avui a una de les principals revista mèdiques del món.

Són imatges de com la comunitat xinesa a Barcelona ha donat la benvinguda a l'any nou. És l'any de la cabra i els experts diuen que seran un periode de molta pau i que els nascut sota el seu signe seran persones afables i educades.

Avui comença a las Palmas de Gran Canària la Copa del Rei de bàsquet. El Barça obrirà la competició davant el València a les set de la tarda i en directe per Teledeporte. Xavi Pascual té els dubtes de Navarro, Lampe i Jackson.

 

 

DURAN I LLEIDA A TVE. DIU QUE LA FEDERACIÓ NO PASSA UN BON MOMENT I NO VEU VIABLES CERTES ESTRUCTURES D'ESTAT.

SALUT CONFIRMA QUE ESTEM EN EL PUNT MÀXIM DE L'EPIDÈMIA DE GRIP I NEGA EL COL·LAPSE A URGÈNCIES.

UN INVESTIGADOR CATALÀ TREBALLA EN L'ERADICACIÓ D'UNA MALALTIA TROPICAL CRÒNICA INFANTIL.

LA COMUNITAT XINESA A BARCELONA DÓNA LA BENVINGUDA A L'ANY DE LA CABRA.

EL BARÇA OBRE LA COPA DEL REI DE BÀSQUET DAVANT EL VALÈNCIA A LES 19H PER TELEDEPORTE.

IMPUTEN EL FILL GRAN DE JORDI PUJOL PELS DINERS OCULTS A ANDORRA

Jordi Pujol Ferrussola imputat per la fortuna de la família oculta a Andorra. La jutge del cas ha decidit imputar-lo després de les declaracions dels seus germans i pare que fou ell lúltim administrador d'aquests diners.

ERC S'OFEREIX DE NOU A ENTRAR AL GOVERN  CATALÀ I ARTUR MAS HO DESCARTA

Oriol Junqueras ha reafirmat aquest matí la voluntat d'Esquerra d'entrar al govern. Mas li ha respost que ja no és el moment però manté la porta oberta a la incorporació de tècnics de la formació republicana en àrees concretes. 

FINANÇAMENT CATALUNYA

HISENDA CREU QUE LA GENERALITAT PODRÀ ESTALVIAR 1.844 MILIONS D'EUROS EN INTERESSOS DEL DEUTE

El Ministre d'Hisenda ha insistit avui que Catalunya serà una de les comunitats més beneficiades amb els nous mecanismes de finançament aprovats pel govern

EL TERCER SECTOR RECLAMA:

UN NOU MODEL DE BENESTAR SOCIAL I PRIORITZAR LES POLÍTIQUES DE COHESIÓ

Per les entitats que treballen al Tercer Sector, la recuperació econòmica es falsa. i asseguren que els catalans estem pitjor que fa un any..

EL BARÇA TORNA A LA FEINA AMB LA MIRADA POSADA ALS VUITENS DE FINAL DE LA CHAMPIONS

El Barça torna a la feina per preparar el partit de dissabte contra el Màlaga a la lliga i el de dimarts que ve contra el Manchester City a la Champions.  Iniesta, que va ser baixa contra el Llevant per grip, ha tornat a treballar amb el grup.

 

Satisfacció generalitzada per l'acord dels governs espanyol i català que permetrà començar a construir la llançadora que al 2018 permetrà unir amb tren el centre de Barcelona amb les dues terminals de l'aeroport del Prat. Una obra en la que el ministeri de Foment hi invertirà més de 200 milions d'euros. També aquest any es licitaran les obres dels accessos ferroviaris al Port barceloní.

Tot i les denuncies de col·lapse a les urgències i dels problemes a la sanitat pública de sindicats i usuaris el president Mas ha dit que, malgrat les retallades, la sanitat catalana està millor que abans. 

Tot i que el president de la Generalitat ja ha descartat canvis a l'executiu, Oriol Junqueras ha reafirmat aquest matí la voluntat d'Esquerra d'entrar al govern. Mas li ha respost que ja no és el moment. PP, Iniciativa i Ciutadans l'acusen d'haver mentit a la comissió d'investigació.

Els alumnes de famílies amb un nivell socioeconòmic baix tenen un risc sis vegades més alt de fracassar a l'escola, segons un estudi de la Fundació Bofill. Els autors de l'informe conclouen que cal suavitzar aquestes desigualtats educatives per tal de millorar els resultats escolars. 

L'enterrament de la Sardina tanca avui el carnestoltes. Aquesta matí els escolars de Barcelona ho ha celebrat al Parc de la Ciutadella. Aquesta matinada, la rúa de l'extermini ha tancat les celebracions multitudinàries a Sitges.

El Barça torna a la feina per preparar el partit de dissabte contra el Màlaga a la lliga i el de dimarts que ve contra el Manchester City a la Champions. Als primers duels de vuitens de final, el Paris Saint Germain i el Chelsea van empatar a un i Xakhtar Donetks i el Bayern de Muníc a zero. 

 

LLANÇADORA A L'AEROPORT. EL MINISTERI DE FOMENT COMENÇARÀ LES OBRES A L'ABRIL I ESTARÀ ACABADA AL 2018.

COL.LAPSE A LES URGÈNCIES. EL PRESIDENT MAS DIU QUE LA SANITAT ESTÀ MILLOR QUE ABANS DE LES RETALLADES.

ERC S'OFEREIX DE NOU A ENTRAR AL GOVERN CATALÀ I ARTUR MAS HO DESCARTA.

LA DESIGUALTAT EDUCATIVA HA AUGMENTAT A CATALUNYA UN 23% ELS ÚLTIMS 9 ANYS.

L'ENTERRAMENT DE LA SARDINA ACOMIADA AL CARNESTOLTES D'AQUEST ANY.

EL BARÇA TORNA A LA FEINA AMB LA MIRADA POSADA EN ELS VUITENS DE FINAL DE LA CHAMPIONS.

MAS NOMENA DOS COMISSIONATS PER AVANÇAR EN LES ESTRUCTURES D'ESTAT

Artur Mas anuncia el nomenament de dos comissionats per avançar en la creació d'estructures d'Estat. El president de la Generalitat diu que treballen també en un pla per controlar els serveis i instal.lacions clau si Catalunya es desconnecta d'Espanya

L'EPIDÈMIA DE GRIP AGREUJA LA SITUACIÓ A MOLTS HOSPITALS PÚBLICS CATALANS

L'epidèmia de grip situa molts centres sanitaris catalans en una circumstància de saturació límit. Usuaris i professionals denuncien una situació que consideren insostenible i fruit de les retallades.

TORNA LA LLIGA DE CAMPIONS AMB EL DUEL ENTRE EL PSG I EL CHELSEA A LES 20:45 PER LA 1

Avui torna la Lliga de Campions amb les primeres eliminatòries de vuitens de final. El Bayern de Guardiola visita el Xakhtar ucraïnès i el Chelsea de Mourinho, al Paris Saint Germain en un duel que podreu veure per La 1. El Barça, en el millor moment de la temporada, jugarà la setmana que ve contra el Manchester City

ELS AMICS... AL LICEU

EL GRUP CATALÀ S'EMOCIONA EN EL SEU DEBUT AL GRAN TEATRE DEL LICEU

Abans d'acabar recollim que els Amics de les Arts van fer anit el seu primer concert al Gran Teatre del Liceu dins de la programació del Suite Festival