Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • El conseller d'Interior Ramon Espadaler ha evitat avui entrar en polèmica amb el ministre Jorge Fernández Díaz.  Malgrat l'intent de refredar els ànims, la mala maror per la suposada alerta a una cèl·lula gihadista continua ben viva. El conseller defensa els mossos i afegeix que confia en tots els cossos policials. El ministre creu en la justícia però avisa que hi haurà conseqüències. Els sindicats de la Policia parlen de deslleialtat institucional i els mossos de millorar la coordinació. 
  • Un altre punt de fricció és la retirada de les banderes estalades dels tots els edificis públics de Catalunya durant la campanya. L'ordre de la Junta Electoral ha estat ben rebuda per la plataforma Societat Civil Catalana, que va ser qui ho va demanar. Ho celebren, diuen, com un triomf de la democràcia i reclamen a tots els partits que compleixin la resolució. Des d'Interior diuen que no caldrà que els mossos retirin cap bandera perquè ja ho faran els alcaldes.
  • És la confiança que mostra el sector turístic en la bona marxa de la temporada d'estiu.  Esperen consolidar la tendència a l'alça de les reserves anticipades que ja va començar l'any passat. Enguany esperen fer-ne un 7% més.  I és que tenen un bon argument:  reservar les vacances al maig pot suposar un estalvi de fins el 20%./ En canvi a la Costa daurada alguns hotels encara no han obert. Altres anys els ocupava el turisme rus, que aquest any no acaba d'arribar. 
  • Un estudi de l'Hospital Clínic de Barcelona conclou que el consum d'oli d'oliva i fruits secs en la dieta mediterrània frena el deteriorament del cervell. L'estudi l'han fet amb 450 persones grans sanes de 67 anys.  Els investigadors han comprovat que les persones que prenien 5 cullerades d'oli d'oliva verge extra al dia durant 4 anys van millorar la seva activitat mental. L'explicació es troba en els efectes antioxidants d'aquests productes.
  • Unió de Pagesos dóna per perduda el 40% de la collita de cereals de secà. La calor i la falta de pluja fa que als terrenys més àrids, la merma pugui arribar al 80%.  Les pèrdues podrien arribar als 90 milions, sobretot en ordi i blat. Per parar el cop, els pagesos  demanen reduir a la meitat les quotes a la seguretat social.
  • El Barça es prepara per intentar guanyar la lliga diumenge mateix al Calderón, just un any després que l'Atlètic de Madrid es proclamés campió de lliga al Camp Nou. / De la seva banda el Madrid arriba enfonsat i gairebé sense opcions a la Lliga. Carlo Ancelotti no  no podrà asseure's a la banqueta per sanció i Sergio Ramos no podrà jugar per una lesió al muscular a la cama esquerra.  Els blancs afronten aquest final de temporada enmig de rumors de canvis a l'equip.
  • Per culpa d'una disfonia aguda, Joan Manuel Serrat ha anunciat que suspèn els seus dos propers concerts a Saragossa,avui  i diumenge a l'auditori de Girona./ El cinema Aribau de Barcelona es vesteix de gala per acollir el Moritz Feed DOg, la primera edició del festival de documentals de moda. Un dels més destacats és el que explica com Raf Simons va agafar les regnes de Dior després que John Galiano fos acomiadat. També hi ha documentals sobre les tendències al carrer o la roba tecnològica.
  •  

    El conseller d'Interior Ramon Espadaler, defuig la polèmica amb el ministre Fernández Díaz. La guspira: la denúncia dels mossos d'esquadra que han denunciat agents de la policia nacional perquè, asseguren, haurien alertat els suposats gihadistes que els mossos els estaven investigant. El ministre acusa el conseller de manca de sentit d'estat. 

    La campanya electoral arriba a l'equador, i avui hi ha entrat de ple el debat sobiranista. L'ordre de la Junta electoral de retirar les  banderes estelades dels edificis públics i col·legis electorals ha estat un dels arguments dels actes electorals d'avui. 

    El sector turístic espera consolidar la tendència a l'alça de les reserves anticipades per l'estiu, que l'any passat ja van pujar un 5%. A la costa Daurada, preocupa la davallada del turisme rus, conseqüència de la devaluació del ruble.

    La sequera i la calor amenacen la collita de cereals d'enguany. De fet els pagesos ja donen per perdut més del 40% als conreus de secà, i fins a un 20 als de regadiu. Les pèrdues poden ser de més de 90 milions d'euros, i demanen mesures de suport. 

    El Barça té aquest cap de setmana l'oportunitat de sumar el primer títol de la temporada davant l'Atlètic de Madrid. Luis Suárez és dubte. Dilluns els socis del Barça podran sol·licitar les entrades per la final de Berlín. Se'n sortejaran 13 mil de les 20 mil de què disposa el club.

     

    TANCANT LA POLÈMICA. ESPADALER EVITA RESPONDRE AL MINISTRE JORGE FERNÁNDEZ DÍAZ.

    EQUADOR DE CAMPANYA. L'ORDRE DE RETIRAR LES BANDERES ESTELADES HA CENTRAT AVUI EL DEBAT.

    TEMPORADA TURÍSTICA. EL SECTOR ESPERA UN AUGMENT DE LES RESERVES ANTICIPADES.

    COLLITA MALMESA. ELS PAGESOS DONEN PER PERDUDA EL 40% DE LA COLLITA DE CEREALS DE SECÀ.

    LUIS SUÁREZ ÉS DUBTE. EL BARÇA POT SER CAMPIÓ DE LLIGA DIUMENGE AL VICENTE CALDERÓN.

  • Notícia d'aquest migdia. Finalment SI que hi haurà futbol aquest cap de setmana. L'Audiència Nacional considera il·legal l'aturada convocada per l'Associació de Futbolistes i  l'ha  anul·lada per evitar, diu, un greu desordre organizatiu.  És el que havia demanat la Lliga de Futbol Professional que, a canvi, haurà de dipositar 5 milions d'euros a l'Audiència.
  • L'Audiència Nacional també ha arxivat una denúncia dels mossos d'esquadra, que acusaven a un membre de la policia nacional d'haver posat en risc la detenció d'una cèl.lula yihadista a Catalunya.  Segons la policia catalana, un dels sospitosos va ser alertat de que l'estaven investigant. 
  • I jornada de protesta avui dels universitaris i estudiants de secundària catalans en contra de la reforma del model universitari coneguda com 3 + 2, graus de tres anys i dos de màsters. Ka jornada ha tingut un seguiment ampli però desigual a les facultats i al migdia centenars d'estudiants s'han manifestat a diverses localitats. 
  • El mes vinent començaran les obres del tren de rodalies que connectarà Barcelona amb les dues terminals del Prat. El Consell de Ministres ha aprovat avui els tràmits burocràtics necessaris per donar resposta a  una llarga reivindicació que podria ser una realitat al 2018./ Les obres tindran un cost de més de 220 milions d'euros i, quan estigui en funcionament, el tren unirà en  19 minuts el centre amb l'aeroport, la meitat de temps  del que invertirà el metro. 
  • El Consell de Ministres també ha aprovat el Pla integral de Suport a les Famílies que inclou  una deducció fiscal de 1.200 euros per les famílies nombroses, monoparentals i les que tinguin a càrrec alguna persona discapacitada. També hi haurà ajudes per a les menors embarassades i mares en risc d'exclusió social./ L'altre gran anunci és l'aprovació de la  vuitena edició del Pla Pive, dotat amb 225 milions, destinats a subvencionar la compra de vehicles eficients./ Parlant de cotxes, la conducció del futur permetrà  que els vehicles frenin tots sols  per evitar accidents o... fins i tot... que vagin sense conductor. Catalunya és capdavantera en aplicar les noves tecnologíes als automòbils.
  • I no caldrà esperar tants anys per fer un bon bany. Avui s'han donat les banderes blaves i pràcticament tot el litoral ha mantingut l'alt nivell de l'any passat. Catalunya manté 89 platges guardonades tot i que hi ha altes i baixes. 
  • Aquest gol d'Alvaro Morata, jugador format al planter blanc,   va dinamitar la temporada del Reial Madrid que gairebé segur acabarà el curs sense guanyar cap títol. Contra tot pronòstic, la Juventus va empatar a un al Bernabèu i serà  el rival del Barça el sis de juny a la final de Berlín./ Doncs serà una final inèdita. Tots dos equips s'han creuat fins a cinc cops a Europa però fins ara mai ho havien fet en una final on els italians busacaran la seva tercera copa i el Barça la cinquena.
  • Més d'un centenar d'espectacles en 32 espais de Barcelona i amb Montjuic com a centre neuràlgic. És la programació del Festival Grec, un festival enguany més internacional que mai . Hi haurà 36 coproducions més amb companyies d'aquí i també de fora. 
  •  

    Hi haurà lliga aquesta cap de setmana. L'Audiència Nacional considera il·legal l'aturada convocada per l'Associació de Futbolistes Espanyols i per tant anul·la la convocatòria. És el que havia demanat la Lliga de Futbol Professional que, a canvi, haurà de dipositar 5 milions d'euros a l'Audiència. Així doncs, aquest diumenge a la tarda el Barça es pot proclamar campió de la lliga. 

    És un dels tres títols al que aspiren els blaugrana. Un altre és el de la Lliga de Campions. Un títol que es jugarà el 6 de juny a Berlín amb la Juve que anit va eliminar al Reial Madrid que podria acabar la temporada sense cap dels grans títols. El president Bartomeu s'ha felicitat pel bon moment de l'equip.  

    Les obres que permetran tenir un tren de rodalies que connectarà Barcelona amb les dues terminals del Prat començaran el mes vinent. El Consell de Ministres ha aprovat avui els tràmits burocràtics necessaris per fer realitat una llarga reivindicació que estarà  acabada al 2018. Les obres tenen un cost de més de 200 milions d'euros. El tren tardarà 19 minuts a unir el centre amb l'aeroport, la meite del que tardarà el metro.

    Jornada de protesta dels universitaris i estudiants de secundària catalans en contra de la reforma del model universitari coneguda com 3 + 2. La convocatòria de vaga ha tingut un seguiment desigual a les facultats i al migdia centenars d'estudiants s'han manifestat a diverses localitats catalanes. Consideren que la reforma encarirà els estudis i els farà més elitistes.

     

    HI HAURÀ LLIGA. L'AUDIÈNCIA NACIONAL DECLARA IL·LEGAL LA VAGA CONVOCADA PELS JUGADORS.

    LLIGA DE CAMPIONS. LA JUVE ELIMINA AL REIAL MADRID I SERÀ EL RIVAL DEL BARÇA A LA FINAL DE BERLÍN.

    LLANÇADORA AL PRAT. LES OBRES PER CONNECTAR BARCELONA AMB LES DUES TERMINALS COMENÇARAN EL MES VINENT.

    VAGA D'ESTUDIANTS. SEGUIMENT DESIGUAL DE L'ATURADA EN CONTRA DE LA REFORMA UNIVERSITÀRIA.

  • El Barça ja ha comprat el bitllet a Berlín, on el 6 de juny sortirà a guanyar la seva cinquena Copa d'Europa en les últimes dues dècades. Tot i perdre ahir davant un Bayern batallador, un altre cop el millor contractac del món, segons Guardiola, va decidir (si no ho estava ja) la classificació per a la final. Dos fuetades de Neymar, a la primera part i una gran actuació del porter Ter Stegen van fer inútil l'esforç dels alemanys i van evitar el patiment. El triplet ja està a només 3 partits. Després d'eliminar els campions d'Alemanya, França i Angalerra, el Barça arriba a la final per la porta gran./ Luis Enrique va tornar a confiar en l'onze de gala, amb una Ter Stegen espectacular, i només va afluixar a la segona part amb la feina feta./
  • I molts seguidors ja busquen la manera de trobar entrades per anar a Berlín. / Aquest vespre el Barça coneixerà el rival a la final. Madrid i Juventus es disputen la plaça al Bernabeu, amb un lleuiger avantatge dels italians que porten un gol de renda de Torí. Ancellotti recupera Kros i Benzamà  per capgirar l'eliminatòria davant una afició no gaire contenta amb Cassilas i altres jugadors.
  • I una notícia important i d'última hora pel que fa a l'actualitat blaugrana. L'actual president del Barça, Josep Maria Bartomeu, anirà a judici, juntament amb Sandro Rosell, pel cas NEYMAR. Així ho ha decidit el jutge de l'Audiència Nacional, José de la Mata, que ha obert judici oral pel fitxatge del crack brasiler. La fiscalia, recordem, demana per Bartomeu dos anys i tres mesos de presó per delicte fiscal... i més de 7 anys per Sandro Rosell.
  • Fa dies que en ho anunciaven i a aquesta hoar la calor es nota de valent a pràcticament tot el terroritori. Estem a la punta màxima de l'episodi de calor que estem visquen aquesta setmana. Demà la situació es mantindrà i divendres les temperatures baixaran força./ A les comarques de Lleida és on s'espera que les termòmetres pugin més. Aquesta tarda, JUDIT HUERTA, fregaran els 40 graus. 
  • El ministre d'Educació i Cultura, José Ignacio Wert, ha dit que ell mai ha volgut comparar la situació actual del castellà a Catalunya amb la del català durant el franquisme. Respón a unes declaracions que hauria fet als passadissos del Congrés a alguns periodistes i que han provocat les crítiques d'alguns diputats catalans com  la picabaralla enter el republicà Tardà i ela vicepresidenta deL Congrés, Celia Villalobos 
  • Aquest matí s'ha fet a l'audiència de Lleida el judici contra el pederasta de Castelldans. David Donet, ha admès els fets, ha demanat perdó i ha acceptat els 51 anys de presó acordats entre la defensa i l'acusació.
  • El que fan els dos artistes argentins que ara veureu s'allunya força d'un concert més o menys tradicional. I és unir música i dibuix per interpretar cada cançó.  El cantautor Kevin Johansen i el dibuixant Liniers compartiran avui escenari a Barcelona 
  •  

    El Barça jugarà el 6 de juny a Berlín la seva vuitena final de Champions. L'objectiu: el seu cinquè títol continental. Anit va sentenciar l'eliminatòria a Munic tot i perdre 3 a 2 davant un Bayern que va lluitar fins el final i que, tot i els dos gols de Neymar a la primera part, va insistir. Els blaugrana arriben al tram final de la temporada aspirant a tots els títols: lliga, copa i Champions. El Barça sabrà aquesta nit a si el seu rival  a Berlín és el Reial Madrid o la Juve. A l'anada els italians van guanyar 2 a 1. 

    L'episodi de calor d'estiu que estem vivint en ple mes de maig arriba avui al punt màxim. Avui farà falta amargar-se del sol ....en algunes comarques de l'interior els termòmetres fregaran els 40º. Els metges recorden que la gent gran o els més menuts han de hidratar-se. Molts avui han optat per estrenar la temporada platja. 

    Una de les persones més buscades del dia va comprar la seva butlleta de l'Euromillones d'ahir a través de la web d'aquesta administració de loteria de l'Eixample barceloní. Una butlleta que li ha donat gairebé 48 milions d'euros ja que és l'únic encertant de la combinació guanyadora. De moment, no sabem qui és.

    Vist per sentència el judici contra el pederasta de Castelldans. Una sentència que el condemnarà a 51 anys de presó després de l'acord al que l'acusat ha arribat amb la fiscalia al admetre els fets. En el seu torn de paraula, ha demanat perdó a les víctimes i a la seva família.