Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 

LLIGA DE CAMPIONS. EL BARÇA ESTARÀ A LA FINAL DE BERLÍN EL PROPER 6 DE JUNY.

CALOR D'ESTIU. L'EPISODI DE TEMPERATURES ALTES ARRIBA AVUI I DEMÀ AL SEU MÀXIM.

EUROMILLONES. UNA ADMINISTRACIÓ DE LOTERIA DE BARCELONA REPARTEIX GAIREBÉ 48 MILIONS D'EUROS.

PEDERASTA CASTELLDANS. VIST PER SENTÈNCIA EL JUDICI DESPRÉS D'ACORDAR UNA CONDEMNA DE 51 ANYS DE PRESÓ.

  • D'aquí a unes hores a l'Allianz Arena el Barça sortirà a segellar el pas a la final de la  Lliga de Campions fent valer el 3 a 0 de l'anada contra el Bayern. Messi i els seus companys no volen caure en l'eufòria, no se'n fien dels alemanys. Però amb la lliga gairebé sentenciada i la Copa del Rei a la vista  la paraula TRIPLET ja no sembla un somni quimèric. Partit vibrant, doncs, aquest vespre a Munic, on Guardiola sap que li farà falta una gesta per capgirar la situació. A peu de gespa, l'Albert Font ens acosta l'última hora./ D'aquesta manera es deixen sentir els tres mil aficionats que han acompanyat el Barça . Molts estan convençuts d'una victòria del seu equip al camp del Bayern o que, en tot cas, no hauran de patir... Una tranquil·litat que també semblava presidir l'entrenament dels jugadors.
  • Nova operació contra el terrorisme gihadista, aquest cop a Cornellà de Llobregat. Hi ha dos detinguts per difondre missatges de l'Estat Islàmic. Segons la Policia Nacional transmetien per internet propaganda que, en part, elaboraven ells mateixos.
  • Sense donar explicacions, la soprano Montserrat Caballé no s'ha presentat avui al judici per frau fiscal en què estava citada. Aquest matí havia de compereixer a la Ciutat de la Justícia, però no ha justificat la seva absència després que el seu advocat hagi renunciat a defensar-la. La diva només havia de ratificar el pacte assolit amb la fiscalia i l'agència tributària a finals de l'any passat. En el document, Caballé reconeix que al 2010 NO va declarar 508mil euros i a canvi la condemnen a 6 mesos de presó i a una multa. Ara el jutge haurà de fixar una nova data pel judici. 
  • Satisfacció general pel prinicipi d'acord entre patronal i sindicats per apujar els sous aquest any i el que ve. Despés d'unes llargues i a cops tenses negociacions i de rebaixar plantejaments, finalment a primera hora de la nit es va arribar a un acord que entra dins del mínim augment reclamat pels sindicats i una mica per sobre de l'oferta empresarial./ Aquesta tarda representants de la CEOE y la Cepyme, d'una banda, i de Comissions obreres i UGT de l'altra, es reuniran per avançar en els serrells que encara queden oberts
  • Com la Marta milers de persones pateixen la síndrome de fatiga crònica i fibromiàlgia, unes malalties que no tenen cura i que limiten molt l'activitat diaria. Cansament al despertar i dolors musculars són alguns dels símptomes. De moment l'objectiu és controlar-los perquè els malalts puguin millorar la seva qualitat de vida. Metges i pacients volen aprofitar que avui es celebra el dia mundial d'aquestes malalties per donar-les a conèixer millor i recordar la importància d'un diagnòstic precoç. 
  • Aquests dies les temperatures són més pròpies de l'agost que del maig, i demà arribaran al seu màxim./ Els bombers continuaven treballant aquest matí a l'incendi dels Torms, a les Garrigues./ Entre el 50 i el 80% d'aquesta collita d'ordi es perdrà per la calor i la falta d'humitat. 
  • REVULSIU és el nou disc que avui treu a la llum La Pegatina. I revulsiu és el missatge de la seva música mestissa.
  •  

    Tot a punt a l'Allianz Arena de Munich on el Barça espera sentenciar aquesta nit el pas a la final de la Champions de Berlín. Ho farà amb l'avantatge del 3 a 0 de l'anada davant d'un Bayern que admet que només una gesta pot capgirar la situació i amb un vestuari que segueix plagat de baixes. Al Barça, Messi espera tornar amargar-li la nit a Pep Guardiola.

    Última operació contra el terrorisme gihadista. Dos detinguts a Cornellà de Llobregat per difondre missatges de l'Estat Islàmic a través d'internet. Segons la Policia Nacional havien constituït una amplia xarxa virtual per transmetre propaganda que, en part, elaboraven ells mateixos.

    Plantada de la Caballé a la justícia. Avui no s'ha presentat al jutjat on havia de ratificar l'acord assolit amb la fiscalia i l'Agència Tributària per frau fiscal i que la condemna a mig any de presó i a una multa de 250 mil euros.

    Entre demà i dijous tindrem el pic màxim d'aquest episodi de calor. Els termòmetres registraran valors de 30 a més de 35º a bona part del territori.  Temperatures excepcionals per la primera quinzena de maig. Una calorada que s'acabarà bruscament divendres, quan les temperatures baixaran més de 10º i es normalitzaran. Pel que fa al cel: sol, núvols prims i boires costaneres que demà poden ser més extenses. 

     

    LLIGA DE CAMPIONS. EL BARÇA A UN PAS DE LA FINAL DE BERLÍN I D'ELIMINAR EL BAYERN DE GUARDIOLA.

    OPERACIÓ ANTIGIHADISTA. DOS DETINGUTS A CORNELLÀ PER DIFONDRE CONTINGUTS DE L'ESTAT ISLÀMIC A TRAVÉS D'INTERNET.

    MONTSERRAT CABALLÉ. LA SOPRANO NO ES PRESENTA A L'ACTE DE RATIFICACIÓ DE L'ACORD AMB LA FISCALIA PER FRAU FISCAL.

    CALOR D'ESTIU AL MES DE MAIG. ENTRE DEMÀ I DIJOUS TINDREM EL PIC MÀXIM.

     

    PROVES PISA

    MÉS DE 2.000 ALUMNES CATALANS AVALUEN  LES COMPETÈNCIES LECTORES I CIENTÍFIQUES

    Vora 2.200 alumnes catalans, d'entre 15 i 16 anys, han començat avui  les PROVES PISA 2015, les conegudes avaluacions educatives de l'OCDE per conéixer el nivell dels alumnes d'aquesta edat.

    CAMPANYA RENDA

    JA S'HAN PRESENTAT UNES 800.000 DECLARACIONS I S'HAN RETORNAT 290 MILIONS D'EUROS

    El que s'ha conegut avui és que prop de 800.000 catalans ja han presentat la declaració de la renda del 2014,  un 21 % més que fa un any.

    Gairebé  la majoria, unes 700.000, són a tornar de le quals Hisenda ja ha pagat més de la meitat per una import proper als 300 milions d'euros.  Des d'avui també és pot fer la declaració de manera presencial si els contribuents han demanat cita prèvia. Una de les principals  novetats d'aquest any  és que les dacions en pagament no generen guany patrimonial.

    Una  nova combinació de dos anticossos podria ser més eficaç per tractar el càncer colorectal avançat,. que és el més freqüent a Catalunya si compten homes i dones conjuntament.  Ho demostra un estudi liderat per l'hospital Vall d'Hebron . 

    FESTA DEL CINEMA

    PER GAUDIR DELS DESCOMPTES CAL REGISTRAR-SE A:  WWW.FIESTADELCINE.COM

    Avui comença una nova edició de la Festa del cinema....la vuitena. Fins dijous es  poden veure  pel·lícules a la gran pantalla per 2 euros i 90 cèntims. Cal registrar-se prèviament i ja hi ha més d'un milió d' espectadors inscrits. A Catalunya hi participen una setantena de cinemes amb una cartellera variada..Aquest cop la festa dura 4 dies, un més del que és habitual, pensant en els afeccionats al futbol que dimarts i dimecres no es vulguin perdre les semifinals de la Champions. 

    EL CREUER MÉS MODERN DEL MÓN

    Una altra atracció del dia l'hem pogut veure aquest matí al Port de Barcelona.  És l'Anthem of the Seas, el segon creuer més gran del món.  Fa 347 metres d'eslora, te 18 cobertes, i gairebé 2.100 habitacions... 

    El barça ja és a munic on demà jugarà la tornada de les semifinals de Champions contra el Bayern. Hi arriba després de deixar la Lliga a tocar de la mà i amb un 3 a 0 a l'anada. 

    L'equip està en el seu moment més dolç... però els de Luis Enrique no se'n fien de la reacció dels alemanys. L'Albert Font ha acompanyat l'expedició....

    CONFLICTE AL FUTBOL

    L'AUDIÈNCIA NACIONAL CONVOCA DIMECRES LES PARTS PER DECIDIR SI SUSPÈN LA CONVOCATÒRIA DE VAGA

    Les parts implicades estan citades per decidir sobre la mesura cautelar presentada per la Lliga de Futbol Professional després de la suspensió indefinida anunciada per la Federació Espanyola. Avui s'ha reunit l'assemblea general de la Lliga on els clubs han mostrat la seva unitat contra l'anunci de vaga fet per l'Associació de Futbolistes

     

    Quart dia de campanya electoral. Superat el cap de setmana marcat per la crispació, avui els candidats a Barcelona han ofert propostes concretes.  Xavier Trias ha parlat avui de com millorar la connexió del port a la ciutat. El socialista Collboni ha apostat per la rehabilitat de barris degradats per lluitar contra la desigualtat . El PP defensa l'ús del debat sobre immigració en la campanya i Ada Colau ha parlat de política energètica. 

    La campanya de la renda corresponent al 2014 avança ara ja és pot fer a les oficines de l'Agència Tributària. Un pas més en una campanya en la que a Catalunya ja s'han presentat electrònicament 700 mil declaracions i ja s'han retornat 290 milions d'euros, 100 milions més que l'any passat.

    Amb calor hem rebut a Barcelona l'Anthem of the seas. És la primera escala a la ciutat d'aquest creuer considerat el més modern del món. Pantalles que es mouen, cambrers robòtics o aquesta espectacular cabina per veure el mar mentre es navega són algunes de les novetats d'un vaixell que també pretén reduir el seu impacte ambiental. 

    La setmana ve marcada per cites relacionades amb el futbol. Estem pendents de la vaga a les competicions espanyoles i, com no, del partit de demà a Munic. El Barça ha viatjat a la ciutat alemanya amb tota la plantilla per buscar el pas a la vuitena final de Champions de la seva història. Tot i el 3 a 0 de l'anada, els blaugrana no se'n refien de l'equip de Pep guardiola. El tècnic de Santpedor tem la velocitat de Messi, Neymar i Suarez.

     

    CAMPANYA ELECTORAL. ELS CANDIDATS COMENCEN LA SETMANA EXPOSANT LES SEVES NOVES PROPOSTES.

    CAMPANYA RENDA. JA S'HAN PRESENTAT 700.000 DECLARACIONS I S'HAN RETORNAT 290 MILIONS D'EUROS.

    "ANTHEM OF THE SEAS". ATRACA PER PRIMERA VEGADA A BARCELONA EL CREUER MÉS MODERN DEL MÓN.

    AMB TOTA LA PLANTILLA. EL BARÇA JA ÉS A MUNIC ON DEMÀ BUSCARÀ EL PAS A LA SEVA VUITENA FINAL DE CHAMPIONS.

    Aquesta setmana el cantant i compositor Lluis LLach ha fet 67 anys. Llach va ser el darrer component dels Setze Jutges i sel considera un capdavanter de la nova Cançó. Avui el recordem amb una de les cançons de la seva primera época "La Madame".