Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • La futura alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ja ha començat a perfilar les seves prioritats al govern municipal. Amb 11 regidors sobre 40 la candidata de Barcelona en Comú s'ha apresat a anunciar que avui mateix engerarà una ronda de contactes per buscar acords amb Esquerra, el PSC i la CUP i ha dit que també es reunirà amb agents socials i econòmics. Colau, que s'ha imposat a 6 dels 10 districtes de la ciutat, ha demanat Trias que no tanqui contractes i concesions d'última hora. 
  • La victòria d'Ada Colau a Barcelona obre una nova etapa en què el diàleg i l'acord seran els conceptes claus. La formació que lidera, Barcelona en Comú, ha desallotjat Xavier Trias de l'alcaldia però no té prou regidors per governar en solitari. Colau haurà de buscar els suports necessaris per aconseguir ser investida la primera alcaldessa de la capital catalana.
  • En el global de Catalunya, Convergència i Unió es manté com a força més votada tot i perdre 100 mil vots respecte fa 4 anys. 200 mil n'ha perdut el PSC que queda en segon lloc i, aixó si, reforça el seu paper a l'àrea metropolitana. Esquerra puja i també ho fan Iniciativa, Ciutadans i la CUP que han incrementat el seus suports i el seu número de regidors a tot el territori i el PP ha perdut uns 100 mil vots./ L'endemà de les votacions, els partits han començat a analitzar el nou escenari municipal i a definir la seva estratègia a partir d'ara.
  • Dani Alves no ha volgut dir avui si deixarà el Barça a final de temporada. Diu que s'esperarà a disputar les dues finals que els queden. 
  •  

    Barcelona s'ha despertat avui a les portes d'una nova etapa. La Barcelona en comú d'Ada Colau ha guanyat les eleccions municipals i desallotja a Xavier Trias i Convergència i Unió de l'alcaldia. De tota manera, el 11 regidors de Colau no són suficients. Haurà de parlar amb la resta de partits. Ciutadans és la tercera força, Esquerra duplica representants, la CUP entra i perden bona part dels seus representants el PSC i el PP.  Ada Colau ha de buscar ara els suports necessaris per aconseguir ser investigada la primera alcaldessa de Barcelona.

    Més enllà de Barcelona a la resta de capitals catalans sembla que no hi haurà grans canvis. El socialista Josep Fèlix Ballesteros es mantindrà com a alcalde de Tarragona i també ho farà el convergent Carles Puigdemont a Girona. A Lleida, el socialista Àngel Ros ha guanyat però ha perdut la majoria absoluta.

    Amb la mirada posada a la intenció d'Artur Mas de convocar eleccions autonòmiques el 27 de setembre, el partits fan també la lectura dels resultats al tot el territori català. Convergència i Unió i el PSC es mantenen com a primera i segona força amb pèrdues importants de vots. Esquerra puja i és tercera. També pugen Iniciativa, Ciutadans i la CUP i baixa el PP. Pels sobiranistes el seu projecte surt reforçat i pels contraris hi ha un missatge de rebuig a la independència.

    I amb aquest ambientàs a la graderia els juvenils de la Damm van aconseguir una fita històrica: classificar-se pels quarts de final de la Copa del Rei, sent l'únic equip no professional de la competició. Davant el Màlaga, amb el qual havien empatat a 2 a l'anada, van guanyar per 3 a 1, amb gols de Carlos Doncel, Gonzalo i Max.

     

    CANVI A BARCELONA. ADA COLAU PRIORITZARÀ ELS ACORDS AMB ERC, PSC I LA CUP PER SER INVESTIDA ALCALDESSA.

    LA RESTA DE CAPITALS. EL PSC MANTÉ LES ALCALDIES DE TARRAGONA I LLEIDA I CIU LA DE GIRONA.

    LA LECTURA CATALANA. TANT ELS PARTITS SOBIRANISTES COM ELS CONTRARIS A LA INDEPENDÈNCIA ES VEUEN REFORÇATS.

    COPA DEL REI JUVENIL. LA DAMM, ÚNIC EQUIP AMATEUR DE LA COMPETICIÓ, ACCEDEIX ALS QUARTS DE FINAL 19 ANYS DESPRÉS.

    Més de 5 milions 300 mil catalans estan cridats a votar en les eleccions municipals d'avui. S'escolliran 9 mil 65 regidors de més de 900 ajuntaments. De moment no hi ha hagut incidents a cap col·legi electoral de Catalunya... La majoria de candidats, i els líders dels partits, ja ha votat. 

    L'Anna i la Júlia han viscut un trasplantament de medul.la òssia per superar la leucèmia, el càncer infantil més habitual. A Espanya es diagnostiquen més de mil casos de càncer infantil a l'any, sent el més comú la leucèmia. Aquests dies es reuneixen a Barcelona metges experts en oncologia pediàtrica de tot Espanya. El seu repte: incrementar el percentatge de curació dels càncers de la sang que ara està en el 70 per cent.

    Jornada de reflexió amb la mirada posada a la cita amb les urnes de demà en la que els ciutadans decidirem la nova composició dels ajuntaments. Als 2.731 col.elgis electorals ja està tot a punt. A Catalunya hi ha convocats 5 milions 376 mil electors. També tot a punt al Centre de Dades on es centralitzará tota la informació que està ubicat a la Fira de Madrid i on aquest migdia hi hem vist la vicepresidenta del govern i el ministre de l'Interior.

    Els caps de llista han dedicat el matí a les sessions fotogràfiques dels diaris per les portades de demà.  Els hem vist a un teatre, a la plaça de Sant Jaume, a un velòdrom i amb vistes de Barcelona  de fons. A la tarda, després de 15 dies d'activitat imparable, ens diuen que volen tenir temps per la seva familia, el fútbol i el festival d'Eurovisió.

    L'Anna i la Júlia han viscut un trasplantament de medul.la òssia per superar la leucèmia, el càncer infantil més habitual. Aquests dies es reuneixen a Barcelona metges experts en oncologia pediàtrica de tot Espanya. El seu repte: incrementar el percentatge de curació dels càncers de la sang que ara està en el 70 per cent.

    Es recorda el primer petó? Respon a les expectatives? Existeix el petó de cine? Són preguntes que intentarem resoldre a L'Informatiu d'avui coincidint amb la celebració del Dia Interancional del Primer Petó. Un moment, en diuen els experts, que pot arribar a decidir el futur d'una parella. 

    Tarda històrica al Camp Nou, el Barça rep el trofeu de campió de Lliga, la vint-i-tresena que guanyen els blaugrana, alhora que fara un gran homenatge a Xavi en el seu comiat del Club. Contra el Depor, Luis Enrique donarà el protagonisme als jugadors que menys han jugat durant la temporada.

  • Normalitat aquest matí en el funcionament tant de rodalies i regionals de Renfe com del metro de Barcelona. Les repercusions no s'han acabat. El miniseri de Foment estudia rescindir el contracte d'ADIF amb l'empresa encarregada del sistema informàtic que ahir va fallar. I TMB diu que investigarà fins al final les causes de l'avaria al metro. En plena campanya electoral, tot això ha provocat acusacions entre les administracions. I avui la vicepresidenta del govern espanyol ha  desqualificat les crítiques de la Generalitat.
  • Catalunya és la comunitat autònoma que més turistes estrangers ha rebut en els quatre primers mesos de l'any. Més de 4 milions, una quarta part del total de visitants a tot l'estat i si es manté la tendència, aquest any tornarà a batre nous rècords. També Espanya en el seu conjunt ha assolit xifres més altes que mai, amb 16 milions de turistes del gener a l'abril. Regne Unit, França i Alemanya són els països d'on en van venir més mentre que el descens més important és el de Rússia.
  • Últim dia de campanya electoral i les estelades continuen penjades a alguns ajuntaments, com el de Manresa. Els Mossos d'Esquadra ja han rebut l'ordre de retirar-la. És la resposta a la denúncia que  Societat Civil Catalana havia presentat perquè compleixin la resolució de la Junta Electoral que els obliga a fer-ho. Qui ha acabat despenjant-la aquest matí és l'Ajuntament de Berga, un dels que més dies ha tingut a la façana la bandera independentista.
  • L'endemà que el jutge de l'Audiència Nacional, Santiago Pedraz, arxivés la suposada xivatada de la Policia Nacional a la cèl·lula jihadista detinguda pels Mossos, continua l'enfrontament entre el govern i la Generalitat.  El president Mas ha instat avui el ministre de l'Interior a donar explicacions perquè el jutge no ha negat la filtració policial. És la resposta a Fernández Díaz que l'acusa d'actuar amb mala fe
  • Els ous, rossos o blancs? Els consumidors han fet inclinar la balança i de blancs ara gairebé no se'n troben. Un 90% dels que es venen i un 95% dels que es produeixen són rossos. És una qüestió estètica perquè, segons els experts, la qualitat és la mateixa.
  • Luis Enrique no s'acaba de definir sobre la seva continuïtat al Barça.  Si ahir el president Bartomeu ho donava per fet, avui l'asturià adverteix que encara han de passar coses les pròximes setmanes... i no totes estan a les seves mans/ Per cert que...el 20.704 és el número de tall pels socis que havien demanat una entrada per ser a la final de la champions de Berlín el proper 6 de juny. Aquest matí s'ha fet el sorteig després que el Barça va rebre prop de 80.000 sol·licituts per a les 19.550 entrades disponibles per als socias. La resta, gairebé 3.000 són compromisos del club, i 3.323 més aniran a les penyes./ I pel que fa al cas Neymar, L'Audiència Nacional ha decidit enviar als jutjats de Barcelona el  fitxatge del brasiler, en què estan acusats el president Bartomeu, Sandro Rosell, i el mateix Barça. 
  • En el marc del Festival Ciutat Flamenco que va començar ahir a Barcelona, diumenge s'estrena a la sala Petit Palau al Palau de la Música FLAMENKIDS, un espectacle familiar que vol trencar els esteriotips culturals, històrics i racials envers el flamenc.
  •  

    Últimes hores de campanya electoral. Els candidats envien avui els seus missatges al indecisos. Xavier Trias, acompanyat de Mas, ha reforçat avui el seu discurs sobiranista.  El candidat socialista Jaume Collboni s'ha definit com l'única referència de l'esquerra El PP es presenta com la candidatura dels barcelonins, Ada Colau creu que és l'única alternativa a Trias i Esquerra creu que encara tenen molt camí per recórrer. Demà jornada de reflexió i diumenge a les 9 s'obriran els col·legis electorals. 

    Matí tranquil a les xarxes de Renfe i metro de Barcelona després de les incidències d'ahir que van afectar a milers d'usuaris. Avui encara seguia la indignació dels viatgers que ahir van patir els retards de Rodalies i que, en el cas del metro, van haver de sortir pels túnels. 

    A L'Informatiu d'avui ens preguntarem què ha passat amb els ous blancs? Un 90 per cent dels que es venen i un 95 per cent dels que es produeixen són rossos. Ens diuen els experts que han estat els consumidors els que han fet decantar la balança. Després us expliquem si hi ha diferències entre uns i altres. 

    Segueix el misteri sobre el futur de Luis Enrique al capdavant del Barça. Ahir Bartomeu va donar per fet que seguiria.  L'Audiència Nacional ha decidit enviar als jutjats de Barcelona el cas Neymar en el que estan acusats el president Bartomeu, el seu successor, Sandro Rosell, i el mateix Barça. Ara el jutge al que li toqui el cas haurà de decidir si redacta un nou auto d'obertura de judici oral o manté el que ja va fer el magistrat de l'Audiència. 

     

    S'ACABA LA CAMPANYA. ELS CANDIDATS ESGOTEN LES ÚLTIMES HORES ENVIANT MISSATGES ALS INDECISOS.

    L'ENDEMÀ. TORNA LA TRANQUIL·LITAT DESPRÉS DE LES INCIDÈNCIES D'AHIR ALS SERVEIS DE RENFE I METRO.

    ON SÓN ELS OUS BLANCS?. UN 95% PER CENT DELS OUS QUE ES PRODUEIXEN SÓN  ROSSOS PERQUÈ SÓN ELS FAVORITS DELS CONSUMIDORS.

    BARÇA. LUIS ENRIQUE NO ES DEFINEIX I EL CAS NEYMAR PASSA DE L'AUDIÈNCIA ALS JUTJATS DE BARCELONA.

  • Matí molt complicat als serveis de rodalies i regionals de Renfe. A primera hora, una avaria al sistema informtàtic ha obligat a aturar els trens de totes les línies que estaven en circulació. S'han arribat a acumular retrads de més d'una hora que han afectat uns 80.000 usuaris que no amagaven la seva indignació per una situació que es repeteix sovint./ Hores d'ara els retards s'han reduit a 15 minuts i la situació es va normalitzant. L'avaria ha començat cap a dos quarts de set del matí i ha fet aturar uns 200 trens, segons justifica Adif, per mortius de seguretat. A l'estació de Sants hi ha la Beatriz Gálvez./ El govern de la Generalitat considera inadmissible que ningú pugui garantir que això no tornarà a passar. Visiblement enfadat Santi Vila reclama solucions i avisa que, si no li'n donen, exigirà a Renfe el traspàs complert del servei de Rodalies./ Vila ha fet aquestes declaracions deprés de reunir-se d'urgència amb el president d'ADIF, a qui s'ha queixat per la mala gestió del servei. En sortir, el màxim gestor d'ADIF ha atribuit el caos a l'empresa responsable del software informàtic, SchnAider Electric,  i ha anunciat que li ha obert un expedient sancionador./ Per l'associació de PROMOCIÓ DEL TRANSPORT PÚBLIC el que ha passat avui demostra que és prioritari millorar la senyalització als túnels, ampliar andanes i fer intercanviadors. Diuen que  a aquestes obres, incloses al Pla de Rodalies, s'haurien de dedicar els 220 milions d'euros previstos per la llançadora fins a la T1 de l'aeroport que acaban d'aprovar. De la seva part, Foment diu que actuarà amb contundència i que rescindirà el contracte a l'empresa de software.
  • L'Audiència Nacional no investigarà si dos policies nacionals van alertar els suposats gihadistes detinguts el mes passat a Sabadell i Terrassa./ El que segueix és la polèmica per la presència d'estelades a façanes de molts ajuntaments catalans. Aquesta és la bandera que hi ha penjada a l'ajuntament de Manresa. 
  • Xavi ha confirmat que ara és el moment d'anar-se'n. Després de 17 temporades al club i 23 títols amb el Barça, més tres amb la slecció, el de Terrassa vol provar al futbol de Catar per seguir la seva formació./ Josep Maria Bartomeu ha confirmat la continuitat de Luis Enrique com entrenador del Barça. 
  • Després d'una llarga absència, el polifacètic músic Nick Cave té una cita amb els seus fans aquesta nit a l'Auditori del Fòrum de Barcelona.